iPhone 15 Plus – kamera

Ennen kuin aloitat

Varoitus

• Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraava osa ennen aloittamista:

Työkalut

• 6,7 tuuman korjausalusta

• Säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• ESD-suojatut pinsetit

• JCIS-vaihtopää säädettävään momenttiruuvimeisseliin

• nitriilikäsineet tai nukkaamattomat käsineet

• Nailontikku (musta tikku)

Tärkeää

Jos iPhonessa on mmWave-antenni, sinun on irrotettava ylimääräinen joustava kaapeli. Tarkista iPhonen sivusta, onko siinä mmWave-antenni.

Vaara

Irrottaminen

1. Aseta kotelo korjausalustalle siten, että USB-C-liitin on aukkoa kohti.

2. Pue käsineet käsiisi, jotta kameran linssit pysyvät puhtaina.

3. Irrota kolme ristipääruuvia kameran suojakotelosta säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja JCIS-vaihtopäällä. Aseta ruuvit sivuun.

•    Varoitus: Vältä koskemasta kameran linsseihin.

4. Nosta kameran kahden joustavan kaapelin päät irti liittimistä.

• Tärkeää: Jos iPhonessa on mmWave-antenni, nosta mmWave-antennin joustavan kaapelin pää pois liittimestä katkoviivan mukaisesti.

5. Irrota kameran alemman joustavan kaapelin ja kamerakolon välistä liimaa mustalla tikulla.

6. Poista kameran suojus ja kallista sitten kameran yläreunaa ylöspäin mustalla tikulla tai ESD-suojatuilla pinseteillä. Poista kamera kotelosta.

• Tärkeää: Jos iPhonessa on mmWave-antenni, nosta mmWave-antennin joustavaa kaapelia ja aseta se hieman sivuun. Nosta sitten kamera ja kameran joustavat kaapelit ulos kotelosta ESD-suojatuilla pinseteillä.

•   Varoitus

• Pane kameran suojus kameran päälle, jos aiot asentaa sen takaisin paikalleen.

• mmWave-antenni pysyy kotelossa. Älä poista sitä.

Kokoaminen

Varoitus

Jotta linssit pysyvät puhtaina, älä poista kameran suojusta tai linssien suojuksia ennen kuin olet valmis asettamaan kameran koteloon.

1. Pue käsineet käsiisi, jotta kameran linssit pysyvät puhtaina.

2. Aseta kamera koteloon linssit ylöspäin. Aseta kameran suojus kameran päälle.

• Tärkeää: Varmista, että kameran joustavat kaapelit ovat akun ja kamerakolon välisessä kanavassa.

• Tärkeää: Varmista, että kameran maadoitusjousi ei ole rikki tai taipunut. Jos on, vaihda kamera.

• Tärkeää: Jos iPhonessa on mmWave-antenni, varmista, että mmWave-antennin joustava kaapeli on kameran sivuseinän ja kameran joustavien kaapelien välissä.

3. Paina kameran kahden joustavan kaapelin päät liittimiin.

• Tärkeää: Jos iPhonessa on mmWave-antenni, paina mmWave-antennin joustavan kaapelin pää liittimeen katkoviivan mukaisesti.

4. Aseta säädettävään momenttiruuvimeisseliin tarkoitettu JCIS-vaihtopää 10–34 Ncm:n säädettävään momenttiruuvimeisseliin. Aseta vääntömomentiksi 13 Ncm. Kiinnitä kolme uutta ristipääruuvia (923-09822) kameraan säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja JCIS-vaihtopäällä.

5. Suorita takalasin kokoamisvaiheet 1–26. Jatka sitten vaiheeseen 6.

6. Tarkista, ettei kameran linsseissä ole epäpuhtauksia, kuten pölyä, naarmuja tai tahroja. Jos niissä on epäpuhtauksia, irrota takalasi ja suorita kameran irrotus- ja kokoamisvaiheet uudella kameralla.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen:

Varoitus

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration asettamalla laite vianmääritystilaan. Napauta Aloita istunto ja seuraa näytön ohjeita.

• Voit yrittää suorittaa System Configurationin vain kerran. Jos suorittaminen keskeytyy, peruuntuu tai siinä tapahtuu virhe, laitteessa näkyy viesti, jossa sinua neuvotaan ottamaan yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.