Appien asentaminen vaihtoehtoisten appienjakelukanavien kautta Euroopan unionin alueella

Jos olet Euroopan unionin alueella, voit asentaa iPhoneesi appeja myös muualta kuin App Storesta, jos iPhonesi käyttöjärjestelmä on iOS 17.4 tai uudempi.

Tämän artikkelin ominaisuudet ovat käytettävissä vain käyttäjille Euroopan unionin maissa ja alueilla.

Tietoja vaihtoehtoisten appimarkkinapaikkojen ja vaihtoehtoisten appienjakelukanavien kautta tarjottavien appien asentamisesta

Vain Euroopan unionin alueella asuvat käyttäjät voivat asentaa appeja vaihtoehtoisten jakelukanavien kautta. Apple ID:n maan tai alueen on oltava jokin Euroopan unionin maista tai alueista, ja sinun on oltava fyysisesti Euroopan unionin alueella.

Kaikki vaihtoehtoisissa jakelukanavissa tarjottavat apit lähetetään Applelle notarisointiprosessiin. Notarisointi on perustason tarkistus, joka koskee kaikkia appeja jakelukanavasta riippumatta. Prosessissa keskitytään alustojen turvallisuutta ja yksityisyyttä koskeviin käytäntöihin sekä laitteiden turvallisuuden varmistamiseen. Automaattisten tarkastusten ja ihmisten tekemien arviointien yhdistelmää hyödyntävä notarisointi auttaa varmistamaan, että apeissa ei ole tunnettuja haittaohjelmia, viruksia tai muita turvallisuusuhkia, apit toimivat luvatulla tavalla eivätkä altista käyttäjiä törkeille petoksille. Muiden appienjakelukanavien kautta saataviin appeihin ei kuitenkaan sovelleta Applen App Storen liiketoiminnalle ja sisällölle asettamia tiukkoja standardeja.

Lue lisää saatavuudesta ja vaihtoehtoisten appienjakelukanavien toiminnasta

Muiden appimarkkinapaikkojen asentaminen

1. iOS-versiosta 17.4 lähtien voit etsiä iPhonen verkkoselaimella vaihtoehtoisen appimarkkinapaikan, jonka haluat asentaa.

2. Asenna haluamasi markkinapaikka napauttamalla linkkiä.

3. Ennen kuin voit asentaa vaihtoehtoisen appimarkkinapaikan ensimmäistä kertaa, näet viestin, jonka mukaan markkinapaikka on ensin hyväksyttävä. Avaa Asetukset-appi. Salli apit kehittäjältä napauttamalla Asetukset-apin yläreunassa näkyvää viestiä.

4. Lue, mitä markkinapaikan asentaminen iPhoneen tarkoittaa, napauta sitten Salli ja vahvista valintasi.

5. Kun olet sallinut asennuksen, palaa takaisin asentamaan markkinapaikka uudelleen ja noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Appien asentaminen kehittäjän sivustosta

1. iOS-versiosta 17.5 lähtien voit asentaa verkkosivustoista asennettavia appeja iPhonen verkkoselaimen kautta.

2. Asenna haluamasi appi napauttamalla linkkiä.

3. Ennen kuin voit asentaa apin kehittäjän verkkosivustosta, näkyviin tulee viesti, joka pyytää hyväksyntää apin asentamiselle. Avaa Asetukset-appi. Salli apit kehittäjältä napauttamalla Asetukset-apin yläreunassa näkyvää viestiä.

4. Lue, mitä sovelluksen asentaminen iPhoneen kehittäjän verkkosivustosta tarkoittaa, napauta sitten Salli ja vahvista valintasi.

5. Kun olet sallinut asennuksen, palaa apin asennukseen ja noudata näytössä näkyviä ohjeita.

Ostosten tekeminen vaihtoehtoisista jakelukanavista asennetuissa apeissa

Apple ei tue mitään App Storen tai App Storen ohjelman sisäisten ostojen ulkopuolella tehtyjä ostoksia. Voit tarkastaa apin latauspaikan Asetuksista ja pyytää tukea.

Jos tarvitset apua appien ostamiseen tai apua appien sisäisissä ostoksissa tai tilauksissa, ota yhteyttä sovelluskaupan tai apin kehittäjään.

Muista jakelukanavista peräisin olevien appien päivitykset

Jokainen markkinapaikka määrittää itse, miten päivitykset toimivat niiden apeissa. Sinun on ehkä päivitettävä jokainen appi erikseen avaamalla vaihtoehtoinen markkinapaikka manuaalisesti tai vierailemalla apin kehittäjän verkkosivustossa.

Jos poistat vaihtoehtoisen markkinapaikan tai sen toiminta loppuu, et enää saa päivityksiä sen kautta asennetuille apeille.

Jos haluat jatkossakin asentaa vain Applen appientarkastusohjeiden mukaisesti hyväksyttyjä appeja, käytä App Storea

Jos haluat mieluummin käyttää appeja, jotka täyttävät kaikki Applen appientarkastusohjeiden vaatimukset sekä Applen tietosuojaa, tietoturvaa ja laatua koskevat standardit, voit käyttää App Storea. iPhone ei asenna vaihtoehtoisia markkinapaikkoja tai appeja App Storen ulkopuolelta ilman lupaasi. Jos haluat suojata iPhoneasi tai perheenjäsenen iPhonea estämällä appien asentamisen vaihtoehtoisista appimarkkinapaikoista tai verkkosivustoista, voit muuttaa laitteen käyttörajoituksia.

Voit myös ottaa yhteyttä Apple-tukeen, jos lataat appeja App Storesta ja tarvitset apua. Tuki kattaa muun muassa appien oston, appien sisäiset ostot sekä ostosten jakamisen Perhejako-ryhmäsi kanssa.