Mobiilidatan ottaminen käyttöön Apple Watchissa

Mallien Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) ja Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) mobiiliyhteyden avulla voi esimerkiksi soittaa puheluita, vastata viesteihin ja vastaanottaa ilmoituksia, vaikka iPhonesi ei olisi lähettyvillä.

Muodosta laitepari -näyttö iPhone X:ssä ja Apple Watch sinisellä rannekkeella.

Tarvittavat asiat

Ennen kuin otat mobiilidatan käyttöön, tarkista operaattoriasetusten päivitykset.

Jos käytössäsi on yritysliittymä, tarkista yritykseltä tai operaattorilta tuetaanko tätä toimintoa. Prepaid-tilejä ja joitakin vanhoja tilejä ei tueta tällä hetkellä. Voit varmistaa tilisi kelpoisuuden ottamalla yhteyden operaattoriin.

Mobiilipalvelun ottaminen käyttöön

Voit aktivoida mobiilipalvelun ottaessasi Apple Watchin käyttöön ensimmäistä kertaa. Etsi valinta mobiilidatan ottamiseksi käyttöön ja noudata näytön ohjeita.

Voit ottaa mobiilidatan käyttöön myös myöhemmin Apple Watch -apissa:

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja napauta sitten Mobiilidata.
  3. Napauta Ota käyttöön mobiilidata.
  4. Toimi operaattorin ohjeiden mukaan. Saatat joutua pyytämään operaattorilta apua.

Yhteyden muodostaminen mobiiliverkkoon

Mobiiliyhteydellä varustettu Apple Watchisi vaihtaa automaattisesti tehokkaimpaan saatavilla olevaan langattomaan yhteyteen. Se voi muodostaa yhteyden lähellä olevaan iPhoneesi, Wi-Fi-verkkoon tai mobiiliverkkoon. Apple Watch käyttää mobiiliyhteyksissä LTE-verkkoja. Jos LTE-verkkoa ei ole saatavilla, Apple Watch yrittää yhdistää UMTS-verkkoon, jos operaattori tukee sitä.

Kun Apple Watch yhdistää mobiiliverkkoon, voit tarkistaa signaalin vahvuuden Ohjauskeskuksesta tai Löytöretki-kellotaulusta. Voit avata Ohjauskeskuksen pitämällä näytön alaosaa painettuna ja pyyhkäisemällä sitten ylöspäin.

Täyden voimakkuuden mobiilisignaali Apple Watchin Ohjauskeskuksessa.

Mobiiliverkon painike muuttuu vihreäksi, kun yhteys on muodostettu. Vihreät pisteet osoittavat signaalin voimakkuuden.

Apple Watchin Ohjauskeskus.

Mobiiliverkon painike muuttuu valkoiseksi, kun mobiilipalvelu on aktiivinen, mutta Apple Watch on yhdistetty iPhoneen Bluetoothin tai Wi-Fin avulla.

Operaattorin vaihtaminen

iPhonen ja Apple Watchin pitää olla saman operaattorin verkossa. Jos vaihdat iPhonen* operaattoria, sinun pitää poistaa Apple Watchin aiempi palvelusopimus ja hankkia uusi. Toimi seuraavasti:

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja napauta sitten Mobiilidata.
  3. Apple Watchin pitäisi vaihtaa automaattisesti iPhonesi käyttämään operaattoriin. Jos haluat lisätä uuden palvelusopimuksen, napauta Lisää uusi palvelu ja seuraa näytön ohjeita. Jos aiempi palvelusopimus näkyy yhä Apple Watch -apissa, poista se.

Jos tarvitset apua, ota yhteys operaattoriin.

Mobiililiittymän siirtäminen uuteen Apple Watchiin

Kun olet valmis aloittamaan uuden Apple Watchin käytön, voit siirtää mobiilipalvelun vanhasta Apple Watchista uuteen. Toimi seuraavasti:

1. Poista mobiililiittymä vanhasta Apple Watchista. Voit tehdä tämän Apple Watch -apissa tai tyhjentämällä vanhan Apple Watchin.
  2. Tee uudesta Apple Watchista ja iPhonesta laitepari. Lisää mobiililiittymä napauttamalla käyttöönoton aikana Ota käyttöön mobiilidata.
  3. Jotkin operaattorit sallivat olemassa olevan liittymän siirtämisen uuteen Apple Watchiin suoraan Apple Watch -apin avulla.
  4. Jos et näe vaihtoehtoa mobiililiittymän siirtämistä varten, pyydä apua operaattoriltasi.

Mobiilitiedot Apple Watch -apissa.

Mobiililiittymän poistaminen

Voit poistaa mobiilipalvelun milloin tahansa:

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja napauta sitten Mobiilidata.
  3. Napauta näytön ylälaidassa olevan mobiiliyhteytesi vierestä tiedot-kuvake
  4. Napauta Poista [operaattorin] palvelu. Vahvista napauttamalla uudelleen.
  5. Jos et halua enää muodostaa pariyhteyttä, sinun pitää ehkä ottaa yhteys operaattoriin ja perua mobiilipalvelun tilaus.*

Kun tyhjennät Apple Watchin ja poistat sen laiteparin, näet myös vaihtoehdon palvelun poistamiseksi Apple Watchista. Poista palvelu pyydettäessä valitsemalla Poista kaikki

Kansainvälinen roaming

• Roaming ei toimi operaattorin kuuluvuusalueen ulkopuolella.
  • Jotta kaikki eri puolilla maailmaa käytettävät LTE- ja UMTS-taajuudet ovat saatavilla, Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) ja Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) ovat saatavana kolmena alueellisena mallina: Amerikat, Kiina sekä Eurooppa / Aasian ja Tyynenmeren alue. iPhonesta poiketen Apple Watchia ei ole saatavana kansainvälisenä mallina, joka tukisi kaikkia mobiilitaajuuksia ympäri maailmaa. Apple Watchilla ei siis voi käyttää roamingia.
  • Kun Apple Watch on yhteydessä iPhoneen tai aiemmin käytettyyn Wi-Fi-verkkoon, kaikki Apple Watchin ominaisuudet ovat käytettävissä, vaikka mobiilidatan käyttö ei ole saatavilla.

Lisätietoja

• Voit tarkistaa mobiilidatan käytön Apple Watch -apista. Avaa appi iPhonessa, napauta Oma Apple Watch -välilehteä, napauta Mobiilidata ja vieritä sitten kohtaan Mobiilidatan käyttö.
  • Voit laittaa mobiiliyhteyden päälle ja pois päältä pyyhkäisemällä ylös kellotaulusta, jolloin Ohjauskeskus avautuu. Napauta Mobiilidata-kuvake ja laita sitten Mobiilidata päälle tai pois päältä.
  • Mobiiliyhteyden pitäminen päällä pitkiä aikoja kuluttaa enemmän akun varausta. Lisäksi joitain appeja ei voi päivittää ilman yhteyttä iPhoneen.
  • Jos haluat vastaanottaa teksti- tai multimediaviestejä tai muiden valmistajien appien push-ilmoituksia Apple Watchin Cellular-malleissa, laiteparina olevan iPhonen pitää olla päällä ja yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.

* Operaattorin maksut ovat mahdollisia. Pyydä lisätietoja operaattoriltasi.