Tietoa suojauspäivitys 2022-003 Catalinan turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan suojauspäivitys 2022-003 Catalinan turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

Suojauspäivitys 2022-003 Catalina

Julkaistu 14.3.2022

AppKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2022-22665: Lockheed Martin Red Team

Kohta lisätty 25.5.2022

AppleGraphicsControl

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Appi saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-22631: Wang Yu (cyberserval)

Kohta päivitetty 25.5.2022

AppleScript

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-22648: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

Kohta päivitetty 25.5.2022

AppleScript

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: vilpillisessä tarkoituksessa tuotettu AppleScript-binääri saattaa aiheuttaa sovelluksen odottamattoman sulkeutumisen tai prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-22627: Qi Sun ja Robert Ai (Trend Micro)

CVE-2022-22626: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

AppleScript

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: vilpillisessä tarkoituksessa tuotettu AppleScript-binääri saattaa aiheuttaa sovelluksen odottamattoman sulkeutumisen tai prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-22625: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

AppleScript

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haitallisen tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2022-22597: Qi Sun ja Robert Ai (Trend Micro)

BOM

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haitallinen ZIP-arkisto saattoi pystyä ohittamaan Gatekeeper-tarkistukset.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-22616: Ferdous Saljooki (@malwarezoo) ja Jaron Bradley (@jbradley89) (Jamf Software) sekä Mickey Jin (@patch1t)

CUPS

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Appi saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-26691: Joshua Mason (Mandiant)

Kohta lisätty 25.5.2022

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla tilan käsittelyä.

CVE-2022-46706: Wang Yu (cyberserval) ja Pan ZhenPeng (@Peterpan0927, Alibaba Security Pandora Lab)

Kohta lisätty 8.6.2023

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla tilan käsittelyä.

CVE-2022-22661: Wang Yu (cyberserval) ja Pan ZhenPeng (@Peterpan0927, Alibaba Security Pandora Lab)

Kohta päivitetty 25.5.2022 ja 8.6.2023

Kernel

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-22613: nimetön tutkija, Alex

Kernel

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2022-22615: nimetön tutkija

CVE-2022-22614: nimetön tutkija

Kernel

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Etuoikeutetussa asemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä toteuttamaan palvelunestohyökkäyksen.

Kuvaus: Nollaosoittimen epäviittaus korjattiin parantamalla tarkistusta.

CVE-2022-22638: derrek (@derrekr6)

Login Window

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Henkilö, jolla oli pääsy Maciin, saattoi pystyä ohittamaan kirjautumisikkunan.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-22647: Yuto Ikeda (Kyushu University)

Kohta päivitetty 25.5.2022

LoginWindow

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattaa pystyä näkemään edellisen sisään kirjautuneen käyttäjän työpöydän nopean käyttäjän vaihtuvalta näytöltä.

Kuvaus: Valtuutusongelma ratkaistiin parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-22656

MobileAccessoryUpdater

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-22672: Siddharth Aeri (@b1n4r1b01)

Kohta lisätty 25.5.2022

PackageKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haittaohjelma, jolla oli pääkäyttöoikeudet, saattoi pystyä muokkaamaan järjestelmätiedostojen sisältöä.

Kuvaus: Symbolisten linkkien käsittelyyn liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2022-26688: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

Kohta lisätty 25.5.2022

PackageKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Appi saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-22617: Mickey Jin (@patch1t)

QuickTime Player

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: liitännäinen saattoi pystyä saamaan apin käyttöoikeudet ja käyttämään käyttäjätietoja.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-22650: Wojciech Reguła (@_r3ggi, SecuRing)

WebKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi paljastaa arkaluonteisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Evästeiden hallintaongelma ratkaistiin parantamalla tilan hallintaa.

CVE-2022-22662: Prakash (@1lastBr3ath, Threat Nix)

Kohta lisätty 25.5.2022

WebKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haitallisen Mail-sähköpostiviestin käsitteleminen saattoi johtaa satunnaisen Javascript-koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2022-22589: Heige (KnownSec 404 Team, knownsec.com) ja Bo Qu (Palo Alto Networks, paloaltonetworks.com)

Kohta lisätty 25.5.2022

WebKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi paljastaa arkaluonteisia käyttäjätietoja.

Kuvaus: Evästeiden hallintaongelma ratkaistiin parantamalla tilan hallintaa.

WebKit Bugzilla: 232748

CVE-2022-22662: Prakash (@1lastBr3ath, Threat Nix)

xar

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä kirjoittamaan mielivaltaisia tiedostoja.

Kuvaus: Symbolisten linkkien käsittelyssä oli tarkistusongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla symbolisten linkkien tarkistamista.

CVE-2022-22582: Richard Warren (NCC Group)

Kiitokset

Intel Graphics Driver

Haluamme kiittää Jack Datesia (RET2 Systems, Inc.) ja Yinyi Wuta (@3ndy1) heidän avustaan.

syslog

Haluamme kiittää Yonghwi Jiniä (@jinmo123, Theori) hänen avustaan.

TCC

Haluamme kiittää Csaba Fitzliä (@theevilbit, Offensive Security) hänen avustaan.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.