Oletusarvoisen lähimaksuapin vaihtaminen Euroopan talousalueella

Voit vaihtaa Euroopan talousalueella iPhonesi oletusarvoisen lähimaksuapin toiseen.

Tässä artikkelissa mainitut ominaisuudet ovat käytettävissä vain Euroopan talousalueen maissa tai alueilla.

Jos asut Euroopan talousalueella, voit valita iPhonesi oletusarvoiseksi lähimaksuapiksi minkä tahansa soveltuvan apin. Sen jälkeen voit käynnistää oletusarvoisen lähimaksuapin lähimaksutapahtumaa varten kaksoisklikkaamalla iPhonesi sivupainiketta tai pitämällä iPhoneasi yhteensopivan lähimaksulaitteen lähellä. Voit hallita oletusarvoisen lähimaksuappisi asetuksia valitsemalla Asetukset.

Euroopan talousalueeseen kuuluvat kaikki Euroopan unionin maat sekä Islanti, Lichtenstein ja Norja.

Näin pääset alkuun

Sinulla on oltava iOS 17.4 tai uudempi ja asennettuna sen lähimaksuapin uusin versio, jonka haluat asettaa oletusarvoiseksi apiksi. Et näe asetusten päivitysvaihtoehtoa, ellei sinulla ole iPhonessasi asennettuna soveltuvaa lähimaksuappia.

1. Siirry appiin, jota haluat käyttää oletusarvoisena lähimaksuappina.

2. Anna apille lupa käyttää iPhonesi NFC-toimintoa hyväksymällä näyttöön tuleva kehote.

Oletusarvoisen lähimaksusovelluksen vaihtaminen

1. Avaa Asetukset-appi iPhonessa.

2. Napauta Asetukset > (apin nimi) > apin Asetukset-sivu > Oletusarvoinen lähimaksuappi.

3. Valitse appi, jota haluat käyttää oletusarvoisena lähimaksuappina.

4. Jotta oletusarvoisen lähimaksuapin valinta astuu voimaan, sinun on hyväksyttävä näytössä näkyvä kehote.

Vain yksi soveltuva appi voi kerrallaan tehdä lähimaksutapahtumia käyttämällä NFC:-toimintoa.

Voit edelleen suorittaa maksuja apilla, jota ei ole määritetty oletusarvoiseksi lähimaksuapiksi. Noudata apin kehittäjän ohjeita, kun haluat käyttää appia lähimaksutapahtumien tekemiseen. Jos mitään appia ei voi valita oletusarvoiseksi apiksi, ota yhteyttä apin kehittäjään.

Jos vaihdat oletusarvoisen lähimaksuapin Lompakko-apista toiseen soveltuvaan lähimaksuappiin, sillä on vaikutusta tiettyihin Apple Payn ja Lompakon ominaisuuksiin.