Tietoja iOS 12.1.1:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 12.1.1:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

iOS 12.1.1

Julkaistu 5.12.2018

AirPort

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajemmat käyttöoikeudet.

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4303: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Levytiedostot

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4465: Pangu Team

FaceTime

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattoi nähdä yhteystietoja lukitulla näytöllä.

Kuvaus: Lukittua näyttöä koskenut ongelma mahdollisti pääsyn lukitun laitteen yhteystietoihin. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4430: videosdebarraquito

Tiedostontarjoaja

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi saada tietoja laitteen muiden ohjelmien olemassaolosta

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parannetuilla oikeuksilla.

CVE-2018-4446: Luke Deshotels, Jordan Beichler ja William Enck (North Carolina State

University), Costin Carabaș ja Răzvan Deaconescu (University POLITEHNICA of Bucharest)

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4431: Riippumaton turvallisuustutkija on ilmoittanut haavoittuvuudesta Beyond Securityn SecuriTeam Secure Disclosure -ohjelmalle

CVE-2018-4448: Brandon Azad

Kohta lisätty 24.6.2019

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Etuoikeutetussa asemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä toteuttamaan palvelunestohyökkäyksen.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2018-4460: Kevin Backhouse (Semmle Security Research Team)

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4431: Riippumaton turvallisuustutkija on ilmoittanut haavoittuvuudesta Beyond Securityn SecuriTeam Secure Disclosure -ohjelmalle

Kohta päivitetty 18.12.2018

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajemmat käyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2018-4435: Jann Horn (Google Project Zero), Juwei Lin(@panicaII) ja Junzhi Lu (TrendMicro Mobile Security Team) yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

Kohta päivitetty 18.12.2018

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4447: Juwei Lin(@panicaII) ja Zhengyu Dong (TrendMicro Mobile Security Team) yhteistyössä Trend Micron Zero Day Initiativen kanssa

Kohta päivitetty 18.12.2018

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2018-4461: Ian Beer (Google Project Zero)

LinkPresentation

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen sähköpostin käsitteleminen saattoi johtaa käyttöliittymän väärentämiseen.

Kuvaus: URL-osoitteiden käsittelyssä oli väärennysongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen validointia.

CVE-2018-4429: Victor Le Pochat (imec-DistriNet, KU Leuven)

Profiilit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Määritysprofiili, johon ei luotettu, saatettiin näyttää virheellisesti vahvistettuna.

Kuvaus: Määritysprofiileissa oli varmenteen tarkistusongelma. Ongelma on ratkaistu lisätarkistuksilla.

CVE-2018-4436: James Seeley (@Code4iOS), Joseph S. (JJS Securities)

Kohta päivitetty 18.12.2018

Safari

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa käyttöliittymän väärentämisen.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2018-4439: xisigr (Tencentin Xuanwu Lab, tencent.com)

Safari

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa osoiterivin väärentämisen.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4440: Wenxu Wu (Tencent Security Xuanwu Lab, xlab.tencent.com)

Safari

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Käyttäjä ei mahdollisesti pystynyt poistamaan selaushistoriaa kokonaan.

Kuvaus: Tyhjennä historia ja poista data -valinta ei tyhjentänyt historiaa. Ongelma on ratkaistu parantamalla tietojen poistamista.

CVE-2018-4445: William Breuer

VoiceOver

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattaa kyetä jakamaan kohteita lukitulla näytöllä.

Kuvaus: Lukittua näyttöä koskenut ongelma mahdollisti lukitun laitteen jakotoiminnon käytön. Ongelma on ratkaistu rajoittamalla lukitussa laitteessa tarjottuja vaihtoehtoja.

CVE-2018-4428: videosdebarraquito

Kohta lisätty 22.1.2019

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4441: lokihardt (Google Project Zero)

CVE-2018-4442: lokihardt (Google Project Zero)

CVE-2018-4443: lokihardt (Google Project Zero)

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Logiikkaongelma aiheutti muistin vioittumisen. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4438: lokihardt (Google Project Zero), Qixun Zhao (Qihoo 360 Vulcan Team)

Kohta päivitetty 22.1.2019

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi paljastaa arkaluonteisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2018-4444: James Lee (@Windowsrcer) (S2SWWW.com)

Kohta lisätty 3.4.2019, päivitetty 17.9.2019

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2018-4437: HyungSeok Han, DongHyeon Oh ja Sang Kil Cha (KAIST Softsec Lab, Etelä-Korea)

CVE-2018-4464: HyungSeok Han, DongHyeon Oh ja Sang Kil Cha (KAIST Softsec Lab, Etelä-Korea)

Kiitokset

Profiilit

Haluamme kiittää Luke Deshotelsia, Jordan Beichleria ja William Enckia (North Carolina State University) sekä Costin Carabașia ja Răzvan Deaconescua (University POLITEHNICA of Bucharest) heidän avustaan.

SafariViewController

Haluamme kiittää Yiğit Can YILMAZia (@yilmazcanyigit) hänen avustaan.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.