Tietoja iOS 13 -päivityksistä

iOS 13 sisältää uuden Tumma tila -ulkoasun iPhonelle, uusia tapoja selata ja muokata kuvia sekä uuden yksityisyyttä suojaavan tavan kirjautua appeihin ja verkkosivustoille yhdellä napautuksella. iOS 13 on nopeampi ja reagoivampi, ja siinä on optimoitu koko järjestelmää, joten appien käynnistäminen on nopeampaa, appien latauskoot ovat pienempiä ja Face ID on entistä nopeampi.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

Lue lisää, jos haluat päivittää tai jos päivittämisessä on ongelmia.

iOS 13.7

iOS 13.7 mahdollistaa COVID-19-altistusilmoitukset ilman erillisen apin lataamista. Järjestelmän saatavuus riippuu alueesi julkisen terveydenhuollon tuesta. Tämä julkaisu sisältää myös muita virheiden korjauksia iPhonelle.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.6.1

iOS 13.6.1 sisältää virheenkorjauksia iPhonelle.

• Korjaa ongelman, jossa tarpeettomia järjestelmädatatiedostoja ei välttämättä poistettu automaattisesti vapaan tallennustilan ollessa vähissä.

• Korjaa lämpötilanhallinnan ongelman, jonka johdosta jotkin näytöt saattoivat näyttää vihertäviltä.

• Korjaa ongelman, joka poisti altistusilmoitukset käytöstä joillakin käyttäjillä.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.6

iOS 13.6 lisää tuen digitaalisille autonavaimille ja sisältää uuden oirekategorian Terveys-apissa. Tämä julkaisu sisältää myös virheenkorjauksia ja parannuksia.

Digitaaliset autonavaimet

• Avaa, lukitse ja käynnistä yhteensopiva auto iPhonellasi.

• Poista digitaaliset avaimet kadonneesta laitteesta turvallisesti iCloudin kautta.

• Jaa digitaalisia avaimia helposti iMessagella.

• Ajajakohtaiset profiilit, joilla voit määrittää jaetut avaimet täysille tai rajoitetulle ajo-oikeuksille.

• Virransäästön ansiosta voit avata ja käynnistää auton jopa viisi tuntia sen jälkeen, kun iPhonen akku on tyhjentynyt.

Terveys

• Uusi oirekategoria Terveys-apissa, mukaan lukien oireet, jotka kirjataan Kierron seurannasta ja EKG:stä.

• Mahdollisuus kirjata uusia oireita, kuten kuume, vilunväristykset, kurkkukipu ja yskä, ja jakaa ne muiden valmistajien appien kanssa.

Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja muita parannuksia.

• Lisää uuden asetuksen, jolla voi valita, ladataanko päivitykset automaattisesti laitteeseen, kun sillä on Wi-Fi-yhteys.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta apit saattavat lakata reagoimasta synkronoitaessa tietoja iCloud Drivesta.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta dataroaming saattaa näyttää olevan pois käytöstä eSIMissä, vaikka se on yhä päällä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta jotkin Saskatchewanista soitetut puhelut näyttävät olevan peräisin Yhdysvalloista.

• Korjaa ongelman, joka voi keskeyttää äänen soitettaessa Wi-Fi-puheluja.

• Korjaa ongelman, joka esti joidenkin iPhone 6S- ja iPhone SE -laitteiden rekisteröinnin Wi-Fi-puheluille.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta näytön näppäimistö saattaa tulla näkyviin yllättäen, kun laite on yhdistetty tiettyihin muiden valmistajien ulkoisiin näppäimistöihin.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta ulkoisten japanilaisten näppäimistöjen asettelu saatettiin määrittää väärin yhdysvaltalaisiksi näppäimistöiksi.

• Korjaa vakausongelmat, joita ilmeni käytettäessä Ohjauskeskusta AssistiveTouchin ollessa käytössä.

• Antaa ylläpitäjien käyttöön mekanismin, jolla voidaan määrittää domainit, joita ei sisällytetä aina päällä olevien VPN-yhteyksien kautta kulkevaan liikenteeseen.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.5.1

iOS 13.5.1 sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.5

iOS 13.5 antaa pääsykoodikentän nopeammin käyttöön Face ID:llä varustetuissa laitteissa, kun käytät kasvomaskia, ja sisältää Altistusilmoitus-API:n, joka tukee terveydenhuoltoviranomaisten COVID-19-altistusjäljitysappeja. Tämä päivitys sisältää myös vaihtoehdon hallita FaceTime-ryhmäpuhelujen videoruutujen automaattista korostusta sekä virheenkorjauksia ja muita parannuksia.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.4.1

iOS 13.4.1 sisältää virheenkorjauksia iPhonelle.

• Korjaa ongelman, jossa iOS 13.4:ää käyttävät laitteet eivät voineet osallistua FaceTime-puheluihin sellaisten laitteiden kanssa, joiden käyttöjärjestelmä on iOS 9.3.6 (tai vanhempi) tai OS X El Capitan 10.11.6 (tai vanhempi).

• Korjaa Asetukset-apissa ongelman, jonka johdosta Bluetoothin valitseminen Koti-valikon pikatoimintovalikosta ei onnistu.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.4

iOS 13.4 sisältää uusia memoji-tarroja ja iCloud Driven kansioiden jakamisen Tiedostot-apista käsin. Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja parannuksia.

Memojit

• Yhdeksän uutta memoji-tarraa, mukaan lukien ”hymy ja kolme sydäntä”, ”yhteen puristetut kädet” ja ”juhlivat kasvot”.

Tiedostot

• iCloud Driven kansioiden jakaminen Tiedostot-apista käsin.

• Voit rajoittaa käyttöoikeuden vain niihin käyttäjiin, jotka nimenomaisesti kutsut käyttämään kansiota tai kaikkiin, joilla on linkki kansioon.

• Voit valita, ketkä voivat tehdä muutoksia ja lähettää tiedostoja kansioon, ja ketkä voivat vain tarkastella ja ladata tiedostoja.

Mail

• Aina näkyvät säätimet viestien poistamiseen ja siirtämiseen sekä viestin kirjoittamiseen tai viestiin vastaamiseen keskustelunäkymässä.

• Vastaukset salattuihin viesteihin salataan automaattisesti, kun olet määrittänyt S/MIME:n.

App Store ja Apple Arcade

• Yleisostojen tuki mahdollistaa sen, että kerran ostettua järjestelmään osallistuvaa appia voidaan käyttää iPhonessa, iPod touchissa, iPadissa, Macissa ja Apple TV:ssä.

• Äskettäin pelatut Arcade-pelit näkyvät Arcade-välilehdellä, joten voit jatkaa pelaamista iPhonessa, iPod touchissa, iPadissa, Macissa ja Apple TV:ssä.

• Katso kaikki pelit -luettelonäkymä.

CarPlay

• Muiden valmistajien navigaattoriappien tuki CarPlayn kojelaudalla.

• Puhelunaikaiset tiedot näkyvät CarPlayn kojelaudalla.

Lisätty todellisuus (AR)

• AR-pikakatselu tukee äänen toistoa USDZ-tiedostoissa.

Näppäimistö

• Ennakoivan kirjoituksen tuki arabialle.

Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja muita parannuksia.

• Korjaa Kamerassa ongelman, jossa etsin saattaa näkyä käynnistyksen jälkeen mustana näyttönä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Kuvat saattaa näyttää käyttävän liikaa tallennustilaa.

• Ratkaisee Kuvissa ongelman, joka saattaa estää kuvan jakamisen Viesteihin, jos iMessage ei ole käytössä.

• Korjaa Mailissa ongelman, jossa viestit saattavat näkyä väärässä järjestyksessä.

• Korjaa Mailissa ongelman, jossa keskusteluluettelossa saattaa näkyä tyhjiä rivejä.

• Ratkaisee ongelman, jonka johdosta Mail saattaa kaatua, kun pikakatselussa napautetaan Jaa-painiketta.

• Korjaa Asetuksissa ongelman, jossa mobiilidata saattaa virheellisesti näyttää olevan pois päältä.

• Korjaa Safarissa ongelman, jossa verkkosivut eivät muutu käänteisiksi, kun sekä Tumma tila että Älykkäät käänteiset ovat käytössä.

• Ratkaisee ongelman, jonka johdosta verkkosisällöstä kopioitu teksti saattaa näyttää näkymättömältä, kun se sijoitetaan Tumman tilan ollessa käytössä.

• Korjaa Safarissa ongelman, jossa CAPTCHA-kuva saattaa näkyä väärin.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Muistutukset ei ilmoita vanhentuneesta toistuvasta muistutuksesta uudelleen ennen kuin se on merkitty suoritetuksi.

• Ratkaisee ongelman, jonka johdosta Muistutukset saattaa lähettää ilmoituksia suoritetuista muistutuksista.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta iCloud Drive näyttää olevan käytettävissä Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa silloinkin, kun et ole kirjautunut sisään.

• Korjaa Apple Musicissa ongelman, jossa musiikkivideoita ei suoratoisteta korkealaatuisina.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta CarPlay saattaa menettää yhteyden tietyissä autoissa.

• Korjaa CarPlayssa ongelman, jossa Kartat-näkymä saattaa siirtyä hetkeksi pois nykyiseltä alueelta.

• Korjaa Koti-apissa ongelman, jossa turvakameran lähettämän toimintailmoituksen napauttaminen saattaa avata eri tallennuksen.

• Ratkaisee ongelman, jonka johdosta Pikakomennot ei ehkä näy, kun näyttökuvan jakovalikkoa napautetaan.

• Parantaa burmalaista näppäimistöä siten, että välimerkkisymbolit ovat nyt käytettävissä numeroissa ja symboleissa.

Jotkin ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Apple-laitteissa. Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.3.1

iOS 13.3.1 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia.

• Korjaa Viestintärajoituksissa ongelman, joka saattaa sallia yhteystiedon lisäämisen syöttämättä Ruutuajan pääsykoodia.

• Lisää asetuksen, jolla ohjataan U1 Ultra Wideband -sirun sijaintipalvelujen käyttöä.

• Korjaa ongelman, joka saattaa aiheuttaa hetkellisen viiveen ennen iPhone 11:llä tai iPhone 11 Prolla otetun Deep Fusion -kuvan muokkaamista.

• Korjaa Mailissa ongelman, jonka johdosta etäkuvat saattavat latautua silloinkin, kun Lataa etäkuvat -asetus ei ole käytössä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Mailissa saattaa näkyä useita Peru-valintaikkunoita.

• Korjaa ongelman, jossa FaceTime saattaa käyttää takana olevaa ultralaajakulmakameraa laajakulmakameran sijasta.

• Korjaa ongelman, jossa push-ilmoitusten toimitus ei onnistu Wi-Fin kautta.

• Korjaa CarPlay-ongelman, jonka johdosta ääni saattaa vääristyä soitettaessa puheluja tietyissä autoissa.

• Lisää HomePodiin tuen intianenglanninkieliselle Sirille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.3

iOS 13.3 sisältää parannuksia, virheenkorjauksia ja uusia käyttörajoituksia Ruutuajassa.

Ruutuaika

• Uudet käyttörajoitukset, joilla vanhemmat voivat rajoittaa tarkemmin, kenelle heidän lapsensa voivat lähettää viestejä tai soittaa tavallisen puhelun tai FaceTime-puhelun.

• Lasten yhteystietoluettelon avulla vanhemmat voivat hallita, mitä yhteystietoja näkyy heidän lastensa laitteissa.

Pörssi

• Jatka lukemista käyttämällä linkkejä aiheeseen liittyviin juttuihin tai muihin saman julkaisun juttuihin.

Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja muita parannuksia.

• Uusi videoklippi on mahdollista luoda trimmattaessa videota Kuvissa.

• Lisää tuen NFC-, USB- ja Lightning FIDO2 -yhteensopiville suojausavaimille Safarissa.

• Korjaa Mailissa ongelman, joka saattaa estää uusien viestien lataamisen.

• Korjaa ongelman, joka estää viestien poistamisen Gmail-tileiltä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta viesteissä saattaa näkyä vääriä merkkejä ja lähetetyt viestit monistuvat Exchange-tileillä.

• Korjaa ongelman, jossa kohdistin ei ehkä liiku sen jälkeen, kun välilyöntinäppäintä on painettu pitkään.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Viesteissä lähetetyt näyttökuvat saattavat näyttää sumeilta.

• Korjaa ongelman, jossa näyttökuvien rajaus tai niihin tehdyt merkinnät eivät tallennu Kuviin.

• Korjaa ongelman, jossa Sanelimen tallennuksien jakaminen muiden ääniappien kanssa ei onnistu.

• Korjaa ongelman, jossa vastaamattoman puhelun merkki ei poistu Puhelin-apista.

• Korjaa ongelman, jossa Mobiilidata-asetus saattaa virheellisesti näyttää olevan pois päältä.

• Korjaa ongelman, joka estää tumman tilan laittamisen pois päältä, kun Älykkäät käänteiset -asetus on käytössä.

• Korjaa ongelman, jossa jotkin langattomat laturit lataavat odotettua hitaammin.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.2.3

iOS 13.2.3 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia iPhonelle.

• Korjaa ongelman, jossa haku järjestelmästä tai Mailista, Tiedostoista ja Muistiinpanoista ei ehkä toimi.

• Korjaa ongelman, jossa kuvat, linkit ja muut liitteet eivät ehkä näy Viestien yksityiskohtanäkymässä.

• Korjaa ongelman, joka saattaa estää appeja lataamasta sisältöä taustalla.

• Korjaa ongelman, joka saattaa estää Mailia hakemasta uusia viestejä sekä sisällyttämästä ja lainaamasta alkuperäisen viestin sisältöä Exchange-tileillä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.2.2

iOS 13.2.2 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia iPhonellesi.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta taustalla käynnissä olevat apit saattoivat lopettaa toimintansa odottamatta.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta iPhone saattaa menettää mobiiliyhteyden puhelun jälkeen tilapäisesti.

• Korjaa ongelman, jossa mobiilidata ei ollut käytettävissä tilapäisesti.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Exchange-tilien väliset vastaukset S/MIME-salattuihin sähköpostiviesteihin olivat lukukelvottomia.

• Korjaa ongelman, jossa Kerberos-kertakirjautumispalvelua Safarissa käytettäessä saatettiin saada todentamiskehote.

• Korjaa ongelman, jossa Yubikeyn Lightning-yhteensopivien lisälaitteiden lataaminen saattoi keskeytyä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.2

iOS 13.2 esittelee edistyksellisen, A13 Bionic Neural Engineä käyttävän Deep Fusion -kuvankäsittelyn, joka parantaa heikossa valaistuksessa otettujen kuvien kuvioita, yksityiskohtia ja kohinanvaimennusta huomattavasti iPhone 11:ssä, iPhone 11 Prossa ja iPhone 11 Pro Maxissa. Muita ominaisuuksia ovat mm. päivitetyt ja uudet emojit, Ilmoita viestit -toiminto AirPods-kuulokkeille, AirPods Pro -tuki, HomeKitin suojattu video, HomeKit-yhteensopivat reitittimet ja Sirin uudet tietosuoja-asetukset. Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja parannuksia.

Kamera

• Deep Fusion (iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max) ottaa A13 Bionic Neural Engineä käyttäen useita kuvia eri valotuksilla, suorittaa pikselikohtaisen analyysin ja yhdistää kuvien korkealaatuisimmat osat. Lopputuloksena saadaan kuvia, joissa on huomattavasti paremmat kuviot, yksityiskohdat ja kohinanvaimennus erityisesti tilanteissa, joissa valaistus on keskitasoista tai heikkoa.

• Mahdollisuus vaihtaa videon tarkkuutta suoraan Kamera-apissa (iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max).

Emojit

• Yli 70 uutta tai päivitettyä emojia, mm. eläimiä, ruokia, aktiviteetteja, uudet esteettömyysemojit, sukupuolineutraalit emojit ja ihonvärivaihtoehdot pariskuntaemojeille.

AirPods-tuki

• Ilmoita viestit Sirin avulla: Siri lukee saapuvat viestit ääneen AirPods-kuulokkeisiin.

• AirPods Pro -tuki.

Koti-appi

• HomeKitin suojattu video mahdollistaa salatun videon kuvaamisen, tallentamisen ja katselun yksityisesti turvakameroista ja sisältää ihmisten, eläinten ja ajoneuvojen tunnistuksen.

• HomeKit-yhteensopivilla reitittimillä voit hallita, minkä kanssa HomeKit-lisälaitteet vaihtavat tietoja internetissä tai kodissasi.

Siri

• Tietosuoja-asetukset, joilla voit hallita, saako Apple tallentaa Sirin ja sanelun käyttötilanteiden ääntä Sirin ja sanelun parantamiseksi.

• Vaihtoehto poistaa Siri- ja saneluhistoria Siri-asetuksissa.

Tämä päivitys sisältää myös virheenkorjauksia ja muita parannuksia.

• Korjaa ongelman, joka saattaa estää salasanojen automaattisen täyttämisen muiden kehittäjien apeissa.

• Korjaa ongelman, joka saattaa estää näppäimistön tulemisen näkyville hakua käytettäessä.

• Korjaa ongelman, jossa Koti-valikkoon siirtyminen pyyhkäisemällä ei ehkä toimi iPhone X:ssä ja uudemmissa.

• Korjaa ongelman, jossa Viestit lähettää vain yhden ilmoituksen, vaikka toistuvat ilmoitukset ovat käytössä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Viestit saattaa näyttää puhelinnumeron yhteystiedon nimen sijaan.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Yhteystiedot saattaa avata aiemmin avatun yhteystiedon yhteystietoluettelon sijaan.

• Korjaa ongelman, joka saattaa estää merkintöjen tallentumisen.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta tallennetut muistiinpanot katoavat tilapäisesti.

• Korjaa ongelman, jossa iCloud-varmuuskopiota ei suoriteta loppuun, kun Asetuksissa on napautettu ”Varmuuskopioi nyt”.

• Parantaa suorituskykyä, kun Apinvaihtaja aktivoidaan AssistiveTouchilla.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.1.3

iOS 13.1.3 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia iPhonellesi.

• Korjaa ongelman, joka saattaa estää laitetta soimasta tai värisemästä saapuvalle puhelulle.

• Korjaa ongelman, joka saattaa estää kokouskutsun avaamisen Mailissa.

• Korjaa ongelman, jossa Terveys-apin tiedot eivät ehkä näy oikein kesä-/talviaikasäätöjen jälkeen.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Sanelin-tallennukset eivät ehkä lataudu iCloud-varmuuskopion palautuksen jälkeen.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta apit eivät ehkä lataudu iCloud-varmuuskopion palautuksen jälkeen.

• Korjaa ongelman, joka saattaa estää Apple Watchin liittämisen pariksi.

• Korjaa ongelman, jossa Apple Watch ei ehkä saa ilmoituksia.

• Korjaa ongelman, jossa Bluetooth-yhteys saattaa katketa tietyissä autoissa.

• Parantaa Bluetooth-kuulolaitteiden ja -kuulokkeiden yhteyksien luotettavuutta.

• Parantaa Game Centeria käyttävien appien käynnistymistä

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.1.2

iOS 13.1.2 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia iPhonellesi.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta iCloud-varmuuskopion edistymispalkki jää näkymään onnistuneen varmuuskopioinnin jälkeen.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta kamera ei ehkä toimi.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta taskulamppu ei välttämättä syty.

• Korjaa ongelman, jonka seurauksena näytön kalibrointitietoja voidaan menettää.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta pikakomentojen suorittaminen HomePodilla ei onnistunut.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Bluetooth-yhteys saattaa katketa tietyissä autoissa.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.1.1

iOS 13.1.1 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia iPhonellesi, mm. seuraavat:

• Korjaa ongelman, joka saattaa estää iPhonen palautuksen varmuuskopiosta.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta akku saattaa tyhjentyä nopeammin.

• Korjaa ongelman, joka saattaa vaikuttaa Siri-pyyntöjen tunnistukseen iPhone 11:ssä, iPhone 11 Prossa ja iPhone 11 Pro Maxissa.

• Korjaa ongelman, jossa Safarin hakuehdotukset saattavat palata käyttöön sen jälkeen, kun ne on laitettu pois päältä.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta Muistutukset saattavat synkronoitua hitaasti.

• Korjaa muiden valmistajien näppäimistöappeihin liittyvän tietosuojaongelman.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä on sivustolla https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13.1

iOS 13.1 sisältää virheiden korjauksia ja parannuksia, kuten AirDrop ultralaajakaistaisella tekniikalla iPhone 11:ssä, iPhone 11 Prossa ja iPhone 11 Pro Maxissa, ehdotettuja automaatioita Pikakomennot-apissa ja mahdollisuuden jakaa arvioitu saapumisaika Kartat-apissa.

AirDrop

• Mahdollisuus valita AirDropin kohde osoittamalla yhdellä iPhone 11:llä, iPhone 11 Prolla tai iPhone 11 Pro Maxilla toista. Toiminto käyttää uuden U1-sirun ultralaajakaistaista tekniikkaa tilan hahmottamiseen

Pikakomennot

• Gallerian ehdotetut automaatiot räätälöityinä päivittäisiin tarpeisiisi

• Omat ja kotiautomaatiot suorittavat automaattisesti pikakomentoja käynnistysehtojen perusteella

• Tuki pikakomennoille Koti-apissa Automaatio-välilehden lisätoiminnoissa

Kartat

• Jaa arvioitu saapumisaika ‑toiminnolla voit lähettää arvion kesken matkan

Akun kunto

• Akun lataamisen optimointi hidastaa akun vanhenemista vähentämällä aikaa, jonka iPhone on täyteen ladattuna

• iPhone XR:n, iPhone XS:n ja iPhone XS Maxin suorituskyvyn hallintaominaisuudet estävät laitetta sammumasta odottamattomasti ja sisältävät myös mahdollisuuden poistaa ominaisuuden käytöstä, jos odottamaton sammuminen tapahtuu

• Ilmoitukset akun kunnosta, jos Akun kunto ‑toiminto ei voi varmistaa uutta alkuperäistä Applen akkua iPhone XR:ssä, iPhone XS:ssä, iPhone XS Maxissa tai uudemmissa

Tämä päivitys sisältää myös virheiden korjauksia ja muita parannuksia. Tämä päivitys:

• Lisää linkin Minä-välilehteen Missä on…? ‑toiminnossa, jotta vieraskäyttäjä voi kirjautua ja etsiä kadonneen laitteen

• Näyttää ilmoituksia, jos iPhonen näyttöä ei voida varmistaa uudeksi alkuperäiseksi Applen näytöksi iPhone 11:ssä, iPhone 11 Prossa ja iPhone 11 Pro Maxissa

• Korjaa Mailissa ongelmia, joista johtuen saatettiin näyttää virheellisiä latauskertojen määriä, lähettäjiä tai aiheita saattoi puuttua, viestiketjujen valitseminen tai liputtaminen oli hankalaa, tai näytettiin monistuneita ilmoituksia tai päällekkäin meneviä kenttiä

• Korjaa Mailissa ongelman, joka saattoi estää viestien lataamisen taustalla

• Korjaa ongelman, josta johtuen Memojit eivät voineet seurata tarkasti kasvonilmeitä Viestit-apissa

• Korjaa ongelman, josta johtuen kuvat eivät ehkä näkyneet Viestit-apin lisätietonäkymässä

• Korjaa ongelman, josta johtuen osa käyttäjistä ei voinut jakaa iCloud-luetteloita Muistutukset-apissa

• Korjaa Muistiinpanot-apissa ongelman, josta johtuen Exchange-muistiinpanot eivät näkyneet hakutuloksissa

• Korjaa Kalenteri-apissa ongelman, josta johtuen syntymäpäivätapahtumat saattoivat näkyä useamman kerran

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää kolmansien osapuolien sisäänkirjautumisruudun näkymisen Tiedostot-apissa

• Korjaa ongelman, josta johtuen Kameran asento vaikutti pyöritetyltä, kun siihen siirryttiin pyyhkäisemällä lukitulta näytöltä

• Korjaa ongelman, josta johtuen näyttö saattoi nukkua lukittua näyttöä käytettäessä

• Korjaa ongelman, josta johtuen appien kuvakkeet saattoivat näkyä tyhjinä tai toisen apin kuvakkeina Koti-valikossa

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää tuettujen taustakuvien ulkoasun muuttumisen, kun vaihdettiin vaalean ja tumman tilan välillä

• Korjaa vakausongelmia, kun kirjauduttiin ulos iCloudista Asetusten Salasanat ja tilit ‑kohdassa.

• Korjaa ongelman, josta johtuen sisäänkirjautuminen Apple ID ‑asetusten muuttamiseksi saattoi epäonnistua toistuvasti

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää laitetta värisemästä, kun se liitettiin laturiin

• Korjaa ongelman, josta johtuen henkilöt ja ryhmät saattoivat näkyä jakosivulla sumennettuina

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää vaihtoehtoisten sanojen näkymisen napautettaessa väärin kirjoitettua sanaa

• Korjaa ongelman, josta johtuen monikielinen kirjoittaminen saattoi lakata toimimasta

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää siirtymisen takaisin QuickType-näppäimistöön kolmannen osapuolen näppäimistön käyttämisen jälkeen

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää muokkausvalikon näkymisen, kun valittiin tekstiä

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää Siriä lukemasta viestejä CarPlayssa

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää viestien lähettämisen kolmannen osapuolen viestintäapilla CarPlayssa

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 13

Tämä päivitys lisää uusia ominaisuuksia ja parannuksia:

Tumma tila

• Uusi upea tumma väriteema, joka näyttää mahtavalta erityisesti hämärässä ympäristössä

• Voidaan ajastaa menemään päälle auringon laskiessa tai haluttuun aikaan, tai laittaa käsin päälle Ohjauskeskuksessa

• Neljä uutta järjestelmän taustakuvaa, joiden ulkoasu muuttuu automaattisesti tumman tai vaalean tilan mukaan

Kamera ja Kuvat

• Kokonaan uusi Kuvat-välilehti, jossa on valikoitu näkymä kirjastostasi, tekee kuviesi ja videoidesi löytämisen, katselemisen ja jakamisen helpoksi

• Tehokkaita uusia kuvanmuokkaustyökaluja, jotka helpottavat kuvien muokkausta, säätämistä ja tarkastelua yhdellä vilkaisulla

• Videon muokkaus yli 30 uudella työkalulla, mukaan lukien pyöritys, rajaus ja parantaminen

• Mahdollisuus lisätä tai vähentää muotokuvavalon voimakkuutta iPhone XR:ssä, iPhone XS:ssä ja iPhone XS Maxissa

• ”Yläsävyvalo mono”, monokromaattisten kuvien uusi valkoista taustaa käyttävä muotokuvavalotehoste, on saatavilla iPhone XR:lle, iPhone XS:lle ja iPhone XS Maxille

Kirjaudu sisään Applella

• Yksityisyyttä suojaava tapa kirjautua sisään osallistuviin appeihin ja verkkosivustoille jo käytössäsi olevalla Apple ID:llä

• Yksinkertainen tilin käyttöönotto, johon tarvitaan vain nimesi ja sähköpostiosoitteesi

• Kätke osoitteeni -toiminto jakaa yksilöllisen sähköpostiosoitteen, johon lähetetyt viestit ohjataan automaattisesti sinulle

• Sisäänrakennettu kaksiosainen todentaminen suojaa tiliäsi

• Apple ei seuraa eikä profiloi sinua, kun käytät suosikkiappejasi

App Store ja Arcade

• Rajoittamaton pääsy uraauurtaviin uusiin peleihin yhdellä tilauksella; ei mainoksia tai lisäostoja

• Kokonaan uudella Arcade-välilehdellä App Storessa selaat uusimpia pelejä, henkilökohtaisia suosituksia ja rajoitettua valikoitua sisältöä

• Pelattavissa iPhonella, iPod touchilla, iPadilla, Macilla ja Apple TV:llä

• Mahdollisuus ladata suuria appeja mobiiliyhteydellä

• Mahdollisuus katsella saatavilla olevia appien päivityksiä ja poistaa appeja Tili-sivulla

• Tuki arabialle ja heprealle

Kartat

• Kokonaan uusi karttajulkistus Yhdysvalloissa tarjoaa kattavamman tiedon teistä, parantaa osoitteiden tarkkuutta, tukee paremmin jalankulkijoita ja sisältää tarkempaa tietoa maastosta

• Katso ympärille -toimintoa käyttäen voit tutkia kaupunkeja suuritarkkuuksisen vuorovaikutteisen 3D-kokemuksen avulla

• Kokoelmat suosimistasi paikoista on helppo jakaa ystäville ja perheenjäsenille

• Suosikkien avulla on helppoa ja nopeaa navigoida paikoissa, joissa käyt päivittäin

• Reaaliaikainen tieto julkisesta liikenteestä ja lennoista, luonnollisemman kuuloiset puhutut käännös käännökseltä -ohjeet

Muistutukset

• Kokonaan uusiksi suunniteltu appi tarjoaa tehokkaampia ja älykkäämpiä tapoja luoda ja järjestellä muistutuksia

• Nopea työkalupalkki päiväysten, paikkojen, merkkien, liitteiden ja muun lisäämiseen muistutuksiin

• Uudet älykkäät luettelot (Tänään, Ajoitetut, Liputetut ja Kaikki) auttavat seuraamaan helposti tulevia muistutuksia

• Alitehtävät ja ryhmitetyt luettelot muistutusten järjestelemiseen

Siri

• Räätälöidyt Siri-ehdotukset Podcasteissa, Safarissa ja Kartoissa

• Yli 100 000 live-radioasemaa kautta maailman saatavilla Sirillä

• Pikakomennot-appi nyt vakiona

Memojit ja Viestit

• Uudet memojien muokkausvalinat sisältävät uusia hiustyylejä, päähineitä, meikkauksia ja lävistyksiä

• Memoji-tarrapaketit Viesteissä, Mailissa ja muiden valmistajien apeissa ja saatavilla kaikissa iPhone-malleissa

• Nimesi ja kuvasi, tai jopa memoji, voidaan nyt jakaa ystävillesi

• Parannukset hakutoiminnossa auttavat löytämään viestejä helposti älykkäiden ehdotusten ja tulosten kategorisoinnin avulla

CarPlay

• Kokonaan uusi CarPlayn Dashboard tarjoaa musiikkisi, reittisi ja älykkäät Siri-ehdotukset yhdellä näytöllä

• Kokonaan uusi Kalenteri-appi tarjoaa näkymän päivääsi, mahdollisuuden ajaa tai soittaa tapaamiseen ja ottaa yhteyttä tapaamisten järjestäjiin

• Applen Kartat suunniteltu uudelleen, sisältäen Suosikit, Kokoelmat ja liittymänäkymät Kiinassa

• Apple Musicin albumikuvituksen avulla löydät helposti suosikkikappaleesi

• Älä häiritse ajettaessa -toiminto on nyt saatavilla CarPlayssa

Lisätty todellisuus

• Ihmisten häivyttämisen avulla apit voivat asettaa virtuaaliobjekteja luonnollisesti ihmisten eteen tai taakse iPhone XR:ssä, iPhone XS:ssä ja iPhone XS Maxissa

• Liikkeen kaappauksen avulla apit voivat tunnistaa ihmisen kehon asennon ja liikkeet, jotta voit animoida hahmon tai vuorovaikuttaa virtuaaliobjektien kanssa iPhone XR:llä, iPhone XS:llä ja iPhone XS Maxilla

• Useiden kasvojen seuranta AR-sisällölle; seuraa jopa kolmia kasvoja samanaikaisesti, joten voit pitää hauskaa ystäviesi kanssa iPhone XR:llä, iPhone XS:llä ja iPhone XS Maxilla

• AR-pikakatselulla voit katsella useita AR-objekteja samanaikaisesti ja vuorovaikuttaa niiden kanssa

Mail

• Estä lähettäjä, ja kaikki estetyn lähettäjän sähköpostiviestit siirretään automaattisesti roskakoriin

• Mykistämällä ketjun voit estää ilmoitukset liian aktiiviselta ketjulta

• Muotoilupalkilla pääset helposti käsiksi tekstin muotoilutyökaluihin ja kaikenlaisiin liitteisiin

• Tuki kaikille järjestelmäfonteille ja App Storesta ladatuille fonteille

Muistiinpanot

• Gallerianäkymässä näet muistiinpanosi miniatyyreinä, joten sinun on helppo löytää etsimäsi muistiinpano

• Jaettujen kansioiden avulla voit tehdä yhteistyötä muiden kanssa antamalla heille pääsyn kokonaiseen kansiolliseen muistiinpanoja

• Tehokkaampi haku tunnistaa visuaalisesti kuvia muistiinpanoista ja tekstiä skannatuista kohteista

• Uudet tarkistuslistatoiminnot listan kohteiden helppoon uudelleenjärjestelyyn ja sisentämiseen ja tehtyjen kohteiden siirtämiseen automaattisesti listan loppuun

Safari

• Päivitetty aloitussivu, jossa näkyvät suosikit, usein vieraillut ja viimeksi vieraillut verkkosivustot sekä Siri-ehdotukset

• Älykkään hakukentän sisältämät näkymävalinnat tarjoavat nopean pääsyn tekstin koon säätimiin, Lukija-näkymään ja sivustokohtaisiin asetuksiin

• Sivustokohtaisilla asetuksilla voit valita Lukija-näkymän ja laittaa päälle sisällön estäjiä, kameran, mikrofonin ja sijaintitiedot yksittäisille verkkosivustoille

• Latausten hallinta

QuickPath

• Kirjoita helpommin yhdellä kädellä käyttäen liukukirjoitusta, kun olet liikkeellä

• Liu'uta tai napauta vapaasti vaihdellen, vaikka keskellä lausetta

• Vaihtoehtoisia sanoja ennustuspalkissa

Tekstin muokkaus

• Vierityspalkin raahauksella voit suoraan vetää vierityspalkkia, ja pääset pitkissä dokumenteissa, verkkosivuilla ja sähköpostikeskusteluissa nopeasti haluamaasi kohtaan

• Nopeampi ja tarkempi kohdistimen ohjaus; ota siitä kiinni ja siirrä haluamaasi kohtaan

• Tekstiä on helpompi valita napauttamalla ja pyyhkäisemällä tekstiä

Fontit

• App Storesta on saatavilla muokattuja fontteja käytettäviksi suosikkiapeissasi

• Fonttien hallinta Asetuksissa

Tiedostot

• Tiedostot-appi tukee ulkoisia asemia, joten voit käyttää ja hallita tiedostoja USB-asemassa, SD-kortilla tai kovalevyllä

• SMB-tuki palvelimeen yhdistämiseen töissä tai PC:hen kotona

• Paikallinen tallennustila paikallisessa asemassa kansioiden luomiseen ja haluamiesi tiedostojen tallentamiseen

• Zip-pakkauksen ja pakkausten purkamisen tuki Zip-tiedostojen luomiseen ja avaamiseen

Terveys

• Uusi yhteenvetonäkymä henkilökohtaisille tiedoille, sisältäen hälytykset, suosikit ja merkittävät kohokohdat usein käytetyistä apeista ja laitteista

• Kohokohdat terveystiedoista usein käytetyistä apeista ja laitteista näyttävät trendit ja hyödyllisiä kaavioita ja kuvaajia

• Kierron seuranta -toiminto kirjaa tietoja kuukautiskierrostasi, mukaan lukien vuodon määrä, oireet ja hedelmällisyysmittarit

• Kuulon terveys -tiedot näyttää Apple Watchin Melu-apilla mitatun ympäristön melutason, kuulokkeiden äänenvoimakkuustason ja audiogrammit kuulotesteistä

Apple Music

• Aikaan synkronoidut sanoitukset tekevät kuuntelusta hauskempaa täsmällisesti ajoitetuilla sanoilla

• Yli 100 000 live-radioasemaa kautta maailman

Ruutuaika

• 30 päivän käyttötietojen avulla voit vertailla Ruutuaikaa edellisiin viikkoihin

• Yhdistetyt rajoitukset useampien appikategorioiden, tiettyjen appien ja verkkosivustojen yhdistämiseen yhteen rajoitukseen

• Vielä yksi minuutti -valinta työn pikaiseen tallentamiseen tai pelistä uloskirjautumiseen, kun Ruutuaika on loppumassa

Yksityisyys ja suojaus

• Salli kerran -valinnalla voit jakaa sijaintisi apeille vain kerran

• Taustaseurannan varoitukset ilmoittavat sinulle, kun appi käyttää sijaintiasi taustalla

• Wi-Fi- ja Bluetooth-parannukset auttavat estämään appeja käyttämästä sijaintiasi ilman hyväksyntääsi

• Sijainnin jako -asetusten avulla voit jättää sijaintitiedot jakamatta jakaessasi kuvia

Järjestelmäkokemus

• Wi-Fi-verkkojen ja Bluetooth-lisälaitteiden valinta Ohjauskeskuksessa

• Uudelleensuunniteltu vähemmän huomiota herättävä äänenvoimakkuuden säädin vasemmassa yläkulmassa

• Koko sivun näyttökuvat verkkosivuista, Mail-viesteistä, iWork-dokumenteista ja Kartoista

• Uudelleensuunniteltu jakosivu, jossa on älykkäitä ehdotuksia jakamiseen vain muutamalla napautuksella

• Dolby Atmos -toisto tarjoaa upean surround-äänen Dolby Atmos-, Dolby Digital- tai Dolby Digital Plus -raidoilla iPhone XR:ssä, iPhone XS:ssä ja iPhone XS Maxissa

Kielituki

• Tuki 38 uudelle näppäimistökielelle

• Ennakoiva syöttö näppäimistöissä kielillä arabia (najd), hindi (devanagari), hindi (romaaninen), hollanti, kantoninkiina, ruotsi ja vietnam

• Erilliset emoji- ja maapallonäppäimet helpottavat nopeaa vaihtamista kielten välillä ja emojien valitsemista iPhone X:ssä ja uudemmissa

• Automaattinen kielen tunnistus sanelussa

• Tuki kaksikieliselle sanakirjalle thain ja englannin sekä vietnamin ja englannin välillä

Kiina

• Erillinen QR-tila Kamerassa, joka on käytettävissä Ohjauskeskuksesta, ja joka parantaa suorituskykyä QR-koodien kanssa, tarjoaa salamavalon käyttömahdollisuuden ja parantaa yksityisyydensuojaa

• Liittymänäkymä Kartoissa kuljettajille Kiinassa helpottaa navigointia monimutkaisilla teillä

• Muokattava käsinkirjoitusalue kiinalaisessa näppäimistössä

• Kantoninkiinan ennakointi Cangjie-, Sucheng-, Piirto- ja Käsinkirjoitus-näppäimistöissä

Intia

• Kokonaan uudet Sirin intianenglannin mies- ja naisäänet

• Tuki kaikille Intian 22 viralliselle kielelle 15 lisätyllä näppäimistökielellä

• Kaksikielinen romanisoitu hindi ja englanti -näppäimistö, jossa kirjoituksen ennakointi

• Kirjoituksen ennakointi hindi (devanagari) -näppäimistössä

• Uudet Intialaisten kielten järjestelmäfontit gudžaratille, gurmukhille, kannadalle ja odialle ovat selkeämpiä ja helppolukuisempia apeissa

• 30 uutta dokumenttifonttia assamille, bengalille, gudžaratille, gurmukhille, hindille, kannadalle, malajalamille, marathille, nepalille, odialle, pandžabille, sanskriitille, tamilille, telugulle ja urdulle

• Yhteystiedoissa satoja uusia yhteystyyppejä, joilla voit helpommin merkitä yhteystietosi

Suorituskyky

• Jopa 2x nopeampi appien käynnistys*

• Jopa 30 % nopeampi lukituksen avaus Face ID:llä iPhone X:ssä, iPhone XR:ssä, iPhone XS:ssä, iPhone XS Maxissa**

• Keskimäärin 60 % pienemmät appipäivitykset*

• Jopa 50 % pienempiä appeja App Storesta*

Muut ominaisuudet ja parannukset

• Voit mykistää tuntemattomat soittajat, jolloin saat puhelut vain Yhteystiedoissa, Mailissa ja Viesteissä olevista tunnetuista numeroista, ja loput puhelut ohjataan puhepostiin

• Akun lataamisen optimointi hidastaa akun vanhenemista vähentämällä aikaa, jolloin iPhone on täyteen ladattu

• Datansäästötila vähentää tietoliikennettä mobiiliverkossa tai valitsemissasi Wi-Fi-verkoissa

• Tuki PlayStation 4- ja Xbox Wireless -ohjaimille

• Etsi iPhoneni ja Etsi ystäväni -toiminnot yhdistetty samaan appiin, joka voi etsiä kadonneen laitteen silloinkin, kun se ei voi yhdistää Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon

• Apple Booksin lukutavoite auttaa tekemään lukemisesta päivittäisen tavan

• Kalenteri tukee liitteitä tapahtumissa

• Perhejako-hotspot, jolla perheesi laitteet yhdistävät automaattisesti lähellä olevan iPhonesi omaan hotspotiin

• Koti-apissa uudelleensuunnitellut säätimet HomeKit-lisälaitteille näyttävät yhdistetyn näkymän laitteille, joissa on useita palveluita

*Testauksen suoritti Apple toukokuussa 2019 käyttäen iPhone XS:ää, joka tukee normaalia huipputehoa, ja 11-tuumaista iPad Prota iOS 12.3:lla ja ennakkoversiolla iPadOS:tä ja iOS 13:sta, käyttäen muiden valmistajien appeja, jotka paketoitiin uudelleen ennakkoversioon App Store -palvelinympäristöstä; pienemmät appipäivitysten latauskoot perustuvat keskiarvoon joukosta useimmin päivitettyjä appeja. Suorituskyky vaihtelee riippuen nimenomaisesta kokoonpanosta, sisällöstä, akun kunnosta, käytöstä, ohjelmistoversioista ja muista tekijöistä.

**Testauksen suoritti Apple toukokuussa 2019 käyttäen iPhone X:ää ja iPhone XS:ää, joka tukevat normaalia huipputehoa, ja 11-tuumaista iPad Prota iOS 12.3:lla ja ennakkoversiolla iPadOS:tä ja iOS 13:sta, käyttäen laitteen herättämiseen sivu- tai yläpainiketta. Suorituskyky vaihtelee riippuen nimenomaisesta kokoonpanosta, sisällöstä, akun kunnosta, käytöstä ja muista tekijöistä.

Jotkin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa Applen laitteissa. Lisätietoja löytyy osoitteista: https://www.apple.com/fi/ios/feature-availability ja https://www.apple.com/fi/ios/whats-new

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222