Tietoja watchOS 4:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan watchOS 4:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

watchOS 4

Julkaistu 19.9.2017

802.1X

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Hyökkääjä saattoi hyödyntää TLS 1.0:n heikkouksia.

Kuvaus: Protokollan suojausongelma korjattiin sallimalla TLS 1.1 ja TLS 1.2.

CVE-2017-13832: Doug Wussler (Florida State University)

Kohta lisätty 31.10.2017, päivitetty 10.11.2017

CFNetwork

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13829: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevät Samuel Gro ja Niklas Baumstark

CVE-2017-13833: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevät Samuel Gro ja Niklas Baumstark

Kohta lisätty 10.11.2017

CFNetwork-välipalvelimet

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Useita palvelunesto-ongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-7083: Abhinav Bansal (Zscaler Inc.)

Kohta lisätty 25.9.2017

CFString

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2017-13821: Australian Cyber Security Centre (Australian Signals Directorate)

Kohta lisätty 31.10.2017

CoreAudio

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajattua muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin päivittämällä Opus versioon 1.1.4.

CVE-2017-0381: V.E.O (@VYSEa) (Mobile Threat Research Team, Trend Micro)

Kohta lisätty 25.9.2017

CoreText

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin käyttöongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13825: Australian Cyber Security Centre (Australian Signals Directorate)

Kohta lisätty 31.10.2017, päivitetty 16.11.2018

file

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: filessa esiintyi useita ongelmia.

Kuvaus: Ongelmat ratkaistiin päivittämällä versioon 5.31.

CVE-2017-13815: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

Kohta lisätty 31.10.2017, päivitetty 18.10.2018

Fontit

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Ei-luotetun tekstin hahmontaminen saattoi johtaa väärentämiseen.

Kuvaus: Epäyhdenmukaisen käyttöliittymän ongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2017-13828: Leonard Grey ja Robert Sesek (Google Chrome)

Kohta lisätty 31.10.2017, päivitetty 10.11.2017

HFS

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13830: Sergej Schumilo (Ruhr-Universität Bochum)

Kohta lisätty 31.10.2017

ImageIO

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2017-13814: Australian Cyber Security Centre (Australian Signals Directorate)

Kohta lisätty 31.10.2017, päivitetty 16.11.2018

ImageIO

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsittely saattoi johtaa palvelunestoon.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2017-13831: Glen Carmichael

Kohta lisätty 31.10.2017, päivitetty 3.4.2019

Kernel

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen lukemisen ongelma saattoi johtaa kernel-muistin paljastumiseen. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2017-13817: Maxime Villard (m00nbsd)

Kohta lisätty 31.10.2017

Kernel

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2017-13818: Ison-Britannian National Cyber Security Centre (NCSC)

CVE-2017-13836: Vlad Tsyrklevich

CVE-2017-13841: Vlad Tsyrklevich

CVE-2017-13840: Vlad Tsyrklevich

CVE-2017-13842: Vlad Tsyrklevich

CVE-2017-13782: nimetön tutkija

Kohta lisätty 31.10.2017, päivitetty 18.6.2018

Kernel

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13843: nimetön tutkija, nimetön tutkija

Kohta lisätty 31.10.2017

Kernel

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-7114: Alex Plaskett (MWR InfoSecurity)

Kohta lisätty 25.9.2017

Kernel

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13854: shrek_wzw (Qihoo 360 Nirvan Team)

Kohta lisätty 2.11.2017

Kernel

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Vääränmuotoisen mach-binäärin käsittely saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla vahvistamista.

CVE-2017-13834: Maxime Villard (m00nbsd)

Kohta lisätty 10.11.2017

Kernel

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi saada tietoja laitteen muiden ohjelmien olemassaolosta ja toiminnasta.

Kuvaus: Ohjelma pystyi käyttämään rajoituksetta käyttöjärjestelmän ylläpitämiä verkon aktiivisuustietoja. Ongelma on ratkaistu rajoittamalla muun valmistajan ohjelmien tietojen käyttöä.

CVE-2017-13873: Xiaokuan Zhang ja Yinqian Zhang (Ohio State University), Xueqiang Wang ja XiaoFeng Wang (Indiana University Bloomington) sekä Xiaolong Bai (Tsinghua University)

Kohta lisätty 30.11.2017

libarchive

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Haitallisen arkiston purkaminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13813: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

CVE-2017-13816: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

Kohta lisätty 31.10.2017

libarchive

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Haitallisen arkiston purkaminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: libarchivessa oli useita muistin vioittumiseen liittyviä ongelmia. Ongelmat on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen tarkistamista.

CVE-2017-13812: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

Kohta lisätty 31.10.2017

libc

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Resurssien riittävyyteen liittyvä ongelma glob():ssa on ratkaistu parannetulla algoritmilla.

CVE-2017-7086: Russ Cox (Google)

Kohta lisätty 25.9.2017

libc

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Ohjelma saattoi aiheuttaa palveluneston.

Kuvaus: Muistin käyttöongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-1000373

Kohta lisätty 25.9.2017

libexpat

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: expatissa esiintyi useita ongelmia.

Kuvaus: Useita ongelmia ratkaistiin päivittämällä versioon 2.2.1.

CVE-2016-9063

CVE-2017-9233

Kohta lisätty 25.9.2017

libxml2

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Haitallisen XML:n käsittely saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2017-9049: Wei Lei ja Liu Yang (Nanyang Technological University, Singapore)

Kohta lisätty 18.10.2018

libxml2

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Haitallisen XML:n käsittely saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-7376: nimetön tutkija

CVE-2017-5130: nimetön tutkija

Kohta lisätty 18.10.2018

libxml2

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Haitallisen XML:n käsittely saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2017-9050: Mateusz Jurczyk (j00ru) (Google Project Zero)

Kohta lisätty 18.10.2018

libxml2

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Haitallisen XML:n käsittely saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Nollaosoittimen epäviittaus korjattiin parantamalla tarkistusta.

CVE-2018-4302: Gustavo Grieco

Kohta lisätty 18.10.2018

Suojaus

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Mitätöity varmenne saattoi olla luotettu.

Kuvaus: Mitätöintitietojen käsittelyssä oli varmenteen validointiongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2017-7080: Nimetön tutkija, Sven Driemecker (adesso mobile solutions gmbh), nimetön tutkija, Rune Darrud (@theflyingcorpse) (Bærum kommune)

Kohta lisätty 25.9.2017

SQLite

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: SQLitessa esiintyi useita ongelmia.

Kuvaus: Useita ongelmia ratkaistiin päivittämällä versioon 3.19.3.

CVE-2017-10989: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

CVE-2017-7128: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

CVE-2017-7129: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

CVE-2017-7130: ongelman havaitsi OSS-Fuzz

Kohta lisätty 25.9.2017

SQLite

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-7127: nimetön tutkija

Kohta lisätty 25.9.2017

Wi-Fi

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Wi-Fi-sirussa suoritettu haitallinen koodi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista, kernel-käyttöoikeuksilla varustettua koodia sovellusprosessorissa.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-7103: Gal Beniamini (Google Project Zero)

CVE-2017-7105: Gal Beniamini (Google Project Zero)

CVE-2017-7108: Gal Beniamini (Google Project Zero)

CVE-2017-7110: Gal Beniamini (Google Project Zero)

CVE-2017-7112: Gal Beniamini (Google Project Zero)

Wi-Fi

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit.

Vaikutus: Wi-Fi-sirussa suoritettu haitallinen koodi saattoi pystyä lukemaan rajoitettua kernel-muistia.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2017-7116: Gal Beniamini (Google Project Zero)

zlib

Saatavuus: Kaikki Apple Watch -mallit

Vaikutus: zlibissä esiintyi useita ongelmia.

Kuvaus: Useita ongelmia ratkaistiin päivittämällä versioon 1.2.11.

CVE-2016-9840

CVE-2016-9841

CVE-2016-9842

CVE-2016-9843

Kohta lisätty 25.9.2017

Kiitokset

Suojaus

Haluamme kiittää Abhinav Bansalia (Zscaler, Inc.) hänen avustaan.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.