Tietoja iOS 14 -päivityksistä

iOS 14 päivittää iPhonen ydinkokemuksen uudelleensuunnitelluilla widgeteillä Koti-valikossa, uudella tavalla järjestellä apit appikirjastossa ja kompaktilla puheluiden ja Sirin suunnittelulla. Viestit esittelee kiinnitetyt keskustelut ja tuo parannuksia ryhmiin ja memojeihin. Kartat lisää pyöräilyreitit ja helpottaa mielenkiintoisten paikkojen löytämistä Oppaiden avulla. Appiklipit esittelevät tavan löytää ja käyttää nopeasti pientä osaa apista. Uudet tietosuojaominaisuudet lisäävät käyttäjän läpinäkyvyyttä ja parantavat mahdollisuuttasi hallita, miten apit käyttävät sijaintiasi, kuviasi, mikrofoniasi ja kameraasi.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

Lue lisää, jos haluat päivittää tai jos päivittämisessä on ongelmia.

iOS 14.8.1

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.8

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.7.1

iOS 14.7.1 korjaa ongelman, josta johtuen Touch ID:llä varustetut iPhone-mallit eivät voi avata parin muodostavan Apple Watchin lukitusta Avaa iPhonella -ominaisuutta käyttäen. Tämä päivitys tarjoaa lisäksi tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.7

iOS 14.7 sisältää seuraavat parannukset ja virheiden korjaukset iPhonelle:

• MagSafe-lisäakun tuki iPhone 12:lle, iPhone 12 minille, iPhone 12 Prolle ja iPhone 12 Pro Maxille

• Koti-appi lisää tuen HomePodin ajastimien hallinnalle

• Ilmanlaatutiedot ovat nyt saatavilla Sää- ja Kartat-apeissa Kanadassa, Ranskassa, Italiassa, Alankomaissa, Etelä-Koreassa ja Espanjassa

• Podcast-kirjastossa voidaan valita näytetäänkö kaikki ohjelmat vai vain seuratut ohjelmat

• Jaa soittolista -valikkovaihtoehto puuttuu Musiikki-apista

• Dolby Atmos- ja Apple Music lossless -muotoisen äänen toisto saattaa odottamatta keskeytyä

• Akun huoltotarpeen ilmoitus, joka saattoi kadota uudelleenkäynnistyksen jälkeen osassa iPhone 11 -malleja, on palautettu

• Pistekirjoitusnäytöt saattoivat näyttää virheellistä tietoa Mail-viestiä luotaessa

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.6

iOS 14.6 sisältää tuen podcastien tilauksille. Tämä julkaisu sisältää myös virheiden korjauksia iPhonelle.

Podcastit

• Tilaustuki kanaville ja yksittäisille ohjelmille

AirTagit ja Missä on...?

• Kadonnut-tilassa mahdollisuus lisätä AirTagiin tai Missä on...? -verkon lisälaitteeseen sähköpostiosoite puhelinnumeron sijaan

• AirTag näyttää omistajan osittain peitetyn puhelinnumeron, kun sitä napautetaan NFC-yhteensopivalla laitteella

Käyttöapu

• Ääniohjaus-käyttäjät voivat avata iPhonen lukituksen ensimmäisen kerran uudelleenkäynnistyksen jälkeen ääntään käyttämällä

Tämä julkaisu korjaa myös seuraavat ongelmat:

• Avaa lukitus Apple Watchilla -toiminto ei välttämättä toimi, kun on käytetty Lukitse iPhone -toimintoa Apple Watchilla

• Muistutukset saattavat näkyä tyhjinä riveinä

• Puhelujen esto -laajennukset eivät välttämättä näy Asetuksissa

• Bluetooth-laitteet saattoivat joskus katkaista yhteyden tai lähettää äänen eri laitteeseen puhelun aikana

• iPhonen suorituskyky saattaa olla alentunut käynnistyksen aikana

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.5.1

Tämä päivitys korjaa ongelman Appiseurannan läpinäkyvyydessä, josta johtuen osa käyttäjistä, jotka olivat laittaneet Salli appien pyytää seurata -valinnan pois päältä Asetuksissa, eivät enää saa pyyntöjä apeilta laitettuaan valinnan uudelleen päälle. Tämä päivitys tarjoaa lisäksi tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.5

iOS 14.5 sisältää mahdollisuuden avata iPhonen lukitus Apple Watchilla käytettäessä kasvomaskia, lisää tuen AirTageille ja tukee eri ihonsävyn valitsemista pariskuntia kuvaavissa emojeissa. Appiseurannan läpinäkyvyys antaa sinun valita, mitkä apit saavat seurata toimintaasi muiden yritysten apeissa ja verkkosivuilla.

iPhonen lukituksen avaaminen Apple Watchilla

• Mahdollisuus avata iPhone X:n ja uudempien lukitus Apple Watch Series 3:lla ja uudemmilla, kun yritetään käyttää Face ID:tä kasvomaskin kanssa

AirTagit ja Missä on...?

• Tuki AirTageille, joilla voit seurata ja etsiä yksityisyyden säilyttäen ja suojatusti tärkeitä esineitäsi, kuten avaimia, lompakkoa, reppua jne. Missä on...? ‑apilla

• Tarkka etsintä käyttää visuaalista, kuuluvaa ja tuntopalautetta ohjatakseen sinut lähellä olevan AirTagin luo. Tekniikka käyttää U1-piirin tarjoamaa Ultra Widebandia iPhone 11- ja iPhone 12 ‑malleissa

• AirTag voidaan paikantaa soittamalla ääni sisäisestä kaiuttimesta

• Sadoista miljoonista laitteista koostuva Missä on...? ‑verkko auttaa löytämään AirTagisi sillonkin, kun se ei ole lähistöllä

• Kadonnut-tila ilmoittaa, kun AirTagisi on löydetty, ja voit syöttää puhelinnumeron, josta sinut tavoittaa

Emojit

• Tuki kunkin henkilön erilliselle ihonsävylle kaikissa suuteleva pari- ja pari, jonka välissä on sydän ‑emojien varianteissa

• Uusia kasvoemojeita, sydänemojeita ja parrakas nainen ‑emoji

Siri

• Siri voi ilmoittaa saapuvista puheluista, mukaan lukien soittajan nimen, kun käytät AirPodseja tai yhteensopivia Beats-kuulokkeita, ja voit vastata hands-free-toiminnolla

• Ryhmä-FaceTime-puhelu voidaan aloittaa pyytämällä Siriä soittamaan FaceTimella joukolle yhteystietoja tai Viestit-apin ryhmälle

• Siriä voidaan pyytää soittamaan ICE-yhteystiedolle

Tietosuoja

• Appiseurannan läpinäkyvyys antaa sinun valita, mitkä apit saavat seurata toimintaasi muiden yritysten apeissa ja verkkosivuilla mainostamista tai tiedoilla käytävää kauppaa varten

Apple Music

• Voit jakaa suosikkisanoituksesi Viestit-apilla, Facebookissa tai Instagram Storiesissa ja tilaajat voivat kuunnella näytteen Viesteissä poistumatta keskustelusta

• Kaupunkilistat esittelevät suosittuja kappaleita yli sadasta kaupungista maailmanlaajuisesti

Podcastit

• Podcastien ohjelmasivut on suunniteltu uudelleen helpottamaan kuuntelun aloittamista

• Mahdollisuus tallentaa ja ladata jaksoja sekä lisätä ne automaattisesti kirjastoosi nopeaa käyttöä varten

• Lataamisen toimintatavat ja ilmoitusasetukset voidaan asettaa ohjelmakohtaisesti

• Top-listat ja suositut kategoriat hauissa auttavat löytämään uusia ohjelmia

5G-parannukset

• Tuki kahdelle SIM-kortille mahdollistaa 5G-yhteydet linjalla, joka käyttää mobiilidataa iPhone 12 ‑malleissa

• Älykäs datatila optimoi entisestään käyttökokemusta 5G-verkoissa parantamalla akun kestävyyttä ja vähentämällä datan kulutusta iPhone 12 ‑malleissa

• Kansainvälinen 5G-roamingtuki tuettujen operaattorien verkoissa iPhone 12 ‑malleilla

Kartat

• Voit jakaa arvioidun saapumisaikasi pyöräillessä tai kävellessä (autoilun lisäksi) pyytämällä Siriltä, tai napauttamalla reittikorttia näytön alareunassa ja napauttamalla sitten Jaa tuloaika

Muistutukset

• Muistutukset voidaan järjestää otsikon, tärkeyden, määräpäivän tai luomispäivän perusteella

• Muistutusluettelot voidaan tulostaa

Käännä

• Käännöksen toistonopeutta voidaan säätää painamalla pitkään toistopainiketta

Pelit

• Tuki Xbox Series X|S Wireless Controller- ja Sony PS5 DualSense™ Wireless Controller ‑ohjaimille

CarPlay

• Arvioidun saapumisaikasi jakaminen ajaessasi on helppoa käyttäen uusia Siri- tai näppäimistökomentoja CarPlayssa

Tämä julkaisu korjaa myös seuraavat ongelmat:

• Joissakin tapauksissa ketjun alimmaiset viestit saattavat peittyä näppäimistön alle

• Poistetut viestit saattavat yhä näkyä Spotlight-hauissa

• Viestit-appi saattaa jatkuvasti epäonnistua tekstiviestien lähettämisessä joihinkin viestiketjuihin

• Mail saattaa jättää uudet sähköpostit lataamatta osalla käyttäjistä, jos laitetta ei käynnistetä uudelleen

• Puhelujen esto ja tunnistus ‑osio ei ehkä näy puhelinasetuksissa

• iCloud-välilehdet eivät välttämättä näy Safarissa

• iCloud-avainnipun laittaminen pois päältä saattaa estyä

• Sirillä luodut muistutukset saatetaan vahingossa asettaa varhaisille aamutunneille

• Akun kunnon raportointijärjestelmä kalibroi akun enimmäiskapasiteetin ja huippusuorituskyvyn uudelleen iPhone 11 ‑malleissa korjatakseen epätarkan arvion akun kunnosta osalla käyttäjistä (https://support.apple.com/fi-fi/HT212247)

• Optimointi vähentämään mustaa taustaa ja alhaista kirkkautta käytettäessä esiintyvää heikkoa valonkajastusta iPhone 12 ‑malleissa

• AirPods-kuulokkeisiin reitittyy ääni väärästä laitteesta, kun automaattinen vaihto on käytössä

• AidPods-kuulokkeiden automaattisen vaihdon ilmoitukset saattavat puuttua tai monistua

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.4.2

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.4.1

Tämä päivitys tarjoaa tärkeitä suojauspäivityksiä ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.4

iOS 14.4 sisältää seuraavat parannukset iPhonelle:

• Kamera tunnistaa pienempiä QR-koodeja

• Mahdollisuus luokitella Bluetooth-laitetyypit Asetuksissa, jotta kuulokkeet tunnistetaan oikein ääni-ilmoituksissa

• Ilmoitus, jos iPhonen kameraa ei voida varmistaa uudeksi alkuperäiseksi Applen kameraksi iPhone 12:ssa, iPhone 12 minissä, iPhone 12 Prossa ja iPhone 12 Pro Maxissa

Tämä julkaisu korjaa myös seuraavat ongelmat:

• iPhone 12 Prolla otetuissa HDR-kuvissa saattoi näkyä häiriöitä

• Fitness-widgetti ei välttämättä näytä Aktiivisuus-tietoja

• Kirjoittaminen voi olla hidasta eikä sanaehdotuksia välttämättä näy näppäimistössä

• Näppäimistö voi näkyä Viesteissä vääränkielisenä

• Kytkinohjauksen ottaminen käyttöön Käyttöavussa voi estää puheluihin vastaamisen lukitulla näytöllä

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.3

iOS 14.3 sisältää tuen Apple Fitness+:lle ja AirPods Maxille. Tämä julkaisu lisää myös mahdollisuuden tallentaa kuvia Apple ProRAW -muodossa iPhone 12 Prolla, esittelee tietosuojatiedot App Storessa ja sisältää muita ominaisuuksia ja virheiden korjauksia iPhonelle.

Apple Fitness+

• Uusi Apple Watchin vauhdittama fitnesskokemus, joka tarjoaa kuntosalityylisiä treenejä iPhonella, iPadilla ja Apple TV:llä (Apple Watch Series 3 ja uudemmat)

• Uusi Fitness-appi iPhonessa, iPadissa ja Apple TV:ssä Fitness+-treenien, -ohjaajien ja räätälöityjen suositusten selaamiseen

• Viikoittain lisätään kymmenen suositun kategorian videotreenejä: HIIT, sisäpyöräily, jooga, core, voima, tanssi, soutu, juoksumattokävely, juoksumattojuoksu ja tiedostava jäähdyttely

• Fitness+-ohjaajien koostamat soittolistat täydentävät treenejä

• Fitness+-tilaus on saatavilla Australiassa, Kanadassa, Irlannissa, Uudessa-Seelannissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa

AirPods Max

• Tuki AirPods Maxille, uusille korvat peittäville over-ear-kuulokkeille

• Laadukas Hi-Fi-ääni

• Mukautuva taajuuskorjain säätää ääntä reaaliaikaisesti sovittaakseen sen käyttäjälle henkilökohtaisesti sopiviin korvatyynyihin

• Aktiivinen vastamelutoiminto poistaa ulkoisen hälyn

• Läpikuulemistilassa kuulet ympäristön äänet

• Tilaääni tarjoaa teatterimaisen kuuntelukokemuksen dynaamista pään seurantaa käyttäen

Kuvat

• Apple ProRAW -kuvia voidaan tallentaa iPhone 12 Prolla ja iPhone 12 Pro Maxilla

• Apple ProRAW -kuvia voidaan muokata Kuvat-apissa

• Mahdollisuus tallentaa videota 25 fps -taajuudella

• Etukameran kuva voidaan peilata still-kuvissa iPhone 6s:llä, iPhone 6s Plussalla, iPhone SE:llä, iPhone 7:llä, iPhone 7 Plussalla, iPhone 8:lla, iPhone 8 Plussalla ja iPhone X:llä

Tietosuoja

• Uusi tietosuojaosio App Store -sivuilla sisältää kehittäjän ilmoittaman yhteenvedon apin tietosuojakäytännöistä

TV-appi

• Kokonaan uudella Apple TV+ -välilehdellä on helppo etsiä ja katsella Apple Original -ohjelmia ja -elokuvia

• Parannetulla haulla voit selailla kategorioittain (esim. genre) ja näet äskeiset haut ja ehdotuksia kirjoittaessasi

• Hakujen parhaat tulokset näyttävät merkityksellisimmät osumat elokuvista, TV-ohjelmista, lähetyksistä, kanavista ja urheilusta

Appiklipit

• Tuki appiklippien käynnistämiseen skannaamalla Applen suunnittelemia appiklippikoodeja Kameralla tai Ohjauskeskuksessa

Terveys

• Mahdollisuus tallentaa tiedot raskaudesta, imetyksestä ja ehkäisyn käytöstä Kierron seurantaan Terveys-apissa, jotta kuukautisten ja hedelmällisyysikkunan ennustaminen olisi tarkempaa

Sää

• Ilmanlaatutiedot ovat nyt saatavilla Säässä, Kartoissa ja Sirissä manner-Kiinan alueilla

• Sää ja Siri tarjoavat ilmanlaatuun liittyviä terveyssuosituksia Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Intiassa ja Meksikossa tietyillä ilmanlaatutasoilla

Safari

• Ecosia-hakukonevaihtoehto Safarissa

Tämä julkaisu korjaa myös seuraavat ongelmat:

• Osa multimediaviesteistä voi jäädä saapumatta perille

• Osa Viestit-ilmoituksista voi jäädä saapumatta perille

• Yhteystietoryhmät eivät näyttäneet jäseniä viestiä kirjoitettaessa

• Jotkin videot eivät näkyneet oikein, kun jaettiin Kuvat-apista

• Appikansioita ei ehkä voida avata

• Spotlight-hakutulokset tai appien avaaminen Spotlightista ei välttämättä toimi

• Bluetooth ei välttämättä ollut saatavilla Asetuksissa

• Laitteiden langaton lataaminen voi estyä

• MagSafe Duo -laturi saattoi ladata iPhonea alhaisemmalla kuin täydellä teholla

• WAC-protokollaa käyttävät langattomat lisälaitteet eivät ehkä voineet saattaa käyttöönottoa päätökseen

• Näppäimistö saattoi kadota, kun lisättiin luetteloa Muistutuksiin VoiceOveria käytettäessä

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.2.1

iOS 14.2.1 korjaa seuraavat ongelmat iPhonessa:

• Osa multimediaviesteistä voi jäädä saapumatta perille.

• Kuunneltaessa ääntä iPhonesta Made for iPhone -kuulolaitteilla saattaa esiintyä ongelmia äänenlaadussa.

• Lukittu näyttö voi lakata vastaamasta iPhone 12 minissä.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.2

iOS 14.2 sisältää seuraavat parannukset iPhonelle:

• Yli 100 uutta emojia, mukaan lukien eläimiä, ruokia, kasvoja, kodin esineitä, instrumentteja ja sukupuolineutraaleja hahmoja

• Kahdeksan uutta taustakuvaa vaalean ja tumman tilan versioina

• Suurennuslasi voi havaita lähellä olevia henkilöitä ja ilmoittaa heidän etäisyytensä iPhone 12 Pron ja iPhone 12 Pro Maxin LiDAR-tunnistimen avulla

• Tuki iPhone 12:n nahkataskulle MagSafella

• Akun lataamisen optimointi AirPodseille Pro hidastaa akun vanhenemista vähentämällä aikaa, jonka AirPodsit Pro ovat täyteen ladattuna

• Ilmoitukset kuulokkeiden äänenvoimakkuudesta voivat varoittaa, jos voimakkuus voi vahingoittaa kuuloa

• Uudet AirPlay-säätimet viihteen striimaamiseen kodissa

• Intercom-tuki HomePodin ja HomePod minin kanssa käytettäessä iPhonea, iPadia, Apple Watchia, AirPodseja ja CarPlayta

• Mahdollisuus yhdistää HomePod Apple TV 4K:hon äänen toistamiseksi stereona, surroundina ja Dolby Atmosina

• Mahdollisuus tarjota tilastotietoja, joista sinua ei voida tunnistaa, osallistuville julkisen terveydenhuollon toimijoille

Tämä julkaisu korjaa myös seuraavat ongelmat:

• Apit voivat olla epäjärjestyksessä Koti-valikon dockissa

• Kameran etsin voi näyttää mustaa käynnistettäessä

• Lukitun näytön näppäimistö saattaa ohittaa kosketuksia, kun yritetään syöttää pääsykoodia

• Muistutukset saattaa käyttää oletuksena menneitä ajanhetkiä

• Kuvat-widgetti ei välttämättä näytä sisältöä

• Sää-widgetti saattaa näyttää ylimmän lämpötilan celsiusasteina, vaikka yksiköksi on asetettu fahrenheit

• Seuraavan tunnin sade-ennustekaavio Sää-apissa voi näyttää virheellisesti, milloin sade loppuu

• Sanelimen äänitys keskeytyy saapuviin puheluihin

• Näyttö saattaa olla musta Netflix-videota toistettaessa

• Apple Watch -appi voi yllättäen sulkeutua sitä avattaessa

• Treenin GPS-reittien tai Terveys-tietojen synkronointi Apple Watchin ja iPhonen välillä estetään osalla käyttäjistä

• Äänien kohdalla näkyy virheellisesti ”Ei toisteta” CarPlayn kojelaudassa

• Laitteiden langaton lataaminen voi estyä

• Paljon grafiikkaa käyttävien pelien kuvataajuus saattoi olla alhainen

• Altistusilmoitukset laitetaan pois päältä, kun iPhone palautetaan iCloud-varmuuskopiosta tai siirretään tiedot uuteen iPhoneen iPhone-siirtymisellä

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.1

iOS 14.1 sisältää parannuksia ja virheiden korjauksia iPhonelle.

• Lisää tuen 10-bittisen HDR-videon toistamiselle ja muokkaamiselle Kuvat-apissa iPhone 8:ssa ja uudemmissa

• Korjaa ongelman, josta johtuen osa widgeteistä, kansioista ja kuvakkeista näkyi pienennettyinä Koti-valikossa

• Korjaa ongelman, josta johtuen widgettien vetäminen Koti-valikkoon saattoi poistaa appeja kansioista

• Korjaa ongelman, josta johtuen jotkin sähköpostit lähetettiin Mailissa virheellisellä sähköpostialiaksella

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää aluetietojen näkymisen saapuvissa puheluissa

• Korjaa joissakin laitteissa esiintyneen ongelman, josta johtuen lukitun näytön hätäpuhelupainike saattoi näkyä päällekkäin tekstilaatikon kanssa, kun käytettiin zoomattua näyttöä ja aakkosnumeerista pääsykoodia

• Korjaa ongelman, josta johtuen osa käyttäjistä ei välillä voinut ladata tai lisätä kappaleita kirjastoon katsellessaan albumia tai soittolistaa

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää nollien näkymisen Laskimessa

• Korjaa ongelman, josta johtuen striimattavan videon tarkkuutta saatettiin alentaa väliaikaisesti toiston alussa

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää perheenjäsenen Apple Watchin ottamisen käyttöön osalla käyttäjistä

• Korjaa ongelman, josta johtuen Apple Watchin kuorimateriaali näkyi väärin Apple Watch -apissa

• Korjaa Tiedostot-apissa ongelman, josta johtuen jotkin MDM-hallitut pilvipalveluiden tarjoajat saattoivat virheellisesti näyttää, että sisältö ei ole saatavilla

• Parantaa yhteensopivuutta Ubiquitin langattomien tukiasemien kanssa

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14.0.1

Tämä päivitys sisältää virheiden korjauksia iPhonelle.

• Korjaa ongelman, josta johtuen oletusselaimen ja -sähköpostiapin asetus saattoi nollaantua, kun iPhone käynnistettiin uudelleen

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää kameran esikatseluita näkymästä iPhone 7:ssä ja iPhone 7 Plussassa

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää iPhonea liittymästä Wi-Fi-verkkoihin

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää sähköpostin lähettämisen osalla palveluntarjoajista

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää kuvien näkymisen News-widgetissä

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 14

iOS 14 päivittää iPhonen ydinkokemuksen ja sisältää merkittäviä appipäivityksiä sekä muita uusia ominaisuuksia.

Täysin uudet widgetit

• Uudelleensuunnitellut widgetit voidaan sijoittaa suoraan Koti-valikkoon

• Widgettien pieni, keskikokoinen tai suuri koko antavat sinun valita itsellesi sopivan määrän tietoa

• Widgettipinot auttavat hyödyntämään Koti-valikon tilan mahdollisimman tehokkaasti ja älykkäät pinot käyttävät laitteen älyä tuodakseen oikean widgetin päällimmäiseksi oikealla hetkellä

• Widgettigalleriassa voit selata ja valita kaikkien saatavilla olevien widgettien joukosta

• Uudelleensuunnitellut Applen widgetit Säälle, Kellolle, Kalenterille, Newsille, Kartoille, Kuntoilulle, Kuville, Muistutuksille, Pörssille, Musiikille, TV:lle, Vinkeille, Muistiinpanoille, Pikakomennoille, Akulle, Ruutuajalle, Tiedostoille, Podcasteille ja Siri-ehdotuksille

Appikirjasto

• Appikirjasto järjestelee automaattisesti kaikki appisi kategorioihin

• Ehdotukset-kategoria käyttää laitteen älyä näyttääkseen appeja, joita todennäköisesti etsit, perustuen tekijöihin, kuten kellonaika tai sijainti

• Äskettäin lisätyt -kategoria näyttää appeja, jotka on äskettäin ladattu App Storesta, ja appiklippejä, jotka on äskettäin käynnistetty

• Mahdollisuus kätkeä Koti-valikon sivut ja siirtyä appikirjastoon entistä nopeammin napauttamalla pisteitä näytön alareunassa, kun ollaan heiluntatilassa

Kompakti ulkoasu

• Saapuvat puhelut ja FaceTime-puhelut näkyvät bannerina näytön yläreunassa

• Sirin kompaktin ulkoasun ansiosta voit vilkaista tietoja näytöllä ja siirtyä jouhevasti seuraavaan tehtävääsi

• Kuva kuvassa -toiminnolla voit katsoa videota tai osallistua FaceTime-puheluun samalla, kun käytät toista appia

Viestit

• Kiinnitetyt keskustelut pitävät jopa yhdeksän suosikkiviestiketjuasi luettelon alussa

• Maininnat mahdollistavat viestin kohdentamisen tietylle henkilölle ryhmäkeskustelussa

• Sisällytetyt vastaukset mahdollistavat vastaamisen tiettyyn viestiin ja kaikkien siihen liittyvien viestien näkemisen omissa näkymissään

• Jaetun ryhmän ulkoasua voidaan muokata ryhmäkuvilla

Memojit

• 11 uutta hiustyyliä ja 19 uutta päähinettä memojisi muokkaamiseen

• Uusilla Memoji-tarroilla voit lähettää nyrkkitervehdyksen, halauksen tai punastumisen

• Lisätty kuusi ikävaihtoehtoa

• Kasvosuojavalintoja

Kartat

• Pyöräilyreitit tarjoaa reittejä pyöräkaistoilla, pyöräteillä ja pyöräily-ystävällisillä teillä huomioiden korkeuserot ja kadun ruuhkaisuuden

• Oppaat tarjoaa luotettujen brändien valitsemia ehdotuksia ruokapaikoista, paikoista tavata ystäviä ja näkemisen arvoisista kohteista

• Sähköajoneuvoreitit auttaa suunnittelemaan matkoja tuetuilla sähköajoneuvoilla ja lisää automaattisesti latauspysähdyksiä reitin varrelle

• Ruuhka-alueet auttaa etsimään reitin, joka kiertää tai läpäisee ruuhkaiset alueet kaupungeissa, kuten Lontoo tai Pariisi

• Nopeusvalvontakamerat ilmoittaa, kun lähestyt nopeus- tai liikennevalokameroita reitilläsi

• Tarkenna sijaintia mahdollistaa erittäin tarkan sijainti- ja suuntatiedon kaupunkialueilla, joissa on heikko GPS-signaali

Appiklipit

• Appiklippi on kehittäjien luoma pieni osa appia, joka on käytettävissä kun sitä tarvitaan ja keskittyy tiettyyn tehtävään

• Koska ne on suunniteltu pieniksi, appiklipit ovat käytettävissä sekunneissa

• Löydät appiklippejä napauttamalla NFC-tunnisteita tai skannaamalla QR-koodeja Viesteissä, Kartoissa ja Safarissa

• Äskettäin lisätyt appiklipit näkyvät Appikirjaston Äskettäin lisätyt -kategoriassa, ja voit ladata täysversion, jos haluat pitää apin

Käännä

• Uusi Käännä-appi on suunniteltu keskusteluja varten, ja se voi toimia kokonaan ilman verkkoyhteyttä, joten keskustelusi pysyvät yksityisinä

• Jaettua näyttöä käyttävä keskustelutila sisältää yhden mikrofonipainikkeen, joka tunnistaa automaattisesti, kumpaa valituista kielistä puhutaan, ja litteroi alkuperäisen ja käännetyn tekstin vastaaville puolille näyttöä

• Huomiotila näyttää käännökset suuremmalla tekstillä, jotta voit kiinnittää jonkun huomion

• Puhe- ja tekstikäännöksiä tuetaan kaikilla 11 kielen yhdistelmillä

Siri

• Uuden kompaktin ulkoasun ansiosta voit vilkaista tietoja näytöllä ja siirtyä jouhevasti seuraavaan tehtävääsi

• Laajennettu tietomäärä tarjoaa 20-kertaisen määrän faktoja verrattuna kolmen vuoden takaiseen tietomäärään

• Verkkovastaukset auttaa löytämään vastauksia laajempaan joukkoon kysymyksiä käyttäen internetissä olevia tietoja

• Sirillä voidaan lähettää ääniviestejä iOS:ssä ja CarPlayssa

• Laajennettu kielituki uudelle Siri-äänelle ja Siri-käännökselle

Haku

• Löydät kaiken hakemasi yhdestä paikasta: etsi appeja, yhteystietoja, tiedostoja, pikaisia sää- tai pörssitietoja, yleistietoja henkilöistä tai paikoista tai aloita vaikka haku verkosta

• Parhaat osumat -tulokset näyttävät osuvimmat tiedot appien, yhteystietojen, merkityksellisen tiedon, mielenkiintoisten paikkojen ja verkkosivustojen joukosta

• Nopealla käynnistyksellä voit käynnistää apin tai avata verkkosivun kirjoittamalla vain muutaman kirjaimen

• Kirjoitettaessa annettavat hakuehdotukset näyttävät osuvimpia tuloksia heti, kun alat kirjoittaa

• Verkkohakuehdotuksilla voit avata Safarin ja saat osuvimmat tulokset verkosta

• Voit aloittaa haun apeissa, esimerkiksi Mailissa, Viesteissä tai Tiedostoissa

Koti

• Ehdotetut automaatiot auttavat sinua luomaan automaatioita vain napauttamalla

• Koti-apin yläosassa oleva visuaalinen tilailmaisin näyttää yhteenvedon lisälaitteista, jotka tarvitsevat huomiotasi

• Sopivimpien lisälaitteiden ja tilanteiden dynaamisia ehdotuksia näytetään Ohjauskeskuksen Koti-säätimissä

• Sopeutuva valaistus säätää automaattisesti älykkäiden valojesi väriä päivän aikana maksimoidakseen mukavuuden ja tuottavuuden

• Kasvojentunnistus videokameroille ja ovikelloille käyttää laitteen älyä kertoakseen sinulle, kuka on ovella perustuen Kuvat-apissa merkitsemiisi henkilöihin ja Koti-apissa tunnistamiisi viimeaikaisiin vierailijoihin

• Toiminta-alueet videokameroille ja ovikelloille tallentaa kuvaa tai lähettää sinulle ilmoituksen vain silloin, kun liikettä havaitaan määrittämilläsi alueilla

Safari

• Suorituskykyä parannettu entistä nopeammalla JavaScript-moottorilla

• Yksityisyysraportti näyttää sivustojen väliset seuraimet, jotka Älykäs seurannan esto on estänyt

• Salasanojen seuranta tarkkailee suojatusti tallentamiasi salasanoja havaitakseen, jos jokin niistä on ollut mukana tietovuodossa

Sää

• Seuraavan tunnin sadekaavio näyttää vesi- tai lumisateen tiheysennusteen minuutti minuutilta seuraavan tunnin ajaksi Yhdysvalloissa

• Vaikean sään tiedot näyttää hallinnon antamat varoitukset tietyistä vaikeista sääolosuhteista, kuten pyörremyrskyistä, talvimyrskyistä, äkkitulvista ja muista, Yhdysvalloissa, Euroopassa, Japanissa, Kanadassa ja Australiassa

AirPods

• Tilaääni dynaamisella päänseurannalla AirPods Pro -kuulokkeissa sijoittaa äänen mihin tahansa tilassa, luoden mukaansatempaavan surround-äänikokemuksen

• Automaattinen laitteiden vaihto siirtää äänen iPhonesta, iPadista, iPod touchista ja Macista

• Akkuilmoitukset kertovat, jos AirPods-kuulokkeet täytyy ladata

Tietosuoja

• Tallennusosoitin näyttää, kun jollakin apilla on pääsy mikrofoniin tai kameraan

• Apille voidaan nyt jakaa likimääräinen sijainti tarkan sijainnin sijaan

• Rajoitettu pääsy Kuvat-kirjastoon mahdollistaa vain valittujen kuvien jakamisen apille, kun appi pyytää pääsyä

• Appi- ja verkkokehittäjät voivat nyt tarjota sinulle mahdollisuuden päivittää olemassa olevat tilisi käyttämään Kirjaudu sisään Applella -toimintoa

Käyttöapu

• Takaosan napautus on nopea tapa käynnistää käyttöapuominaisuuksia napauttamalla iPhonen takaosaa

• Kuulokkeiden mukautus vahvistaa hiljaisia ääniä ja säätää tiettyjä taajuuksia yksilöllisen kuulovasteen mukaan

• Viittomakielen korostus FaceTimessa tunnistaa, kun osallistuja käyttää viittomakieltä ja korostaa henkilön FaceTime-ryhmäpuhelussa

• Äänentunnistus käyttää laitteen älyä havaitakseen ja tunnistaakseen ympäristön tärkeitä ääniä, kuten hälytyksiä, ja kertoo niistä sinulle ilmoituksilla

• VoiceOver-tunnistus käyttää laitteen älyä näytöllä olevien kohteiden tunnistamiseen parantaakseen appi- ja verkkokokemusten VoiceOver-tukea

• Kuvien kuvaukset muodostaa ja lukee apeissa tai verkossa olevista kuvista lausemuotoisen kuvauksen

• Tekstintunnistus puhuu kuvissa havaitun tekstin

• Näytöntunnistus auttaa navigoimaan apeissa havaitsemalla automaattisesti käyttöliittymän säätimet

Tämä julkaisu sisältää myös muita ominaisuuksia ja parannuksia.

App Store

• Tärkeät apin tiedot näkyvät helposti vilkaistavassa vieritettävässä näkymässä, jossa näkyy myös kaveriesi pelaamat pelit

Apple Arcade

• Tulossa pian tarjoaa ennakkonäkymän tuleviin Apple Arcade -peleihin, ja voit ladata pelit automaattisesti heti, kun ne julkaistaan

• Näytä kaikki pelit -toimintoa on parannettu julkaisupäivään, päivityksiin, kategoriaan, ohjaintukeen ja muuhun perustuvalla järjestämisellä ja suodattamisella

• Saavutuksia voidaan selata suoraan Apple Arcade -välilehdellä

• Jatka pelaamista tekee helpoksi jatkaa äskettäin pelatun pelin pelaamista laitteiden välillä

• Game Centerin kojelauta esittelee profiilisi, kaverisi, saavutuksesi, tulostaulusi ja muuta suoraan pelissä

Lisätty todellisuus

• ARKit 4:n sijaintiankkurit sallivat appien sijoittaa lisätyn todellisuuden kokemukset tiettyihin maantieteellisiin koordinaatteihin

• Laajennettu kasvojenseurantatuki on lisätty uuteen iPhone SE:hen

• RealityKitin videotekstuurit sallivat appien käyttää videota missä tahansa tilanteen tai virtuaaliobjektin osassa

Kamera

• Kuvien ottamisen välillä kuluvaa aikaa on lyhennetty ja ensimmäisen kuvan ottamista nopeutettu, mikä tekee kuvaamisesta entistä nopeampaa

• QuickTake-videota voidaan tallentaa nyt myös iPhone XS:llä ja iPhone XR:llä Kuva-tilassa

• Nopeat valitsimet videotilassa videon tarkkuuden ja kehysnopeuden muuttamiseen Kamera-apissa

• Päivitetty Yötila-kuvauskokemus iPhone 11:ssä ja iPhone 11 Prossa tarjoaa ohjeita vakaana pitämiseen kuvauksen aikana ja mahdollisuuden kumota kuvan oton kesken kuvauksen

• Valotuksen korjaus -säätimellä voit lukita valotuksen koko kuvauksen ajaksi

• Peilaa etukamera mahdollistaa etukameran esikatselukuvaa vastaavien selfieiden ottamisen

• Parannettu QR-koodien lukeminen koodien skannaamiseen, vaikka ne olisivat pieniä tai kiertyneitä esineen ympärille

CarPlay

• Uusia tuettujen appien kategorioita pysäköintiin, sähköajoneuvon lataukseen ja nopeaan ruuan tilaamiseen

• Taustakuvavalinnat

• Jaa arvioitu saapumisaika ja lähetä ääniviestejä Sirillä

• Tuki vaakasuuntaiselle tilapalkille autoissa, joissa on pystysuuntainen näyttö

• Kiinalainen ja japanilainen näppäimistötuki antaa käyttäjille uuden vaihtoehdon etsiä mielenkiintoisia paikkoja

FaceTime

• Parannettu videon laatu jopa 1080p-tarkkuudella iPhone X:ssä ja uudemmissa

• Uusi katsekontaktitoiminto käyttää koneoppimista säätääkseen hienovaraisesti silmiesi ja kasvojesi asentoa videopuheluissa, jotta kokemus olisi luonnollisempi silloinkin, kun katsot näyttöä kameran sijaan

Tiedostot

• APFS-salaustuki ulkoisille asemille

Terveys

• Rauhoittuminen auttaa luomaan apeilla ja pikakomennoilla nukkumaanmenoa edeltävän rutiinin, kuten rauhoittavan soittolistan kuunteleminen

• Muokatut uniajastukset auttavat saavuttamaan nukkumistavoitteesi nukkumaanmenomuistutuksilla ja herätyksillä

• Unitila minimoi häiriöt rauhoittumis- ja nukkumisaikana laittamalla Älä häiritse -tilan päälle ja yksinkertaistamalla lukittua näyttöä

• Terveyden tarkistuslista auttaa seuraamaan ja hallitsemaan terveys- ja turvallisuusominaisuuksia yhdessä paikassa

• Uusi Liikkuvuus-kategoria Terveys-apissa sisältää mittareita kuten kävelynopeus, kaksoistukiaika, askeleen pituus ja kävelyn epäsymmetrisyys

Näppäimistö ja kansainvälisyys

• Laitteessa toimiva sanelu auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi suorittamalla kaiken käsittelyn kokonaan ilman verkkoyhteyttä. Hauissa sanelu käyttää palvelinperustaista sanelua, jotta se tunnistaa mahdollisesti hakemasi termit koko internetistä.

• Etsi emojinäppäimistössä sanalla tai lauseella

• Näppäimistö näyttää apeissa automaattisen täytön ehdotuksia Yhteystiedoista sähköpostiosoitteille, puhelinnumeroille ja muulle

• Uudet sanakirjat ranska–saksa, indonesia–englanti, japani–yksinkertaistettu kiina ja puola–englanti

• Wubi-syöttömenetelmä yksinkertaistetulle kiinalle

• Automaattisen korjauksen tuki Irlannin gaelille ja Norjan nynorskille

• Uudelleensuunniteltu japanin kana-näppäimistö helpottaa numeroiden syöttämistä

• Mail tukee sähköpostiosoitteita, joissa käytetään muita kuin latinalaisia kirjaimia

Musiikki

• Uusi Kuuntele nyt -välilehti suosikkimusiikkisi, -artistiesi, -soittolistojesi ja -miksiesi toistamiseen ja etsimiseen

• Automaattinen toisto pitää musiikin soimassa etsimällä samankaltaisia kappaleita, kun kappaleen tai soittolistan loppu tulee vastaan

• Etsi nyt esittelee musiikkia suosikkigenreistäsi ja -aktiviteeteistasi ja näyttää hyödyllisiä ehdotuksia, kun kirjoitat

• Kirjastoa suodattamalla löydät entistä nopeammin artistit, albumit, soittolistat ja muut kohteet kirjastostasi

Muistiinpanot

• Parannettu toimintovalikko tarjoaa helpon pääsyn lukitsemiseen, skannaamiseen, kiinnittämiseen ja poistamiseen

• Parhaat osumat tuo esille merkityksellisimmät hakutulokset

• Kiinnitetyt muistiinpanot voidaan pienentää tai laajentaa

• Kuvion tunnistuksella voit piirtää täydellisiä viivoja, käyriä ja kuvioita

• Parannettu skannaus tallentaa tarkempia skannauksia ja rajaa automaattisesti tarkemmin

Kuvat

• Suodata ja järjestele kokoelmaasi löytääksesi ja pitääksesi kuvasi ja videosi järjestyksessä

• Löydä kuvasi ja videosi useammasta paikasta nipistämällä ja zoomaamalla, kuten Suosikeista ja Jaetuista albumeista

• Tuki kuvien ja videoiden tekstitykselle

• Live Photo -kuvat, jotka on otettu iOS 14:llä tai iPadOS 14:llä, toistuvat automaattisesti paremmalla vakautuksella vuosi-, kuukausi- ja päivänäkymässä

• Parannukset Muistoihin tarjoavat paremmin asiayhteyteen kuuluvia kuvia ja videoita ja laajemman musiikkivalikoiman Muistoelokuviin

• Uudelleensuunniteltu kuvavalitsin apeissa käyttää samaa älykästä hakua kuin Kuvat-appi, ja siten auttaa sinua löytämään helposti sisällön, jota haluat jakaa

Podcastit

• Kuuntele nyt on älykkäämpi ja sisältää henkilökohtaisen jaksojonosi ja uusia sinulle valittuja jaksoja

Muistutukset

• Osoita muistutuksia henkilöille, joiden kanssa jaat listoja

• Uusia muistutuksia voidaan luoda suoraan luetteloruudulla siirtymättä erikseen mihinkään listaan

• Älykkäillä ehdotuksilla voit lisätä päivämääriä, aikoja ja sijainteja yhdellä napautuksella

• Räätälöidyt listat emojeilla ja uusilla symboleilla

• Järjestä uudelleen tai kätke älykkäät listat

Asetukset

• Valinta, jolla voit asettaa oletussähköpostiapin ja oletusselaimen

Pikakomennot

• Valmiit pikakomennot auttaa alkuun sisäänrakennetulla kansiollisella pikakomentoja, jotka on räätälöity sinulle

• Pikakomentoautomaatioita suositellaan sinulle käyttötapojesi perusteella

• Pikakomentoja voidaan järjestellä kansioihin ja niitä voidaan lisätä widgetteinä Koti-valikkoon

• Uusi suoritettavien pikakomentojen kompakti ulkoasu auttaa pysymään asiassa, kun käytät toista appia

• Uudet automaatioiden käynnistimet voivat suorittaa pikakomentoja esimerkiksi saapuvan sähköpostin tai viestin perusteella, akun varauksen perusteella tai kun appi suljetaan

• Rauhoittuminen-pikakomennot tarjoavat kokoelman rauhoittavia pikakomentoja, jotka auttavat nukkumaan kunnon yöunet

Sanelin

• Kansioilla pidät Sanelimen äänitykset järjestyksessä

• Suosikeilla voit merkitä parhaat äänityksesi ja pääset niihin nopeasti käsiksi myöhemmin

• Älykkäät kansiot ryhmittävät automaattisesti yhteen Apple Watchin äänitykset, äskettäin poistetut äänitykset ja suosikeiksi merkitsemäsi äänitykset

• Paranna äänityksiä -toiminto vähentää taustahälyä ja huoneen kaikuja

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222