Tekstin ulkoasun muuttaminen Pagesissa Macilla, iPhonella tai iPadilla

Pages-dokumentin tekstin värin, tasauksen ja välistyksen muuttaminen.

Tekstin ulkoasun muuttaminen Pagesissa Macilla

Valitse haluamasi teksti, niin voit muuttaa sen väriä, tasausta ja välistystä. Voit myös valita ja muotoilla muita kuin peräkkäisiä tekstialueita: pidä näppäimistön komentonäppäintä painettuna ja valitse sitten haluamasi teksti.

Tekstin värin muuttaminen

1. Valitse teksti.

2. Avaa Muoto-sivupalkki klikkaamalla työkalupalkin Muoto-painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

3. Klikkaa sivupalkista Tyyli-painiketta. Jos teksti on tekstilaatikossa, taulukossa tai muodossa, klikkaa ensin sivupalkin ylälaidassa olevaa Teksti-välilehteä ja sitten Tyyli-painiketta.

4. Klikkaa Fontti-osan alla olevaa ponnahdusvalikkoa, valitse Tekstin väri ja valitse sitten haluamasi väri:

• Jos haluat valita työpohjaan sopivan värin, klikkaa värivalitsinta ja valitse sitten väri.

• Jos haluat valita minkä tahansa värin, klikkaa väriympyrää ja valitse sitten väri jostakin väripaletista.

Voit myös täyttää tekstin liukuvärillä tai kuvalla ja vaihtaa kommenttien ja seurattujen muutosten tekstin väriä.

Tekstin tasauksen muuttaminen

Tasaus määrittää, miten tekstin reunat näkyvät dokumentissa. Voit tasata tekstin kappaleisiin, tekstilaatikoihin, kuvioihin tai taulukon soluihin.

1. Valitse tasattava teksti:

• Jos haluat tasata tietyn kappaleen koko tekstin, klikkaa mitä tahansa kappaleen kohtaa.

• Jos haluat tasata useiden kappaleiden koko tekstin, valitse haluamasi kappaleet.

• Jos haluat tasata tekstilaatikon tai muodon tekstin, klikkaa haluamaasi laatikkoa tai muotoa.

• Jos haluat tasata taulukon tekstin, valitse haluamasi solut, rivit tai sarakkeet.

2. Klikkaa työkalupalkin Muoto-painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja klikkaa sitten Muoto-sivupalkin Tyyli-painiketta.

3. Jos teksti on tekstilaatikossa, taulukossa tai muodossa, klikkaa ensin sivupalkin ylälaidassa olevaa Teksti-välilehteä ja sitten Tyyli-painiketta.

4. Voit tasata tekstin vaakasuunnassa klikkaamalla tasauspainikkeita:

• Jos haluat tasata tekstin vasempaan reunaan, klikkaa Tasaa vasemmalle -painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

• Jos haluat tasata tekstin keskelle, klikkaa Keskitä-painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

• Jos haluat tasata tekstin oikeaan reunaan, klikkaa Tasaa oikealle -painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

• Jos haluat tasata tekstin sekä vasempaan että oikeaan reunaan, klikkaa Tasaa-painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

5. Jos haluat sisentää tekstin, klikkaa Tekstin sisennys -painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

6. Jos haluat pienentää sisennystä, klikkaa Pienennä sisennystä -painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

7. Jos haluat tasata tekstin tekstilaatikon, muodon tai taulukkosolun yläreunaan, klikkaa säilön Tasaa ylös -painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä, Keskitä-painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä tai Tasaa alas -painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Tekstin välistyksen muuttaminen

Voit muuttaa tekstirivien välin kokoa sekä kappaletta edeltävän tai sen jälkeisen välin kokoa.

1. Valitse muokattava tekstiosa tai klikkaa muokattavaa tekstilaatikkoa, muotoa tai taulukon solua, riviä tai saraketta.

2. Klikkaa työkalupalkin Muoto-painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja klikkaa sitten Muoto-sivupalkin Tyyli-painiketta.

• Jos teksti on tekstilaatikossa, taulukossa tai muodossa, klikkaa ensin sivupalkin ylälaidassa olevaa Teksti-välilehteä ja sitten Tyyli-painiketta.

3. Jos haluat muuttaa tekstirivien välistä tilaa, klikkaa Välistys-ponnahdusvalikkoa ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto.

4. Jos haluat muuttaa valittua kappaletta edeltävää tai sen jälkeistä tilaa, klikkaa Ennen kappaletta- tai Kappaleen jälkeen -nuolia.

Tekstin lisämuotoiluvaihtoehdot

Voit myös säätää yksittäisten merkkien välistystä ja nostaa tai laskea tekstiä viereiseen tekstiin verrattuna. Kun olet viimeistellyt tekstin tyylin, voit tallentaa valmiin ulkoasun muokatuksi merkkityyliksi, jotta voit käyttää sitä helposti myös muissa dokumentin teksteissä.

Tekstin ulkoasun muuttaminen Pagesissa iPhonella tai iPadilla

Valitse haluamasi teksti, niin voit muuttaa sen väriä, tasausta ja välistystä. Jos iPadiin on liitetty ulkoinen näppäimistö ja hiiri tai kosketuslevy, voit valita ja muotoilla ei-peräkkäisiä tekstialueita: pidä näppäimistön komentonäppäintä painettuna ja valitse sitten teksti hiirellä tai kosketuslevyllä.

Jos työkalupalkissa näkyy Muokkaa-painike avatessasi dokumentin, napauta sitä, jotta voit muokata dokumenttia.

Tekstin värin muuttaminen

1. Valitse teksti.

2. Napauta työkalupalkin Muoto-painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

• Jos haluat lisätä tekstiä tekstilaatikkoon, taulukkoon tai muotoon, napauta Teksti.

3. Napauta Tekstin väri -painiketta, valitse Esiasetus tai Väri ja napauta sitten haluamaasi väriä.

4. Napauta Liukuväri tai Kuva, jos haluat täyttää tekstin liukuväreillä tai kuvilla.

5. Napauta Teksti, jos haluat määrittää muita tekstin asetuksia, kuten fontin tyypin tai fonttikoon.

Tekstin tasauksen muuttaminen

Tasaus määrittää, miten tekstin reunat näkyvät dokumentissa. Voit tasata tekstin kappaleisiin, tekstilaatikoihin, kuvioihin tai taulukon soluihin.

1. Valitse tasattava teksti:

• Jos haluat tasata tietyn kappaleen koko tekstin, napauta mitä tahansa kappaleen kohtaa.

• Jos haluat tasata useiden kappaleiden koko tekstin, valitse haluamasi kappaleet.

• Jos haluat tasata tekstilaatikon tai muodon tekstin, napauta haluamaasi laatikkoa tai muotoa.

• Jos haluat tasata taulukon tekstin, napauta taulukon solua tai valitse rivi tai sarake.

2. Napauta työkalupalkin Muoto-painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

• Jos haluat lisätä tekstiä tekstilaatikkoon, taulukkoon tai muotoon, napauta Teksti.

3. Voit tasata tekstin vaakasuunnassa klikkaamalla tasauspainikkeita:

• Jos haluat tasata tekstin vasempaan reunaan, napauta Tasaa vasemmalle -painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

• Jos haluat tasata tekstin keskelle, napauta Keskitä-painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

• Jos haluat tasata tekstin oikeaan reunaan, napauta Tasaa oikealle -painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

• Jos haluat tasata tekstin sekä vasempaan että oikeaan reunaan, napauta Tasaa-painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

4. Jos haluat sisentää tekstin, napauta Sisennys-painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

5. Jos haluat pienentää sisennystä, napauta Pienennä sisennystä -painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

6. Jos haluat tasata tekstin tekstilaatikon, muodon, taulukkosolun tai muun säilön yläreunaan, napauta Tasaa ylös -painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä, Keskitä-painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä tai Tasaa alas -painiketta Kuvalla ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

Tekstin välistyksen muuttaminen

Voit muuttaa tekstirivien välin kokoa sekä kappaletta edeltävän tai sen jälkeisen välin kokoa.

1. Valitse muokattava tekstiosa tai napauta muokattavaa tekstilaatikkoa, muotoa tai taulukon solua, riviä tai saraketta.

2. Napauta työkalupalkin Muoto-painiketta Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja valitse Tyyli.

• Jos haluat lisätä tekstiä tekstilaatikkoon, taulukkoon tai muotoon, napauta Teksti.

3. Napauta Riviväli.

4. Jos haluat muuttaa riviväliä, napauta Välistys-kohdan plus- tai miinuspainikkeita.

5. Jos haluat muuttaa valittua kappaletta edeltävän tai sen jälkeisen välin kokoa, napauta Ennen- tai Jälkeen-kohdan plus- tai miinuspainikkeita.

Tekstin lisämuotoiluvaihtoehdot

Voit myös säätää yksittäisten merkkien välistystä ja nostaa tai laskea tekstiä viereiseen tekstiin verrattuna. Kun olet viimeistellyt tekstin tyylin, voit tallentaa valmiin ulkoasun muokatuksi merkkityyliksi, jotta voit käyttää sitä helposti myös muissa dokumentin teksteissä.