iMac (24-tuumainen, M1, 2021) - Tekniset tiedot

Värit

• Sininen

• Vihreä

• Pinkki

• Hopea

• Keltainen

• Oranssi

• Violetti

Siru

• Applen M1-siru

• 8-ytiminen prosessori, jossa on 4 suorituskyky-ydintä ja 4 tehokkuus­ydintä

• 7-ytiminen näytön­ohjain, 8-ytiminen näytön­ohjain

• 16-ytiminen Neural Engine

Tallennus­tila2

• 256 Gt SSD-tallennustilaa tai 512 Gt SSD-tallennustilaa

• Valittavissa: 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt

Muisti

• 8 Gt yhteismuistia

• Valittavissa 16 Gt yhteismuistia

Näyttö

• 24 tuuman Retina 4,5K ‑näyttö

• 4480 x 2520 pikselin tarkkuus, 218 pikseliä tuumalla, tuki miljardille värille

• Kirkkaus 500 nitiä

• Laaja väriskaala (P3)

• True Tone ‑tekno­logia

Näytön lävistäjän todellinen mitta on 23,5 tuumaa.

Kamera

• 1080p FaceTime HD ‑kamera

• Edistyk­sellinen kuva­prosessori ja lasken­nallinen video

Videotuki

• Tuettuna saman­aikaisesti täysi natiivi­tarkkuus sisäisellä näytöllä miljardissa värissä ja:

• Yksi ulkoinen näyttö, jossa on jopa 6K-tarkkuus 60 Hz taajuudella

• Thunderbolt 3:n digitaalinen videolähtö

• Natiivi DisplayPort-lähtö USB‑C:llä

• Tukee VGA‑, HDMI‑, DVI‑ ja Thunderbolt 2 ‑lähtöjä sovittimilla (myydään erikseen)

Ääni

• Hifi-tason kuuden kaiuttimen järjestelmä, jossa tärinän vaimentavat basso­kaiuttimet

• Laajempi stereoääni

• Tukee tilaääntä toistettaessa musiikkia tai videoita Dolby Atmosilla

• Kolme suuntaavaa studiotason mikrofonia, joissa korkea signaali-kohinasuhde

• Hei Siri ‑tuki

Liitännät ja laajen­net­tavuus

• Kaksi Thunderbolt / USB 4 ‑porttia, joissa tuki seuraaville:

• DisplayPort

• Thunderbolt 3 (jopa 40 Gb/s)

• USB 4 (jopa 40 Gb/s)

• 2. suku­polven USB 3.1 (jopa 10 Gb/s)

• Tukee Thunderbolt 2-, HDMI-, DVI- ja VGA-lähtöjä sovittimilla (myydään erikseen)

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

• Gigabit Ethernet

• Kaksi USB 3 ‑porttia (jopa 10 Gb/s)

Syöttö­laitteet

• Magic Keyboard

• Magic Mouse

Valittavissa: Magic Keyboard Touch ID:llä, Magic Keyboard Touch ID:llä ja numero­näppäimistöllä, Magic Trackpad

Langattomat yhteydet

• Wifi

• Langaton 802.11ax wifi 6 ‑verkkotoiminto

• IEEE 802.11a/b/g/n/ac ‑yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 5.0 ‑tekno­logia

Mitat ja paino

• Korkeus: 46,1 cm

• Leveys: 54,7 cm

• Jalustan syvyys: 14,7 cm

• Paino: 2-porttia: 4,46 kg3 , 4-porttia: 4,48 kg3

Sähkötekniset ja käyttö­ympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz, yksivaiheinen

• Käyttö­lämpötila: 10–35 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–90 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 5 000 metriin saakka

Pakkauksessa

• iMac

• Magic Keyboard

• Magic Mouse

• 143 W virtalähde

• Virtajohto (2 m)

• USB‑C–Lightning-kaapeli

Käyttö­järjestelmä

macOS

macOS on maailman edistyk­sellisin tieto­kone­käyttö­järjestelmä. macOS Ventura tuo mukanaan uusia tehokkaita tapoja saada asioita aikaan Macilla, joten voit työskennellä fiksummin, pelata vauhdikkaammin ja saada laitteestasi enemmän irti.Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

Käyttöapu

Käyttö­apu­­ominai­suuk­sien ansiosta erityis­apua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta iMacistaan. Valmiina näköön, kuuloon, liikkumiseen ja oppimiseen liittyviä tuki­ominaisuuksia, joiden avulla saat hienoja asioita aikaan.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• Ääniohjaus

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

Vakioapit4

• App Store

• Kirjat

• Kalenteri

• Yhteys­tiedot

• FaceTime

• Missä on…?

• GarageBand

• Koti

• iMovie

• Keynote

• Mail

• Kartat

• Viestit

• Musiikki

• Muistiin­panot

• Numbers

• Pages

• Photo Booth

• Kuvat

• Podcastit

• Esikatselu

• QuickTime Player

• Muistu­tukset

• Safari

• Pika­­komennot

• Siri

• Pörssi

• Time Machine

• TV

• Sanelin

Tilaus­kokoonpanot

Valitse iMac-kokoon­panosi näistä vaihto­ehdoista. Etsitkö seinälle kiinnitettävää tai säädettävällä varrella varustettua iMacia? Valitse kiinteällä VESA-kiinnitys­­sovittimella varustettu iMac

• Magic Keyboard Touch ID:llä

• Magic Keyboard Touch ID:llä ja numero­näppäimistöllä

• Magic Trackpad

• 16 Gt yhteismuistia

• 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt SSD-tallennustilaa

• Gigabit Ethernet

iMac ja ympäristö

24 tuuman iMacissa on seuraavat ympäristö­kuormitusta vähentävät ominaisuudet:5

Valmistettu paremmista materiaaleista

• Kaikki magneetit ovat 100-prosenttisesti kierrätettyjä harvinaisia maa­­metalleja, mikä muodostaa 99 % koko laitteessa käytetyistä harvinaisista maa­metalleista

• Emolevyn juotos­tina on 100-prosenttisesti kierrätettyä

• Runko on valmistettu kierrätettävästä vähä­hiilisestä alumii­nista

• Vähintään 35 % kierrätettyä muovia useissa komponenteissa

Energiatehokas

• ENERGY STAR® ‑sertifioitu6

Fiksumpaa kemiaa7

• Arseeniton näytön lasi

• Ei elohopeaa, bromattuja palonesto­aineita, PVC:tä eikä berylliumia

Ympäristö­ystävällinen valmistustapa

• Applen jätteet­tömyys­ohjelma auttaa toimittajia vähen­tämään kaato­­­paikoille toimitet­tavan jätteen määrää

• Kaikki lopullisesta kokoon­panosta vastaavat toimittajat ovat siirtymässä Applen tuottei­densa osalta 100-prosent­tisesti uusiu­tuvaan energiaan

Vastuulliset pakkaukset

• 100 % ensiö­­puukuidusta tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä

• Kierrätettävät, pääasiassa kuitu­­materiaalista valmistetut pakkaukset

Apple ja ympäristö

Olemme sitoutuneet valmis­tamaan tuotteemme ilman uuden materiaalin louhimista maa­perästä. Tavoittee­namme on hiili­­neutraalius koko liike­toiminnassa, myös tuotteissamme, vuoteen 2030 mennessä.

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1,7 (K V = 0,3)

7

Langaton verkkoselaaminen

1,7 (K V = 0,3)

7

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,1 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 1 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testatut kokoonpanot: a) Apple M1 -siru, 8-ytiminen suoritin / 8-ytiminen grafiikkaprosessori, 8 Gt muistia, 512 Gt tallennustilaa, 4 porttia, b) Apple M1 -siru, 8-ytiminen suoritin / 7-ytiminen grafiikkaprosessori, 8 Gt muistia, 256 Gt tallennustilaa, 2 porttia.

1. Magic Keyboard Touch ID:llä sisältyy 24 tuuman iMac-tietokoneisiin, joissa on Applen M1-siru ja 8‑ytiminen näytönohjain, ja on saatavilla valinnaisena 7-ytimisellä näytönohjaimella varustettuihin malleihin.

2. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

3. Paino vaihtelee kokoon­panon ja valmistus­prosessin mukaan.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin apin edellyttämän käyttö­järjestelmä­version kanssa.

5. Tiedot vastaavat tuote­julkistuksen aikaista tilannetta.

6. ENERGY STAR ja ENERGY STAR ‑merkki ovat Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston omistamia rekisteröityjä tavaramerkkejä.

7. Apple määrittelee haitallisia aineita koskevat rajoitukset, mukaan lukien Applen ei sisällä ‑määritelmät, Applen säädeltyjä aineita koskevassa dokumentissa. Kaikki Applen tuotteet on valmistettu ilman PVC:tä ja ftalaatteja lukuun ottamatta virta­johtoja Intiassa, Thaimaassa (kaksi­nastaiset virta­­johdot) ja Etelä-Koreassa. Yritämme saada viran­omaisten hyväksynnän PVC:n ja ftalaatit korvaaville materiaaleille näissä maissa.