Tietoja iOS 9 -päivityksistä

Tämä päivitys tekee iPhonesta, iPadista ja iPod touchista älykkäämpiä ja aloitteellisempia tehokkaalla haulla ja parannetuilla Siri-ominaisuuksilla. Uusilla moniajo-ominaisuuksilla voit käyttää iPadissa kahta ohjelmaa samanaikaisesti, joko rinnakkain tai uudella kuva-kuvassa-ominaisuudella. Lisäksi sisäiset ohjelmat ovat tehostuneet. Kartat-ohjelmassa on yksityiskohtaiset joukkoliikennetiedot, Muistiinpanot-ohjelma on suunniteltu uudestaan ja News-ohjelma on kokonaan uusi. Käyttöjärjestelmän perustuksissa tehdyt parannukset parantavat suorituskykyä ja suojausta sekä antavat jopa tunnin pidemmän akunkeston.

iOS 9.3.6

iOS 9.3.6 korjaa ongelman, joka saattoi heikentää GPS-paikannuksen toimintaa ja jonka johdosta järjestelmän päivämäärä ja aika saattavat olla virheelliset. Tätä päivitystä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/HT201222

iOS 9.3.5

iOS 9.3.5 sisältää tärkeän suojauspäivityksen iPhonelle ja iPadille, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 9.3.4

iOS 9.3.4 sisältää tärkeän suojauspäivityksen iPhonelle ja iPadille, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

Tietoja Applen ohjelmistopäivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 9.3.3

iOS 9.3.3 sisältää virheiden korjauksia ja parantaa iPhonen ja iPadin suojausta.

Tietoja Applen ohjelmistopäivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 9.3.2

iOS 9.3.2 korjaa virheitä ja parantaa iPhonen tai iPadin suojausta. Tämä päivitys

• korjaa vian, joka aiheutti ongelmia joidenkin iPhone SE:n kanssa pariksi liitettyjen Bluetooth-lisävarusteiden äänenlaadussa

• korjaa ongelman, jonka yhteydessä sanakirjamääritysten hakeminen saattoi epäonnistua

• korjaa ongelman, joka esti sähköpostiosoitteiden kirjoittamisen käytettäessä japanilaista kana-näppäimistöä Mailissa ja Viesteissä

• korjaa ongelman VoiceOverin Alex-ääntä käytettäessä, jossa laite vaihtaa eri ääneen välimerkkien tai välilyöntien kohdalla

• korjaa ongelman, joka esti MDM-palvelimia asentamasta räätälöityjä B2B-ohjelmia.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/kb/HT201222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.3.1

Korjaa ongelman, jonka johdosta ohjelmat lakkaavat reagoimasta sen jälkeen, kun Safarissa tai muussa ohjelmassa napautetaan linkkiä.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä on sivustolla: http://support.apple.com/fi-fi/HT1222

iOS 9.3

Tämä päivitys sisältää parannuksia iPhonen, iPadin ja iPod touchin Muistiinpanot-, News-, Terveys- ja Apple Music -ohjelmiin sekä uuden Night Shift -nimisen ominaisuuden, joka voi parantaa yöuniasi, sillä se muuttaa näytön värejä yöllä lämpimämmiksi. Uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia:

Night Shift

• Kun Night Shift on käytössä, se käyttää iOS-laitteesi kelloa ja maantieteellistä sijaintia päätelläkseen, milloin sijainnissasi on auringonlasku, ja säätää näytön värejä spektrin lämpimämpään suuntaan, mikä voi parantaa yöuniasi.

Muistiinpanot-ohjelman parannuksia

• Suojaa henkilökohtaista tietoa sisältävät muistiinpanot Touch ID:llä tai pääsykoodilla

• Järjestä muistiinpanot aakkosittain tai luomis- tai muokkaamispäivämäärän mukaan

• Luo luonnostellessa nopeasti uusi pohja kahden sormen pyyhkäisyllä tai napauttamalla Uusi luonnos

• Uusi muistilistapainike muistiinpanon alareunassa tekee luetteloiden luomisesta entistä helpompaa

• Näet suurien kuvien ja liitteiden sijasta miniatyyrit, kun painat pitkään muistiinpanon kuvaa tai liitettä

• Voit päättää, tallennetaanko Muistiinpanot-ohjelmassa otetut kuvat ja videot vain Muistiinpanoissa vai lisätäänkö ne myös Kuvat-ohjelmaan

• Voit tuoda Evernoten vientitiedoston sisällön Muistiinpanoihin painamalla tiedostoa pitkään

News-ohjelman parannuksia

• Sinulle-osiossa on uusi Top Stories -osio, jossa on päivän tärkeimmät uutiset

• Löydä uutta luettavaa Editorin valinnassa, jossa on Apple News -editorien käsinpoimittu valikoima kanavia ja aiheita

• Pyyhkäisemällä iPhonessa Sinulle-osion uutisissa vasemalle voit nopeasti jakaa tai tallentaa uutisen, ja oikealle pyyhkäisemällä näet lisävalintoja

• Toista videouutisia suoraan Sinulle-osiosta avaamatta artikkelia

• Lue uutisia ja katso videoita vaakasuunnassa iPhonella

• Tee lukemisesta entistä helpompaa suurentamalla artikkelien tekstin kokoa

Terveys-ohjelman parannuksia

• Terveys-ohjelmassa näytetään tiettyyn tietotyyppiin, kuten painoon, llikuntaan ja nukkumiseen, liittyvät muiden valmistajien ohjelmat

• Terveys-ohjelman yleiskatsaus lisää tuen liikkumis-, harjoittelu- ja seisomisaktiivisuustiedoille ja -tavoitteille Apple Watchista

• Käytä yleiskatsausta ja Medical ID:tä helposti 3D Touch -pikatoiminnolla Koti-valikosta

• Muiden valmistajien ohjelmat voivat nyt käyttää Apple Watchin Aktiivisuus ympyröitä ja -yhteenvetoja Healthkitin avulla

Apple Music -parannuksia

• Lisää soittolistoille kappaleita Apple Music -kokoelmasta ilman, että kappaleita tarvitsee lisätä kirjastoon

• Katso musiikkivideoita iPadilla koko näytöllä

• Katso laittamatta kanavaa päälle suoraan Radio-välilehdeltä, mitä Beats 1:llä soitetaan parhaillaan

• Napauta parhaillaan soivan kappaleen nimeä Toistettava-luettelossa, niin pääset albumiin

• Katso, mitkä kappaleet ovat suosituimpia Apple Music -kokoelman albumeissa

Kuvat-ohjelman parannuksia

• Napauttamalla Monista voit monistaa Live Photo -kuvan tai vain sen still-kuvan

• iCloud-kuvakirjastoon tallennettujen täysikokoisten, alkuperäisten kuvien ja videoiden lataus on entistä parempi

• Jaa Live Photo -kuvia iOS:n ja OS X:n välillä AirDropilla ja Viestit-ohjelmalla

iBooksin parannuksia

• Lisää mahdollisuuden tallentaa iBooksissa PDF-tiedostot iCloudiin, jolloin ne ovat saatavilla kaikilla laitteillasi

• Lisää tuen aiemmin ostettujen äänikirjojen lataamiselle iBooks Storesta

• Voit jakaa äänikirjaostoksesi perheenjäsentesi kanssa käyttämällä Perhejakoa

• Uusien ohjainten avulla luet mangaa entistä miellyttävämmin, sivut kääntyvät nopeammin ja tekstiä voi suurentaa yksinkertaisilla säätimillä

• Lisää Apple Pencil -tuen, jolla voit korostaa ja tallentaa lempikohtasi myöhempää varten

Opetusalan parannukset

• Tarjoaa ennakkoversion jaetusta iPadista, jonka avulla useat oppilaat voivat käyttää samaa iPadia vuorotellen päivän aikana

• Lisää tuen iCloudiin kirjautumiseen hallitulla Apple ID:llä

• Lisää yhteensopivuuden uuden Oppitunti-ohjelman kanssa

• Uudet määritysvalinnat, joilla voi hallita ohjelmien järjestystä Koti-valikossa

• Uudet ohjaimet, joilla voi määrittää, mitkä ohjelmat näytetään tai kätketään Koti-valikossa

• Lisää tuen uusille rajoituksille iCloud-kuvakirjastossa ja Apple Musicissa

CarPlay-parannuksia

• Apple Musicin jäsenet voivat käyttää Sinulle- ja Uutta-sisältöä CarPlayssa

• Kartoissa on uusi Lähellä-näyttö, jonka avulla löydät nopeasti huoltoasemat, pysäköintipaikat, ravintolat, kahvilat ja muut ajon aikana tarvittavat palvelut

• Siri puhuu entistä täsmällisemmin ääneen lukiessaan ja luodessaan uutta viestiä

• CarPlayssa on tasainen äänentoisto eri äänilähteistä

Dolby Digital Plus

• Lisää tuen Dolby Digital Plus -äänivirralla koodatun videon toistamiselle ja tuen monikanavaiselle toistolle Apple Lightning -digitaali-AV-sovittimella

Laitteistonäppäimistön parannuksia ja korjauksia

• Mahdollistaa nuolinäppäimien käytön liikuttaessa luetteloissa Spotlightissa, Mailissa ja Safarissa

• Mahdollistaa välilyöntinäppäimen käytön selaukseen Mailissa

• Parantaa välilyöntinäppäimellä selausta Safarissa

• Lisää mahdollisuuden tuoda ohjelmistonäppäimistö esiin oikotiepalkista, kun laitteistonäppäimistö on kytketty

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää iPadin lukituksen poistamisen laitteistonäppäimistöllä

• Korjaa ongelman, jonka takia laitteistonäppäimistö ei vastannut captive-kirjautumissivuilla

• Korjaa ongelman, joka saattoi hävittää Viestit-ohjelman syöttökentän oikotiepalkin taakse, kun laitteistonäppäimistö on kytketty

Muita parannuksia

• Kartat-ohjelma lisää tuen, jolla näkee kohteiden ja pysähdyspaikkojen korostetun näkymän tietyillä julkisen liikenteen linjoilla napauttamalla linjaa

• Kartat näyttää, onko reittiehdotukselle useita julkisen liikenteen vaihtoehtoja

• Wallet-ohjelma lisää mahdollisuuden nähdä korttiin liittyvän ohjelman Wallet-ohjelmassa napauttamalla kuvaketta kortissa

• Apple Pay lisää tuen kanta-asiakasohjelmiin liittymiseen Apple Paylla myyntipisteessä

• Podcastit-ohjelma lisää tuen videoiden toistamiselle koko näytöllä

• Aktiivisuus-ohjelma lisää uuden Harjoittelu-välilehden, jossa on kuukausittainen yhteenveto tärkeimmistä tiedoista ja mahdollisuus suodattaa harjoittelulajin perusteella

• Siirry iOS:ään -ohjelma tarjoaa ohjelmaehdotuksia App Storesta perustuen Androidille asennettuihin ohjelmiin

• iCloud-tallennustila lisää ennakoivia tilatietoja ja ohjelman sisäisiä ilmoituksia, jotta tiedät hyvissä ajoin, milloin tila loppuu

• Kaksiosainen tunnistautuminen on nyt saatavilla kaikille iCloud-tileille

• Järjestelmäkielen tuki espanjalle (Latinalainen Amerikka)

• Siri-tuki suomelle (Suomi), heprealle (Israel) ja malaijille (Malesia)

Yrityskäyttöön liittyvien virheiden korjauksia

• Ratkaisee ongelman, joka saattoi estää määrälisenssiohjelmalla (VPP) hankittuja ohjelmia käynnistymästä päivityksen jälkeen

• Lisää iCloudin varmuuskopioinnin tuen laitekohtaisille VPP-ohjelmille

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää varmenteita asentumasta oikein, kun asetusprofiileja päivitettiin

• Korjaa joidenkin IPsec-VPN-kokoonpanojen ongelman, jonka takia internetyhteys katkesi, kun VPN-istunto lopetettiin

• Korjaa ongelman, jotta iBooksia estetään lähettämästä sähköpostilla yrityksen hallinnoimia PDF:iä hallinnoimattomilta tileiltä

• Korjaa joitakin Exchange-käyttäjiä koskevan ongelman, jonka takia Kalenteri-ohjelma lähetti useita vastauksia samaan kutsuun

• Parantaa laitteiden luotettavuutta, kun ne yhdistävät OS X Caching Server -välimuistipalvelimelle

Käyttöapuun liittyvien virheiden korjauksia

• Parantaa 3D Touchin luotettavuutta kytkinohjauksen kanssa

• Korjaa ongelman, jonka takia VoiceOver häiritsi puhetta sanelun jälkeen

• Korjaa ongelman, jonka takia VoiceOverin käyttäjät eivät voineet kirjoittaa arvostelua App Storeen

• Korjaa ongelman, jonka takia VoiceOver lakkasi vastaamasta, kun vastaanotettiin puhelu Bluetooth-kuulokemikrofoneilla

• Korjaa ongelman, jonka takia suurta tekstiä ei pystynyt lukemaan Muistutuksissa

Muita vikojen korjauksia sekä suoritus- ja vakausparannuksia

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää iOS-laitetta menemästä päälle uudelleenkäynnistyksen jälkeen, jos päivämäärä muutettiin toukokuuhun 1970 tai sitä aikaisemmaksi.

• Korjaa ongelmat, jotka saattoivat estää joidenkin iCloud-varmuuskopioiden valmistumisen

• Korjaa joitakin käyttäjiä koskevan ongelman, jonka takia Terveys-ohjelman tiedot olivat puutteelliset, kun ne palautettiin iCloud-varmuuskopiosta

• Korjaa ongelman, joka saattoi näyttää väärän akun lataustason prosentteina

• Korjaa ongelman, joka esti joidenkin käyttäjien iMessagen tai FaceTimen käytön

• Korjaa ongelman, joka saattoi estää Puhelin-näytön näkymisen, kun puhelua vastaanotetaan

• Korjaa ongelman, joka mahdollisti mobiilidata-asetusten rajoitusten ohittamisen

• Korjaa ongelman, jonka takia Apple Watchiin asentamattomien ohjelmien ilmoitusasetukset näkyivät Watch-ohjelmassa

• Parantaa luotettavuutta, kun käytetään 3D Touchia näppäimistössä

• Parantaa vakautta Puhelin-ohjelmassa, kun ääniviesti otetaan käyttöön

• Parantaa vakautta Mailissa, kun laitteella ei ole paljon tallennustilaa

• Parantaa vakautta lähettää suuria liitteitä Mailissa, kun käytetään Mail Dropia

Jotkin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.Lisätietoja löytyy osoitteista: http://www.apple.com/fi/ios/feature-availability ja http://www.apple.com/fi/ios/updates/

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.2.1

Tämä päivitys sisältää suojauspäivityksiä ja virheiden korjauksia, mukaan lukien korjauksen ongelmaan, joka saattoi estää ohjelman asennuksen päättämisen käytettäessä MDM-palvelinta.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/HT201222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.2

Tämä päivitys sisältää parannuksia ja virheiden korjauksia, mukaan lukien:

• Apple Music -parannuksia

• Voit luoda uuden soittolistan, kun lisäät kappaleen soittolistaan

• Viimeksi muuttunut soittolista näytetään yläreunassa, kun lisäät kappaleita soittolistoihin

• Voit ladata albumeita ja soittolistoja iCloud-musiikkikirjastosta napauttamalla iCloud-latauspainiketta

• Kappaleiden vieressä oleva uusi latausosoitin näyttää ladatut kappaleet Oma musiikki- ja Soittolistat-kohdissa

• Näet teokset, säveltäjät ja esittäjät, kun selaat klassista musiikkia Apple Music -kokoelmassa

• Newsissä uusi Top Stories -osio, jolla pysyt ajan tasalla päivän tärkeimmistä uutisista (saatavilla vain Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Australiassa)

• Mailin Mail Drop suurien liitteiden lähettämiseen

• iBooks tukee nyt 3D Touchia, jolla voit katsoa sivuja peek- ja pop-toiminnoilla sisällysluettelosta, muistiinpanoista ja kirjanmerkeistä ja kirjan sisäisistä hakutuloksista

• iBooks tukee nyt äänikirjojen kuuntelemista kirjastoa ja iBooks Storea selattaessa ja muita kirjoja luettaessa

• iPhone-tuki USB Camera Adapterille kuvien ja videoiden tuomista varten

• Parannettu vakaus Safarissa

• Parannettu vakaus Podcastit-ohjelmassa

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi jotkin käyttäjät eivät voineet käyttää POP-sähköpostitileillä olevia liitteitä

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi liitteet olivat sähköpostin tekstin päällä

• Ratkaisee ongelman, jossa Live Photo -ominaisuus saattoi mennä pois päältä iCloud-varmuuskopiosta palautettaessa

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi Yhteystiedot-ohjelmassa tehty haku ei näyttänyt tuloksia

• Ratkaisee ongelman, joka saattoi estää Kalenteria näyttämästä viikkonäkymässä kaikkia seitsemää päivää

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi iPadin kameranäyttö oli musta yritettäessä kuvata videota

• Ratkaisee ongelman, josta johtuen Aktiivisuus-ohjelma oli epävakaa katseltaessa kesä-/talviaikaan siirtymisen päivää

• Ratkaisee ongelman, joka saattoi estää tietojen näkymisen Terveys-ohjelmassa

• Ratkaisee ongelman, joka saattoi estää Wallet-päivitykset ja lukkonäyttöilmoitusten näkymisen

• Ratkaisee ongelman, jossa iOS:n päivittäminen saattoi estää hälytyksen

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi jotkin käyttäjät eivät voineet kirjautua sisään Etsi iPhoneni -toimintoon

• Ratkaisee ongelman, joka esti joidenkin manuaalisten iCloud-varmuuskopioiden valmistumisen

• Ratkaisee ongelman, jossa iPad-näppäimistön käyttäminen saattoi tahattomasti aloittaa tekstivalinnan

• Parannettu näppäimistön reagoivuus pikavastausta käytettäessä

• Parannettu välimerkkien syöttäminen 10-näppäimisellä kiinalaisella (pinyin ja piirto) näppäimistöllä, jossa on uusi laajennettu näkymä välimerkeille ja parempi ennakointi

• Ratkaisee ongelman kyrillisissä näppäimistöissä, jossa caps lock oli käytössä kirjoitettaessa verkko-osoite- ja sähköpostikenttiin

• Käyttöapuparannuksia

• Ratkaisee ongelmia VoiceOverin kanssa kameran kasvojentunnistusta käytettäessä

• Näytön herättäminen VoiceOverilla

• Ohjelmanvaihtajan aktivoiminen 3D Touch -eleellä ja VoiceOverilla

• Ratkaisee ongelman ohjatussa käytössä puheluita lopetettaessa

• Parannettu kytkinohjaus 3D Touchia käytettäessä

• Ratkaisee ongelman Puhu näyttö -toiminnon puhenopeudessa

• Siri-tuki arabialle (Saudi-Arabia, Yhdistyneet arabiemiirikunnat)

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: https://support.apple.com/HT201222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.1

Tämä julkaisu sisältää uusia ominaisuuksia, parannuksia ja virheiden korjauksia:

• Live Photos tunnistaa nyt älykkäästi, kun nostat tai lasket iPhonea, jolloin Live Photos ei tallenna näitä liikkeitä

• Yli 150 uutta emoji-merkkiä ja täysi tuki Unicode 7.0- ja 8.0-emoji-merkeille

• Parannettu vakautta mm. CarPlayssa, Musiikki- ja Kuvat-ohjelmissa, Safarissa ja Etsi-toiminnossa

• Parannettu suorituskyky moniajokäyttöliittymässä

• Korjaa ongelman, jonka takia Kalenteri saattoi lakata vastaamasta kuukausinäkymässä

• Korjaa ongelman, jonka takia jotkut käyttäjät eivät voineet avata Game Centeriä

• Korjaa ongelman, jonka takia joidenkin ohjelmien sisältö zoomattiin

• Korjaa ongelman, jonka takia POP-sähköpostitilien lukemattomien viestien määrä saatettiin näyttää väärin

• Korjaa ongelman, jonka takia käyttäjä ei voinut poistaa äskeisiä yhteystietoja uusista sähköposteista tai viesteistä

• Korjaa ongelman, jonka takia osa viesteistä ei näkynyt Mailin hakutuloksissa

• Korjaa ongelman, jonka takia ääniviestiin jäi harmaa palkki

• Korjaa ongelman, joka aiheutti aktivointivirheitä joillakin operaattoreilla

• Korjaa ongelman, jonka takia osa ohjelmista ei päivittynyt App Storesta

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy tältä verkkosivulta: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.0.2

Tämä päivitys sisältää virheiden korjauksia ja parannuksia, mukaan lukien:

• Korjaa ongelman, josta johtuen ohjelmien mobiilidatan käytön laittaminen päälle tai pois ei toiminut

• Korjaa ongelman, joka esti iMessagen aktivoinnin osalta käyttäjistä

• Korjaa ongelman, josta johtuen iCloud-varmuuskopio saattoi keskeytyä, kun käynnistettiin manuaalinen varmuuskopiointi

• Korjaa ongelman, josta johtuen näyttöä saatettiin pyörittää virheellisesti saataessa ilmoitus

• Parantaa Podcastien vakautta

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.0.1

Tämä päivitys sisältää virheiden korjauksia, mukaan lukien:

• Korjaa ongelman, jonka takia osa käyttäjistä ei voinut suorittaa päivityksen jälkeen käyttöönottoapuria loppuun

• Korjaa ongelman, jonka takia joskus herätykset ja ajastimet eivät toistaneet ääntä

• Korjaa Safarissa ja Kuvat-ohjelmassa ongelman, joka saattoi pysäytettäessä videon toiston aiheuttaa pysäytetyn kehyksen näkymisen vääristyneenä

• Korjaa ongelman, jonka takia käyttäjät, joilla on muokatut APN-asetukset, voivat menettää mobiilidatayhteyden

Lisätietoja tämän päivityksen turvallisuussisällöstä löytyy osoitteesta: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI

iOS 9.0

Tämä päivitys tekee iPhonesta, iPadista ja iPod touchista älykkäämpiä ja aloitteellisempia tehokkaalla haulla ja parannetuilla Siri-ominaisuuksilla. Uusilla moniajo-ominaisuuksilla voit käyttää iPadissa kahta ohjelmaa samanaikaisesti, joko rinnakkain tai uudella kuva-kuvassa-ominaisuudella. Lisäksi sisäiset ohjelmat ovat tehostuneet. Kartat-ohjelmassa on yksityiskohtaiset joukkoliikennetiedot, Muistiinpanot-ohjelma on suunniteltu uudestaan ja News-ohjelma on kokonaan uusi. Käyttöjärjestelmän perustuksissa tehdyt parannukset parantavat suorituskykyä ja suojausta sekä antavat jopa tunnin pidemmän akunkeston.

Älykkyys

• Ennakoiva avustaminen

• Esittää oleellisia tietoja jo ennen kuin alat kirjoittaa.

• Muistuttaa sinua liikennetietojen avulla, milloin sinun täytyy lähteä tapaamisiin.

• Oppii, mitä kuuntelet tietyssä paikassa tai tiettyyn aikaan, ja voi automaattisesti näyttää toistosäätimet suosimallesi musiikki- tai ääniohjelmalle.

• Ehdotettuja tapahtumia ja yhteystietoja lisätään ohjelmiin Mailista löytyvien tietojen perusteella.

• Parannuksia Siriin

• Etsi kuvistasi ja videoistasi päivämäärän, sijainnin tai albumin nimen perusteella.

• Pyydä Siriä muistuttamaan asioista, joita katselet ohjelmissa, kuten Safari, Mail, Muistiinpanot ja Viestit.

• Pyydä reittiohjeita julkisilla kulkuneuvoilla.

• Parannuksia Spotlight-hakuun

• Hae urheilutuloksia, säätietoja ja pörssikursseja.

• Yksinkertaiset laskutoimitukset ja yksikkömuunnokset.

• Aloita viestejä, puhelinkeskusteluja ja FaceTime-keskusteluja yhteystietojen hakutuloksista.

Uusia iPad-ominaisuuksia

• Slide Over

• Käytä nopeasti toista ohjelmaa poistumatta siitä, missä olet jo.

• Vaihda helposti Slide Over -ohjelmien välillä.

• Tukee Applen ohjelmia ja muiden valmistajien ohjelmia, joissa uusi ominaisuus on otettu käyttöön.

• Split View

• Katsele ja käytä kahta ohjelmaa samanaikaisesti.

• Mahdollisuus muuttaa näkymän kokoa antaen molemmille ohjelmille yhtä paljon huomiota, tai priorisoiden toista ohjelmaa toisen kustannuksella.

• Tukee Applen ohjelmia ja muiden valmistajien ohjelmia, joissa uusi ominaisuus on otettu käyttöön.

• Kuva kuvassa

• Jatka videon katselua käyttäessäsi suosikkiohjelmiasi.

• Tuki Safarin videoille, FaceTimelle, videoille ja podcasteille sekä muiden valmistajien ohjelmille, joissa uusi ominaisuus on otettu käyttöön.

• Parannuksia QuickTypeen

• Multi-Touch-eleitä helpottamaan tekstin valitsemista iPadissa.

• Nopea pääsy tekstinmuokkaustyökaluihin oikotiepalkilla iPadissa.

• Tuki laitteistonäppäimistön oikoteille.

• Tuki kaikille Unicode-emojilipuille.

Sisäiset ohjelmat

• Parannuksia Karttoihin

• Tuki julkisen liikenteen linjoille, asematiedoille sisään- ja uloskäynteineen, aikatauluille ja reiteille valituissa suurkaupungeissa.

• Selaa paikkoja ympärilläsi kategorioittain, kuten esimerkiksi ruoka, juomat, ostokset ja huvit.

• Apple Pay -tuki näkyy osallistuvien kauppojen paikkakorteissa.

• Paikkakortit sisältävät Wikipedia-tiedot nähtävyyksistä ja kaupungeista.

• Uudelleensuunniteltu Muistiinpanot-ohjelma

• Lisää muistiinpanoihin kuvia sisäisestä kamerasta tai kuvakirjastosta.

• Luo hyödyllisiä muistilistoja ja merkitse kohtia tehdyiksi napauttamalla.

• Luonnostele nopeasti sormella piirtäen.

• Tallenna mielenkiintoisia kohteita toisista ohjelmista jakovalikolla.

• Kokonaan uusi News-ohjelma

• Lue suosimiasi sanoma- ja aikakauslehtiä ja blogeja tai valitse yli miljoonasta aiheesta.

• Miellyttävä typografia ja taitto, kuvagallerioita, videoita, animaatioita ja muuta.

• Valitse Sinulle-luettelosta artikkeleita, jotka perustuvat kiinnostuksenkohteisiisi. Löydä asema- ja aihe-ehdotuksia Tutustu-toiminnolla. News oppii henkilökohtaisemmaksi, kun käytät sitä.

• Jaa artikkeleita helposti ystäville tai tallenna niitä myöhemmin luettavaksi, myös offline-tilassa.

• Parannuksia Mailiin

• Haun parannukset auttavat löytämään etsimäsi suodattamalla tuloksia lähettäjän, vastaanottajan, aiheen tai näiden yhdistelmän perusteella.

• Tuki Merkintä-toiminnolle mahdollistaa kuvan tai PDF:n merkitsemisen tekstillä, kuvioilla tai vaikka allekirjoituksellasi ja lähettämisen takaisin poistumatta Mailista.

• Tallenna helposti vastaanottamasi liitteet tai lisää tiedostoja iCloud Drivestä tai muusta tallennuspalvelusta uutta viestiä kirjoittaessasi.

• Parannuksia Apple Payhin ja Walletiin

• Tuki Discover-korteille.

• Tuki etukorteille ja kauppojen luotto- ja pankkikorteille.

• Voit maksaa entistä nopeammin valmistautumalla maksutapahtumaan. Paina Koti-painiketta kahdesti lukitulla näytöllä ja pidä sormea valmiiksi Touch ID:llä.

• Uusi iCloud Drive -ohjelma

• Etsi helposti tiedostoa tai selaa uudessa iCloud Drive -ohjelmassa päivämäärän, nimen tai Macissa lisättyjen tunnisteiden perusteella.

• Avaa tiedostoja missä tahansa yhteensopivassa ohjelmassa tai jaa kenen kanssa haluat.

• Järjestele kansiota ja tiedostoja.

• Hanki iCloud Drive -ohjelma valitsemalla Asetukset > iCloud > iCloud Drive ja valitsemalla Näytä kotinäytöllä.

• Parannuksia CarPlayhin

• Toistaa ääniviestejä viestinlähettäjän omalla äänellä.

• Täysi tuki auton nuppisäätimille, voit vääntää tai pyörittää vierittääksesi luetteloissa tai panoroidaksesi Kartat-ohjelmassa.

• Tuki autonvalmistajien CarPlay-ohjelmille.

Perusta

• Pidempi akunkesto

• Jopa tunti lisää aikaa ennen kuin akku on ladattava.

• Näyttö sammutetaan, kun sen havaitaan osoittavan alaspäin.

• Alhaisen virran tila optimoi laitteen suorituskykyä lisäten akun käyttöaikaa jopa kolmella tunnilla.

• Ohjelmiston päivitys tarvitsee vähemmän tilaa lataamiseen ja päivityksen tarjoamiseen myöhemmin

• iOS-ohjelmat ja käyttöliittymä käyttävät nyt Metalia tarjotakseen nopeamman vierityksen, pehmeämmän animaation ja paremman yleisen suorituskyvyn

• Suojausta on parannettu kaksivaiheisella todentamisella ja Touch ID ‑laitteiden 6-numeroisella oletuspääsykoodilla

Muita parannuksia

• Uusi San Francisco ‑järjestelmäfontti

• Voit jättää viestin, jos vastaanottaja ei ole tavoitettavissa FaceTime-puhelua varten

• Jaa puheviestejä Puhelin-ohjelmassa jakovälilehdellä

• Lentojen ja pakettien seuranta datatunnistimilla

• Terveys-ohjelma lisää tuen lisääntymisterveydelle, UV-altistuksella, vedensaannille ja istumistietotyypeille

• HomeKit lisää tuen moottoroiduille ikkunoille ja kaihtimille, liikkeentunnistimille ja kodin turvajärjestelmien lisälaitteille

• Podcastit on suunniteltu uudelleen, mikä tekee suosikkiohjelmiesi uusimpien jaksojen löytämisestä helppoa ja muistuttaa, kun uusia jaksoja on saatavilla

• Osallistuvien operaattoreiden tuki Wi-Fi-puheluille iPadilla, iPod touchilla ja Macilla ilman, että iPhone on lähellä

• Wi-Fi-apuri käyttää automaattisesti mobiilidataa, jos Wi-Fi-yhteys on heikko

• Siirrä tiedot Android-laitteesta Siirry iOS:ään -ohjelmalla. Lisätietoja löytyy osoitteesta http://www.apple.com/fi/move-to-ios

Laajennettu kielituki

• Uusi PingFang -järjestelmäfontti kiinalle

• Parempi ennustaminen, oppiminen ja automaattinen korjaus kiinalle QuickTypessä

• Uudelleensuunniteltu välimerkkien syöttö 10-näppäimisellä kiinalaisella näppäimistöllä

• Uudelleensuunniteltu käyttöliittymä oikealta vasemmalle kirjoitettaville kielille

• Lisätty Siri-tuki Itävallalle, Belgialle (hollanti ja ranska) ja Norjalle

• Lisätty tuki Spotlight-hauille Meksikossa

• Uudet näppäimistöt ranskalle (Belgia), saksalle (Itävalta), gujaratille, hindille (translitterointi), hinglishille, punjabille, espanjalle (Meksiko) ja telugulle

• Ennakoiva tekstinsyöttö ranskalle (Belgia), saksalle (Itävalta), korealle, venäjälle, espanjalle (Meksiko) ja turkille

• Sanelutuki hollannille (Belgia), englannille (Irlanti, Filippiinit, Etelä-Afrikka), ranskalle (Belgia), saksalle (Itävalta) ja espanjalle (Chile, Kolumbia)

• Oikeinkirjoituksen tarkistus suomelle ja korealle

• Määritelmäsanakirja hindille, norjalle ja ruotsille

• Kaksisuuntaiset sanakirjat ranska-englanti ja saksa-englanti

• Uusi automaattinen korjaus ja parannettu ennustaminen ja oppiminen QuickTypessä japanille

• Mahdollisuus vaihtaa numerojärjestelmää arabialaisen ja hindin välillä

Yritykset ja oppilaitokset

• Aseta ohjelmia suoraan iOS-laitteisiin ilman määritettyä iTunes Store -tiliä

• Parempi kalenterin luotettavuus Microsoft Exchange ActiveSync v16 -käyttäjille

• Laajennettu ohjelmakohtainen VPN-tuki sisäisille IPSec- ja IKEv2-VPN-asiakkaille

• Uusia verkkoasetussäätimiä hallituille ohjelmille rajoittamaan kustannuksia kansainvälistä roamingia käytettäessä

• Uusia rajoituksia estämään hallittujen laitteiden pääsykoodin, laitteen nimen ja taustakuvien vaihtamisen tai AirDropin poistamisen käytöstä hallituissa laitteissa

• Tuki muiden valmistajien ohjelmalaajennuksille VPN:ssä, edistyneessä sisällönsuodatuksessa ja captive-Wi-Fi-verkoissa

Käyttöapu

• Kosketusten mukautus antaa lisää kosketusten säätöjä käyttäjille, joilla on motorisia ongelmia

• Kytkinohjauksen Kaavat toimintojen muokkaamiseen tai omien toimintojen luomiseen

• Tuki Siri-äänille VoiceOver-käyttäjille

• Lisää valintoja AssistiveTouchissa

• Laitteistonäppäimistöissä tuki toistolle, hitaille näppäimille ja yhden sormen näppäimille

• Parannettu MFi-kuulolaitteiden äänen reititystä, mahdollistaen valita, missä ääni toistetaan

Jotkin ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja löytyy osoitteista http://www.apple.com/fi/ios/feature-availability ja http://www.apple.com/fi/ios/whats-new

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=fi_FI