Applen sirulla varustetut modulaariset Mac-pöytäkoneet: mekaaniset ongelmat

Vianmääritys, kun tietokone tuntuu epätavallisen lämpimältä, sen haju on epätavallinen tai se pitää liiallista melua tai huminaa tai värisee liikaa

Ongelmien tunnistaminen

Lue nämä artikkelit, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Tietokone tuntuu epätavallisen lämpimältä

• Huomautus: pöytätietokoneet saattavat lämmetä ja pitää tavallista kovempaa ääntä raskaan käytön aikana sekä alkuasennuksen ja Spotlight-indeksoinnin aikana. Tämä on normaalia, eikä sitä katsota huoltoa vaativaksi ongelmaksi.

• Tietokoneesta tulee palaneen tai savun hajua tai muuta epätavallista hajua

• Huomautus: hajut voivat olla tarkoituksellisia tai liittyä siihen, että tuote on uusi. Esimerkiksi joistakin USB-C-kaapeleista saattaa tulla epätavallista hajua. Tämä haju on tarkoituksellinen: sillä pyritään estämään, etteivät pienet lapset tai lemmikit pureskelisi kaapelia.

• Tietokoneesta kuuluu melua tai se värisee

• Tietokoneesta kuuluu liiallista tuulettimen ääntä

Tietoja Apple-laitteiden tuulettimista ja tuulettimen äänestä

Energiankulutuksen tarkasteleminen Macin Järjestelmän valvonnassa

Jos et saanut ratkaistua ongelmaa noudattamalla tukiartikkelin ohjeita, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile seuraavia ohjeita ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Vertaa tietokoneen käyttölämpötilaa vastaavaan tietokoneeseen.

2. Irrota kaikki oheislaitteet tietokoneesta.

3. Siirrä tietokone toiseen paikkaan ja kytke virtajohto toiseen pistorasiaan. Tarkista sitten, kuuluuko melua edelleen. Melu voi johtua muiden tietokoneen lähellä toimivien tai samaan pistorasiaan liitettyjen sähkölaitteiden aiheuttamista häiriöistä.

4. Varmista, että tietokone on tasaisella ja kovalla alustalla ja etteivät tuuletusaukot ole tukossa. Tarkista sitten, onko lämpötilaongelma ratkennut.

5. Tarkista, onko tietokoneessa merkkejä nesteroiskeista. Nestevahinko voi aiheuttaa sisäisen oikosulun ja pysäyttää tuulettimen toiminnan.

Manuaalisten testien ja diagnostiikkatestien suorittaminen

Jos et saanut ratkaistua ongelmaa noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai tarkistamalla mahdolliset syyt, suorita seuraavat manuaaliset ja diagnostiikkatestit ongelman syyn eristämiseksi:

1. Suorita Mac Resource Inspector (MRI) ‑diagnostiikkaohjelmisto.

• Huomautus: tämä testi kerää diagnostiikkatietoja ja varmistaa, että lämpöanturin lukemat ovat sallituissa rajoissa. Tarkista, näkyykö MRI-testin tuloksissa virtaan, tuulettimeen tai lämpöön liittyviä varoituksia tai vikoja.

Tietokoneen avaaminen ja tarkistaminen

Jos et saanut ratkaistua tai eristettyä ongelmaa noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai suorittamalla diagnostiikkatestejä, avaa ja tarkista tietokone mallikohtaisen korjausoppaan ohjeiden avulla. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa voi aiheuttaa jonkin ongelmista.

1. Avaa tietokone noudattamalla korjausoppaan ohjeita.

2. Tarkista sisäiset komponentit ja kotelo fyysisten vaurioiden, kastumisen, epäpuhtauksien tai palaneiden tai tummentuneiden alueiden varalta.

3. Tarkista, onko jäähdytyselementin tai jonkin tuulettimen ympärillä pölyä tai roskia. Poista pöly ja roskat jäähdytyselementistä ja tuulettimista varovasti ESD-suojatulla imurilla tai paineilmalla. Varmista, että kaikki tuulettimet pyörivät vapaasti eikä mikään niistä ole tukossa.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.

Osan vaihtaminen

Jos et saanut ratkaistua tai eristettyä ongelmaa noudattamalla edellä annettuja ohjeita, vaihda seuraavat osat yksi kerrallaan esitetyssä järjestyksessä. Kun olet vaihtanut ensimmäisen osan, toista vianmääritysvaiheet ja selvitä, ratkaisiko osan vaihtaminen ongelman. Jos ongelma ei ratkennut, vaihda seuraava osa.

• Vaihda viallinen tuuletin tai puhallin.

• Vaihda emolevy.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.