Tietoja iOS 13.3.1:n ja iPadOS 13.3.1:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 13.3.1:n ja iPadOS 13.3.1:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

iOS 13.3.1 ja iPadOS 13.3.1

Julkaistu 28.1.2020

Audio

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-3857: Zhuo Liang (Qihoo 360 Vulcan Team)

FaceTime

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: FaceTime-etäkäyttäjä saattoi saada paikallisen käyttäjän kameran oman näkymän näyttämään väärän kameran kuvaa.

Kuvaus: Paikallisen käyttäjän oman näkymän käsittelyssä oli ongelma. Ongelma on korjattu parantamalla logiikkaa.

CVE-2020-3869: Elisa Lee

files

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä korvaamaan mielivaltaisia tiedostoja.

Kuvaus: Käyttöoikeusongelma on ratkaistu lisäämällä käyttöoikeusrajoituksia.

CVE-2020-3855: Csaba Fitzl (@theevilbit)

Kohta lisätty 19.1.2022

ImageIO

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolinen lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-3826: Samuel Groß (Google Project Zero)

CVE-2020-3870

CVE-2020-3878: Samuel Groß (Google Project Zero)

CVE-2020-3880: Samuel Groß (Google Project Zero)

Kohta päivitetty 4.4.2020

IOAcceleratorFamily

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-3837: Brandon Azad (Google Project Zero)

IOUSBDeviceFamily

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2019-8836: Xiaolong Bai ja Min (Spark) Zheng (Alibaba Inc.) sekä Luyi Xing (Indiana University Bloomington)

Kohta lisätty 22.6.2020

IPSec

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen racoon-määrittelytiedoston lataaminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: racoon-määrittelytiedostojen käsittelyssä oli yhden arvon heitto. Ongelma ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-3840: @littlelailo

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2020-3875: Brandon Azad (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-3872: Haakon Garseg Mørk (Cognite) ja Cim Stordal (Cognite)

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä päättelemään kernel-muistin asettelun.

Kuvaus: Käyttöoikeusongelma on korjattu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2020-3836: Brandon Azad (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-3842: Ned Williamson yhteistyössä Google Project Zeron kanssa

CVE-2020-3858: Xiaolong Bai ja Min (Spark) Zheng (Alibaba Inc.) ja Luyi Xing (Indiana University Bloomington)

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Kilpailutilanne on ratkaistu parantamalla lukitusta.

CVE-2020-3831: Chilik Tamir (Zimperium zLabs), Corellium, Proteas (Qihoo 360 Nirvan Team)

Kohta päivitetty 19.3.2020

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-3853: Brandon Azad (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-3860: Proteas (Qihoo 360 Nirvan Team)

libxml2

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen XML:n käsittely saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Puskurin ylivuoto on korjattu parantamalla koon tarkistusta.

CVE-2020-3846: Ranier Vilela

Kohta lisätty 29.1.2020

libxpc

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen merkkijonon käsitteleminen saattoi johtaa keon vioittumiseen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-3856: Ian Beer (Google Project Zero)

libxpc

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Appi saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2020-3829: Ian Beer (Google Project Zero)

Mail

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Viestien etäsisällön lataamisen käytöstä poistaminen ei ole välttämättä tullut käyttöön kaikissa sähköpostin esikatselunäkymissä.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla asetusten levittämistä.

CVE-2020-3873: Alexander Heinrich (@Sn0wfreeze) (Technische Universität Darmstadt), Hudson Pridham (Bridgeable), Stuart Chapman

Kohta päivitetty 19.3.2020

Messages

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy iOS-laitteeseen, saattoi käyttää yhteystietoja lukitulta näytöltä.

Kuvaus: Epäyhdenmukaisen käyttöliittymän ongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-3859: Andrew Gonzalez, Simone PC

Kohta päivitetty 29.1.2020

Messages

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: iMessage-keskusteluista poistetut henkilöt saattoivat edelleen pystyä muuttamaan tilaa.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2020-3844: Ayden Panhuyzen (@aydenpanhuyzen) ja Jamie Bishop (@jamiebishop123) (Dynastic), Lance Rodgers (Oxon Hill High School)

Kohta päivitetty 29.1.2020

Phone

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy iOS-laitteeseen, saattoi käyttää yhteystietoja lukitulta näytöltä.

Kuvaus: Lukittua näyttöä koskenut ongelma mahdollisti pääsyn lukitun laitteen yhteystietoihin. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-3828: nimetön tutkija

Safari Login AutoFill

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi vahingossa lähettää salasanan salaamattomana verkon kautta.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla käyttöliittymän käsittelyä.

CVE-2020-3841: Sebastian Bicchi (@secresDoge) (Sec-Research)

Screenshots

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Viestit-apin näyttökuvissa saattaa näkyä ylimääräistä viestisisältöä.

Kuvaus: Näyttökuvien nimeämisessä oli ongelma. Ongelma on korjattu parantamalla nimeämistä.

CVE-2020-3874: Nicolas Luckie (Durham College)

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallinen verkkosivusto saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-3862: Srikanth Gatta (Google Chrome)

Kohta lisätty 29.1.2020

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2020-3825: Przemysław Sporysz (Euvic)

CVE-2020-3868: Marcin Towalski (Cisco Talos)

Kohta lisätty 29.1.2020

WebKit

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa yleisten sivustojen välisten komentosarjojen suorittamiseen

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2020-3867: nimetön tutkija

Kohta lisätty 29.1.2020

WebKit Page Loading

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: DOM-objektin kontekstin suojausalkuperä ei ehkä ollut yksilöllinen.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2020-3864: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

Kohta lisätty 6.2.2020

WebKit Page Loading

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ylätason DOM-objektin konteksti saatettiin virheellisesti arvioida turvalliseksi.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2020-3865: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

Kohta lisätty 29.1.2020, päivitetty 6.2.2020

Wi-Fi

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai vioittamaan kernel-muistia.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2020-3843: Ian Beer (Google Project Zero)

Kohta lisätty 6.2.2020

wifivelocityd

Saatavuus: iPhone 6s ja uudemmat, iPad Air 2 ja uudemmat, iPad mini 4 ja uudemmat sekä iPod touch (7. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla käyttöoikeuslogiikkaa.

CVE-2020-3838: Dayton Pidhirney (@_watbulb)

Kiitokset

IOSurface

Haluamme kiittää Liang Cheniä (@chenliang0817) hänen avustaan.

Photos Storage

Haluamme kiittää Allison Husainia (UC Berkeley) hänen avustaan.

Kohta päivitetty 19.3.2020

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.