Tietoja macOS Catalina 10.15.5:n turvallisuussisällöstä, suojauspäivityksestä 2020-003 Mojave ja suojauspäivityksestä 2020-003 High Sierra

Tässä asiakirjassa kerrotaan macOS Catalina 10.15.5:n turvallisuussisällöstä, suojauspäivityksestä 2020-003 Mojave ja suojauspäivityksestä 2020-003 High Sierra.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta.

macOS Catalina 10.15.5, suojauspäivitys 2020-003 Mojave ja suojauspäivitys 2020-003 High Sierra

Julkaistu 26.5.2020

Tilit

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9827: Jannik Lorenz (SEEMOO, TU Darmstadt)

Tilit

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Vaikutus: Eristetty prosessi saattoi pystyä kiertämään eristysrajoitukset.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2020-9772: Allison Husain (UC Berkeley)

AirDrop

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9826: Dor Hadad (Palo Alto Networks)

AppleMobileFileIntegrity

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma pystyi vaikuttamaan järjestelmäprosesseihin ja siten käyttämään yksityisiä tietoja ja suorittamaan etuoikeutettuja toimia.

Kuvaus: Oikeuksien jäsentämiseen liittyvä ongelma ratkaistiin parantamalla jäsentämistä.

CVE-2020-9842: Linus Henze (pinauten.de)

AppleUSBNetworking

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Virheellisiä viestejä lähettävän USB-laitteen asettaminen saattoi aiheuttaa kernel-paniikkia.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2020-9804: Andy Davis (NCC Group)

Ääni

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9815: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Yu Zhou (@yuzhou6666)

Ääni

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9791: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Yu Zhou (@yuzhou6666)

Bluetooth

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä päättelemään kernel-muistin asettelun.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9831: Yu Wang (Didi Research America)

Bluetooth

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9779: Yu Wang (Didi Research America)

Kohta lisätty 21.9.2020

Kalenteri

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haitallisen kalenterikutsun tuominen saattoi aiheuttaa käyttäjätietovuodon.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2020-3882: Andy Grant (NCC Group)

CoreBluetooth

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä vuotamaan arkaluontoisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9828: Jianjun Dai (Qihoo 360 Alpha Lab)

CVMS

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2020-9856: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevät @jinmo123, @setuid0x0_ ja @insu_yun_en (@SSLab_Gatech)

DiskArbitration

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä poistumaan eristyksestään.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9847: 360 BugCloudin (bugcloud.360.cn) parissa työskentelevä Zhuo Liang (Qihoo 360 Vulcan Team)

Missä on...?

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattoi pystyä korottamaan oikeuksiaan.

Kuvaus: Symbolisten linkkien käsittelyssä oli tarkistusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla symbolisten linkkien tarkistamista.

CVE-2020-9855: Zhongcheng Li(CK01), Topsec Alpha Team

FontParser

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haitallisen PDF-tiedoston avaaminen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9816: Trend Micro Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Peter Nguyen Vu Hoang (STAR Labs)

ImageIO

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-3878: Samuel Groß (Google Project Zero)

ImageIO

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9789: Wenchao Li (VARAS@IIE)

CVE-2020-9790: Xingwei Lin (Ant-financial Light-Year Security Lab)

Intelin grafiikkaohjain

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9822: ABC Research s.r.o.

Intelin grafiikkaohjain

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Kilpailutilanne on korjattu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2020-9796: ABC Research s.r.o.

Kohta lisätty 28.7.2020

IPSec

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä vuotamaan muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9837: Thijs Alkemade (Computest)

Kernel

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-9821: Xinru Chi ja Tielei Wang (Pangu Lab)

Kernel

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä päättelemään toisen apin muistin asettelun.

Kuvaus: Tietojen paljastumiseen liittyvä ongelma ratkaistiin poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2020-9797: nimetön tutkija

Kernel

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Kokonaisluvun ylivuoto ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9852: Tao Huang ja Tielei Wang (Pangu Lab)

Kernel

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2020-9795: Zhuo Liang (Qihoo 360 Vulcan Team)

Kernel

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Ohjelma saattoi saada järjestelmän sulkeutumaan odottamatta tai kirjoittaa kernel-muistiin.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-9808: Xinru Chi ja Tielei Wang (Pangu Lab)

Kernel

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Tietojen paljastumisen ongelma ratkaistiin parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-9811: Tielei Wang (Pangu Lab)

CVE-2020-9812: derrek (@derrekr6)

Kernel

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Logiikkaongelma aiheutti muistin vioittumisen. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-9813: Xinru Chi (Pangu Lab)

CVE-2020-9814: Xinru Chi ja Tielei Wang (Pangu Lab)

Kernel

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä päättelemään kernel-muistin asettelun.

Kuvaus: Tietojen paljastumisen ongelma ratkaistiin parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-9809: Benjamin Randazzo (@____benjamin)

ksh

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaisia komentotulkkikomentoja.

Kuvaus: Ympäristömuuttujien käsittelyssä oli ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2019-14868

libxpc

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä korvaamaan mielivaltaisia tiedostoja.

Kuvaus: Polun käsittelyn ongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2020-9994: Apple

Kohta lisätty 21.9.2020

NSURL

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6

Vaikutus: Haitallinen sivusto saattoi pystyä aiheuttamaan Safariin automaattisesti täytettyjen tietojen vuodon.

Kuvaus: URL-osoitteiden jäsentämisessä oli ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen validointia.

CVE-2020-9857: Dlive (Tencent Security Xuanwu Lab)

PackageKit

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: Kyseessä oli käyttöoikeusongelma. Ongelma ratkaistiin parantamalla käyttöoikeuksien tarkistamista.

CVE-2020-9817: Andy Grant (NCC Group)

PackageKit

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia.

Kuvaus: Käyttöongelma on ratkaistu lisäämällä käyttörajoituksia.

CVE-2020-9851: nimetön tutkija, Linus Henze (pinauten.de)

Kohta päivitetty 15.7.2020

Python

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9793

rsync

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä korvaamaan olemassa olevia tiedostoja.

Kuvaus: Symbolisten linkkien käsittelyssä oli tarkistusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla symbolisten linkkien tarkistamista.

CVE-2014-9512: gaojianfeng

Kohta lisätty 28.7.2020

Eristys

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan tietosuoja-asetukset.

Kuvaus: Käyttöongelma on ratkaistu lisäämällä eristysrajoituksia.

CVE-2020-9825: Sreejith Krishnan R (@skr0x1C0)

Eristys

Saatavuus: macOS Mojave 10.14.6

Vaikutus: Käyttäjä saattoi päästä tiedostojärjestelmän suojattuihin osiin.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu uudella valtuutuksella.

CVE-2020-9771: Csaba Fitzl (@theevilbit) (Offensive Security)

Suojaus

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Tiedosto saatettiin renderöidä väärin JavaScriptin suorittamiseksi.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2020-9788: Wojciech Reguła, SecuRing (wojciechregula.blog)

Kohta päivitetty 15.7.2020

Suojaus

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Appi saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2020-9854: Ilias Morad (A2nkF)

Kohta lisätty 28.7.2020

SIP

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Käyttäjä, jolla ei ole etuoikeutta, saattoi pystyä muuttamaan rajoitettuja verkkoasetuksia.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2020-9824: @jamestraynor, Csaba Fitzl (@theevilbit) (Offensive Security)

Kohta päivitetty 10.6.2020

Ohjelmiston päivitys

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy Maciin, saattoi pystyä ohittamaan kirjautumisikkunan.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2020-9810: Francis @francisschmaltz

Kohta lisätty 15.7.2020

SQLite

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi aiheuttaa palveluneston tai mahdollisesti paljastaa muistin sisällön.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-9794

Järjestelmäasetukset

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Kilpailutilanne on korjattu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2020-9839: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevät @jinmo123, @setuid0x0_ ja @insu_yun_en (@SSLab_Gatech)

USB-ääni

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: USB-laite saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2020-9792: Andy Davis (NCC Group)

Wi-Fi

Saatavuus: macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai vioittamaan kernel-muistia.

Kuvaus: Double free -ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2020-9844: Ian Beer (Google Project Zero)

Wi-Fi

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-9830: Tielei Wang (Pangu Lab)

Wi-Fi

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9834: Yu Wang (Didi Research America)

Wi-Fi

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-9833: Yu Wang (Didi Research America)

Wi-Fi

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä päättelemään kernel-muistin asettelun.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9832: Yu Wang (Didi Research America)

WindowServer

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Kokonaisluvun ylivuoto ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-9841: ABC Research s.r.o. yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

zsh

Saatavuus: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.6, macOS Catalina 10.15.4

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattoi pystyä korottamaan oikeuksiaan.

Kuvaus: Valtuutusongelma ratkaistiin parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2019-20044: Sam Foxman

Kiitokset

CoreBluetooth

Haluamme kiittää Maximilian von Tschirschnitziä (@maxinfosec1) (Technical University Munich) ja Ludwig Peuckertia (Technical University Munich) heidän avustaan.

CoreText

Haluamme kiittää Jiska Classenia (@naehrdine) ja Dennis Heinzeä (@ttdennis) (Secure Mobile Networking Lab) heidän avustaan.

Päätepisteiden suojaus

Haluamme kiittää nimetöntä tutkijaa hänen avustaan.

ImageIO

Haluamme kiittää Lei Sunia hänen avustaan.

IOHIDFamily

Haluamme kiittää NCC Groupin Andy Davisia hänen avustaan.

IPSec

Haluamme kiittää Thijs Alkemadea (Computest) hänen avustaan.

Kirjautumisikkuna

Haluamme kiittää Jon Morbya ja nimetöntä tutkijaa heidän avustaan.

Eristys

Haluamme kiittää Jason L Langia (Optum) hänen avustaan.

Spotlight

Haluamme kiittää Csaba Fitzliä (@theevilbit) (Offensive Security) hänen avustaan.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.