Mobiilidatan ottaminen käyttöön Apple Watchissa

Apple Watchin mobiiliyhteyden avulla voit esimerkiksi soittaa puheluita, vastata viesteihin ja vastaanottaa ilmoituksia, vaikka iPhonesi ei olisi lähettyvillä.

Ennen kuin aloitat

• Varmista, että iPhonessa ja Apple Watchissa on uusimmat ohjelmistoversiot.
  • Tarkista operaattoriasetusten päivitykset.
  • Varmista, että käytössäsi on tuetun operaattorin kelvollinen matkapuhelinliittymä. iPhonen ja Apple Watchin on oltava saman operaattorin verkossa, ja sinulla on oltava yhteys operaattorin verkkoon, kun otat mobiilidatan käyttöön kellossasi.
  • Jos käytössäsi on yritysliittymä, tarkista yritykseltä tai operaattorilta, tuetaanko tätä toimintoa. Prepaid-tilejä ja joitakin vanhoja tilejä ei tueta tällä hetkellä. Voit varmistaa tilisi kelpoisuuden ottamalla yhteyttä operaattoriin.

Mobiililiittymän ottaminen käyttöön

Voit aktivoida mobiilidatan ottaessasi Apple Watchin käyttöön ensimmäistä kertaa. Etsi valinta mobiilidatan ottamiseksi käyttöön ja noudata näytön ohjeita.

Voit ottaa mobiilidatan käyttöön myös myöhemmin Apple Watch -apissa:

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja napauta sitten Mobiilidata.
  3. Napauta Ota käyttöön mobiilidata.
  4. Toimi operaattorin ohjeiden mukaan. Saatat joutua pyytämään operaattorilta apua.

Yhteyden muodostaminen mobiiliverkkoon

Mobiiliyhteydellä varustettu Apple Watchisi vaihtaa automaattisesti tehokkaimpaan saatavilla olevaan langattomaan yhteyteen. Se voi muodostaa yhteyden lähellä olevaan iPhoneesi, Wi-Fi-verkkoon tai mobiiliverkkoon. Apple Watch käyttää mobiiliyhteyksissä LTE-verkkoja. Jos LTE-verkkoa ei ole saatavilla, Apple Watch yrittää yhdistää UMTS-verkkoon, jos operaattori tukee sitä.

Kun Apple Watch yhdistää mobiiliverkkoon, voit tarkistaa signaalin vahvuuden Ohjauskeskuksesta tai Löytöretki-kellotaulusta. Voit avata Ohjauskeskuksen pitämällä näytön alaosaa painettuna ja pyyhkäisemällä sitten ylöspäin.

Täyden voimakkuuden mobiilisignaali Apple Watchin Ohjauskeskuksessa.

Mobiiliverkon painike muuttuu vihreäksi, kun yhteys on muodostettu. Vihreät pisteet osoittavat signaalin voimakkuuden.

Apple Watchin Ohjauskeskus.

Mobiilidata-painike muuttuu valkoiseksi, kun mobiililiittymä on aktiivinen, mutta Apple Watch on yhdistetty iPhoneen Bluetoothin tai Wi-Fin avulla.

Operaattorin vaihtaminen

iPhonen ja Apple Watchin pitää olla saman operaattorin verkossa. Jos vaihdat iPhonen* operaattoria, sinun pitää poistaa Apple Watchin aiempi liittymä ja hankkia uusi. Toimi seuraavasti:

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja napauta sitten Mobiilidata.
  3. Apple Watchin pitäisi vaihtaa automaattisesti iPhonesi käyttämään operaattoriin. Jos haluat lisätä uuden liittymän, napauta Lisää uusi liittymä ja seuraa näytön ohjeita. Jos aiempi liittymä näkyy yhä Apple Watch -apissa, voit poistaa sen.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä operaattoriin.

* Operaattorin maksut ovat mahdollisia. Pyydä lisätietoja operaattoriltasi.

Mobiililiittymän siirtäminen uuteen Apple Watchiin

Kun olet valmis aloittamaan uuden Apple Watchin käytön, voit siirtää mobiilipalvelun vanhasta Apple Watchista uuteen. Toimi seuraavasti:

1. Poista mobiililiittymä vanhasta Apple Watchista. Voit tehdä tämän Apple Watch -apissa tai tyhjentämällä vanhan Apple Watchin.
  2. Tee uudesta Apple Watchista ja iPhonesta laitepari. Lisää mobiililiittymä napauttamalla käyttöönoton aikana Ota käyttöön mobiilidata.
  3. Jotkin operaattorit sallivat olemassa olevan liittymän siirtämisen uuteen Apple Watchiin suoraan Apple Watch -apin avulla.
  4. Jos et näe vaihtoehtoa mobiililiittymän siirtämistä varten, pyydä apua operaattoriltasi.

Mobiililiittymän poistaminen

Voit poistaa mobiililiittymän milloin tahansa:

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja napauta sitten Mobiilidata.
  3. Napauta näytön ylälaidassa olevan mobiililiittymän vierestä Tiedot-painiketta
  4. Napauta Poista [operaattorin] liittymä. Vahvista napauttamalla uudelleen.
  5. Jos et halua enää muodostaa pariyhteyttä, sinun pitää ehkä ottaa yhteys operaattoriin ja perua mobiililiittymän tilaus.*

Kun tyhjennät Apple Watchin ja poistat sen laiteparin, näet myös vaihtoehdon liittymän poistamiseksi Apple Watchista. Poista liittymä pyydettäessä valitsemalla Poista kaikki

* Operaattorin maksut ovat mahdollisia. Pyydä lisätietoja operaattoriltasi.

Tietoja kansainvälisestä verkkovierailusta

• Mobiiliverkkovierailu ei toimi operaattorin kuuluvuusalueen ulkopuolella.
  • Jotta kaikki eri puolilla maailmaa käytettävät LTE- ja UMTS-taajuudet ovat käytettävissä, mobiiliyhteydellä varustetut Apple Watch -mallit ovat saatavilla alueellisina malleina Amerikan mantereilla, Manner-Kiinassa, Euroopassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella. iPhonesta poiketen Apple Watchia ei ole saatavana kansainvälisenä mallina, joka tukisi kaikkia mobiilitaajuuksia ympäri maailmaa.
  • Kun Apple Watch on yhteydessä iPhoneen tai aiemmin käytettyyn Wi-Fi-verkkoon, kaikki Apple Watchin ominaisuudet ovat yhä käytettävissä, vaikka mobiilidatan käyttö ei ole saatavilla.

Katso, mitkä maasi tai alueesi operaattorit tarjoavat mobiililiittymiä Apple Watchille.

Lisätietoja

• Voit tarkistaa mobiilidatan käytön Apple Watch -apista. Avaa appi iPhonessa, napauta Oma Apple Watch -välilehteä, napauta Mobiilidata ja vieritä sitten kohtaan Mobiilidatan käyttö.
  • Voit laittaa mobiiliyhteyden päälle ja pois päältä pyyhkäisemällä ylös kellotaulusta, jolloin Ohjauskeskus avautuu. Napauta Mobiilidata-painiketta  ja laita sitten mobiilidata päälle tai pois päältä.
  • Mobiiliyhteyden pitäminen päällä pitkiä aikoja kuluttaa enemmän akun varausta. Lisäksi joitakin appeja ei ehkä voi päivittää ilman yhteyttä iPhoneen.
  • Jos haluat vastaanottaa teksti- tai multimediaviestejä tai muiden valmistajien appien push-ilmoituksia mobiiliyhteydellä varustetuissa Apple Watch -malleissa, laiteparina olevan iPhonen pitää olla päällä ja yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.
  • Lue, miten kaksois-SIMiä käytetään mobiiliyhteydellä varustetuissa Apple Watch -malleissa.