MacBook Air (13-tuumainen, M3, 2024) – Touch ID ‑levy

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• ESD-suojatut pinsetit

• Kapton-teippi

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• momenttiruuvimeisseli (sinivihreä, 0,75 kgf/cm)

• Torx Plus 2IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Touch ID -kohdistussarja

Katso täydellinen luettelo kaikista korjauksissa käytettävistä työkaluista.

Varoitus

Tämä toimenpide edellyttää System Configuration ‑prosessia. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

Irrottaminen

1. Avaa näyttö ja aseta tietokone kyljelleen.

2. Paina Touch ID -painiketta. Kokoamisen aikana sinun on varmistettava, että se tuntuu samalta, kun painat sitä.

3. Sulje näyttö ja aseta tietokone näyttöpuoli alaspäin.

4. Irrota 3IP-ruuvi (923-10367) Touch ID ‑levyn liittimen suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

5. Irrota Touch ID -levyn liittimen suojakotelo ja säilytä se kokoamista varten.

6. Nosta Touch ID -levyn joustavan kaapelin pää irti liittimestä mustalla tikulla (1).

7. Irrota Touch ID -levyn joustava kaapeli kotelon yläosasta varovasti mustan tikun tylpällä päällä (2).

8. Löysää kiinnitysruuvia (923-10385) yhden kierroksen verran sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 2IP-vaihtopäällä.

9. Irrota neljä 3IP-kulmaruuvia (923-10381) (1) Touch ID ‑levystä sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

10. Irrota kaksi keskimmäistä 3IP-ruuvia (923-10386) (2) Touch ID -levystä sinivihreällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

• 923-10381 (1)

• 923-10386 (2)

11. Irrota Touch ID -levyn joustava suojakotelo ESD-suojatuilla pinseteillä. Säästä joustava suojakotelo kokoamista varten.

• Tärkeää: Huomioi Touch ID -levyn joustavan suojakotelon suunta, jotta osaat koota sen oikein myöhemmin.

12. Avaa näyttö ja aseta tietokone kyljelleen.

13. Pidä kiinni Touch ID ‑levystä, kun viet Touch ID ‑levyn joustavan kaapelin aukon läpi kuvan osoittamalla tavalla.

Kokoaminen

1. Aseta tietokone kyljelleen näyttö edelleen auki.

2. Jos asennat uuden Touch ID -levyn, poista suojakalvo lasipinnalta ja Touch ID -levyn joustavasta kaapelista.

3. Vedä Touch ID -levyn joustava kaapeli kotelon yläosan aukon läpi. Asettele sitten Touch ID -levy kotelon yläosan aukkoon.

4. Sulje näyttö ja aseta tietokone näyttöpuoli alaspäin.

5. Asettele Touch ID -levyn joustava suojakotelo ESD-suojatuilla pinseteillä kuvan osoittamalla tavalla.

6. Kiinnitä neljä 3IP-kulmaruuvia (923-10381) (1) osittain takaisin Touch ID ‑levyyn sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

• Tärkeää: lopeta ruuvien kiristäminen, kun niiden päät koskettavat Touch ID ‑levyn joustavaa suojakoteloa ja ennen kuin tunnet vastusta.

7. Kiinnitä kaksi keskimmäistä 3IP-ruuvia (923-10386) (2) osittain takaisin Touch ID ‑levyyn sinivihreällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

• Tärkeää: lopeta ruuvien kiristäminen, kun niiden päät koskettavat Touch ID ‑levyn joustavaa suojakoteloa ja ennen kuin tunnet vastusta.

• 923-10381 (1)

• 923-10386 (2)

8. Aseta tietokone oikein päin siten, että näyttö on auki. Keskitä Touch ID ‑painike siten, että joka puolella on silmämääräisesti samankokoiset välit ja Touch ID ‑painike on linjassa toimintorivin näppäinten kanssa.

9. Aseta kaksi Y-muotoista kohdistustyökalua Touch ID ‑painiketta vasten. Aseta kielekkeet kulman reunoihin kuvan mukaisesti. Kiinnitä sitten kohdistustyökalut Kapton-teipillä.

10. Varmista, että Touch ID ‑painike pysyy paikallaan Y-muotoisten kohdistustyökalujen avulla, kun suljet näytön. Aseta sitten tietokone näyttöpuoli alaspäin.

11. Kiinnitä kaksi keskimmäistä 3IP-ruuvia kokonaan takaisin Touch ID ‑levyyn sinivihreällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

12. Kiinnitä alhaalla vasemmalla oleva 3IP-ruuvi osittain takaisin paikoilleen sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä (1).

• Tärkeää: lopeta kiristäminen, kun tunnet vastustusta ja ennen kuin momenttiruuvimeisseli napsahtaa.

13. Kiinnitä neljä 3IP-kulmaruuvia kokonaan takaisin paikoilleen sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä seuraavassa järjestyksessä:

• Kiinnitä ylhäällä oikealla oleva ruuvi (2) kokonaan takaisin paikoilleen.

• Kiinnitä alhaalla vasemmalla oleva ruuvi (1) kokonaan takaisin paikoilleen.

• Kiinnitä alhaalla oikealla oleva ruuvi (3) kokonaan takaisin paikoilleen.

• Kiinnitä ylhäällä vasemmalla oleva ruuvi (4) kokonaan takaisin paikoilleen.

14. Avaa näyttö ja aseta tietokone kyljelleen.

15. Katso suoraan Touch ID ‑painiketta. Molemmilla puolilla olevien tilojen tulee näyttää samanlaisilta. Lisäksi Touch ID -painikkeen tulee olla kohdakkain toimintorivin näppäinten kanssa.

• Tärkeää:

• Jos raot sivuilla ovat yhtä suuret, poista Kapton-teippi ja Y-muotoiset kohdistustyökalut. Siirry sitten kokoamisvaiheeseen 25.

• Jos raot sivuilla eivät ole yhtä suuret, siirry vaiheeseen 16 ja kohdista Touch ID ‑painike uudelleen.

16. Pidä näyttö auki ja tietokone kyljellään. Käännä tietokonetta, jotta pääset käsiksi ruuveihin.

17. Löysää kahta keskimmäistä 3IP-ruuvia Touch ID ‑levystä sinivihreällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

18. Käännä tietokonetta, jotta pääset käsiksi Touch ID ‑levyyn.

19. Irrota Kapton-teippi ja Y-muotoiset kohdistustyökalut.

20. Keskitä Touch ID ‑painike siten, että joka puolella on silmämääräisesti samankokoiset välit ja Touch ID ‑painike on linjassa toimintorivin näppäinten kanssa.

21. Aseta kaksi Y-muotoista kohdistustyökalua Touch ID ‑painiketta vasten. Aseta kielekkeet kulman reunoihin kuvan mukaisesti. Kiinnitä sitten Y-muotoiset kohdistustyökalut Kapton-teipillä.

22. Pidä näyttö auki ja tietokone kyljellään. Käännä tietokonetta, jotta pääset käsiksi ruuveihin.

23. Kiinnitä kaksi keskimmäistä 3IP-ruuvia kokonaan takaisin Touch ID ‑levyyn sinivihreällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

24. Katso suoraan Touch ID ‑painiketta. Molemmilla puolilla olevien tilojen tulee näyttää samanlaisilta. Lisäksi Touch ID -painikkeen tulee olla kohdakkain toimintorivin näppäinten kanssa.

• Tärkeää:

• Jos raot sivuilla ovat yhtä suuret, poista Kapton-teippi ja Y-muotoiset kohdistustyökalut. Jatka sitten kokoamisvaiheeseen 25.

• Jos raot sivuilla eivät ole yhtä suuret, toista irrotusvaiheet 8–13. Toista sitten kokoamisvaiheet.

25. Kiristä tai löysää Touch ID ‑kiinnitysruuvia (923-10385) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 2IP-vaihtopäällä samalla, kun painat Touch ID ‑painiketta. Varmista, että se tuntuu samalta kuin ennen sen irrottamista.

• Tärkeää:

• Jos Touch ID ‑painike tuntuu liian jäykältä tai se ei liiku, kiinnitysruuvia on kiristetty liikaa. Löysää kiinnitysruuvia sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 2IP-vaihtopäällä.

• Jos Touch ID ‑painikkeen voi painaa alas mutta se ei napsahda, kiinnitysruuvi on liian löysällä. Kiristä kiinnitysruuvia sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 2IP-vaihtopäällä.

26. Sulje näyttö ja aseta tietokone näyttöpuoli alaspäin.

27. Paina Touch ID -levyn joustavan kaapelin pää liittimeen.

28. Paina Touch ID -levyn taipuisaa kaapelia kiinnittääksesi se kotelon yläosaan.

29. Aseta Touch ID ‑levyn liittimen suojakotelo joustavan kaapelin pään päälle.

30. Kiinnitä 3IP-ruuvi (923-10367) takaisin Touch ID ‑levyn liittimen suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.