Kuvat-apin Muistojen käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Kuvat-appi tunnistaa tärkeät henkilöt, paikat ja tapahtumat kirjastostasi ja esittää ne sitten valikoiduissa kokoelmissa, joita kutsutaan Muistoiksi. Voit myös luoda omia Muistoja ja jakaa niitä ystäville ja perheenjäsenille.

Ennen kuin aloitat

Muistojen katsominen

1. Avaa Kuvat ja napauta Sinulle-välilehteä.

2. Selaa muistojasi napauttamalla Näytä kaikki. Voit myös aloittaa muiston toistamisen napauttamalla muistoa, niin saat näkyviin vaihtoehtoja, kuten MuistomiksitNo alt supplied for Image tai SelaaNo alt supplied for Image. Kun napautat Selaa-painikettaNo alt supplied for Image, musiikin toisto jatkuu samalla kun kaikki muiston kuvat näkyvät.

Muistoja ehdotetaan sinulle automaattisesti ja toistetaan jatkuvasti, mutta voit valita toisen ehdotuksen, toiston tai suosikin tai jakaa juuri katsomasi muiston.

Muistomiksin vaihtaminen

Muistomiksit ovat valikoituja valokuvatyylien ja niitä vastaavien kappaleiden yhdistelmiä, joita voit käyttää muistossa. Kutakin muistoa varten voit valita useista eri muistomikseistä tai voit valita oman tyylin ja kappaleen Apple Musicista. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Kuvat ja napauta Sinulle-välilehteä.

2. Toista muisto napauttamalla sitä.

3. Napauta näyttöä, napauta Muistomiksit-painikettaNo alt supplied for Image ja selaa eri miksejä pyyhkäisemällä vasemmalle.

4. Käytä Muistomiksiä napauttamalla näyttöä uudelleen.

Muiston tyylin vaihtaminen

1. Avaa Kuvat ja napauta Sinulle-välilehteä.

2. Toista muisto napauttamalla sitä.

3. Napauta näyttöä, napauta Muistomiksit-painikettaNo alt supplied for Image ja napauta sitten Suodattimet-painikettaNo alt supplied for Image.

4. Valitse tyyli Muistojen silaus -luettelosta ja napauta sitten Valmis.

Muiston musiikin vaihtaminen

iOS 15:ssä ja iPadOS 15:ssä tai uudemmissa voit vaihtaa muistojesi musiikkia valitsemalla ääniraidoista tai ehdotetuista kappaleista. Jos olet Apple Music -tilaaja, voit myös käyttää Apple Music -kirjastoa ja tarkastella ehdotettuja kappaleita mieltymystesi tai sen mukaan, mitä kappaleita muiston luontihetkellä on soitettu. Voit vaihtaa musiikin näin:

1. Avaa Kuvat ja napauta Sinulle-välilehteä.

2. Toista muisto napauttamalla sitä.

3. Napauta Muistomiksit-painikettaNo alt supplied for Image ja napauta sitten Musiikki-painikettaNo alt supplied for Image.

4. Valitse kappale luettelosta tai hae haluamasi kappale ja napauta sitten Valmis.

Omien muistojen luominen

Voit luoda albumiin tai tiettyyn kuukauteen tai päivään perustuvia omia muistoja:

1. Siirry Albumit-välilehteen ja valitse albumi. Voit myös siirtyä Kirjasto-välilehteen ja napauttaa Kuukaudet tai Päivät.

2. Napauta Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja napauta sitten Play Memory Movie (Toista muistoelokuva).

3. Kun elokuvan toisto on käynnissä, napauta näyttöä ja napauta sitten Lisää-painikettaNo alt supplied for Image.

4. Napauta Lisää suosikkeihin.

5. Napauta Sulje-painikettaNo alt supplied for Image.

Jos haluat lisätä muistoihisi jonkun Henkilöt-albumistasi:

1. Siirry Albumit-välilehdelle ja napauta sitten Henkilöt-albumia.

2. Napauta henkilön pikkukuvaa ja napauta sitten Lisää-painikettaNo alt supplied for Image.

3. Napauta Luo kuvamuisto.

Suosikkimuistojen tallentaminen

1. Siirry Sinulle-välilehdelle ja valitse muisto.

2. Napauta Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja napauta sitten Lisää suosikkeihin.

Jos haluat nähdä suosikkimuistosi, siirry Sinulle-välilehdelle, napauta Muistojen vierestä Näytä kaikki ja napauta sitten Suosikit. Jos et enää halua säilyttää muistoa, napauta Suosikki-painikettaNo alt supplied for Image uudelleen.

Suosikkimuistojen jakaminen

1. Toista muistoelokuva ja tuo sitten muokkaus- ja jakovaihtoehdot näkyviin napauttamalla näyttöä.

2. Napauta Jaa-painikettaNo alt supplied for Image ja valitse sitten jakotapa.

Kun jaat muiston, musiikki jaetaan sen kanssa. Jos jokin kappale ei ole jaettavissa, sinua pyydetään valitsemaan kappale, joka voidaan jakaa muiston kanssa.

Muistojen muokkaaminen

Voit personoida muistoja entisestään tekemällä niihin joitakin muutoksia. Voit esimerkiksi muokata muiston otsikkoa, lisätä kuvia muistoon, poistaa kuvia muistosta ja muuttaa muiston pituutta siinä olevien kuvien määrän mukaan.

Otsikon muokkaaminen

1. Siirry muistoon ja napauta Lisää-painikettaNo alt supplied for Image.

2. Napauta Muokkaa otsikkoa ja sitten Tallenna.

Kuvien lisääminen muistoon tai niiden poistaminen

1. Toista muisto ja napauta näyttöä.

2. Napauta Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja napauta sitten Hallitse kuvia.

3. Lisää kuvia valitsemalla ne tai poista kuvia poistamalla niiden valinta.

4. Napauta Valmis.

Voit tehdä kuvasta muiston avainkuvan:

1. Toista muisto ja napauta sitten Tauko-painikettaNo alt supplied for Image.

2. Napauta Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja napauta sitten Aseta avainkuvaksi.

Tietyn kuvan kätkeminen muistosta:

1. Toista muisto ja napauta sitten Tauko-painikettaNo alt supplied for Image.

2. Napauta Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja napauta sitten Kätke muistosta.

Muiston pituuden muuttaminen

1. Toista muisto ja napauta näyttöä.

2. Napauta Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja napauta sitten Lyhyt, Keskipitkä tai Pitkä.

Muistossa olevien kuvien määrästä riippuen näet ehkä vain Lyhyt- ja Normaali-pituusvaihtoehdot.

Lisätietoja

Lue lisätietoja Muistojen käyttämisestä Macissa.