iOS 17:n uudet ominaisuudet yrityksille

Tässä artikkelissa kerrotaan yritysasiakkaille tarkoitetusta sisällöstä, jonka Apple on julkaissut iOS 17:ää varten.

iOS 17:n päivitykset parantavat laitteen vakautta, suorituskykyä ja yhteensopivuutta, ja päivityksiä suositellaan kaikille käyttäjille. Laitteiden ylläpitäjät voivat hallinnoida ohjelmistopäivityksiä MDM-ratkaisun avulla.

Lisätietoja yleisistä parannuksista on artikkelissa Tietoja iOS 17 ‑päivityksistä.

Lisätietoja päivitysten turvallisuussisällöstä on Applen suojausjulkaisut -sivulla.

iOS 17.5

• Käytettävissä on uusi MDM-rajoitus, joka estää appien asentamisen verkkojakelun kautta.

• Kuvat-appi ottaa asianmukaisesti käyttöön tulostamista, taustakuvan asettamista ja iCloud-kuvien käyttöönottoa koskevia rajoituksia.

• Parantaa appien päivittämisen vakautta yhden apin tilassa.

• Appikohtainen VPN muodostaa yhteyden luotettavasti ensimmäisellä käyttökerralla.

• Viestit pysyvät liitettyinä oikeaan puhelinnumeroon kahden SIMin laitteissa.

iOS 17.4

• Käyttäjien ei enää tarvitse poistaa varastetun laitteen suojausta käytöstä, jotta he voivat rekisteröityä mobiililaitteiden hallintaan (MDM) tai määrittää Exchange-tilin, mutta jos he ovat tuntemattomassa sijainnissa, heidän on ehkä odotettava tunti.

• Parantaa vakautta soitettaessa puheluita ja etsittäessä yhteystietoja laitteilla, joissa on tuhansia yhteystietoja ja Hallittu avaaminen -rajoituksia.

• Käyttäjät, joilla on hallittu Apple ID voivat nyt lisätä opiskelijanumeroita tai työntekijöiden kulkulupia Applen Lompakkoon, jos koulu tai yritys sallii sen.

• Uusia MDM-rajoituksia ja -komentoja on saatavilla vaihtoehtoisten markkinapaikkojen hallintaan.

• MDM:llä voi asentaa ohennettuja appeja, mikä säästää aikaa, tallennustilaa ja kaistanleveyttä.

• Taustakuvan asettamisen komento ei enää epäonnistu seuraavissa yrityksissä.

iOS 17.3

Varastettujen laitteiden suojaus on poistettava käytöstä, jotta määritysprofiilien asentaminen, manuaalinen rekisteröityminen mobiililaitteiden hallintaan ja Exchange-tilien manuaalinen määrittäminen ovat käytettävissä.

iOS 17.2

• Esitteli avaimen allowLiveVoicemail, joka sallii live-puhepostin ottamisen käyttöön tai poistamisen käytöstä MDM:n kautta.

• Laitteet eivät enää pysty suorittamaan laajennettavaa SSO-todennusta, joka vaatii useita vaiheita.

• Salasanakäytännön tyhjennys ei enää poista määritettyjä eSIM-kortteja, kun uusi forcePreserveESIMOnErase-avain on asetettu True-tilaan.

• Yleinen välityspalvelinprofiili ei enää aiheuta AirDrop-hakupyyntöjen aikakatkaisua.

• Ratkaistu ongelma, jonka vuoksi sharingd-kaatumiset aiheuttivat liiallista mobiilidatan ja Wi-Fi-datan käyttöä.

• Exchange-kalenterit näkyvät nyt valintoina oletusarvoisissa kalenteriasetuksissa.

• Laitteet voivat nyt paikantaa AirPrint-tulostimet myös .local-toimialueen ulkopuolella.

iOS 17.1

• Jatkuvuusominaisuuksia voidaan käyttää hallittujen Apple ID:iden kanssa.

• Aina päällä olevaa VPN-yhteyttä käyttävät käyttäjät voivat nyt soittaa matkapuhelinverkon puheluja ja Wi-Fi-puheluja, käyttää mobiilidataa sekä lähettää teksti- ja multimediaviestejä.

• Korjaa ongelman, jossa iOS-laitteet menettivät yhteyden mobiililaitteiden hallintaan (MDM).

iOS 17.0.3

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Business Essentials -käyttäjät eivät pystyneet suorittamaan käyttöönottoa loppuun iOS 17:ään päivittämisen jälkeen.

• iOS 17 -laitteet eivät enää lakkaa vastaamasta, kun ne liittyvät hallittuun Wi-Fi-verkkoon.

• Kalenteri-appi ei enää lähetä kutsuja uudelleen kaikille osallistujille Exchange-tapahtuman kutsun hyväksymisen tai hylkäämisen jälkeen.

iOS 17

iOS sisältää uusia ominaisuuksia, virheenkorjauksia sekä parannuksia yritys- ja oppilaitosympäristöihin.

Laitehallinta

• MDM:ssä voidaan ottaa käyttöön tiliin perustuva laiterekisteröinti, jonka myötä käyttäjät voivat rekisteröidä iOS- tai iPadOS-laitteensa hallintaan organisaation hallitulla Apple ID:llä asetuksissa.

• iOS 17:n Apple Configurator voi nyt määrittää laitteen MDM-palvelimelle, kun sitä lisätään Apple School Manageriin, Apple Business Manageriin tai Apple Business Essentialsiin.

• Kirjaudu sisään Applella -toiminto käyttää hallittua Apple ID:tä automaattisesti hallituissa apeissa ja henkilökohtaista Apple ID:tä ei-hallituissa apeissa.

• MDM:t voivat nyt edellyttää käyttöjärjestelmän vähimmäisversiota rekisteröitävissä laitteissa, jos käytetään automaattista laiterekisteröintiä.

• iOS:ssä ja iPadOS:ssä voidaan nyt käyttää deklaratiivista laitehallintaa päivitysten hallintaan.

• iOS tukee nyt yksityisiä, vain tiedonsiirtoon tarkoitettuja LTE-, 5G NSA (Non-Standalone)- ja 5G SA (Standalone) ‑mobiiliverkkoja.

• Palvelutilaan palautuksen avulla MDM voi lähettää Wi-Fi-tiedot sisältävän poistokomennon ja valinnaisen MDM-rekisteröintiprofiilin, jotta laite voi poistaa kaikki tiedot ja siirtyä automaattisesti käyttövalmiiseen Koti-valikkoon.

• MDM voi rekisteröidä Apple Watchin ja hallita sitä, jos se on liitetty laitepariksi valvotun iPhonen kanssa.

• Uudet määritykset tukevat sellaisten varmenteiden ja identiteettien käyttöönottoa, jotka käyttävät ACME- tai SCEP-säilöjä tai salattuja PKCS#12-säilöjä. Määritykset tukevat myös varmenteita, jotka ovat .pem- tai .der-koodattuja tiedostoja.

• Itse allekirjoitettujen varmenteiden myöntäjän (CA) varmenteet lisätään automaattisesti laitteen luotettuihin juurivarmenteisiin.

• Käyttäjärekisteröinnillä rekisteröidyt laitteet voidaan nyt määrittää siten, että automaattisen lukituksen asetukseksi ei voida määrittää Ei koskaan, mikä helpottaa organisaation tietojen suojaamista.

• MDM voi nyt raportoida iOS-laitteiden akun kunnosta.

Virheenkorjauksia ja muita parannuksia

• Perutut Exchange-tapahtumat eivät enää jää Kalenteriin, jos ne on poistettu muualta.

• Laitteet vastaavat MDM:ään entistä luotettavammin.

• Apple-laitteet tukevat nyt yhteyttä 802.1X-verkkoihin, joissa käytetään EAP-TLS:ää ja TLS 1.3:a (EAP-TLS 1.3).

• Verkon välityksen avulla suojattu HTTP/3- tai HTTP/2-välitys voidaan määrittää välittämään kaikki TCP- ja UDP-liikenne.

• iOS- ja iPadOS-laitteet tukevat 802.1X-verkon määrittämistä Ethernetin kautta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.