iMac (24-tuumainen, 2023), näytön kokoaminen

Ennen kuin aloitat

Vaara

Lue Sähköturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista.

Varoitus

Irrota seuraava osa ennen aloittamista:

Työkalut

• näytön tukijalusta (923-0416)

• etanoliliinat tai isopropyylialkoholiliinoja (IPA)

• Kapton-teippi

• mikrokuitukiillotusliina

• nailontikku (musta tikku)

• maalarinteippi (leveys 2,5-5 cm)

• suojalasit sivusuojilla

• sakset

• silikonitela

• tarralappuja

• tukikiiloja (076-00507)

Katso täysi luettelo kaikista korjauksissa käytettävistä työkaluista.

Varoitus

• Tämä toimenpide edellyttää System Configuration ‑prosessia. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue, miten voit aloittaa System Configuration -prosessin.

Kokoaminen

1. Poista näytöstä ja kotelosta kaikki mahdollisesti jäljellä oleva näyttöliima käyttämällä etanoliliinoja tai isopropyylialkoholiliinoja (IPA).

2. Varmista, että tietokone on puhdas ja että siinä ei ole roskia.

3. Aseta näytön liimanauhat tasaiselle pinnalle ja tarkista, ettei niissä ole vaurioita ja ryppyjä.

• (946-21745) (1)

• (946-18677) (2)

• (946-21744) (3)

• iMac (24-tuumainen, 2023, kaksi porttia) (946-19175) (4), iMac (24-tuumainen, 2023, neljä porttia) (946-18118) (4)

•  Varoitus: alempi liimanauha on erilainen mallien välillä. Varmista, että sinulla on korjattavalle mallille soveltuva alempi liimanauha.

•  Varoitus: vaurioituneet liimanauhat voivat aiheuttaa kosmeettisia vikoja (aukkoja) ja valovuotoja. Ne voivat myös heikentää näytön ja kotelon välistä sidosta. Jos liimanauhat ovat vaurioituneet tai rypistyneet, vaihda ne.

• Huomautus: Näytön liimanauhoissa on yksi vaahtomuovikerros, jonka ympärillä on kaksi liimakerrosta. Liimanauhan alareunassa on irrotettava suojapaperi ja yläreunassa irrotettava suojamuovi. Irrotettavien suojien värit voivat vaihdella.

4. Aseta kotelo tasaiselle alustalle kuvan osoittamalla tavalla. Irrota irrotettavan suojapaperin lyhyt osa yhdestä näytön liimanauhasta.

• Tärkeää: älä irrota näytön liimanauhojen suojamuoveja vielä tässä vaiheessa.

• Huomautus: jos tietokoneessa on VESA-kiinnityssovitin, aseta tietokone makaamaan VESA-tukikiilan päälle.

5. Kohdista näytön liimanauha kotelon vastaavaan reunaan ja paina näkyvissä oleva liimapinta kiinni koteloon.

6. Kun jatkat näytön liimanauhan kohdistamista, irrota irrotettava suojapaperi ja paina liimapintaa kotelon reunaan, kunnes koko nauha kiinnittyy koteloon.

7. Asenna muut näytön liimanauhat toistamalla vaiheet 2–4.

8. Tarkista näytön liimanauhojen kohdistus. Varmista, että liimanauhoissa ei ole ryppyjä tai ilmataskuja.

9. Käännä koteloa siten, että yläreuna on lähinnä sinua. Aseta tukikiilat koteloon kuvan osoittamalla tavalla.

10. Jos kiinnitit kameran ja upotetun DisplayPortin (eDP) joustavan kaapelin ja näytön taustavalon joustavan kaapelin koteloon Kapton-teipillä poistamisen aikana, poista Kapton-teippi.

11. Työnnä näytön alareuna jalustan tukikiilan aukkoon. Aseta näyttö kolmiotukikiilojen päälle.

12. Liu'uta näytön taustavalon joustavan kaapelin pää näytön takana olevaan liittimeen (1).

13. Kiinnitä teippi näytön taustavalon joustavan kaapelin liittimeen (2).

• Tärkeää: jos teippi vaurioitui poistamisen aikana, hävitä se ja käytä näytön aloituspakkauksessa tai näytön täyttöpakkauksessa olevaa vaihtoteippiä.

14. Liu'uta kameran ja eDP:n joustavan kaapelin kaksi päätä näytön takana oleviin liittimiin (1). Käännä sitten lukitusvivut (2) alas.

15. Nosta näytön yläreunaa hieman. Irrota kaksi kolmiotukikiilaa kotelosta.

16. Vedä näyttö hitaasti ulos jalustan tukikiilan (1) aukosta. Laske sitten näytön yläreunaa kohti koteloa (2).

•  Varoitus: älä anna joustavien kaapeleiden kiristyä, kun liikutat näyttöä.

17. Aseta näyttö tasaisesti kotelon päälle. Näytön yläreunan tulisi ulottua hieman kotelon yläreunan yli.

18. Kohdista näyttö koteloon. Kiinnitä näyttö sitten väliaikaisesti koteloon kiinnittämällä kaksi maalarinteippipalaa tietokoneen yläosaan.

19. Pidä näyttöä tasaisesti koteloa vasten ja nosta tietokone varovasti pystyyn. Näyttö liikkuu hieman, kun se kiinnittyy näytön ripustimiin ja kohdistuu kotelon reunoihin.

•  Varoitus: näyttö pysyy vain osittain paikoillaan kotelossa olevilla näyttöripustimilla. Pidä näyttöä tasaisesti koteloa vasten varmistaaksesi, että näyttö ei putoa näyttöripustimista.

• Huomautus: jos tietokoneessa on VESA-kiinnityssovitin, aseta tietokone pystyasentoon näytön tukijalustaan.

20. Varmista, että näyttö ja kotelo ovat kohdakkain kaikilla neljällä sivulla. Säädä sitten varovasti kahta maalarinteippipalaa siten, että ne sopivat hyvin tietokoneen yläosaan.

21. Irrota näyttöä kotelosta vain sen verran, että mahdut poistamaan suojakalvot kahdesta kotelon alaosan liimanauhasta.

• Huomautus: irrota suojakalvot kotelon keskellä olevien kielekkeiden avulla kuvan mukaisesti.

22. Irrota näyttöä kotelosta vain sen verran, että mahdut irrottamaan suojakalvot kahdesta kotelon alaosan kummankin puolen liimanauhasta.

• Huomautus: irrota suojakalvot kotelon keskellä olevien kielekkeiden avulla kuvan mukaisesti.

23. Irrota kaksi maalarinteippipalaa tietokoneen yläosasta.

24. Kiinnitä kaksi maalarinteippipalaa tietokoneen pohjaan. Paina teippiä näyttöä vasten ja varmista, että se on kunnolla kiinni.

25. Irrota näyttöä kotelosta vain sen verran, että mahdut irrottamaan suojakalvot kahdesta kotelon yläosan kummankin puolen liimanauhasta.

• Huomautus: irrota suojakalvot kotelon keskellä olevien kielekkeiden avulla kuvan mukaisesti.

26. Irrota näyttöä vain sen verran, että mahdut poistamaan suojakalvot kahdesta kotelon yläosan liimanauhasta.

• Huomautus: irrota suojakalvot kotelon keskellä olevien kielekkeiden avulla kuvan mukaisesti.

27. Aseta tietokone tasaiselle alustalle näyttö ylöspäin. Poista maalarinteippi.

28. Irrota suojakalvo tarralappuarkista. Puhdista silikonitela pyörittämällä sitä edestakaisin tarralapulla.

29. Kiinnitä näytön liimanauhat rullaamalla silikonitelaa edestakaisin pitkin näytön alareunaa ja sivuja.

• Huomautus: jos tietokoneessa on VESA-kiinnityssovitin, aseta tietokone kahden kolmiotukikiilan päälle.

30. Aseta kolmiotukikiilat kuvan mukaisesti.

31. Poista jalustan kiila tietokoneesta ja aseta tietokone kolmiotukikiilojen päälle näyttö ylöspäin.

32. Kiinnitä näytön liimanauhat rullaamalla silikonitelaa edestakaisin pitkin näytön yläreunaa.

33. Puhdista näyttö mikrokuitukiillotusliinalla.

Varoitus

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue, miten voit aloittaa System Configuration -prosessin.

• Jos olet asentanut uuden näytön tai emolevyn, laitteelle täytyy suorittaa System Configuration.

• Jos vaihdoit emolevyn, tietokone käynnistyy vianmääritystilassa, kunnes suoritat System Configurationin.

• Jos vaihdoit näytön, näytön kirkkaus ja True Tone eivät välttämättä toimi oikein ennen kuin olet suorittanut System Configurationin.