Tietoja suojauspäivitys 2022-004 Catalinan turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan suojauspäivitys 2022-004 Catalinan turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Lisätietoja turvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuus -sivulla.

Suojauspäivitys 2022-004 Catalina

Julkaistu 16.5.2022

apache

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: apachessa esiintyi useita ongelmia.

Kuvaus: useita ongelmia ratkaistiin päivittämällä apache versioon 2.4.53.

CVE-2021-44224

CVE-2021-44790

CVE-2022-22719

CVE-2022-22720

CVE-2022-22721

AppKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: Logiikkaongelma on ratkaistu parantamalla validointia.

CVE-2022-22665: Lockheed Martin Red Team

AppleEvents

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: etäkäyttäjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2022-22630: Jeremy Brown yhteistyössä Trend Micro Zero Day Initiativen kanssa

Kohta lisätty 6.6.2023

AppleGraphicsControl

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haitallisen kuvan käsitteleminen saattoi aiheuttaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26751: Michael DePlante (@izobashi) – Trend Micro Zero Day Initiative

AppleScript

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: vilpillisessä tarkoituksessa tuotettu AppleScript-binääri saattaa aiheuttaa sovelluksen odottamattoman sulkeutumisen tai prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukuongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26697: Qi Sun ja Robert Ai – Trend Micro

AppleScript

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: vilpillisessä tarkoituksessa tuotettu AppleScript-binääri saattaa aiheuttaa sovelluksen odottamattoman sulkeutumisen tai prosessimuistin paljastumisen.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku ratkaistiin parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-26698: Qi Sun – Trend Micro

CoreTypes

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haitallinen ohjelma saattoi ohittaa Gatekeeper-tarkistukset.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parannetuilla tarkistuksilla luvattomien toimintojen estämiseksi.

CVE-2022-22663: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

CVMS

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä hankkimaan pääkäyttöoikeudet.

Kuvaus: muistin alustusongelma on korjattu.

CVE-2022-26721: Yonghwi Jin (@jinmo123) – Theori

CVE-2022-26722: Yonghwi Jin (@jinmo123) – Theori

DriverKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin käyttöongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-26763: Linus Henze (Pinauten GmbH, pinauten.de)

Graphics Drivers

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen lukemisen ongelma saattoi johtaa kernel-muistin paljastumiseen. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen validointia.

CVE-2022-22674: nimetön tutkija

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-26720: Liu Long – Ant Security Light-Year Lab

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin lukemiseen liittyvä ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26770: Liu Long – Ant Security Light-Year Lab

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26756: Jack Dates (RET2 Systems, Inc)

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26769: Antonio Zekic (@antoniozekic)

Intel Graphics Driver

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26748: Jeonghoon Shin (Theori) yhteistyössä Trend Micro Zero Day Initiativen kanssa

Kernel

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2022-26714: Peter Nguyễn Vũ Hoàng (@peternguyen14) – STAR Labs (@starlabs_sg)

Kernel

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Appi saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2022-26757: Ned Williamson – Google Project Zero

libresolv

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Etäkäyttäjä saattoi pystyä aiheuttamaan palveluneston.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-32790: Max Shavrick (@_mxms, Google Security Team)

Kohta lisätty 21.6.2022

libresolv

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: hyökkääjä voi saada aikaan ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: kokonaisluvun ylivuoto on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2022-26775: Max Shavrick (@_mxms) – Google Security Team

LibreSSL

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haitallisen varmenteen käsittely saattoi johtaa palvelunestoon.

Kuvaus: palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla tietojen vahvistamista.

CVE-2022-0778

libxml2

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi aiheuttaa apin odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Use-after-free-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa.

CVE-2022-23308

OpenSSL

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: haitallisen varmenteen käsittely saattoi johtaa palvelunestoon.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-0778

PackageKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: appi saattoi saada laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: logiikkaongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2022-32794: Mickey Jin (@patch1t)

Kohta lisätty 4.10.2022

PackageKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: haittaohjelma saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän suojattuja osia.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parannetuilla oikeuksilla.

CVE-2022-26727: Mickey Jin (@patch1t)

Printing

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan tietosuoja-asetukset.

Kuvaus: tämä ongelma on ratkaistu poistamalla haavoittuvuuden aiheuttanut koodi.

CVE-2022-26746: @gorelics

Security

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä ohittamaan allekirjoituksen vahvistuksen.

Kuvaus: varmenteiden jäsennysongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-26766: Linus Henze – Pinauten GmbH (pinauten.de)

SMB

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Appi saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin kirjoitusongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2022-26715: Peter Nguyễn Vũ Hoàng (STAR Labs)

SoftwareUpdate

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haitallinen ohjelma saattoi pystyä käyttämään rajoitettuja tiedostoja.

Kuvaus: Ongelma on ratkaistu parannetuilla oikeuksilla.

CVE-2022-26728: Mickey Jin (@patch1t)

TCC

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä ottamaan kuvan käyttäjän näytöstä.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla tarkistuksia.

CVE-2022-26726: Antonio Cheong Yu Xuan (YCISCQ)

Kohta päivitetty 6.6.2023

Tcl

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi pystyä poistumaan eristyksestään.

Kuvaus: ongelma on ratkaistu parantamalla ympäristön puhdistamista.

CVE-2022-26755: Arsenii Kostromin (0x3c3e)

WebKit

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Haitallisen Mail-sähköpostiviestin käsitteleminen saattoi johtaa satunnaisen Javascript-koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Varmistusongelma ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2022-22589: Heige (KnownSec 404 Team, knownsec.com) ja Bo Qu (Palo Alto Networks, paloaltonetworks.com)

Wi-Fi

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Sovellus saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2022-26761: Wang Yu (Cyberserval)

zip

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: haitallisen tiedoston käsittely saattoi johtaa palvelunestoon.

Kuvaus: palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla tilankäsittelyä.

CVE-2022-0530

zlib

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Hyökkääjä saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma korjattiin parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2018-25032: Tavis Ormandy

zsh

Saatavuus: macOS Catalina

Vaikutus: Etähyökkääjä saattoi pystyä aiheuttamaan mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: ongelma on korjattu päivittämällä zsh-versioon 5.8.1.

CVE-2021-45444

Kiitokset

PackageKit

Haluamme kiittää Mickey Jinia (@patch1t, Trend Micro) hänen avustaan.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.