Hätätila SOS satelliitin kautta -toiminnon käyttäminen iPhonessa

Jos käytössäsi on iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 tai iPhone 15 Pro, voit käyttää Hätätila SOS satelliitin kautta -toimintoa tekstiviestien lähettämiseen hätänumeroon, kun olet poissa verkosta ilman yhteyttä mobiili- tai Wi-Fi-verkkoon.

Miten Hätätila SOS satelliitin kautta toimii?

Hätätila SOS satelliitin kautta voi auttaa sinua muodostamaan yhteyden hätäpalveluihin poikkeuksellisissa olosuhteissa, kun hätäpalveluihin ei voida saada yhteyttä muilla tavoin. Jos soitat hätäkeskukseen tai lähetät tekstiviestejä, etkä voi muodostaa yhteyttä, koska sinulla ei ole mobiili- tai Wi-Fi-yhteyttä, iPhone yrittää muodostaa yhteyden satelliitin kautta.

Jotta voit muodostaa yhteyden satelliittiin, sinun on oltava ulkona, ja sinulla on oltava selkeä näkymä taivaalle ja horisonttiin. Kun käytät satelliittiyhteyttä, käyttökokemus on erilainen kuin lähetettäessä tai vastaanotettaessa viestiä mobiiliverkon kautta.

Lue lisää yhdistämisestä satelliittiin iPhonella

Hätätila SOS satelliitin kautta on maksuton kahden vuoden ajan iPhone 14:n, iPhone 14 Pron, iPhone 15:n tai iPhone 15 Pron aktivoinnin jälkeen.

Jos iPhone tai Apple Watch havaitsee vakavan auto-onnettomuuden tai kaatumisen, etkä reagoi ja olet mobiili- tai Wi-Fi-verkon kattavuusalueen ulkopuolella, iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 tai iPhone 15 Pro saattaa lähettää hätäkeskukseen automaattisen kolarintunnistus- tai kaatumisentunnistusilmoituksen käyttämällä Hätätila SOS satelliitin kautta ‑järjestelmää.

Ennen kuin poistut verkon ulottuvilta

Jos olet matkalla mobiili- ja Wi-Fi-verkon kantaman ulkopuolelle, voit valmistautua seuraavilla tavoilla:

Kokeile Hätätila SOS satelliitin kautta -esittelyä

Katso esittelystä, miten Hätätila SOS satelliitin kautta toimii

Määritä tiedot, jotka haluat jakaa

Kun käytät Hätätila SOS satelliitin kautta -ominaisuutta, voit jakaa SOS-tietosi ja ilmoittaa ICE-yhteyshenkilöillesi. Sinun on otettava nämä tiedot käyttöön, ennen kuin siirryt paikkaan, jossa ei ole mobiili- tai Wi-Fi-yhteyttä.

ios-17-iphone-14-pro-settings-emergency-contacts

Määritä SOS-tietosi ja hätäyhteyshenkilösi Terveys-apissa

Tekstiviestin lähettäminen hätäpalveluihin satelliitin kautta

1. Yritä ensin ottaa yhteyttä hätäkeskukseen soittamalla paikalliseen hätänumeroon1 Vaikka tavallinen matkapuhelinoperaattoriverkkosi ei olisikaan käytettävissä, voit ehkä silti soittaa puhelun.

2. Jos puhelu ei yhdisty, voit lähettää tekstiviestin hätäpalveluun satelliitin kautta. Jotkin paikalliset hätänumerot edellyttävät iOS 16.4:ää tai uudempaa, jotta yhteyden muodostaminen hätäkeskukseen satelliitin kautta onnistuu2.

ios-17-iphone-14-pro-phone-no-connection-emergency-text
    1. Napauta Tekstiviesti hätäkeskukseen satelliitin kautta.

2. Jos tarvitset apua, mutta et ole hätätilanteessa, voit ottaa yhteyttä tiepalvelun tarjoajaan.

3. Voit myös lähettää tekstiviestin paikalliseen hätänumeroon Viestit-apista ja napauttaa sitten Hätäkeskus.

3. Napauta Ilmoita hätätilanteesta.

4. Vastaa hätäkysymyksiin yksinkertaisilla napautuksilla sen mukaan, mikä kuvaa tilannettasi parhaiten.

5. Voit halutessasi lähettää ICE-yhteyshenkilöillesi ilmoituksen, että otit yhteyttä hätäpalveluihin, sekä tiedot sijainnistasi ja hätätilanteen luonteesta.

6. Muodosta yhteys satelliittiin noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

7. Kun yhteys on muodostettu, seuraa näytöllä näkyviä ohjeita yhteyden säilyttämiseksi, kun lähetät viestin hätäpalveluun.

ios-17-iphone-14-pro-messages-text-emergency-services-connect-to-satellite

Kun yhteys on muodostettu, iPhone aloittaa tekstiviestikeskustelun pelastushenkilöstön kanssa jakamalla tärkeitä tietoja, kuten SOS-tietosi ja ICE-yhteystietosi (jos olet määrittänyt ne), hätäkyselylomakkeen vastaukset, sijaintisi (korkeus mukaan lukien) ja jäljellä olevan akun keston.

Sinua saatetaan pyytää vastaamaan lisäviesteihin. Näissä viesteissä tuetaan vain latinalaisia merkkejä (kuten englantia tai ranskaa). Palvelu tukee englantia, amerikanespanjaa ja kanadanranskaa sekä hollantia, ranskaa, saksaa, italiaa ja portugalia.

Tietojen jakaminen ICE-yhteyshenkilöillesi

Jos määrität ICE-yhteyshenkilöitä Terveys-apissa, voit halutessasi ilmoittaa ja jakaa tietoja heidän kanssaan, kun lähetät tekstiviestin Hätätila SOS satelliitin kautta -toiminnolla. Kun päätät jakaa nämä tiedot, ICE-yhteyshenkilöt saavat viestit automaattisesti.

Jos ICE-yhteyshenkilöt käyttävät iMessagea iOS 16.1:ssä tai uudemmassa, voit jakaa kopion keskustelustasi hätäpalveluiden kanssa. Tämä kopio sisältää

• vastauksesi hätäkyselyyn.

• kartan, jossa on sijaintisi.

• hätäkeskuksen kanssa vaihtamasi viestit.

Jos yhteyshenkilöilläsi on muu kuin Apple-laite tai heillä ei ole iOS 16.1:tä tai uudempaa, he saavat tekstiviestin, jossa heille ilmoitetaan hätätilanteesta. Yhdysvalloissa ja Kanadassa tämä viesti tulee numerosta 767911. Euroopassa tämä viesti tulee numerosta 767112.

• Viestissä lukee: ”You're receiving this message because someone you know chose you as an emergency contact and used Emergency SOS via satellite.” (Saat tämän viestin, koska tuntemasi henkilö on valinnut sinut ICE-yhteyshenkilöksi ja käyttänyt Hätätila SOS satelliitin kautta -ominaisuutta.)

• Jos ICE-yhteyshenkilö haluaa vastaanottaa lisää tekstiviestejä, hänen on vastattava YES (KYLLÄ) ensimmäiseen viestiin 48 tunnin kuluessa. Jos hän vastaa NO (EI) tai STOP, hän ei enää saa viestejä Hätätila SOS satelliitin kautta -ilmoituksista (nykyisestä hätätilanteesta tai tulevista hätätilanteista).

• Jos ICE-yhteyshenkilö vastasi NO (EI) tai STOP (LOPETA), hän voi alkaa vastaanottaa Hätätila SOS satelliitin kautta ‑ilmoituksia uudelleen lähettämällä samaan numeroon viestin RESTART (ALOITA UUDELLEEN).

• Lisäviestit sisältävät nimesi, ajan, jolloin otit yhteyttä hätäpalveluun, sijaintisi ja hätätilanteesta ilmoittamasi tiedot.

ICE-yhteyshenkilöt eivät voi vastata viesteihin muutoin kuin YES (KYLLÄ) tai NO (EI) tarpeen mukaan. Heidän ei tarvitse ottaa yhteyttä hätäpalveluihin, koska niihin on jo otettu yhteyttä.

Hätätila SOS satelliitin kautta -ominaisuuden saatavuus

• Tarvitset iPhone 14-, iPhone 14 Pro-, iPhone 15- tai iPhone 15 Pro -mallin, jossa on:

• iOS 16.1 tai uudempi (Yhdysvallat ja Kanada)

• iOS 16.2 tai uudempi (Ranska, Saksa, Irlanti ja Iso-Britannia)

• iOS 16.4 tai uudempi (Alankomaat, Australia, Belgia, Espanja, Italia, Itävalta, Luxemburg, Portugali, Sveitsi ja Uusi-Seelanti)

• Sinun on oltava paikassa, jossa ei ole mobiili- eikä Wi-Fi-yhteyttä.

• Sinun on muodostettava yhteys satelliittiin iPhonellasi

• Hätätila SOS satelliitin kautta -toiminto on käytettävissä Alankomaissa, Australiassa, Belgiassa, Espanjassa, Irlannissa, Italiassa, Itävallassa, Kanadassa, Luxemburgissa, Portugalissa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Uudessa-Seelannissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa3

• Kansainväliset matkustajat, jotka käyvät maassa tai alueella, jolla Hätätila SOS satelliitin kautta on käytettävissä, voivat käyttää ominaisuutta vierailunsa ajan paitsi, jos he ovat ostaneet iPhonensa tietystä maasta tai tietyltä alueelta4.

1. Soita tai lähetä tekstiviesti numeroon 911 Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Australiassa soita tai lähetä tekstiviesti numeroon 000. Itävallassa soita tai lähetä tekstiviesti numeroon 112, 133 tai 144. Belgiassa soita tai lähetä tekstiviesti numeroon 100 tai 101. Soita tai lähetä tekstiviesti numeroon 112, 15, 17, 18, 114, 119, 191 tai 196 Ranskassa. Saksassa soita tai lähetä tekstiviesti numeroon 112 tai 110. Isossa-Britanniassa tai Irlannissa soita tai lähetä tekstiviesti numeroon 999 tai 112. Italiassa soita tai lähetä tekstiviesti numeroon 112, 113, 115, 118 tai 1530. Luxemburgissa soita tai lähetä tekstiviesti numeroon 112, 113, 12112 tai 12113. Uudessa-Seelannissa soita tai lähetä tekstiviesti numeroon 111. Espanjassa soita numeroon 112. Sveitsissä soita numeroon 112.

2. Tarvitset iOS 16.2:n tai uudemman, jotta voit ottaa yhteyttä hätäkeskukseen satelliitin kautta, jos soitat tai lähetät tekstiviestin numeroon 15, 17, 18, 114, 119, 191 tai 196 Ranskassa, numeroon 110 Saksassa tai numeroon 999 Irlannissa. Tarvitset iOS 16.4 tai uudemman, jotta voit ottaa yhteyttä hätäkeskukseen satelliitin kautta Alankomaissa, Belgiassa, Espanjassa, Italiassa, Itävallassa, Luxemburgissa, Portugalissa ja Sveitsissä. Näiden lisähätänumeroiden saatavuus voi myös vaihdella operaattorin mukaan.

3. Mukaan lukien Ashmoren ja Cartierin saaret, Azorit, Baleaarit (Ibiza, Formentera, Mallorca ja Menorca), Guadeloupe, Kanariansaaret (El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote ja Teneriffa), Korallimeri, Korsika, Madeira, Mansaari, Martinique, Orkneysaaret, Puerto Rico, Saint Barthelemy, Saint Martin, Saint Pierre ja Miquelon, San Marino, Shetlannin saaret, Sisilia ja Sardinia, Skotlannin Hebridit, Torresinsalmi, Vatikaani, Wightin saari ja Yhdysvaltain Neitsytsaaret.

4. Satelliittiyhteyttä ei tarjota Armeniasta, Hongkongista, Kazakstanista, Kirgisiasta, Macaosta, Manner-Kiinasta, Valko-Venäjältä ja Venäjältä ostettuihin iPhoneihin.