Tietoja aidoista iPhonen kameroista

iPhonen kamerat on suunniteltu, testattu ja valmistettu Applen laatu- ja suorituskykystandardien mukaisesti. Tämä käsittää helppokäyttöisen ja nopeasti reagoivan automaattisen tarkennuksen, edistyksellisellä boke-tehosteella ja syvyydensäädöllä varustetun muotokuvatilan sekä muotokuvavalotehosteet.

Koulutettujen, aitoja Applen kameroita käyttävien teknikkojen suorittaman huollon tärkeys

Jos sinun täytyy vaihtaa iPhonesi kamera, on tärkeää, että korjauksen tekee aitoja Apple-kameraosia käyttävä koulutettu teknikko.

Useimpien asiakkaiden tapauksessa korjaus on turvallisinta ja luotettavinta hoitaa ammattimaisessa huoltoliikkeessä, jonka sertifioidut teknikot käyttävät aitoja Apple-osia. Tällaisia huoltoliikkeitä ovat Apple ja Applen valtuuttamat huoltoliikkeet sekä itsenäisesti toimivat huoltoliikkeet, joissa käytetään aitoja Apple-osia.* Muita kuin aitoja osia käyttävien, kouluttamattomien henkilöiden suorittamat korjaukset saattavat heikentää laitteen turvallisuutta tai johtaa laitteen virheelliseen toimintaan tai kuvanlaadun ongelmiin. Applen kameraosat on suunniteltu sopimaan tiukasti laitteeseen. Lisäksi korjaukset, joissa ruuveja tai suojuksia ei vaihdeta oikein, saattavat johtaa siihen, että laitteeseen jää irtonaisia osia, jotka voivat vahingoittaa akkua, aiheuttaa ylikuumenemista tai aiheuttaa vammoja.

Sijaintisi mukaan voit vaihdattaa iPhonen kameran (takuuaikana tai sen ulkopuolella) käymällä Apple Storessa tai Applen valtuuttamassa huoltoliikkeessä tai lähettämällä iPhonen Applen korjauskeskukseen. Aitoja Apple-osia on myös saatavilla takuun ulkopuolisiin korjauksiin itsenäisiltä huoltoliikkeiltä tai omatoimikorjausohjelman kautta.*

Pyydä tukea kamerahuollon aloittamiseen.

iPhonen kamera on kehitetty takaamaan optimaalinen suorituskyky ja laatu yhdessä iOS-ohjelmiston kanssa. Muu kuin aito kamera saattaa aiheuttaa yhteensopivuus- tai suorituskykyongelmia. Ongelmia saattaa ilmetä esimerkiksi kamerapäivityksiä tai uusia kameraominaisuuksia sisältävän iOS-ohjelmistopäivityksen jälkeen.

Jos huoltoliike käyttää muita kuin aitoja kameraosia, tällä voi olla myös seuraavia seuraamuksia:

• Kamera ei tarkenna oikein tai kuvat eivät ole teräviä.

• Muotokuvatilassa kuvattava kohde on vain osittain tai ei lainkaan tarkennettu.

• Kameraa käyttävä muun valmistajan appi saattaa lakata vastaamasta tai sulkeutua odottamatta.

• Reaaliaikainen esikatselu saattaa olla tyhjä tai jumiutua muun valmistajan apeissa.

* Itsenäisillä huoltoliikkeillä on pääsy aitoihin Apple-osiin, työkaluihin, koulutusmateriaaliin, huolto-oppaisiin, diagnostiikkatoimintoihin ja resursseihin. Itsenäisten huoltoliikkeiden korjaukset eivät kuulu Applen takuun tai AppleCare-sopimusten piiriin, mutta ne saattavat sisältyä huoltoliikkeiden omaan korjaustakuuseen. Elektronisten laitteiden korjaamiseen perehtyneet asiakkaat saavat omatoimikorjausohjelman kautta käyttöönsä aitoja Apple-osia, työkaluja ja korjausoppaita, jotta he voivat suorittaa takuun ulkopuolisia korjauksia itse. Omatoimikorjaus on tällä hetkellä saatavilla tietyissä maissa tai tietyillä alueilla tietyille vuonna 2021 tai sen jälkeen julkaistuille iPhone-malleille. Jos haluat tutustua ohjelmaan kuuluvien mallien korjausoppaisiin tai tilata niihin varaosia, siirry Omatoimikorjaus‑sivulle.

Osa- ja huoltohistoria

iPhone 12 -malleissa ja uudemmissa, joissa on iOS 15.2 tai uudempi, voit siirtyä kohtaan Asetukset > Yleiset > Tietoja ja tarkistaa iPhonesi osa- ja huoltohistorian sekä sen, onko kamera vaihdettu. Jos vaihdossa on käytetty aitoja Applen osia ja prosesseja, kameran vieressä lukee Aito Apple-osa.

ios15-iphone13-pro-settings-general-about-parts-camera-genuine-part

Näet Tuntematon osaTuntematon osa -ilmoituksen, jos kameran asennus on puutteellinen tai jos kamera:

ios15-iphone13-pro-settings-general-about-parts-camera-unknown-part
  • korvattiin muulla kuin aidolla kameralla

• on jo ollut käytössä tai asennettuna toisessa iPhonessa

• ei toimi odotetusti.

Tämä viesti ei vaikuta iPhonesi tai kamerasi käytettävyyteen.

Lue lisätietoja iPhonen osa- ja huoltohistoriasta.

iOS 15.2:ta vanhemmissa iOS-versioissa näet Tuntematon osa -viestin sijaan Tärkeä kameraan liittyvä ilmoitus -viestin.