MacBook Air (15-tuumainen, M2, 2023) – ohjauslevy ja ohjauslevyn joustava kaapeli

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraava osa ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• ESD-suojatut pinsetit

• välyspalat

• nailontikku (musta tikku)

• Kapton-teippi

• tarralaput (3 x 3 tuumaa)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Torx Plus 5IP 50 mm ‑vaihtopää

Tärkeää

• Ohjauslevyn vaahtomuovityynyt ja teippi toimitetaan varaosien mukana, mutta niitä voi myös tilata erikseen.

• Tämä toimenpide saattaa vaatia ohjauslevyn sovitesarjan, joka toimitetaan vain uuden ohjauslevyn mukana. Se ei ole erikseen tilattavissa oleva osa.

Irrottaminen

1. Avaa näyttö. Aseta tietokone pöydän reunalle siten, että näyttö roikkuu alaspäin.

2. Vedä polyesterikalvon molempia päitä varovasti irti ohjauslevyn liittimen suojakotelosta ESD-suojatuilla pinseteillä, jotta pääset käsiksi kahteen 3IP-ruuviin.

• Tärkeää: Älä irrota polyesterikalvoa suojakotelosta.

3. Irrota ohjauslevyn liittimen suojakotelosta kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

4. Nosta ohjauslevyn joustavan kaapelin pää irti liittimestä.

5. Irrota kahdeksan 5IP-ruuvia (923-08979) ohjauslevystä säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja 5IP-vaihtopäällä.

6. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

7. Nosta jokaisen teippipalan toinen pää irti kotelon yläosasta mustan tikun tylpällä päällä.

8. Irrota ohjauslevyn ruuvien kaksi teippiä ESD-suojatuilla pinseteillä. Hävitä teipit.

9. Irrota kaksi 5IP-ruuvia (923-08979) ohjauslevystä säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

10. Irrota ohjauslevyn joustava kaapeli varovasti kotelon yläosasta kahdelta kuvassa näkyvältä alueelta (1 ja 2).

11. Nosta tietokone pois pöydältä (1). Anna ohjauslevyn joustavan kaapelin kulkea kotelon yläosan aukon läpi (2). Jätä ohjauslevy makaamaan tasaisesti pöydälle, jotta sovitepalat pysyvät paikoillaan.

12. Aseta ohjauslevy ja ohjauslevyn joustava kaapeli sivuun odottamaan kokoamista.

• Tärkeää: Jos sovitepalat putoavat, ne on asennettava takaisin alkuperäisille paikoilleen. Jos et pysty määrittämään sovitepalojen alkuperäistä sijaintia, vaihda ne. Sovitesarja on saatavilla vain uuden ohjauslevyn mukana.

13. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

14. Aseta tietokone oikein päin. Irrota kaksi vaahtomuovityynyä kotelon yläosasta ESD-suojatuilla pinseteillä. Hävitä vaahtomuovityynyt.

• Tärkeää: Jos ohjauslevyn joustava kaapeli on vaurioitunut, käännä joustavan kaapelin liittimen (1) lukitusvipu ylös. Irrota joustavan kaapelin pää ohjauslevystä. Liu’uta sitten joustavan kaapelin pää ulos liittimestä (2).

Kokoaminen

Tärkeää

Jos asennat uuden ohjauslevyn joustavan kaapelin alkuperäiseen ohjauslevyyn tai uuteen ohjauslevyyn, suorita kokoamisvaihe 1. Muussa tapauksessa siirry kokoamisvaiheeseen 2.

1. Työnnä uuden ohjauslevyn joustavan kaapelin pää ohjauslevyn liitäntään (1). Käännä sitten lukitusvipu alas (2).

2. Vedä uusi vaahtomuovityyny irti taustapaperista ESD-suojatuilla pinseteillä.

3. Kohdista vaahtomuovityyny kotelon yläosan ruuvinreikään. Kohdista sitten toinen vaahtomuovityyny toiseen ruuvinreikään toistamalla vaiheet 2 ja 3.

4. Paina vaahtomuovityynyjä 30 sekunnin ajan, jotta ne kiinnittyvät kotelon yläosaan.

5. Irrota taustapaperit varovasti kummastakin vaahtomuovityynystä ESD-suojatuilla pinseteillä.

6. Käännä tietokone siten, että näppäimistö on alaspäin. Anna näytön roikkua pöydän reunan yli. Pidä sitten kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

7. Varmista, että ohjauslevyn sovitepalat ovat paikoillaan ohjauslevyn päällä. Jos sinun tarvitsee asentaa uudet sovitepalat, jatka kokoamisvaiheeseen 8. Muussa tapauksessa siirry kokoamisvaiheeseen 9.

8. Asenna sovitepalat niille tarkoitetuille paikoille ohjauslevyllä ESD-suojatuilla pinseteillä (katso seuraava kuva).

• Huomautus: Ohjauslevyn sovitesarja sisältää kolme erikokoista sovitepalaa (0,075 mm, 0,125 mm ja 0,175 mm). Aloita 0,125-millisillä sovitepaloilla.

• 0,075 mm (806-06495)

• 0,125 mm (806-06497)

• 0,175 mm (806-06499)

• 0,075 mm pyöreä (806-05805)

• 0,125 mm pyöreä (806-05807)

• 0,175 mm pyöreä (806-05809)

9. Nosta tietokone ja ohjaa ohjauslevyn joustavan kaapelin pää kotelon yläosan läpi kuvan mukaisesti.

10. Jatka ohjauslevyn joustavan kaapelin vetämistä varovasti kotelon yläosan (1) aukon läpi. Laske tietokone hitaasti ohjauslevyn päälle ja kohdista kotelon yläosan ruuvinreiät ohjauslevyn ruuvinreikiin. Anna näytön roikkua pöydän reunan yli (2).

11. Paina ohjauslevyn joustavan kaapelin pää emolevyn liittimeen.

12. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

13. Vedä polyesterikalvon molempia päitä varovasti irti ohjauslevyn joustavan kaapelin suojakotelosta ESD-suojatuilla pinseteillä.

14. Kiinnitä takaisin kaksi 3IP-ruuvia (923-08925) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä. Paina sitten polyesterikalvo molempien ruuvien päälle.

15. Kiinnitä kymmenen 5IP-ruuvia (923-08979) osittain takaisin ohjauslevyyn säädettävällä momenttiruuvimeisselillä (10–34 Ncm) ja 5IP-vaihtopäällä.

16. Käännä tietokone oikein päin. Aseta yksi välyspala ohjauslevyn jokaiseen neljään kulmaan. Kiinnitä sitten jokainen välyspala Kapton-teipillä.

• Tärkeää: Kun asetat välyspaloja, käytä Kapton-teippipalaa vipuna, jolla siirrät ohjauslevyä vähitellen.

17. Käännä tietokone siten, että näppäimistö on alaspäin. Anna näytön roikkua pöydän reunan yli.

18. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 16 Ncm. Kiinnitä neljä uloimpien kulmien 5IP-ruuvia kokonaan takaisin paikoilleen säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

19. Käännä tietokone oikein päin. Varmista, että ohjauslevyn yläreuna on oikealla korkeudella. Voit tehdä sen kohdistamalla yhden tarralapun ohjauslevyn yläreunaan. Varmista, että tarralappu on samalla tasolla kotelon yläosan kanssa.

20. Varmista, että ohjauslevyn alareuna on oikealla korkeudella. Voit tehdä sen kohdistamalla kaksi tarralappua päällekkäin ohjauslevyn alareunaan. Varmista, että kaksi päällekkäistä tarralappua ovat samalla tasolla kotelon yläosan kanssa.

21. Jos ohjauslevy on oikealla korkeudella, jatka vaiheeseen 22. Jos ohjauslevyn reunat ovat korkeammalla tai alempana kuin kotelon yläosa tai jos ohjauslevyn ja kotelon yläosan ympärillä olevat raot ovat epätasaiset, irrota tarralaput, välyspalat ja Kapton-teippi. Aseta tietokone pöydän reunalle siten, että näyttö roikkuu alaspäin. Toista irrotusvaiheet 2–13. Suorita sitten kokoamisvaiheet 7–21.

• Tärkeää

• Jos ohjauslevy on kotelon yläosaa korkeammalla, asenna ohuemmat 0,075-milliset sovitepalat.

• Jos ohjauslevy on kotelon yläosaa alempana, asenna paksummat 0,175-milliset sovitepalat.

22. Käännä tietokone siten, että näppäimistö on alaspäin. Anna näytön roikkua pöydän reunan yli.

23. Pidä säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomenttina 16 Ncm. Kiinnitä loput kuusi 5IP-ruuvia kokonaan takaisin paikoilleen säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 5IP-vaihtopäällä.

24. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

25. Kiinnitä ohjauslevyn joustava kaapeli kotelon yläosaan painamalla kahta kuvassa näkyvää aluetta.

26. Vedä uusi ohjauslevyteippi irti taustapaperista ESD-suojatuilla pinseteillä ja aseta teipin keskiosa toisen ohjauslevyn keskiruuvin päälle kuvan mukaisesti.

27. Paina teipin päät kiinni kotelon yläosaan mustan tikun tylpällä päällä.

28. Lisää teippiä toisenkin ohjauslevyn keskiruuvin päälle toistamalla vaiheet 26–27.

29. Aseta akun kansi akun päälle. Paina sitten mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

30. Käännä tietokone oikein päin. Nosta välyspalat ja Kapton-teippi irti ohjauslevystä mustan tikun tylpällä päällä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen: