macOS Big Sur - Tekniset tiedot

Yleiset vaatimukset

• OS X 10.9 tai uudempi

• 4 Gt muistia

• 35,5 Gt käytettävissä olevaa tallennustilaa (macOS Sierra tai uudempi)*

• Jotkin ominaisuudet vaativat Apple ID:n. Ehtojen alainen.

• Jotkin ominaisuudet vaativat internet-yhteyden sopivalta palvelun­tarjoajalta. Saattaa olla maksullista.

Macin laitteisto­vaatimukset

Saat lisätietoja Mac-mallistasi klikkaamalla ensin näytön vasemmassa yläkulmassa Omenavalikko-kuvaketta ja sitten Tietoja tästä Macista. Nämä Mac-mallit ovat yhteensopivia macOS Big Surin kanssa:

• MacBook (2015 tai uudempi)

• MacBook Air (2013 tai uudempi)

• MacBook Pro (loppuvuosi 2013 tai uudempi)

• Mac mini (2014 tai uudempi)

• iMac (2014 tai uudempi)

• iMac Pro (2017 tai uudempi)

• Mac Pro (2013 tai uudempi)

Lisätietoja yhteen­sopivuudesta ja Mac-mallisi tunnistamisesta

Ominaisuuksiin liittyvät vaatimukset

Siri

Vaatii laajakaista­­yhteyden ja mikrofonin (sisäisen tai ulkoisen).

Hei Siri

Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook Pro (2018 tai uudempi)

• MacBook Air (2018 tai uudempi)

• iMac Pro (2017 tai uudempi)

Sanelu, Ääniohjaus ja Sanelin

Vaatii mikrofonin (sisäisen tai ulkoisen).

Spotlight-ehdotukset

Vaatii laajakaista­yhteyden.

Eleet

Vaativat Multi‑Touch‑ohjauslevyn, Force Touch ‑ohjauslevyn, Magic Trackpadin tai Magic Mousen.

Force Touch ‑eleet vaativat Force Touch ‑ohjauslevyn.

VoiceOver-eleet vaativat Multi‑Touch-ohjauslevyn, Force Touch ‑ohjauslevyn tai Magic Trackpadin.

Photo Booth

Vaatii FaceTime‑ tai iSight‑kameran (sisäisen tai ulkoisen) tai UVC-kameran.

FaceTime

Äänipuhelut vaativat mikrofonin (sisäisen tai ulkoisen) ja laajakaista­yhteyden.

Videopuhelut vaativat sisäisen FaceTime-kameran, iSight-kameran (sisäisen tai ulkoisen) tai UVC-kameran sekä laaja­kaista­­yhteyden.

Apple TV

HDR-videon (High Dynamic Range) toistoa tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook Pro (2018 tai uudempi)

• iMac Pro (2017 tai uudempi)

• Mac Pro (2019), jossa on Pro Display XDR

Dolby Atmos ‑äänen toistoa tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook Air (2018 tai uudempi)

• MacBook Pro (2018 tai uudempi)

Sidecar

Tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• MacBook (2016 tai uudempi)

• MacBook Air (2018 tai uudempi)

• MacBook Pro (2016 tai uudempi)

• Mac mini (2018 tai uudempi)

• iMac (loppuvuosi 2015 tai uudempi)

• iMac Pro (2017 tai uudempi)

• Mac Pro (2019)

Tuetaan kaikissa iPad-malleissa, joissa on Apple Pencilin tuki:

• 12,9 tuuman iPad Pro

• 11 tuuman iPad Pro

• 10,5 tuuman iPad Pro

• 9,7 tuuman iPad Pro

• iPad (6. sukupolvi tai uudempi)

• iPad mini (5. sukupolvi)

• iPad Air (3. ja 4. sukupolvi)

Jatkuvuuskamera

Vaatii iPhonen tai iPadin, joka tukee iOS 12:ta tai uudempaa.

Luonnos­jatkuvuus ja merkintä­jatkuvuus

Vaatii iPhonen, jossa on iOS 13 tai uudempi, tai iPadin, jossa on iPadOS 13 tai uudempi.

Handoff

Vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on Lightning‑ tai USB‑C-liitin ja iOS 8 tai uudempi.

Instant Hotspot

Vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on mobiili­­yhteys, Lightning‑ tai USB‑C-liitin ja iOS 8.1 tai uudempi. Vaatii Personal Hotspot ‑palvelun operaattorisi kautta.

Universaali leikepöytä

Vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on Lightning‑ tai USB‑C-liitin ja iOS 10 tai uudempi.

Automaattinen lukituksen avaus

Vaatii Apple Watchin, jossa on watchOS 3 tai uudempi, tai iPhone 5:n tai uudemman.

Hyväksyminen Apple Watchilla

Vaatii Apple Watchin, jossa on watchOS 6 tai uudempi, tai iPhone 6s:n tai uudemman, jossa on iOS 13 tai uudempi.

Apple Pay verkossa

Vaatii MacBook Pron tai MacBook Airin, jossa on Touch ID, iPhone 6:n tai uudemman, jossa on iOS 10 tai uudempi, tai Apple Watchin, jossa on watchOS 3 tai uudempi.

Puheluiden soittaminen

Vaatii iPhonen, jossa on iOS 8 tai uudempi, ja aktivoidun operaattori­sopimuksen.

Tekstiviestit

Vaativat iPhonen, jossa on iOS 8.1 tai uudempi, ja aktivoidun operaattori­sopimuksen.

Koti

Vaatii iPhonen, jossa on iOS 12 tai uudempi ja käyttöön otettu Koti-appi.

AirDrop

AirDrop iOS- ja iPadOS-laitteisiin vaatii iPhonen tai iPadin, jossa on Lightning‑ tai USB‑C-liitin ja iOS 7 tai uudempi.

AirPlay

AirPlay-peilaus vaatii Apple TV:n (2. sukupolvi tai uudempi).

AirPlay verkko­videoita varten vaatii Apple TV:n (2. sukupolvi tai uudempi).

Vertaisverkossa käytettävä AirPlay edellyttää Macia (2012 tai uudempi) ja Apple TV:tä (3. suku­polven rev A, malli A1469 tai uudempi), jossa on Apple TV ‑ohjelmisto 7.0 tai uudempi.

Time Machine

Vaatii ulkoisen tallennus­laitteen (myydään erikseen).

Lue lisätietoja Time Machine

Sähköajoneuvojen reittiohjeet Kartat-apissa

Vaatii iPhonen, jossa on iOS 14, ja yhteen­sopivan sähkö­ajoneuvon.

Rekisterikilpi­rajoitukset Kartat-apissa

Vaatii iPhonen, jossa on iOS 14, tai iPadin, jossa on iPadOS 14.

Boot Camp

Sallii Windows 10:n Boot Camp ‑asennukset tuettuihin Mac-malleihin.

Lue lisätietoja Boot Camp

Exchange-tuki

Vaatii Microsoft Office 365:n, Exchange 2016:n, Exchange 2013:n tai Exchange Server 2010:n. Uusimpien Service Packien asennusta suositellaan.

Windowsista siirtyminen

Tukee OS X 10.7:ää tai uudempaa ja Windows 7:ää tai uudempaa.

App Store

Saatavilla 13 vuotta täyttäneille: Yhdysvallat sekä monet muut maat ja alueet.

Kuvat

Parannettua retusointi­työkalua tuetaan seuraavissa Mac-malleissa:

• Vuonna 2016 tai myöhemmin julkaistu MacBook Pro (15 tuuman ja 16 tuuman mallit)

• Vuonna 2014 tai myöhemmin julkaistu iMac (Retina 5K ‑mallit)

• Vuonna 2017 tai myöhemmin julkaistu iMac (Retina 4K ‑mallit)

• iMac Pro (2017 tai uudempi)

• Vuonna 2013 tai myöhemmin julkaistu Mac Pro

Sisältö

Apit

• App Store

• Apple News

• Automator

• DVD-soitin

• Esikatselu

• FaceTime

• Järjestelmä­asetukset

• Kalenteri

• Kartat

• Kirjasinkirja

• Kirjat

• Koti

• Kuvansiirtäjä

• Kuvat

• Laskin

• Launchpad

• Mail

• Missä on…?

• Mission Control

• Muistiin­panot

• Muistu­tukset

• Musiikki

• Photo Booth

• Podcastit

• Pörssi

• QuickTime Player

• Safari

• Sanakirja

• Sanelin

• Shakki

• Siri

• Tarralaput

• TeXturi

• Time Machine

• TV

• Viestit

• Yhteys­tiedot

Lisäapit ja ominaisuudet

• Ääni‑ ja MIDI-asetukset

• AirPort-työkalu

• Avainnipun käyttö

• Bluetooth-tiedostojako

• Boot Camp ‑apuri

• ColorSync-työkalu

• Digitaalinen värimittari

• Grapher

• Järjestelmän tiedot

• Järjestelmän valvonta

• Konsoli

• Levytyökalu

• Näyttökuva

• Pääte

• Ruutuaika

• Sidecar

• Siirtymisapuri

• Skriptieditori

• VoiceOver-työkalu

Kielet

• arabia

• brasilian­portugali

• englanti (Australia)

• englanti (Iso-Britannia)

• englanti (Yhdysvallat)

• espanja (Latinalainen Amerikka)

• espanja

• heprea

• hindi

• hollanti

• indonesia

• italia

• japani

• katalaani

• kiina (perinteinen, Hongkong)

• kiina (perinteinen)

• kiina (yksin­kertaistettu)

• korea

• kreikka

• kroatia

• malaiji

• norja

• portugali

• puola

• ranska (Kanada)

• ranska

• romania

• ruotsi

• saksa

• slovakki

• suomi

• tanska

• thai

• tšekki

• turkki

• ukraina

• unkari

• venäjä

• vietnam

* Kun päivität macOS Sierrasta tai uudemmasta, macOS Big Suriin päivittä­miseen vaaditaan 35,5 Gt käytettävissä olevaa tallennustilaa. Kun päivität vanhemmasta versiosta, macOS Big Suriin päivittä­miseen vaaditaan 44,5 Gt käytettävissä olevaa tallennustilaa.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole saata­villa kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Katso koko luettelo.

iCloud edellyttää Apple ID:tä, käytössä olevaa internet-yhteyttä ja ajan tasalla olevaa ohjelmistoa. Lisätietoja tiettyjen iCloud-ominai­suuk­sien vaatimuksista