Apple Watch SE (2. sukupolvi) - Tekniset tiedot

Materiaali ja väri

Alumiinikuori

• Keskiyö

• tähtivalkea

• hopea

Mitat ja paino

• 44 mm

• Korkeus: 44 mm

• Leveys: 38 mm

• Syvyys: 10,7 mm

• Paino (GPS): 32,9 grammaa

• Paino (GPS + Cellular): 33 grammaa

• Sopii 140–245 mm ranteisiin

• 40 mm

• Korkeus: 40 mm

• Leveys: 34 mm

• Syvyys: 10,7 mm

• Paino (GPS): 26,4 grammaa

• Paino (GPS + Cellular): 27,8 grammaa

• Sopii 130–200 mm ranteisiin

Laitteisto ja painikkeet

• Digital Crown

• Mikrofoni

• Sivupainike

• Kaiutin/ilma-aukko

• Optinen syke­anturi

Säätimet

• Digital Crown ja tunto­palaute

• Sivupainike

• Siri

Siru

• S8 SiP ja 64‑bittinen 2-ytiminen prosessori

• 2-ytiminen Neural Engine

• 32 Gt tallennustilaa

Tunnistimet

• Toisen suku­polven optinen syke­anturi

• Kompassi

• Aina päällä oleva korkeus­mittari

• Korkeiden g-voimien kiihtyvyysanturi

• Laajan mitta-alueen gyroskooppi

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

Terveys ja hyvinvointi

• Syke-appi

• Korkean ja matalan sykkeen ilmoi­tukset

• Epäsäännöllisen sydänrytmin ilmoitukset1

• Lääkkeet-appi

• Mindfulness-appi

• Melu-appi

• Uni-appi, joka sisältää univaiheet

Näyttö

• Retina LTPO OLED ‑näyttö

• Ion-X-etulasi

• Jopa 1 000 nitin enimmäis­kirkkaus

• 326 pikseliä tuumalla

Virta ja akunkesto

• Koko päivän kestävä akku, jopa 18 tuntia normaali­käytössä2

• Sisään­rakennettu litium­ioniakku

• Jopa 80 % lataus noin 1,5 tunnissa3

Käyttö­järjestelmä

watchOS

watchOS on maailman edistyksellisin puettavan laitteen käyttö­järjestelmä, jonka apit ja ominaisuudet on suunniteltu pitämään sinut aktiivisena, terveenä, turvassa ja yhteyksissä.

Treenit ja aktiivisuus

• Juoksu

• Muokatut intervallitreenit

• Muokattavat treeninäkymät

• Sykealueet

• Kilpareitti

• Askeleen pituus, maakosketus­aika ja pysty­liike

• Automaattinen radan tunnistus

• Monilajitreeni

• Patikointi

• Suuntima, kaltevuus, korkeus ja koordinaatit

• Muokatut reittipisteet

• Automaattisesti luodut mobiili­yhteyden reitti­pisteet

• Reitin jäljityksen GPS-tiedot

• Topografiset kartat yli tuhannesta kansallis­puistosta ja paikallisesta puistosta (vain Yhdys­valloissa)

• Pyöräily

• Keskinopeus, korkeusero ja etäisyys

• Bluetooth-yhteys pyöräilyn lisä­varusteisiin

• Toiminnallinen kynnys­teho

• Tehoalueet

• Poljinnopeus

• iPhonen liveseuranta

• Uinti

• Allas­uinti­ tai avovesi­uinti

• Väli­ajat ja automaattiset setit

• SWOLF-pisteet

• Automaattinen vedon tunnistus

• Uimalauta

• Keskivauhti, kokonais­matka ja allasvälit

• Lisää treenejä

• Kävely

• Crosstrainer

• Soutulaite

• Stepperi

• HIIT

• Jooga

• Toiminnallinen voima­treeni

• Tanssi

• Jäähdyttely

• Core-treeni

• Pilates

• Taiji

• Pyörätuoli

• Potkunyrkkeily

• Monilajitreeni

• Muu

Turvallisuus

• Hätätila SOS4

• Kansain­väliset hätä­puhelut5

• Kolarin­tunnistus4

• Kaatumisen­tunnistus

Kestävyys

• Vedenpitävyys­luokitus 50 m (uinnin­kestävä)6

Yhteydet

• L1 GPS, GNSS, Galileo ja QZSS

• LTE ja UMTS7

• Wifi 4 (802.11n)

• Bluetooth 5.3

• Apple Pay

• GymKit

Käyttöapu

Sisään­rakennetut käyttöapu­ominaisuudet tukevat näköä, liikkumista, kuuloa ja kognitiivisia taitoja.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• VoiceOver

• Zoomaus

• Näytä kytkinmerkit

• Vähennä läpinäkyvyyttä

• Suurempi kontrasti

• Värisuodattimet

• Tekstin koko

• Tekstin lihavointi

• Liikkeen vähennys

• Tunneittaiset merkki­äänet

• AssistiveTouch

• Painikkeen painallus­nopeus

• Kosketusten mukautus

• Vastaa automaat­tisesti

• Kirjoita Sirille

• Tekstiviesti­puhelun tuki

• Äänen­voimakkuuden balanssi

• Puheen puhtaaksi­kirjoitus

• Live-puhe

• Käyttöapu-oikotie

• Monoääni

• Tuntoaika

• Oma puheääni

Ympäristö­vaatimukset

• Käyttö­lämpötila: 0–35 °C

• Säilytyslämpötila ilman käyttöä: -20–45 °C

• Suhteellinen ilman­kosteus: 5–90 %, ei-kondensoituva

• Käyttö­korkeus: 0–3 000 m

Apple Watch SE ja ympäristö

Sport Loop ‑rannekkeella varustettu Apple Watch SE on suunniteltu vähentämään ympäristö­kuormitusta:8

Kohti Applen vuoden 2030 tavoitteita

Apple Watch SE Sport Loop ‑rannekkeella on yksi Applen ensimmäisistä hiili­neutraaleista tuotteista:

• 30 % kierrätettyä tai uusiutuvaa materiaalia9

• 100 % valmistuksessa käytettävästä sähköstä on peräisin puhtaista energia­lähteistä10

• Vähintään 50 % kuljetetaan ilman lento­rahtia11

• 75 % vähemmän päästöjä suhteessa vertailutasoon12

• 7,2 kg CO2e eli loput kertyneet päästöt katetaan korkealaatuisilla päästöhyvityksillä13

Materiaalit

• 100 % kuoren alumii­nista on kierrätettyä

• 100 % kierrätettyä kultaa useiden piiri­levyjen pinnoitteissa

• 100 % kierrätys­tinaa useiden piiri­levyjen juotoksissa

• 100 % Taptic Enginen volframista on kierrätettyä

• 100 % kierrätettyjä harvinaisia maametalleja kaikissa magneeteissa

• 100 % kuitu­pohjainen pakkaus14

• 44 % kierrätysmateriaalia kuitupohjaisessa pakkauksessa

Energia

• 100 % Apple Watch SE:n ja Sport Loop ‑rannekkeen valmistuksessa käytetystä sähköstä on peräisin puhtaista energia­lähteistä

• 100 % laitteen odotetusta sähkön­kulutuksesta asiakas­käytössä kompensoidaan puhtaalla energialla.15

• Kalifornian energia­komission asettamien akkulaturi­järjestelmien energia­tehokkuutta koskevien standardien mukainen16

Jätteet

• Applen jätteettömyys­ohjelman ansiosta millään lopullisesta kokoon­panosta vastaavilla, vakiintuneilla toimi­­paikoilla ei tuoteta kaato­paikka­jätettä.

Fiksumpaa kemiaa17

• Arseeniton näytön lasi

• Ei elohopeaa, bromattuja palon­esto­aineita eikä PVC:tä

• Vastaa Euroopan REACH-asetusta nikkelistä

Yhteen­sopivuus

• iPhone Xs tai uudempi, jossa on iOS 17 tai uudempi

Pakkauksessa

• Apple Watch SE

• Ranneke

• Apple Watchin magneettinen ­laturi–USB‑C-johto (1 m)

1. Epäsäännöllisen sydänrytmin ilmoitus vaatii uusimman watchOS‑ ja iOS-version. Ominaisuutta ei ole tarkoitettu alle 22-vuotiaille eikä henkilöille, joilla on todettu eteisvärinä.

2. Koko päivän akun­kesto perustuu seuraavalle testikäytölle: 90 ajan­tarkistusta, 90 ilmoitusta, 45 minuuttia appien käyttöä sekä 60 minuuttia kuntoilua Apple Watchista Bluetoothin kautta soitetun musiikin kera 18 tunnin aikana. Apple Watch SE:n (2. sukupolvi, GPS) käyttöön kuuluu Bluetooth-yhteys iPhoneen koko 18 tunnin testauksen ajan. Apple Watch SE:n (2. sukupolvi, GPS + Cellular) käyttöön kuuluu 4 tunnin LTE-yhteys ja 14 tunnin Bluetooth-yhteys iPhoneen 18 tunnin aikana. Apple suoritti testauksen elokuussa 2022 käyttäen Apple Watch SE (2. sukupolvi, GPS)- ja Apple Watch SE (2. sukupolvi, GPS + Cellular) ‑mallien ennakko­versioita, joista oli muodostettu pari iPhonen kanssa. Kaikki laitteet testattiin ohjelmistojen ennakko­versioilla. Akunkesto vaihtelee käytön, kokoon­panon, mobiiliverkon, signaalin voimakkuuden ja monien muiden tekijöiden mukaan.

3. Latausajat 0–80 % ja 0–100 % käyttäen mukana tulevaa Apple Watchin magneettista ­lataus­johtoa. Apple suoritti testauksen elo­kuussa 2022 käyttäen Apple Watch SE (2. suku­polvi, GPS)‑ ja Apple Watch SE (2. suku­polvi, GPS + Cellular) ‑mallien ennakko­­versioita, joista oli muodos­tettu pari iPhonen kanssa. Kaikki laitteet testattiin ohjelmis­tojen ennakko­versioilla, Apple Watchin magneetti­sella USB‑C-lataus­johdolla (malli A2652) ja Applen 20 W USB‑C-virta­lähteellä (malli A2305). Lataus­aika vaihtelee asetusten ja ympäristö­­tekijöiden mukaan. Todelliset tulokset vaihtelevat.

4. Hätätila SOS edellyttää mobiiliyhteyttä tai wifi-puhelutoimintoa Apple Watchin tai lähellä olevan iPhonen internet-yhteyden kautta.

5. Vaatii Apple Watch Series 7:n, SE:n, Ultran tai uudemman. Luettelo tuetuista maista ja alueista on osoitteessa apple.com/fi/watchos/feature-availability.

6. Apple Watch SE:llä on 50 metrin veden­pitävyys­luokitus (ISO-standardi 22810:2010). Sitä voidaan siis käyttää matalassa vedessä, kuten uima-altaassa tai luonnonvesissä uitaessa. Apple Watch SE:tä ei kuitenkaan pidä käyttää laite­sukelluksessa, vesihiihdossa tai muissa lajeissa, joihin liittyy voimakasta virtausta tai sukeltamista syvempiin vesiin. Veden­pitävyys ei ole pysyvä tila ja voi heikentyä ajan kuluessa. Lisätietoja saat osoitteesta support.apple.com/fi-fi/HT205000.

7. Mobiiliyhteyteen tarvitaan langaton operaattorisopimus. Saat lisätietoja palvelun­tarjoajaltasi. Yhteys voi vaihdella verkon saata­vuudesta riippuen. Tarkista operaattorit ja ehdot osoitteesta apple.com/watch/cellular. Lisätietoja käyttöönottoon saat osoitteesta support.apple.com/fi-fi/HT207578.

8. Tiedot vastaavat tuote­julkistuksen aikaista tilannetta. Tuote­väittämät perustuvat Apple Watch SE:n ja Sport Loop ‑rannekkeen Yhdys­valloissa myytävään kokoon­panoon.

9. Tuotteen kierrätys­materiaalin tai uusiutuvan materiaalin sisältö on sertifioidun kierrätys­materiaalin massa suhteessa laitteen kokonais­massaan ilman pakkausta tai pakkauksessa olevia lisävarusteita.

10. Valmistuksessa kulutettu sähkö on peräisin puhtaista energia­lähteistä, joihin sisältyvät Applen ja sen toimittajien puhtaan energian projektit.

11. 50 % kaikista hiili­neutraaleista tuotteista painon mukaan on suunniteltu lähetettäviksi tuotteen julkistus­hetkestä alkaen muuten kuin lentorahtina tuotteiden koko käyttöiän ajan.

12. Hiili­päästöjen vähennykset lasketaan vertailu­taso­tilanteen mukaisesti: 1) Tuotteen valmistuksessa tai käytössä ei ole käytetty puhdasta energiaa enempää kuin mitä viimeisimmässä sähkö­verkko­mallissa on tarjolla (perustuu alueellisiin päästö­tekijöihin). 2) Applen vuonna 2015 käyttämien tärkeimpien materiaalien hiili-intensiteetti (vuoden 2030 hiili­neutraalius­tavoitteessa käyttämämme vertailu­vuosi). Materiaalien hiili-intensiteetti kuvastaa kierrätys­materiaalin käyttöä ja tuotannossa käytettävää tekno­logiaa. 3) Applen keski­määräinen yhdistelmä eri kuljetus­tapoja (ilma-, raide-, meri-, maa­kuljetus) tuote­linjoittain kolmen vuoden aikana (tili­kaudet 2017–2019). Yhdistelmällä kuvataan tuotteidemme kuljetus­päästöjen vertailu­tasoa.

13. Lisätietoja hiilipäästöhyvitysten käytöstä saat Tuotteen ympäristöraportista.

14. Perustuu Applen toimittamiin myyntipakkauksiin. Yhdysvalloissa käytettävien myyntipakkausten erittely painon mukaan. Kiinnitysaineet, musteet ja pinnoitteet on jätetty pois muovisisällön laskelmista ja pakkauksen painosta.

15. Apple kompensoi arvioidun sähkön­kulutuksen 100-prosenttisesti vain seuraavien mallien osalta: hiilineutraali, alumiininen Apple Watch Series 9, Apple Watch SE ja Apple Watch Ultra 2:n yhdistelmät.

16. Apple Watch SE vastaa Kalifornian energia­komission asettamien pienten akkulaturi­järjestelmien energia­tehokkuutta koskevia standardeja, kuten on kuvattu California Code of Regulations ‑säännöstössä.

17. Applen säädeltyjä aineita käsittelevä dokumentti listaa rajoitukset, joita Applella on liittyen tiettyjen kemiallisten aineiden käyttöön Applen tuotteissa, lisä­varusteissa, valmistus­prosesseissa ja pakkauksissa, joiden avulla tuotteita toimitetaan Applen loppu­asiakkaille. Rajoitukset ovat peräisin kansain­välisistä laeista tai direktiiveistä, sääntely­viranomaisilta, ympäristö­merkkien vaatimuksista, ympäristö­standardeista ja Applen omista käytännöistä. Kaikki Applen tuotteet on valmistettu ilman PVC:tä ja ftalaatteja lukuun ottamatta virta­johtoja Intiassa, Thaimaassa (kaksi­nastaiset virta­johdot) ja Etelä-Koreassa. Yritämme saada viran­omaisten hyväksynnän PVC:n ja ftalaatit korvaaville materiaaleille näissä maissa. Applen tuotteet ovat Euroopan unionin direktiivin 2011/65/EU ja sen muutosten mukaisia, mukaan lukien lyijyn käyttöön liittyvät poikkeukset esimerkiksi korkeiden lämpö­tilojen juotoksissa. Apple pyrkii lopettamaan vaiheittain näiden poikkeus­aineiden käytön uusissa tuotteissa siinä määrin kuin se on teknisesti mahdollista.

Apple Watch Ultra 2, Apple Watch Series 9 ja Apple Watch SE vaativat iPhone Xs:n tai uudemman, jossa on iOS 17 tai uudempi.

Ominai­suudet voivat muuttua. Jotkin ominaisuudet, apit ja palvelut eivät välttämättä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikilla kielillä. Katso koko luettelo.

Rannekkeiden saatavuus voi muuttua.