iPadOS 14:n uudet ominaisuudet yrityksille

Tässä artikkelissa kerrotaan yritysasiakkaille tarkoitetusta sisällöstä, jonka Apple on julkaissut iPadOS 14:ää varten.

iPadOS 14:n päivitykset parantavat laitteen vakautta, suorituskykyä ja yhteensopivuutta, ja niitä suositellaan kaikille käyttäjille. Laitteiden ylläpitäjät voivat hallinnoida ohjelmistopäivityksiä MDM-ratkaisun avulla.

Lisätietoja yleisistä parannuksista saat perehtymällä iPadOS 14:n päivityksiin.

Lisätietoja päivitysten turvallisuussisällöstä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iPadOS 14.7

Virheenkorjauksia ja parannuksia

• Korjaa Käyttöönottoapurissa ilmenneen ongelman, jonka vuoksi pääsykoodiruutu ohitettiin, jos Touch ID- ja Face ID -paneelit ohitettiin.

• Käyttöönottoapuri ei enää tule näkyviin laitteen uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

• Appiliikenne reititetään oikein määritetyn jaettua tunnelia hyödyntävän On Demand VPN:n kautta.

iPadOS 14.6

Virheenkorjauksia ja parannuksia

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi laitteet saattoivat katkaista yhteyden 802.1X-protokollaa käyttäviin Wi-Fi-verkkoihin käytettävissä olevia verkkoja haettaessa.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi hallitut laitteet eivät käsitelleet MDM-komentoja ManagedMediaList-komennon vastaanottamisen jälkeen.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi hallitut laitteet eivät käynnistyneet ohjelmistopäivityksen jälkeen.

iPadOS 14.5

Laitehallinta

• Sanelu laitteessa voidaan nyt ottaa käyttöön valvotuissa laitteissa.

• Jaetut iPad-laitteet voidaan nyt määrittää sallimaan vain vierasistunnot.

Virheenkorjauksia ja parannuksia

• Käyttäjä voi poistaa Exchange-tilit manuaalisesti, jos MDM on poistanut niihin liittyvän määritysprofiilin.

• Sivustojen lataaminen Safarilla onnistuu, kun Verkkolaajennus-suodatinta käytetään yhdessä Yleinen välipalvelin -tietosisällön kanssa.

• VPN Connect on Demand -kytkin poistetaan nyt pyydettäessä käytöstä oikein.

• CallKit-kehystä käyttävät apit pystyvät nyt näyttämään soittajan tiedot paikallisen alanumeron perusteella.

• Apple Configuratorilla määritetyt laitteet ohittavat Hei-näytön varmistaakseen, että laitteen määritys on suoritettu.

• Verkkoklipille määritetty kuvake säilyy nyt sen sijaan, että käytettäisiin sivuston faviconia.

• Exchange-tilien synkronointi ei enää epäonnistu, kun muistiinpanojen synkronointi on otettu käyttöön tilillä.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi IMAP-muodossa määritettyjä jaettuja Exchange-postilaatikoita ei voitu todentaa.

iPadOS 14.4

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Pikakatsele ei näyttänyt salasanalla suojattuja Microsoft Office -tiedostoja.

• Xamarin-kehykseen perustuvien ja MDM:llä asennettujen appien käynnistäminen ei enää epäonnistu.

iPadOS 14.3

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi AirPrint-laitteet eivät ehkä näkyneet, kun tulostimia hallittiin määritysprofiilin avulla.

• Laitteet kehottavat käyttäjiä asianmukaisesti vaihtamaan salasanansa, kun pääsykoodin tietosisällössä määritetty pääsykoodin enimmäisikä on kulunut umpeen.

iPadOS 14.2

• Kun MDM määrittää verkon Wi-Fi-yhteyden MDM-asetuksilla ja poistaa MAC-osoitteen satunnaistamismahdollisuuden käytöstä, käyttäjät eivät enää voi ottaa Yksityinen osoite -toimintoa manuaalisesti käyttöön.

• Jos yleisen HTTP-välipalvelimen MDM-tietosisältö määritetään niin, että suoraa liikennettä ei sallita varamenetelmänä, laitteet eivät enää salli suoraa liikennettä, kun PAC ei ole tavoitettavissa.

• Kun Yksityinen osoite -toiminto otetaan käyttöön langatonta verkkoa varten, laitteiston MAC-osoite ei enää näy ARP-liikenteessä.

iPadOS 14.1

• Aina päällä ‑VPN -kokoonpanot, joissa ei ole CellularServices-palvelua, muodostavat nyt VPN-yhteyden mobiiliverkon kautta.

• Kolmannen osapuolen tiedostontarjoajien apit eivät enää näytä Sisältö ei saatavilla -viestiä Tiedostot-apissa.

• Kolmannen osapuolen VPN-apit muodostavat yhteyden uudelleen verkkosiirtymän jälkeen.

iPadOS 14

iPadOS 14 sisältää uusia ominaisuuksia, muun muassa tilikohtaisen VPN:n, kertakirjautumiseen liittyviä parannuksia ja muita laitehallintaan liittyviä parannuksia.

Laitehallinta

• Asennettujen appien MDM-kysely vähentää laitteen kuormitukseen liittyviä vaikutuksia määrittämällä palautettavat tiedot.

• iPadOS 14 tuo käyttöön uuden Wi-Fi-verkon tietosuojaa parantavan toiminnon. Kun iPad muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon, se tunnistautuu käyttämällä satunnaistettua MAC-osoitetta. MAC-osoitteen satunnaistamistoiminto luo kerran uuden MAC-osoitteen jokaiselle Wi-Fi-verkolle, johon laite liittyy. Uusi satunnaistettu osoite luodaan tunnetulle verkolle ainoastaan Nollaa verkkoasetukset-, Poista kaikki sisältö ja asetukset- tai Nollaa kaikki asetukset -toiminnon suorittamisen jälkeen. Wi-Fi-yhteyden MDM-asetuksilla määritettyjen verkkojen tapauksessa tämä voidaan poistaa käytöstä DisableAssociationMACRandomization-toiminnolla.

• Käyttöönottoapurin MDM-tietosisältö käsittää käyttöönottoon liittyviä asetuksia, jotka voidaan ohittaa automaattisen rekisteröinnin ja tulevien päivitysten jälkeen.

• Käyttäjä pystyy nyt yksitellen tunnistamaan hallitut apit, joita ei voi poistaa.

• Määritysprofiilin avulla asennetut fontit näkyvät vain sellaisissa apeissa, joissa käytetään iPadOS 13:ssa käyttöön otettuja fonttiohjelmointirajapintoja.

• Laitteet palauttavat nyt oikeat DeviceCapacity-arvot laitetietojen MDM-kyselyyn.

• MDM:n asentamat verkkoklipit avautuvat nyt määritetyssä apissa käyttäjän hyväksyntää pyytämättä.

• Exchange ActiveSyncin MDM-tietosisällön uudelleenasennus laitteeseen ei johda todennuskehotteeseen.

• Laite voidaan päivittää MDM:llä iPadOS 14:ään yhden apin tilassa.

• Apple Configurator pystyy nyt muokkaamaan Koti-valikon asettelua iPadOS-laitteissa.

• Exchange ActiveSyncin MDM-tietosisällöllä määritetyn tilin tapauksessa AutoDiscover-toiminnolla palautettu palvelin ohitetaan, jos palvelin on määritetty profiilissa Exchange-palvelinnimen avaimella.

• Voit lähettää Safarissa tiedoston hallitusta lähteestä hallittuun domainiin.

• MDM:n ListAvailableUpdates-komento toimii vain valvotuissa laitteissa.

Mail

• Microsoftin pilvipohjaisilla palveluilla (esimerkiksi Office365:llä tai outlook.comilla) OAuthia varten määritetyt iPadOS 14:n Exchange-tilit päivitetään automaattisesti käyttämään Microsoftin OAuth2-käyttäjätietoympäristöä (v2.0).

• Exchange-kalenterikutsujen muistiinpanoja sisältävät sähköpostiviestit eivät enää johda Viesti on vain osittain ladattu -viestiin.

• Lähettävää tiliä ei automaattisesti päivitetä hallitusta tilistä hallitsemattomaksi tiliksi uutta sähköpostiviestiä kirjoitettaessa.

• Korjaa Mailin ongelman, jonka vuoksi uudet viestit eivät ehkä näy Saapuneet-kansiossa.

• Mail ei enää huomauta toistuvasti, kun tilin salasana on muuttunut.

Virheenkorjauksia ja muita parannuksia

• Jos IKEv2 VPN:n MDM-tietosisältö jättää Dynamic SA -parametreissa arvoja pois, iPadOS 14:n oletusattribuuteiksi asetetaan seuraavat:

• NEVPNIKEv2EncryptionAlgorithmAES256

• NEVPNIKEv2IntegrityAlgorithmSHA256

• NEVPNIKEv2DiffieHellmanGroup14

• CryptoTokenKit sisältää nyt pysyvien tunnusten tuen. Pysyvien tunnusten avulla kolmansien osapuolten laajennukset pystyvät käyttämään älykortille tai verkossa olevaan laitteistosuojausmoduuliin (HSM) tallennettuja salausobjekteja.

• Safari näyttää varoituksen, kun se muodostaa yhteyden TLS 1.0- tai TLS 1.1 -protokollaa käyttäviin sivustoihin.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi laite saattaa lakata vastaamasta, kun se aloittaa AirPlay-peilausistunnon Apple TV:n kanssa.

• Korjaa ongelman, joka esti VPN-yhteyksien muodostamisen uudelleen.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Yhteystiedot-appi saattaa sulkeutua odottamatta, jos lähdetilejä luodaan enemmän kuin yksi.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.