Satelliittiyhteyden muodostaminen iPhonella

iPhone 14:llä, iPhone 14 Prolla, iPhone 15:llä ja iPhone 15 Prolla voit ottaa yhteyden satelliittiin ja lähettää tekstiviestejä hätäpalveluihin, pyytää tiepalvelua ja jakaa sijaintisi ystävillesi ja läheisillesi, vaikka olisit verkon ulkopuolella ilman mobiilidata- tai Wi-Fi-yhteyksiä.

Miten satelliittiyhteys toimii iPhonessa

Satelliitit liikkuvat nopeasti, niissä käytettävissä oleva kaistanleveys on pieni ja ne ovat satojen kilometrien korkeudessa. Kun käytät satelliittiyhteyttä, käyttökokemus on erilainen kuin viestejä mobiiliverkon kautta lähetettäessä tai vastaanotettaessa:

• Kun olosuhteet ovat ihanteelliset eli puhelimella on suora näkymä taivaalle ja horisonttiin, viestin lähettäminen voi kestää 15 sekuntia. Jos olet metsässä ja puissa on harva tai keskitiheä lehvästö, lähettäminen saattaa kestää yli minuutin.

• Jos olet runsaslehtisten puiden alla tai muiden esteiden ympäröimänä, et ehkä pysty muodostamaan yhteyttä satelliittiin.

• Yhteyden muodostamiseen tarvittavaan aikaan vaikuttavat myös ympäristö, viestisi pituus sekä satelliittiverkon tila ja saatavuus.

Jotta voit käyttää satelliittiyhteyttä, iPhonessa on oltava yhteensopiva ohjelmisto. iOS kannattaa päivittää uusimpaan versioon, ennen kuin lähdet matkalle, jolla olet ilman mobiilidata- tai Wi-Fi-verkkoa.

Satelliittiominaisuudet ovat käytettävissä maksutta kahden vuoden ajan iPhone 14:n, iPhone 14 Pron, iPhone 15:n tai iPhone 15 Pron aktivoimisesta.

Satelliittiyhteyden muodostaminen iPhonella

• Hakeudu paikkaan, josta on hyvä näkyvyys taivaalle ja horisonttiin.

• Huomioi, että puut, joissa on vähänkin lehtiä, voivat hidastaa yhteyttä. Tiheä lehvästö, kukkulat, vuoret, kanjonit tai korkeat rakennukset voivat estää yhteyden kokonaan.

• Pidä iPhonea kädessäsi normaalisti. Sinun ei tarvitse nostaa kättäsi tai pitää puhelinta ylhäällä, mutta älä laita sitä taskuun tai reppuun.

• Jos sinun täytyy kääntyä vasemmalle tai oikealle tai siirtyä, jotta signaali ei esty, iPhone näyttää ohjeen näytössä.

• Satelliittiyhteyttä voidaan pitää yllä, vaikka puhelimen näyttö olisi lukittu.

• Satelliittiyhteys ei välttämättä toimi alueilla, jotka ovat leveyspiirin 62° yläpuolella, kuten Kanadan pohjoisosissa ja Alaskassa.

Muodosta yhteys satelliittiin ja pidä yhteys aktiivisena toimimalla näytössä näkyvien ohjeiden mukaan.

Kokeile Hätätila SOS satelliitin kautta -esittelyä

Jos haluat tietää, miten Hätätila SOS satelliitin kautta toimii, kokeile esittelyä. Sinun täytyy olla ulkona, suhteellisen avoimella paikalla, josta on selkeä näkymä taivaalle. Harvalehtiset puut voivat hidastaa yhteyttä, ja runsaslehtiset puut voivat estää yhteyden muodostamisen. Mäet tai vuoret, kanjonit ja korkeat rakenteet voivat myös estää yhteyden.

Jos sijaintipalvelut eivät ole päällä satelliittiyhteyttä varten, sinua pyydetään ottamaan ne käyttöön ennen esittelyn aloittamista.

1. Avaa asetukset, vieritä alas ja napauta Hätätila SOS.

2. Napauta Hätätila SOS satelliitin kautta -kohdassa Kokeile esittelyä.

Voit harjoitella yhteyden muodostamista satelliittiin kokeilemalla Hätätila SOS satelliitin kautta -esittelyä iPhonen asetuksissa.
  3. Harjoittele iPhonen yhdistämistä satelliittiin noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Jos haluat käyttää esittelyä, sinun on oltava maassa tai alueella, jossa Hätätila SOS satelliitin kautta on käytettävissä. Esittelyssä ei soiteta hätäpalveluihin.

iPhonen satelliittiominaisuudet

Voit käyttää satelliittiyhteyttä iPhone 14:ssä, iPhone 14 Prossa, iPhone 15:ssä ja iPhone 15 Prossa, kun matkapuhelinverkko ja Wi-Fi eivät ole käytettävissä. Voit lähettää satelliittiyhteyden kautta tekstiviestejä hätäpalveluihin, pyytää tiepalveluja ja jakaa sijaintisi.

Satelliittitoiminnot ja tietosuoja

Kun lähetät tekstiviestin Hätätila SOS satelliitin kautta -ominaisuudella, viestisi lähetetään salatussa muodossa, ja Apple purkaa sen salauksen, jotta se välitetään asianomaiselle hätäpalvelun välittäjälle tai hätäkeskukseen. Hätäkeskukset ja välityspalveluntarjoaja voivat säilyttää viestejäsi palvelujensa parantamiseksi ja sovellettavan lain mukaisesti.

Jos käytät Hätätila SOS satelliitin kautta ‑ominaisuutta, sijaintisi jaetaan Applen ja välityspalveluntarjoajien kanssa, jotta viestisi voidaan lähettää paikalliseen hätäkeskukseen ja pelastushenkilöstö voi tavoittaa sinut.

Jos tilaat tiepalvelua satelliitin kautta, nykyinen sijaintisi jaetaan Applen ja tiepalvelujen tarjoajan kanssa tilapäisesti, jotta viestisi voidaan välittää tiepalvelujen tarjoajalle ja jotta tiepalvelujen tarjoaja tavoittaa sinut. Kun apu on saapunut paikalle, sijaintitietoa ei enää jaeta kenellekään, mukaan lukien Apple ja tiepalvelujen tarjoaja.

Etsi-apissa satelliitin kautta jaetut sijainnit lähetetään päästä päähän -salattuina, eikä Apple pysty käyttämään niitä.

Applen keräämät tiedot käsitellään aina Applen tietosuojakäytännön mukaisesti.

1. Armeniassa, Hongkongissa, Kazakstanissa, Kirgisiassa, Macaossa, Manner-Kiinassa, Valko-Venäjällä ja Venäjällä myytävissä iPhone-malleissa ei ole saatavilla satelliittiyhteyksiä.