MacBook Pro (16-tuumainen, 2023) – Touch ID  -levy

Ennen kuin aloitat

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• ESD-suojatut pinsetit

• Kapton-teippi

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• momenttiruuvimeisseli (sinivihreä, 0,75 kgf/cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Touch ID -kohdistussarja

Vaara

Tämä toimintatapa vaatii järjestelmän määrityksen System Configurationilla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

Irrottaminen

1. Irrota kumisuojus Touch ID  -levyn joustavasta suojakotelosta ja laita se talteen odottamaan kokoamista.

2. Irrota neljä 3IP-kulmaruuvia (923-06955) (1) ja kaksi 3IP-keskiruuvia (923-06942) (2) Touch ID  -levyn joustavasta suojakotelosta käyttämällä momenttiruuvimeisseliä ja Torx Plus 3IP -vaihtopäätä.

3. Irrota Touch ID  -levyn joustava suojakotelo kotelon yläosasta ESD-suojatuilla pinseteillä. Laita suojakotelo talteen kokoamista odottamaan.

4. Levitä ESD-suojattujen pinsettien kärjet ja aseta toinen kärki Touch ID  -levyn joustavan kaapelin reunan alle. Liu’uta pinsetin kärkeä varovasti joustavan kaapelin alla koko pituudelta, jotta joustavan kaapelin ja kotelon yläosan välillä oleva liimapinta irtoaa.

5. Aseta tietokone kyljelleen näyttö auki.

6. Pidä Touch ID  -painiketta painettuna. Vedä Touch ID  -levyn joustava kaapeli kotelon yläosan aukon läpi Touch ID  -levyn irrottamista varten.

• Tärkeää

• Jos Touch ID  -levy ei napsahtanut kunnolla ennen irrottamista tai jos asennat uuden Touch ID  -levyn, jatka irrotusvaiheeseen 7 ja irrota Touch ID  -sovitepala.

• Varmista, että työtasosi on puhdas. Touch ID  -levyn alla on pieni pyöreä Touch ID  -sovitepala. Jos se putoaa, löydät sen helpommin puhtaalta pinnalta.

• Jos käytät aiemmin käytettyä Touch ID  -sovitepalaa, siirry kokoamisvaiheeseen 6.

7. Aseta tietokone oikein päin siten, että näyttö on edelleen auki. Levitä ESD-suojattujen pinsettien kärjet ja irrota sovitepala Touch ID  -levyn alla olevasta pyöreästä syvennyksestä yhdellä kärjellä.

• Huomautus: Sovitepalassa on pieni määrä liimaa, joten se voi tarttua kotelon yläosaan.

Kokoaminen

1. Aseta tietokone oikein päin siten, että näyttö on edelleen auki.

•  Varoitus: Varmista, että asetat tietokoneen puhtaalle alustalle, jotta sisäiset osat eivät vaurioidu.

2. Aseta kaksi Y-muotoista kohdistustyökalua kotelon yläosan Touch ID  -aukkoon kuvan osoittamalla tavalla. Kiinnitä Y-muotoiset työkalut kulman reunoihin Kapton-teipillä.

• Tärkeää: Varmista, että Touch ID  -sovitepala on kohdistettu kotelon yläosan syvennettyyn ympyrään. Jos vaihdat Touch ID  -sovitepalan, suorita kokoamisvaiheet 3–5. Jos käytät aiemmin käytettyä sovitepalaa, siirry kokoamisvaiheeseen 6.

3. Poimi sovitesarjasta keskikokoinen Touch ID  -sovitepala ESD-suojatuilla pinseteillä.

• Huomautus: Sovitepala on musta liimapuolelta ja hopeanvärinen vastapuolelta.

4. Kohdista Touch ID  -sovitepala kotelon yläosan ympyränmuotoiseen upotuskohtaan liimapuoli alaspäin.

5. Kiinnitä Touch ID  ‑sovitepala kotelon yläosaan painamalla sitä varovasti.

6. Aseta tietokone kyljelleen näyttö auki.

7. Vedä Touch ID  ‑levyn joustava kaapeli kotelon yläosan aukon läpi. Aseta sitten Touch ID  -levy kotelon yläosan aukkoon.

• Tärkeää: Jos asennat uuden Touch ID  -levyn, älä irrota vielä suojakalvoa tai liima-aineen taustapapereita.

8. Varmista, että Y-muotoiset kohdistustyökalut on asetettu Touch ID  -painiketta vasten kuvan mukaisesti.

9. Varmista, että Touch ID  -painike pysyy paikallaan Y-muotoisten työkalujen avulla, kun suljet näytön. Aseta sitten tietokone näyttöpuoli alaspäin.

• Huomautus: Jos asennat uuden Touch ID  -levyn, poista Touch ID  -painikkeen suojakalvo.

10. Aseta Touch ID  -levyn joustava suojakotelo kuvan osoittamalla tavalla.

• Tärkeää: Varmista, että Touch ID  -levyn joustava suojakotelo on asetettu oikea puoli ylöspäin.

11. Kiinnitä neljä 3IP-kulmaruuvia (923-06955) (1) ja kaksi 3IP-keskiruuvia (923-06942) (2) osittain takaisin Touch ID  -levyn joustavaan suojakoteloon käyttämällä sinistä momenttiruuvimeisseliä ja Torx Plus 3IP -vaihtopäätä.

• Tärkeää: Lopeta ruuvien kiristäminen, ennen kuin tunnet vastusta.

12. Kiinnitä vasemmalla ylhäällä oleva 3IP-ruuvi osittain takaisin käyttämällä sinistä momenttiruuvimeisseliä ja Torx Plus 3IP -vaihtopäätä.

• Tärkeää: Lopeta ruuvin kiristäminen, kun tunnet vastusta, mutta ennen kuin momenttiruuvimeisseli napsahtaa.

13. Kiinnitä neljä 3IP-kulmaruuvia täysin takaisin paikoilleen kuvan mukaisessa järjestyksessä käyttämällä sinistä momenttiruuvimeisseliä ja Torx Plus 3IP -vaihtopäätä.

14. Kiinnitä kaksi 3IP-keskiruuvia täysin takaisin paikoilleen käyttämällä sinivihreää momenttiruuvimeisseliä ja Torx Plus 3IP -vaihtopäätä.

15. Aseta tietokone kyljelleen näyttö auki. Irrota sitten Kapton-teippi ja Y-muotoiset kohdistustyökalut.

16. Paina Touch ID  -painiketta varmistaaksesi, että se napsahtaa.

• Tärkeää

• Jos Touch ID  -painike tuntuu liian löysältä tai ei napsahda, toista irrotusvaiheet 2–7. Toista sitten kokoamisvaiheet 1–15 suuremmalla Touch ID  -sovitepalalla.

• Jos Touch ID  -painike tuntuu liian jäykältä tai ei napsahda, toista irrotusvaiheet 2–7. Toista sitten kokoamisvaiheet 1–15 pienemmällä Touch ID  -sovitepalalla.

17. Katso Touch ID  -painiketta suoraan sen yläpuolelta. Molemmilla puolilla olevien tilojen tulee näyttää samanlaisilta. Lisäksi Touch ID  -painikkeen tulee olla kohdakkain toimintonäppäinten kanssa. Jos sivujen ympärillä olevat raot eivät ole samanlaiset, löysää Touch ID  -levyn joustavan suojakotelon ruuveja. Toista sitten kokoamisvaiheet 12–16.

18. Sulje näyttö ja aseta tietokone näyttöpuoli alaspäin.

19. Kiinnitä Touch ID  ‑levyn taipuisa kaapeli kotelon yläosaan painamalla sitä.

• Tärkeää: Jos asennat uuden Touch ID  -levyn, irrota Touch ID  -levyn joustavan kaapelin tarran taustapaperi.

20. Asenna kumisuojus takaisin Touch ID  -levyn joustavan suojuksen päälle.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.