iOS 5 -ohjelmistopäivitys

Tämä päivitys sisältää yli 200 uutta ominaisuutta.

* Operaattori saattaa periä datamaksun. Viestit lähetetään tekstiviesteinä, kun iMessage ei ole käytettävissä. Tekstiviesteihin sovelletaan operaattorin tekstiviestimaksuja.

Tietoja tämän päivityksen turvallisuussisällöstä löytyy osoitteesta: http://support.apple.com/fi-fi/HT1222

Lue lisää, jos haluat päivittää tai jos päivittämisessä on ongelmia.

iOS 5.1.1

Tämä päivitys sisältää parannuksia ja virheenkorjauksia, mukaan lukien:

• Parantaa luotettavuutta otettaessa HDR-kuvia, kun kamera on avattu lukitulla näytöllä kameraoikotietä käyttäen.

• Korjaa virheitä, joiden vuoksi uusi iPad ei ehkä vaihtanut 2G- ja 3G-verkkojen välillä.

• Korjaa virheitä, jotka vaikuttivat joissakin tilanteissa AirPlay-videotoistoon.

• Safarin kirjanmerkkien ja lukulistan synkronoinnin luotettavuutta on parannettu

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi Ei voida ostaa -varoitus saattoi näkyä ostoksen suorittamisen jälkeen.

Tietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: http://support.apple.com/fi-fi/HT1222

iOS 5.1

Tämä päivitys sisältää parannuksia ja virheenkorjauksia, mukaan lukien:

• Siri tukee nyt japanin kieltä (saatavuutta saatetaan rajoittaa aloitusvaiheessa)

• Kuvia voidaan nyt poistaa kuvavirrasta

• Kamerakuvake on nyt aina näkyvissä iPhone 4S:n, iPhone 4:n, iPhone 3GS:n ja iPod touchin (4. sukupolvi) lukitulla näytöllä

• Kameran kasvontunnistustoiminto korostaa nyt kaikki tunnistetut kasvot

• iPadin Kamera-ohjelma on suunniteltu uudelleen

• Genius-miksit ja Genius-soittolistat iTunes Matchin tilaajille

• TV-ohjelmien ja elokuvien ääni on optimoitu kuulumaan kovemmin ja selkeämmin iPadissa

• iPadin podcast-ohjaimilla voidaan säätää podcastien toistonopeutta ja siirtyä 30 sekuntia taaksepäin

• Korjaa akun kestoon liittyviä ongelmia

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi soitettujen puheluiden aikana ääni hävisi ajoittain

Tietoja tämän päivityksen turvallisuussisällöstä löytyy osoitteesta: http://support.apple.com/fi-fi/HT1222

iOS 5.0.1

Tämä päivitys sisältää parannuksia ja muita virheenkorjauksia, mukaan lukien:

• Korjaa akun kestoon liittyviä ongelmia

• Lisää moniajon eleet alkuperäiseen iPadiin

• Ratkaisee Dokumentit-pilveen liittyviä ongelmia

• Parantaa australialaisten sanelutoiminnon käyttäjien puheentunnistusta

Tietoja tämän päivityksen turvallisuussisällöstä löytyy osoitteesta http://support.apple.com/fi-fi/HT1222

iOS 5

Tämä päivitys sisältää yli 200 uutta ominaisuutta, mukaan lukien:

Ilmoitukset

• Ilmoituskeskuksen avulla voit katsoa ilmoituksesi yhdessä paikassa pyyhkäisemällä minkä tahansa näytön yläosasta.

• Uudet ilmoitukset näkyvät lyhyen aikaa näytön yläosassa

• Katso ohjelmien ilmoituksia lukitulla näytöllä

• Siirry ohjelmaan lukitulla näytöllä liu'uttamalla ilmoitusohjelman kuvaketta oikealle

iMessage

• Lähetä ja vastaanota rajoittamaton määrä teksti-, kuva- ja videoviestejä muiden iOS 5 -käyttäjien kanssa

• Seuraa viestien lähettämistä ja lukemista toimitus- ja lukukuittausten avulla

• Ryhmäviestit ja suojattu salaus

• Toimii mobiiliverkon ja Wi-Fin avulla*

Lehtikioski

• Järjestää automaattisesti aikakaus- ja sanomalehtitilaukset Koti-valikossa

• Näyttää uusimman numeron kannen

• Uudet numerot latautuvat taustalla

Muistutukset tehtävälistojen hallitsemiseksi

• Synkronoidaan iCloudin, iCalin ja Outlookin kanssa

• iPhone 4S:n ja iPhone 4:n käytössä ovat sijaintipohjaiset muistutukset, jotka muistuttavat lähdettäessä kohteesta tai saavuttaessa kohteeseen

Sisäinen Twitter-tuki

• Kirjaudu sisään kerran Asetuksissa ja tviittaa suoraan Kamerasta, Kuvista, Kartoista, Safarista ja YouTubesta

• Lisää sijainti kaikkiin tviitteihin

• Näytä Twitter-profiilien kuvat ja käyttäjätunnukset Yhteystiedoissa

Parannuksia kameratoimintoihin laitteissa, joissa on kamera

• iPhone 4S:n, iPhone 4:n, iPhone 3GS:n ja iPod touchin (4. sukupolvi) kamera voidaan avata nopeasti, kun laite nukkuu. Paina Koti-painiketta kahdesti ja kamerakuvake ilmestyy näytölle

• Ota kuva äänenvoimakkuuden lisäyspainikkeella

• Valinnainen ruudukko auttaa sinua ottamaan tasapainoisen kuvan

• Lähennä nipistämällä esikatselunäytössä

• Kameran rulla tulee näkyviin pyyhkäisemällä, kun olet esikatselunäytössä

• Lukitse tarkennus ja valotus pitämällä painettuna. iPad 2 ja iPod touch (4. sukupolvi) tukevat vain valotuksen lukitusta

Parannuksia kuvatoimintoihin laitteissa, joissa on kamera

• Rajaa ja pyöritä

• Punasilmäisyyden poisto

• Kuvan korostus yhdellä napautuksella

• Järjestä kuvat albumeihin

Parannuksia Mailiin

• Muotoile tekstiä lihavoimalla, kursivoimalla tai alleviivaamalla

• Voit sisentää tekstiä

• Voit järjestellä osoitekenttien nimiä uudelleen vetämällä

• Voit liputtaa viestejä

• Voit kerralla merkitä useita viestejä liputetuiksi, luetuiksi tai lukemattomiksi

• Voit muokata sähköpostien ilmoitusääniä

• S/MIME

Parannuksia Kalenteriin

• Vuosinäkymä iPadissa ja uusi viikkonäkymä iPhonessa ja iPod touchissa

• Luo tapahtuma napauttamalla

• Katso ja lisää tapahtumaliitteitä

Parannuksia Game Centeriin

• Käytä omaa kuvaa Game Center -tililläsi

• Vertaile omia tuloksiasi kavereiden tuloksiin

• Etsi uusia Game Center -kavereita kaverien kavereista ja kaverisuosituksista

• Löydä uusia pelejä muokattujen pelisuositusten avulla

• AirPlay-peilaus iPad 2:lle ja iPhone 4S:lle

Moniajon eleet iPadissa

• Siirry Koti-valikkoon nipistämällä neljällä tai viidellä sormella

• Tuo moniajopalkki näkyviin pyyhkäisemällä ylös

• Vaihda ohjelmaa pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle

Suorita laitteen käyttöönotto ja aktivointi laitteen käyttöönottoapurin avulla

Langattomat ohjelmistopäivitykset ilman tietokoneeseen liittämistä

iCloud-tuki

• iTunes-pilvi

• Kuvavirta

• Dokumentit-pilvi

• Ohjelmien ja kirjojen automaattinen lataus ja ostohistoria

• Varmuuskopiointi

• Yhteystiedot, kalenteri ja sähköpostit

• Etsi iPhoneni

iPadin Musiikki-ohjelma on suunniteltu uudelleen

• Tunnittainen sääennuste

• Reaaliaikaiset pörssikurssit

• Langaton iTunes-synkronointi

Parannuksia näppäimistöön

• iPadissa on jaettu näppäimistö

• Automaattisen korjauksen tarkkuutta on parannettu

• Parannettu kiinan- ja japaninkielinen syöte

• Uusi emoji-näppäimistö

• Oma sanakirja automaattisille korjauksille

• Voit luoda näppäimistöoikopolkuja usein käytetyille sanonnoille

Parannuksia käyttöapuun

• iPhone 4S:ssä ja iPhone 4:ssä on mahdollista asettaa LED-väläytys tuleville puheluille ja viesteille

• Voit luoda iPhonessa muokattuja värinäkuvioita tuleville puheluille

• Uusi käyttöliittymä iOS-käyttöä varten motorisesti ja fyysisesti vajaakuntoisille tarkoitetuilla syöttölaitteilla

• Laite voi puhua tekstivalinnan

• Muokattu kohteen merkitseminen VoiceOverille

Parannuksia Exchange ActiveSynciin

• Langaton tehtävien synkronointi

• Merkitse viestejä liputetuiksi, luetuiksi tai lukemattomiksi

• Parannettu offline-tuki

• Tallenna uusi yhteystieto GAL-palvelusta

Yli 1 500 uutta kehittäjien API-rajapintaa

Virheenkorjauksia

* Operaattori saattaa periä datamaksun. Viestit lähetetään tekstiviesteinä, kun iMessage ei ole käytettävissä. Tekstiviesteihin sovelletaan operaattorin tekstiviestimaksuja.

Tietoja tämän päivityksen turvallisuussisällöstä löytyy osoitteesta: http://support.apple.com/fi-fi/HT1222