iMac (24-tuumainen, 2023, kaksi porttia) – emolevy

Ennen kuin aloitat

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• 2,5 mm:n kuusioavain (923-06028)

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm) (923-02995)

• antennityökalu

• ESD-suojatut pinsetit

• Kapton-teippi (valinnainen)

• nailontikku (musta tikku)

• tukikiilapakkaus (076-00507)

• momenttiruuvimeisseli (sinivihreä, 0,75 kgf/cm) (923-08085)

• Torx Plus 3IP 25 mm -vaihtopää (923-07593)

• Torx Plus 3IP -puolikuuvaihtopää (923-08468)

Katso täysi luettelo kaikista korjauksissa käytettävistä työkaluista.

Varoitus

Irrottaminen

1. Aseta kotelo niin, että emolevy osoittaa ylös.

2. Irrota USB-C-levyn liittimen suojakotelosta kaksi 3IP-ruuvia (923-10013) 10–34 Ncm:n säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 25 mm -vaihtopäällä.

3. Irrota USB-C-levyn liittimen suojakotelo ja säilytä se kokoamista varten.

4. Irrota viisi 3IP-ruuvia emolevyn antennin maadoituskiinnikkeistä käyttämällä sinivihreää momenttiruuvimeisseliä ja 3IP-puolikuuvaihtopäätä.

• 923-05174 (1)

• 923-05173 (2)

5. Nosta kolmen antennin koaksiaalikaapelin päät irti liittimistä antennityökalulla.

6. Poista polyesterikalvoteippi tuulettimen joustavasta kaapelista ESD-suojatuilla pinseteillä.

7. Käännä tuulettimen joustavan kaapelin liittimen lukitusvipu ylös mustalla tikulla.

8. Levitä ESD-suojattujen pinsettien kärjet auki, aseta toinen kärjistä tuulettimen joustavan kaapelin leveän osan alle kuvan mukaisesti ja irrota tuulettimen joustavan kaapelin ja emolevyn välissä olevaa liimaa. Vedä sitten tuulettimen joustava kaapeli ulos liittimestä.

•  Varoitus: älä koske emolevyn pieniin osiin. Pidä pinsetit samansuuntaisena emolevyn pinnan kanssa, jotta voit välttää vauriot.

9. Nosta vasemman kaiuttimen kaapelin pää irti liittimestä mustan tikun tylpällä päällä.

10. Nosta oikean kaiuttimen kaapelin pää irti liittimestä mustan tikun tylpällä päällä.

11. Irrota polyesterikalvoteippi näytön taustavalon kaapelin liittimestä ESD-suojatuilla pinseteillä. Säästä se kokoamista varten.

12. Purista näytön taustavalon joustavan kaapelin pään molempia reunoja ja liu'uta kaapeli ulos liittimestä.

13. Paina mustan tikun tylpällä päällä mikrofonin joustavan kaapelin ilman voimaa asennettavan (ZIF) liittimen ja äänikortin sekä virtapainikkeen joustavan kaapelin liittimen PUSH-painikkeita. Liu'uta sitten kaapelien päät ulos liittimistä.

14. Avaa kameran ja upotetun DisplayPortin (eDP) joustavan kaapelin (1) lukitustanko yläasentoon vetämällä kielekkeestä. Liu’uta kameran ja eDP:n joustavan kaapelin pää ulos liittimestä (2). Irrota sitten kameran ja eDP:n joustava kaapeli kotelosta.

15. Nosta USB-C-levyn joustavan kaapelin pää irti liittimestä mustalla tikulla.

16. Irrota kymmenen 2,5 mm:n kuusioruuvia emolevystä 2,5 mm:n kuusioavaimella.

• 923-10011 (1)

• 923-05556 (2)

17. Siirrä antennijohdot ja joustavat kaapelit pois tieltä, kun kallistat emolevyä eteenpäin (1). Nosta sitten emolevy ulos kotelosta (2).

• Huomautus

• Käytä tarvittaessa Kapton-teippiä, jotta antennijohdot ja joustavat kaapelit pysyvät poissa tieltä, kun irrotat emolevyn.

• Jos emolevy ei kallistu helposti eteenpäin, sinun on ehkä poistettava vaahtokiila jalustasta ja painettava emolevy kotelon takana olevan DC-tuloaukon läpi. Asenna vaahtomuovikiila takaisin, kun olet suorittanut tämän vaiheen.

Kokoaminen

1. Jos asennat uuden emolevyn, irrota emolevyn takana olevan DC-tuloaukon peittävä muovisuojus.

2. Siirrä antennijohdot ja joustavat kaapelit pois tieltä. Aseta emolevy ja hidas joustava kaapeli koteloon (1). Kallista sitten emolevy koteloon (2).

•  Varoitus: varmista, että emolevyn akku ja DC-tulo on kohdistettu koteloon oikein kuvan mukaisesti. Vältä emolevyn siirtämistä vasemmalle tai oikealle asennuksen aikana, sillä se voi aiheuttaa akun oikosulun.

3. Varmista, että emolevy on asetettu koteloon oikein ja että antennijohtoja tai joustavia kaapeleita ei ole jäänyt jumiin emolevyn alle.

4. Kiinnitä kymmenen 2,5 mm:n kuusioruuvia emolevyyn 2,5 mm:n kuusiokoloavaimella.

• 923-10011 (1)

• 923-05556 (2)

5. Paina USB-C-levyn joustavan kaapelin pää varovasti liittimeen.

6. Työnnä kameran ja eDP:n joustavan kaapelin pää liittimeen (1). Käännä sitten kameran ja eDP:n joustavan kaapelin lukitustanko alas (2).

7. Liu’uta mikrofonin joustavan kaapelin ja äänikortin ja virtapainikkeen joustavan kaapelin päät liittimiin.

8. Liu'uta näytön taustavalon kaapelin pää liittimeen.

9. Paina polyesterikalvoteippi takaisin näytön taustavalon joustavan kaapelin liittimeen.

10. Paina vasemman kaiuttimen kaapelin pää liittimeen.

11. Paina oikean kaiuttimen kaapelin pää liittimeen.

12. Liu'uta vasemman tuulettimen joustavan kaapelin pää liittimeen (1). Käännä sitten lukitusvipu alas (2).

13. Paina polyesterikalvoteippi vasemman tuulettimen joustavan kaapelin pään päälle.

14. Kiinnitä tuulettimen joustava kaapeli emolevyyn painamalla kaapelia.

15. Vedä lyhyempi antennin koaksiaalikaapeli (3) pidemmän antennin koaksiaalikaapelin (2) alta. Paina sitten kolmen antennin koaksiaalikaapelin päät liittimiin antennityökalun tylpällä päällä.

16. Asenna viisi 3IP-ruuvia takaisin emolevyn antennin maadoituskiinnikkeisiin käyttämällä sinivihreää momenttiruuvimeisseliä ja 3IP-puolikuuvaihtopäätä.

• 923-05174 (1)

• 923-05173 (2)

17. Aseta USB-C-levyn liittimen suojakotelo liittimen päälle.

18. Aseta 10–34 Ncm:n säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 11,5 Ncm. Asenna kaksi 3IP-ruuvia (923-10013) takaisin USB-C-levyn liittimen suojakoteloon säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP 25 mm -vaihtopäällä.

19. Jos asennat uuden emolevyn, irrota suojus vetämällä akun suojakalvon kielekkeestä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus