Tietoja macOS Big Sur 11.6.2:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan macOS Big Sur 11.6.2:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

macOS Big Sur 11.6.2

Julkaistu 13. joulukuuta 2021

Archive Utility

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallinen ohjelma saattoi ohittaa Gatekeeper-tarkistukset

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-30950: @gorelics

Bluetooth

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä paljastamaan kernel-muistin sisältöä

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2021-30931: Weiteng Chen, Zheng Zhang ja Zhiyun Qian (UC Riverside) ja Yu Wang (Didi Research America)

Bluetooth

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2021-30935: nimetön tutkija

ColorSync

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ICC-profiilien käsittelyssä on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-30942: Mateusz Jurczyk (Google Project Zero)

CoreAudio

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: puskurin ylivuoto-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2021-30957: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

Kohta lisätty 25.5.2022

CoreAudio

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston jäsentäminen saattoi aiheuttaa käyttäjätietojen paljastumisen

Kuvaus: Muistin alustusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2021-30962: JunDong Xie – Ant Security Light-Year Lab

Kohta lisätty 25.5.2022

CoreAudio

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston jäsentäminen saattoi aiheuttaa käyttäjätietojen paljastumisen

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2021-30959: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

CVE-2021-30961: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

CVE-2021-30963: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

Kohta päivitetty 25.5.2022

CoreAudio

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen äänitiedoston toistaminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-30958: JunDong Xie (Ant Security Light-Year Lab)

Crash Reporter

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Paikallinen hyökkääjä saattoi pystyä korottamaan oikeuksiaan

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-30945: Zhipeng Huo (@R3dF09) ja Yuebin Sun (@yuebinsun2020) (Tencent Security Xuanwu Lab, xlab.tencent.com)

File Provider

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan tietosuoja-asetukset

Kuvaus: Käyttöoikeusongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2021-31007: Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

Kohta lisätty 25.5.2022

FontParser

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen fonttitiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-31013: Daniel Lim Wee Soong of STAR Labs

Kohta lisätty 16.9.2022

Game Center

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittasovellus saattaa päästä käsiksi käyttäjän yhteystietoihin.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2021-30895: Denis Tokarev (@illusionofcha0s)

Kohta lisätty 25.5.2022

Graphics Drivers

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Puskurin ylivuoto korjattiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-30977: Jack Dates (RET2 Systems, Inc.)

Help Viewer

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen URL:n käsittely saattaa aiheuttaa odottamattoman JavaScript-suorituksen levyllä olevasta tiedostosta

Kuvaus: Polun käsittelyn ongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2021-30969: Zhipeng Huo (@R3dF09) ja Yuebin Sun (@yuebinsun2020) (Tencent Security Xuanwu Lab, xlab.tencent.com)

ImageIO

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-30939: Mickey Jin (@patch1t) – Trend Micro, Jaewon Min – Cisco Talos, Rui Yang ja Xingwei Lin – Ant Security Light-Year Lab

Kohta päivitetty 25.5.2022

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Puskurin ylivuoto korjattiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-30981: Liu Long – Ant Security Light-Year Lab, Jack Dates – RET2 Systems, Inc.

Kohta päivitetty 25.5.2022

IOUSBHostFamily

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai keon vioittumisen

Kuvaus: Kilpailutilanne on ratkaistu parantamalla lukitusta.

CVE-2021-30982: Weiteng Chen, Zheng Zhang ja Zhiyun Qian (UC Riverside) sekä Yu Wang (Didi Research America)

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2021-30927: Xinru Chi (Pangu Lab)

CVE-2021-30980: Xinru Chi (Pangu Lab)

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Muistin vioittumishaavoittuvuus on korjattu parantamalla lukitsemista.

CVE-2021-30937: Sergei Glazunov (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-30949: Ian Beer (Google Project Zero)

LaunchServices

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallinen ohjelma saattoi ohittaa Gatekeeper-tarkistukset.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2021-30990: Ron Masas (BreakPoint.sh)

LaunchServices

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallinen ohjelma saattoi ohittaa Gatekeeper-tarkistukset

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-30976: chenyuwang (@mzzzz__) ja Kirin (@Pwnrin) (Tencent Security Xuanwu Lab)

Model I/O

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen USD-tiedoston käsitteleminen saattoi paljastaa muistin sisällön.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-30929: Rui Yang ja Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

Model I/O

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen USD-tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2021-30979: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro)

Model I/O

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen USD-tiedoston käsitteleminen saattoi paljastaa muistin sisällön

Kuvaus: Puskurin ylivuotoon liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2021-30940: Rui Yang ja Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

CVE-2021-30941: Rui Yang ja Xingwei Lin (Ant Security Light-Year Lab)

Model I/O

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen tiedoston käsittely saattoi paljastaa käyttäjätietoja

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-30973: Ye Zhang (@co0py_Cat, Baidu Security)

Model I/O

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallisen USD-tiedoston käsitteleminen saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2021-30971: Ye Zhang (@co0py_Cat, Baidu Security)

Preferences

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajemmat käyttöoikeudet

Kuvaus: Kilpailutilanne on korjattu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2021-30995: Mickey Jin (@patch1t, Trend Micro), Mickey Jin (@patch1t)

Sandbox

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan tiettyjä tietosuoja-asetuksia.

Kuvaus: Kovan linkin toimintaan liittyvä vahvistusongelma on korjattu parannetuilla eristysrajoituksilla.

CVE-2021-30968: Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

Sandbox

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Appi saattoi käyttää käyttäjän tiedostoja

Kuvaus: Käyttöoikeusongelma on ratkaistu lisäämällä eristysrajoituksia.

CVE-2021-30947: Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

Sandbox

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan tiettyjä tietosuoja-asetuksia

Kuvaus: logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla rajoituksia.

CVE-2021-30946: @gorelics ja Ron Masas (BreakPoint.sh)

Kohta päivitetty 11.5.2023

Script Editor

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallinen OSAX-skriptin lisäys saattaa ohittaa Gatekeeper-tarkistukset ja kiertää eristysrajoitukset

Kuvaus: Tämä ongelma on korjattu poistamalla JavaScriptin suorittaminen käytöstä komentosarjasanakirjaa tarkasteltaessa.

CVE-2021-30975: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

SMB

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2021-31002: Peter Nguyễn Vũ Hoàng of STAR Labs

Kohta lisätty 16.9.2022

TCC

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-30767: @gorelics

TCC

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan tietosuoja-asetukset

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-30970: Jonathan Bar Or (Microsoft)

TCC

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Haitallinen appi voi aiheuttaa palveluneston päätelaitteiden suojauksen käyttäjille

Kuvaus: Logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2021-30965: Csaba Fitzl (@theevilbit, Offensive Security)

Wi-Fi

Saatavuus: macOS Big Sur

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai lukemaan kernel-muistia

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2021-30938: Xinru Chi (Pangu Lab)

Kiitokset

Admin Framework

Haluamme kiittää Simon Andersenia (Aarhus University) ja Pico Mitchelliä heidän avustaan.

Bluetooth

Haluamme kiittää Haram Parkia (Korea University) hänen avustaan.

Kohta lisätty 25.5.2022

ColorSync

Haluamme kiittää Mateusz Jurczykiä (Google Project Zero) hänen avustaan.

Contacts

Haluamme kiittää Minchan Parkia (03stin) hänen avustaan.

Kernel

Haluamme kiittää Amit Kleinia (Bar-Ilania University's Center for Research in Applied Cryptography and Cyber Security) hänen avustaan.

Model I/O

Haluamme kiittää Rui Yangia ja Xingwei Liniä (Ant Security Light-Year Lab) heidän avustaan.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.