MacBook Air (15-tuumainen, M2, 2023) – USB‑C-kortit

Ennen kuin aloitat

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• I/O-liittimen suojakotelon teippi

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Torx Plus 5IP 50 mm ‑vaihtopää

• USB‑C-latauskaapeli

Huomautus: Näiden ohjeiden kuvissa näytetään vain yhden USB‑C-kortin irrottaminen ja kokoaminen. Työvaiheet ovat kuitenkin samat molemmille.

Irrottaminen

1. Irrota I/O-liittimen suojakotelon teipin oikea alakulma mustan tikun tylpällä päällä. Vedä sitten teippi irti I/O-liittimen suojakotelosta. Hävitä teippi.

2. Irrota I/O-liittimen suojakotelosta kolme 3IP-ruuvia (923-08925) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä. Irrota suojakotelo ja säilytä se kokoamista varten.

3. Nosta USB‑C:n joustavan kaapelin pää irti liittimestä mustan tikun tylpällä päällä.

4. Nosta USB‑C:n joustavan kaapelin (1) päätä irrottaen samalla liimaa mustalla tikulla (2). Irrota sitten USB‑C:n joustava kaapeli kotelon yläosasta.

5. Irrota USB‑C-kortista kaksi 5IP-ruuvia (923-08978) säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja 5IP-vaihtopäällä.

6. Kallista USB‑C-korttia ylöspäin ja nosta se ulos kotelon yläosasta.

Kokoaminen

1. Jos asennat uuden USB‑C-kortin, irrota liima-aineen taustapaperi joustavasta kaapelista.

2. Aseta USB‑C-kortti kotelon yläosaan.

3. Kiinnitä kaksi 5IP-ruuvia (923-08978) osittain takaisin USB‑C-korttiin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja 5IP-vaihtopäällä.

4. Liitä USB‑C-latauskaapelin toinen pää porttiin (1) USB‑C-kortin kohdistuksen varmistamiseksi. Säädä USB‑C-kortin kohdistusta, kunnes kaapelin pää on helppo liittää ja irrottaa.

•  Vaara: varmista, että USB-C‑latauskaapeli ei ole kytkettynä virtalähteeseen.

5. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 11,5 Ncm. Kiinnitä sitten kaksi 5IP-ruuvia (2) kokonaan takaisin USB‑C-korttiin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

6. Irrota USB‑C-latauskaapeli.

7. Paina USB‑C-kortin joustavaa kaapelia varovasti USB‑C-korttia (1) vasten mustan tikun tylpällä päällä ja pidä painettuna. Paina sitten USB‑C:n joustavan kaapelin pää liittimeen (2).

8. Pidä USB‑C-kortin joustavaa kaapelia painettuna 10 sekunnin ajan, jotta se kiinnittyy kotelon yläosaan.

9. Aseta I/O-liittimen suojakotelo joustavien kaapeleiden päiden päälle.

10. Kiinnitä kolme 3IP-ruuvia (923-08925) I/O-liittimen suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

11. Irrota I/O-liittimen suojakotelon teipin taustapaperi. Kohdista sitten teippi I/O-liittimen suojakotelon oikeaan reunaan kuvan mukaisesti.

•  Varoitus: Varmista, että I/O-liittimen suojakotelon teippi ei ulotu suojakotelon reunan yli.

12. Paina I/O-liittimen suojakotelon teippi koko pituudelta kiinni I/O-liittimen suojakoteloon.

13. Irrota liima-aineen taustapaperia hieman vasemmasta yläkulmasta. Vedä sitten taustapaperi hitaasti irti I/O-liittimen suojakotelon teipistä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen: