AirPods (3. sukupolvi) - Tekniset tiedot

Julkaisuvuosi: 2021

AirPodien tunnistaminen

Äänitekno­logia

• Räätälöity tilaääni ja dynaaminen pään liikkeiden seuranta1

• Adaptiivinen taajuus­korjaus

• Applen oma high-excursion-ääniajuri

• Erikoisvalmisteinen laajan äänialan vahvistin

Tunnistimet

• Kaksi suuntaavaa mikrofonia

• Sisäänpäin suunnattu mikrofoni

• Ihon tunnistus­anturi

• Liikkeen tunnistava kiihtyvyys­anturi

• Puheen tunnistava kiihtyvyys­anturi

• Painalluksen tunnistin

Siru

• H1-kuulokesiru

Säätimet

• Toista mediasisältöä tai keskeytä toisto painamalla kerran

• Vastaa puheluun, mykistä tai poista mykistys painamalla kerran

• Lopeta puhelu painamalla kahdesti

• Ohita kappale painamalla kahdesti

• Palaa taaksepäin painamalla kolmesti

• Aktivoi Siri pitämällä painettuna

• Sano ”Hei Siri”, niin voit esimerkiksi soittaa kappaleen tai puhelun tai saada reittiohjeita

Hien‑ ja vedenkestävät2

• Hien‑ ja vedenkestävät (IPX4): AirPods-kuulokkeet ja latauskotelo

Mitat ja paino3

AirPods (yksittäin)

• Korkeus: 30,79 mm

• Leveys: 18,26 mm

• Syvyys: 19,21 mm

• Paino: 4,28 g

Lightning-latauskotelo tai MagSafe-latauskotelo

• Korkeus: 46,40 mm

• Leveys: 54,40 mm

• Syvyys: 21,38 mm

• Paino: 37,91 g

Latauskotelo

• Lightning-latauskotelo toimii Lightning-liittimen kanssa.

• MagSafe-latauskotelo toimii joko langat­tomasti MagSafe-laturin ja Qi-hyväksyttyjen laturien kanssa tai Lightning-liittimen kanssa.

Akku4

AirPods

• Jopa 6 tuntia kuuntelu­aikaa yhdellä latauksella (jopa 5 tuntia räätälöidyn tilaäänen ollessa päällä)

• Jopa 4 tuntia puhe­aikaa yhdellä latauksella

AirPodit ja Lightning-latauskotelo tai MagSafe-latauskotelo

• Jopa 30 tuntia kuuntelu­aikaa

• Jopa 20 tuntia puhe­aikaa

5 minuuttia kotelossa antaa noin 1 tunnin kuuntelu­aikaa tai noin 1 tunnin puheaikaa

Yhteydet

• Langaton Bluetooth 5.0 ‑tekno­logia

Pakkauksessa

• AirPods

• Lightning-latauskotelo tai MagSafe-latauskotelo

• Lightning–USB‑C-kaapeli

• Dokumentaatio

Käyttö­apu

Käyttöapu­ominai­suuk­sien ansiosta erityis­apua tarvitsevat saavat enemmän irti uusista AirPods‑kuulokkeistaan.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• Suora kuuntelu5

• Kuulokkeiden äänitasot

• Kuulokkeiden mukautus

Järjestelmä­vaatimukset6

• iPhone‑ ja iPod touch ‑mallit, joissa on uusin iOS-versio

• iPad-mallit, joissa on uusin iPadOS-versio

• Apple Watch ‑mallit, joissa on uusin watchOS-versio

• Mac-mallit, joissa on uusin macOS-versio

• Apple TV ‑mallit, joissa on uusin tvOS-versio

Yhteen­sopivuus

iPhone‑mallit

• iPhone 15

• iPhone 15 Plus

• iPhone 15 Pro

• iPhone 15 Pro Max

• iPhone 14

• iPhone 14 Plus

• iPhone 14 Pro

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 13 mini

• iPhone 13

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 12 mini

• iPhone 12

• iPhone 12 Pro

• iPhone 12 Pro Max

• iPhone 11

• iPhone 11 Pro

• iPhone 11 Pro Max

• iPhone XS

• iPhone XS Max

• iPhone XR

• iPhone X

• iPhone 8

• iPhone 8 Plus

• iPhone 77

• iPhone 7 Plus7

• iPhone 6s7

• iPhone 6s Plus7

• iPhone SE (3. sukupolvi)

• iPhone SE (2. sukupolvi)

• iPhone SE (1. sukupolvi)7

iPod-mallit

• iPod touch (7. sukupolvi)

Mac-mallit7

• MacBook (Retina, 12 tuumaa, 2015 alku – 2017)

• MacBook Air (11 tuumaa, 2012 puoliväli – 2015 alku)

• MacBook Air (13 tuumaa, 2012 puoliväli – 2017)

• MacBook Air (Retina, 13 tuumaa, 2018 – 2020)

• MacBook Air (13 tuumaa, M1, 2020)

• MacBook Air (13 tuumaa, M2, 2022)

• MacBook Air (15 tuumaa, M2, 2023)

• MacBook Pro (Retina, 13 tuumaa, 2012 loppu – 2015 alku)

• MacBook Pro (Retina, 15 tuumaa, 2012 puoliväli – 2015 puoliväli)

• MacBook Pro (13 tuumaa, 2012 puoliväli – 2020)

• MacBook Pro (15 tuumaa, 2012 puoliväli – 2019)

• MacBook Pro (13 tuumaa, 2020, kaksi porttia)

• MacBook Pro (13 tuumaa, 2020, neljä porttia)

• MacBook Pro (13 tuumaa, M1, 2020)

• MacBook Pro (13 tuumaa, M2, 2022)

• MacBook Pro (14 tuumaa, M1 Pro tai M1 Max, 2021)

• MacBook Pro (14 tuumaa, M2 Pro tai M2 Max, 2023)

• MacBook Pro (16 tuumaa, M1 Pro tai M1 Max, 2021)

• MacBook Pro (16 tuumaa, M2 Pro tai M2 Max, 2023)

• MacBook Pro (16 tuumaa, 2019)

• iMac (21,5 tuumaa, 2012 loppu – 2017)

• iMac (27 tuumaa, 2012 loppu – 2013 loppu)

• iMac (Retina 4K, 21,5 tuumaa, 2015 loppu – 2019)

• iMac (Retina 5K, 27 tuumaa, 2014 loppu – 2020)

• iMac (24 tuumaa, M1, 2021)

• iMac Pro (2017)

• Mac mini (2012 loppu – 2018 loppu)

• Mac mini (M1, 2020)

• Mac mini (M2 tai M2 Pro, 2023)

• Mac Studio (M1 Max tai M1 Ultra, 2022)

• Mac Studio (M2 Max tai M2 Ultra, 2023)

• Mac Pro (2013 loppu – 2019)

• Mac Pro (M2 Ultra, 2023)

iPad-mallit

• 12,9 tuuman iPad Pro (6. sukupolvi)

• 12,9 tuuman iPad Pro (5. suku­polvi)

• 12,9 tuuman iPad Pro (4. sukupolvi)

• 12,9 tuuman iPad Pro (3. sukupolvi)

• 12,9 tuuman iPad Pro (2. sukupolvi)

• 12,9 tuuman iPad Pro (1. sukupolvi)7

• 11 tuuman iPad Pro (4. sukupolvi)

• 11 tuuman iPad Pro (3. sukupolvi)

• 11 tuuman iPad Pro (2. sukupolvi)

• 11 tuuman iPad Pro (1. sukupolvi)

• 10,5 tuuman iPad Pro

• 9,7 tuuman iPad Pro7

• iPad (10. sukupolvi)

• iPad (9. sukupolvi)

• iPad (8. sukupolvi)

• iPad (7. sukupolvi)

• iPad (6. sukupolvi)

• iPad (5. sukupolvi)

• iPad Air (5. sukupolvi)

• iPad Air (4. sukupolvi)

• iPad Air (3. sukupolvi)

• iPad Air 27

• iPad mini (6. sukupolvi)

• iPad mini (5. sukupolvi)

• iPad mini 47

Apple Watch ‑mallit7

• Apple Watch Ultra 2

• Apple Watch Ultra

• Apple Watch Series 9

• Apple Watch Series 8

• Apple Watch Series 7

• Apple Watch Series 6

• Apple Watch SE (2. sukupolvi)

• Apple Watch SE (1. sukupolvi)

• Apple Watch Series 5

• Apple Watch Series 4

• Apple Watch Series 3

• Apple Watch Series 2

• Apple Watch Series 1

Apple TV ‑mallit

• Apple TV 4K

• Apple TV HD7

AirPodit ja ympäristö

AirPodeissa (3. sukupolvi) on seuraavat ympäristö­kuormitusta vähentävät ominaisuudet:8

Valmistettu paremmista materiaaleista

• 100 % kierrätettyjä harvinaisia maametalleja kaikissa magneeteissa

• 100 % kierrätys­alumiinia Lightning-latauskotelon ja MagSafe-latauskotelon saranassa

• 100 % kierrätys­tinaa Lightning-latauskotelon ja MagSafe-latauskotelon emolevyn juotoksissa

Fiksumpaa kemiaa9

• Ei elohopeaa, bromattuja palonesto­aineita, PVC:tä eikä berylliumia

Ympäristö­ystävällinen valmistustapa

• Applen jätteet­tömyys­ohjelma auttaa toimittajia vähen­tämään kaato­paikoille toimitet­tavan jätteen määrää

• Kaikki lopullisesta kokoon­panosta vastaavat toimittajat ovat siirtymässä Applen tuottei­densa osalta 100-prosent­tisesti uusiu­tuvaan energiaan

Vastuulliset pakkaukset

• 100 % ensiö­puu­kuidusta tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä

• Vähintään 90 % kuitupohjainen pakkaus

Apple ja ympäristö

Olemme sitoutuneet valmis­tamaan tuotteemme ilman uuden materiaalin louhimista maa­perästä. Tavoittee­namme on hiili­­neutraalius koko liike­toiminnassa, myös tuotteissamme, vuoteen 2030 mennessä.

1. Edellyttää yhteensopivaa laitteistoa ja ohjelmistoa. Toimii tuetuissa apeissa yhteensopivan sisällön kanssa. Kaikki sisältö ei ole saatavilla Dolby Atmos ‑muodossa. Henkilökohtaisen profiilin luominen tilaääntä varten edellyttää TrueDepth-kameralla varustettua iPhonea. Tiedot synkronoidaan kaikille Apple-laitteille, joissa on uusin käyttöjärjestelmän versio, mukaan lukien iOS, iPadOS, macOS ja tvOS.

2. AirPods-kuulokkeissa (3. sukupolvi) on maaurheilulajeihin ja ‑liikuntaan soveltuva hien‑ ja vedenkestävyys sekä IPX4-luokitus. Hien‑ ja vedenkestävyys eivät ole pysyviä tiloja.

3. Koko ja paino vaihtelevat kokoon­panon ja valmistus­prosessin mukaan.

4. Akunkesto vaihtelee käytön ja kokoon­panon mukaan.

5. Edellyttää iOS:n tai iPadOS:n uusinta versiota.

6. AirPods‑kuulokkeita voidaan käyttää Bluetooth-kuulokkeina Applen laitteissa, joissa on vanhempi ohjelmisto, sekä muiden valmistajien laitteissa, mutta toiminnallisuus on rajoitettu.

7. Äänijakoa ei tueta.

8. Tiedot vastaavat tuote­julkistuksen aikaista tilannetta.

9. Applen säädeltyjä aineita käsittelevä dokumentti käsittelee rajoituksia, joita Applella on tiettyjen kemiallisten aineiden käyttöön Applen tuotteissa, lisävarusteissa, valmistus­prosesseissa ja pakkauksissa, joiden avulla tuotteita toimitetaan Applen loppuasiakkaille. Rajoitukset ovat peräisin kansain­välisistä laeista tai direktiiveistä, sääntely­viranomaisilta, ympäristö­merkkien vaatimuksista, ympäristö­standardeista ja Applen omista käytännöistä. Kaikki Applen tuotteet on valmistettu ilman PVC:tä ja ftalaatteja lukuun ottamatta virta­johtoja Intiassa, Thaimaassa (kaksi­nastaiset virta­johdot) ja Etelä-Koreassa. Yritämme saada viran­omaisten hyväksynnän PVC:n ja ftalaatit korvaaville materiaaleille näissä maissa. Applen tuotteet ovat Euroopan unionin direktiivin 2011/65/EU ja sen muutosten mukaisia, mukaan lukien lyijyn käyttöön liittyvät poikkeukset esimerkiksi korkeiden lämpötilojen juotoksissa. Apple pyrkii lopettamaan vaiheittain näiden poikkeus­aineiden käytön uusissa tuotteissa niissä kohteissa, joissa se on teknisesti mahdollista.

10. MagSafe-lataaminen edellyttää yhteensopivaa MagSafe-laturia. Langaton lataaminen edellyttää Qi-yhteensopivaa langatonta laturia. AirPods‑kuulokkeiden (3. sukupolvi) latauskotelo toimii myös Apple Watch ‑laturin tai Lightning-liittimen kanssa. AirPods Pro ‑kuulokkeiden (2. sukupolvi) latauskotelo toimii myös Apple Watch ‑laturin tai USB‑C-liittimen kanssa.