MacBook Pro (16-tuumainen, 2023) – emolevy

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• #00 Phillips -ristipääruuvimeisseli

• 4 mm:n kuusioavain

• Säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• ESD-suojatut pinsetit

• Kapton-teippi

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Torx Plus 3IP -vaihtopää

• Torx T5 -vaihtopää

• Torx T6 ‑vaihtopää

Vaara

• Tämä toimintatapa vaatii järjestelmän määrityksen System Configurationilla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos asennat uuden emolevyn, sinun on asennettava myös uusi Touch ID ‑levy.

Huomautus: Emolevy ja jäähdytyselementti voivat näyttää hieman erilaisilta, mutta ohjeet ovat samat.

Irrottaminen

1. Irrota 17 ruuvia kahdeksasta seuraavasta suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 3IP -puolikuuvaihtopäällä:

• kaksi 3IP-ruuvia kannen kulmatunnistimen liittimen suojakotelosta (923-06854) (1)

• kaksi 3IP-ruuvia MagSafe 3 -levyn liittimen suojakotelosta (923-06854) (2)

• kolme 3IP-ruuvia vasemmasta USB-C-levyjen liittimen suojakotelosta (923-06854) (3)

• kaksi 3IP-ruuvia äänikortin liittimen suojakotelosta (923-06854) (4)

• kaksi 3IP-ruuvia oikeasta USB-C-levyn liittimen suojakotelosta (923-06854) (5)

• kaksi 3IP-ruuvia Touch ID  -levyn liittimen suojakotelosta (923-06854) (6)

• kaksi 3IP-ruuvia näytön liittimen suojakotelosta (923-06854) (7)

• kaksi 3IP-ruuvia näytön liittimen suojakotelosta (923-06854) (8).

2. Irrota kaksi 3IP-ruuvia (923-06865) (1) vasemman ja oikean kaiuttimen liittimien suojakoteloiden ylemmistä ruuvinrei’istä sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 3IP -puolikuuvaihtopäällä.

3. Irrota kaksi 3IP-ruuvia (923-06864) (2) vasemman ja oikean kaiuttimen liittimien suojakoteloiden alemmista ruuvinrei’istä säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 3IP -puolikuuvaihtopäällä.

4. Irrota seuraavat 10 suojakoteloa ja laita ne talteen odottamaan kokoamista:

• kannen kulmatunnistimen liittimen suojakotelo (1)

• MagSafe 3 ‑levyn liittimen suojakotelo (2)

• vasemman USB-C-kortin liittimen suojakotelo (3)

• äänikortin liittimen suojakotelo (4)

• vasemman kaiuttimen liittimen suojakotelo (5)

• oOikean kaiuttimen liittimen suojakotelo (6)

• oikean USB-C-kortin liittimen suojakotelo (7)

• Touch ID  -levyn liittimen suojakotelo (8)

• näytön liittimen suojakotelo (9)

• näytön liittimen suojakotelo (10).

• Tärkeää

• Vasemman ja oikean kaiuttimen liittimen kotelossa on syvempi mutka kohdassa, jossa ruuvinreikä on lähinnä akun kantta. Huomioi kotelojen suunta kokoamisessa.

• Vasemman kaiuttimen liittimen kotelon keskellä on pyöreä etsaus.

5. Nosta seuraavien 12 joustokaapelin (1–12) päät irti emolevyn liittimistä:

• kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli (1)

• MagSafe 3 ‑levyn joustava kaapeli (2)

• vasemman USB-C-kortin joustavat kaapelit (3 ja 4)

• äänikortin joustava kaapeli (5)

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (6)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (7)

• oikean USB-C-kortin joustava kaapeli (8)

• Touch ID  -levyn joustava kaapeli (9)

• näytön taustavalon joustava kaapeli (10)

• FaceTime HD ‑kameran joustava kaapeli (11)

• eDP:n joustava kaapeli (12).

6. Irrota polyesterikalvot mikrofonien (1), näppäimistön taustavalon (2) ja näppäimistön (3) joustavien kaapeleiden lukitusvivuista.

7. Käännä kolme lukitusvipua (1–3) ylös mustalla tikulla. Liu'uta kolmen joustavan kaapelin päät irti liittimistä.

8. Irrota polyesterikalvot kahden tuulettimen joustavan kaapelin lukitusvivuista. Käännä sitten kaksi lukitusvipua ylös mustalla tikulla.

9. Levitä ESD-suojattujen pinsettien kärkiä ja aseta yksi kärki oikean tuulettimen joustavan kaapelin alle. Liu’uta pinsetin kärkeä varovasti joustavan kaapelin koko pituutta pitkin, jotta liimapinta irtoaa.

10. Nosta oikea tuulettimen joustava kaapeli emolevystä (1) ESD-suojatuilla pinseteillä. Liu’uta sitten tuulettimen joustava kaapeli ulos liittimestä (2).

11. Irrota vasen tuulettimen joustava kaapeli toistamalla vaiheet 9–10. Jatka sitten vaiheeseen 12.

12. Irrota kaksi T6-ruuvia (923-06858) yläkulmista säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja T6-vaihtopäällä.

13. Irrota neljä lyhyttä T5-ruuvia (923-06859) säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja T5-vaihtopäällä.

14. Irrota kuusi pitkää T5-ruuvia (923-06861) säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja T5-vaihtopäällä.

15. Irrota kaksi 4-millistä kuusioruuvia (923-06860) alakulmista 4 mm:n kuusioavaimella.

16. Käännä takaisin lämpökanavien tiivisteet ja tuulettimen joustavat kaapelit. Kiinnitä ne Kapton-teipillä kuvan mukaisesti.

17. Kallista emolevyä varovasti kuvan osoittamalla tavalla (1). Liu’uta sitten emolevy ulos kotelon yläosasta (2). Käännä ohjauslevyn ja akunhallintayksikön joustavat kaapelit mustalla tikulla taaksepäin, kun irrotat emolevyn.

•  Varoitus: Älä irrota jäähdytyselementtiä emolevystä. Vaihtoemolevyssä on jäähdytyselementti valmiiksi asennettuna.

Kokoaminen

Tärkeää

Jos asennat vanhan emolevyn takaisin, siirry kokoamisvaiheeseen 15. Jos asennat uuden emolevyn, jatka kokoamisvaiheeseen 1.

Varoitus

Jos asennat uuden emolevyn, jäähdytyselementin pakkausruuvit ja vahvikkeet on siirrettävä olemassa olevaan emolevyyn ennen palauttamista Apple-huoltoon, koska muuten emolevy voi vaurioitua kuljetuksen aikana.

1. Irrota nykyinen Touch ID  -levy ja asenna uusi Touch ID  -levy.

2. Irrota kaksi #00 Phillips -ruuvia (923-07058) (1) uuden emolevyn jäähdytyselementistä #00 Phillips -ruuvimeisselillä.

• Huomautus: Kaksi #00 Phillips ‑ruuvia on kiinnitetty kahdella irrotettavalla kuusiomutterilla (923-07059) (2) emolevyn pohjaan.

3. Löysää #00 Phillips ‑ruuvimeisselillä kokonaan kuusi #00 Phillips ‑kiinnitysruuvia (2) uuden emolevyn ylävahvikkeista. Nosta ylävahvikkeet irti uudesta emolevystä ja aseta ne sivuun.

• Huomautus: Neljä vahviketta on merkitty seuraavasti:

• TL (vasen yläkulma)

• TR (oikea yläkulma)

• BL (vasen alakulma)

• BR (oikea alakulma).

4. Nosta uusi emolevy irti alavahvikkeista ja aseta se sivuun.

5. Aseta vanha emolevy alavahvikkeiden päälle. Kohdista vanhan emolevyn ruuvinreiät alavahvikkeiden ruuvinreikiin.

6. Aseta ylävahvikkeet vanhalle emolevylle. Kohdista ylävahvikkeiden ruuvinreiät vanhan emolevyn ruuvinreikiin.

• Tärkeää: Ylävahvikkeiden kiinnitysruuvit asennetaan emolevyn ruuvinreikien läpi ja alavahvikkeiden ruuvinreikiin.

7. Asenna #00 Phillips ‑ruuvimeisselillä kuusi #00 Phillips ‑kiinnitysruuvia (2) kokonaan takaisin vahvikkeisiin.

8. Työnnä yksi #00 Phillips -ruuvi jäähdytyselementin ja emolevyn ruuvinreiän (923-07058) (1) läpi.

9. Pidä kuusiomutteri paikallaan ja käännä emolevy ympäri. Asenna kuusiomutteri (923-07059) (3) osittain #00 Phillips -ruuvin päähän. Pidä sitten kuusiomutteri paikallaan ja käännä emolevy ympäri.

10. Kiinnitä #00 Phillips ‑ruuvimeisselillä #00 Phillips ‑ruuvi kokonaan takaisin.

11. Asenna toinen #00 Phillips -ruuvi (1) ja kuusiomutteri (2) toistamalla vaiheet 8–10. Jatka sitten vaiheeseen 12.

12. Aseta vanha emolevy käytetyn ESD-suojatun pakkauksen sisään.

13. Aseta pakattu levy vaahtomuovikehykseen.

14. Sulje ja teippaa laatikko. Lähetä laatikko Apple-huoltoon.

15. Varmista, että lämpökanavan suojukset ja joustavat kaapelit on taitettu taaksepäin ja kiinnitetty kotelon yläosaan Kapton-teipillä kuvan mukaisesti.

16. Pidä emolevystä kiinni sen reunoista. Kallista emolevyn toinen reuna alas kotelon yläosaan kuvan mukaisesti (1). Laske sitten emolevyn toinen puoli kotelon yläosaan (2). Siirrä mahdolliset kaapelit pois tieltä asettaessasi emolevyä.

•  Varoitus: Varmista, ettei mikään joustava kaapeli jää puristuksiin emolevyn alle.

17. Irrota Kapton-teippi varovasti lämpökanavan suojista ja joustavista kaapeleista.

18. Kiinnitä kaksi T6-ruuvia (923-06858) (1) osittain yläkulmiin säädettävällä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselillä ja T6-vaihtopäällä.

19. Aseta säädettävän (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 16 Ncm. Kiinnitä sitten kaksi T6-ruuvia täysin takaisin kiinni säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja T6-vaihtopäällä.

20. Kierrä 4 mm:n kuusioruuvit (923-06860) alakulmiin sormin. Kiinnitä sitten kaksi 4 mm:n kuusioruuvia osittain takaisin emolevyn alakulmiin 4 mm:n kuusioavaimella.

21. Aseta säädettävän (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 11,5 Ncm. Kiinnitä sitten kuusi pitkää T5-ruuvia (923-06861) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja T5-vaihtopäällä.

22. Aseta säädettävän (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 29,5 Ncm. Asenna sitten neljä lyhyttä T5-ruuvia (923-06859) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja T5-vaihtopäällä.

23. Liu'uta seuraavien viiden joustavan kaapelin päät liittimiin:

• mikrofonit (1)

• näppäimistön taustavalo (2)

• näppäimistö (3)

• vasen tuuletin (4)

• oikea tuuletin (5).

24. Käännä viisi lukitusvipua alas mustan tikun litteällä päällä. Paina sitten polyesterikalvot viiteen lukitusvipuun.

25. Paina seuraavien 12 joustavan kaapelin päät emolevyn liittimiin:

• kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli (1)

• MagSafe 3 ‑levyn joustava kaapeli (2)

• vasemman USB-C-kortin joustavat kaapelit (3–4)

• äänikortin joustava kaapeli (5)

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (6)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (7)

• oikean USB-C-kortin joustava kaapeli (8)

• Touch ID  -levyn joustava kaapeli (9)

• näytön taustavalon joustava kaapeli (10)

• FaceTime HD ‑kameran joustava kaapeli (11)

• eDP:n joustava kaapeli (12).

26. Aseta seuraavat 10 suojakoteloa (1–10) kotelon yläosaan:

• kannen kulmatunnistimen liittimen suojakotelo (1)

• MagSafe 3 ‑levyn liittimen suojakotelo (2)

• vasemman USB-C-kortin liittimen suojakotelo (3)

• äänikortin liittimen suojakotelo (4)

• vasemman kaiuttimen liittimen suojakotelo (5)

• oOikean kaiuttimen liittimen suojakotelo (6)

• oikean USB-C-kortin liittimen suojakotelo (7)

• Touch ID  -levyn liittimen suojakotelo (8)

• näytön liittimen suojakotelo (9)

• näytön liittimen suojakotelo (10).

27. Aseta säädettävän momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 11,5 Ncm.

28. Kiinnitä kaksi 3IP-ruuvia (923-06864) takaisin vasemman ja oikean kaiuttimen liittimien suojakoteloiden alempiin ruuvinreikiin säädettävällä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 3IP -puolikuuvaihtopäällä.

29. Kiinnitä kaksi 3IP-ruuvia (923-06865) takaisin vasemman ja oikean kaiuttimen liittimien suojakoteloiden ylempiin ruuvinreikiin sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 3IP -puolikuuvaihtopäällä.

30. Kiinnitä 17 ruuvia takaisin kahdeksaan seuraavaan suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja Torx Plus 3IP -puolikuuvaihtopäällä:

• kaksi 3IP-ruuvia kannen kulmatunnistimen liittimen suojakoteloon (923-06854) (1)

• kaksi 3IP-ruuvia MagSafe 3 -levyn liittimen suojakoteloon (923-06854) (2)

• kolme 3IP-ruuvia vasempaan USB-C-levyjen liittimen suojakoteloon (923-06854) (3)

• kaksi 3IP-ruuvia äänikortin liittimen suojakoteloon (923-06854) (4)

• kaksi 3IP-ruuvia oikeaan USB-C-levyn liittimen suojakoteloon (923-06854) (5)

• kaksi 3IP-ruuvia Touch ID  -levyn liittimen suojakoteloon (923-06854) (6)

• kaksi 3IP-ruuvia näytön liittimen suojakoteloon (923-06854) (7)

• kaksi 3IP-ruuvia näytön liittimen suojakoteloon (923-06854) (8).

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.