MacBook Pro (14 tuumaa, 2023) – emolevy

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• #00 Phillips -ristipääruuvimeisseli

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (0,3–1,2 Nm)

• Säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• ESD-suojatut pinsetit

• Kapton-teippi

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Torx T5 -vaihtopää

• Torx T6 ‑vaihtopää

Vaara

• Tämä toimintatapa vaatii järjestelmän määrityksen System Configurationilla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos asennat uuden emolevyn, sinun on asennettava myös uusi Touch ID ‑levy.

Tärkeää

Tämä toimintatapa edellyttää ruuvien polyesterikalvosuojuksia, jotka toimitetaan korvaavan osan mukana, mutta ne voidaan tilata myös erikseen.

Huomautus: Emolevy ja jäähdytyselementti saattavat näyttää erilaisilta, mutta toimintatapa on sama.

Irrottaminen

1. Irrota 17 3IP-ruuvia kahdeksasta seuraavasta suojakotelosta sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä:

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06959) MagSafe 3 -liittimen suojakotelosta (1)

• kolme 3IP-ruuvia (923-06854) vasemman USB-C-levyn liittimien suojakotelosta (2)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) äänikortin liittimen suojakotelosta (3)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) oikean USB-C-levyn liittimen suojakotelosta (4)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-07034) Touch ID  -levyn liittimen suojakotelosta (5)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) näytön liittimen suojakotelosta (6)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) näytön liittimen suojakotelosta (7)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) kannen kulmatunnistimen liittimen suojakotelosta (8).

2. Irrota kahdeksan seuraavaa suojakoteloa ESD-suojatuilla pinseteillä ja laita ne talteen odottamaan kokoamista:

• MagSafe 3 -liittimen suojakotelo (1)

• vasemman USB-C-levyn liittimen suojakotelo (2)

• äänikortin liittimen suojakotelo (3)

• oikean USB-C-levyn liittimen suojakotelo (4)

• Touch ID  -levyn liittimen suojakotelo (5)

• näytön liittimen suojakotelo (6)

• näytön liittimen suojakotelo (7)

• kannen kulmatunnistimen liittimen suojakotelo (8).

3. Nosta kymmenen seuraavan joustavan kaapelin päät pois emolevyn liitännöistä mustalla tikulla:

• MagSafe 3:n joustava kaapeli (1)

• vasemman USB-C-levyn joustavat kaapelit (2, 3)

• äänikortin joustava kaapeli (4)

• oikean USB-C-levyn joustava kaapeli (5)

• Touch ID  -levyn joustava kaapeli (6)

• näytön taustavalon joustava virtakaapeli (7)

• FaceTime HD -kameran joustava kaapeli (8)

• eDP:n joustava kaapeli (9)

• kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli (10).

4. Irrota polyesterisuojakalvot seuraavien seitsemän joustavan kaapelin päistä ESD-suojatuilla pinseteillä:

• mikrofonin joustava kaapeli (1)

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (2)

• näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (3)

• näppäimistön joustava kaapeli (4)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (5)

• oikean tuulettimen joustava kaapeli (6)

• vasemman tuulettimen joustava kaapeli (7).

5. Käännä seuraavan seitsemän joustavan kaapelin lukitusvivut ylös mustalla tikulla:

• mikrofonin joustava kaapeli (1)

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (2)

• näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (3)

• näppäimistön joustava kaapeli (4)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (5)

• oikean tuulettimen joustava kaapeli (6)

• vasemman tuulettimen joustava kaapeli (7).

• Tärkeää: Älä vielä irrota joustavia kaapeleita.

6. Levitä ESD-suojattujen pinsettien kärkiä ja aseta yksi kärki oikean tuulettimen joustavan kaapelin alle. Liu’uta pinsetin kärkeä varovasti joustavan kaapelin alla, jotta joustavan kaapelin ja emolevyn välillä oleva liimapinta irtoaa. Irrota vasemman tuulettimen joustavan kaapelin liimapinta toistamalla tämä vaihe.

•  Varoitus:

• Pidä pinsetit samansuuntaisena emolevyn pinnan kanssa välttääksesi vauriot.

• Älä koske emolevyn tai tuulettimen joustavien kaapeleiden pieniin osiin.

7. Liu’uta seuraavien seitsemän joustavan kaapelin päät liittimistään mustalla tikulla:

• mikrofonin joustava kaapeli (1)

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (2)

• näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (3)

• näppäimistön joustava kaapeli (4)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (5)

• oikean tuulettimen joustava kaapeli (6)

• vasemman tuulettimen joustava kaapeli (7).

8. Irrota neljän emolevyn keskellä olevan ruuvin polyesterikalvosuojukset ESD-suojatuilla pinseteillä.

• Tärkeää: Älä käytä ruuvien suojuksia uudelleen. Uudet ruuvien suojukset toimitetaan korvaavien osien mukana, mutta ne voidaan myös tilata erikseen.

9. Puhdista kaikki liimajäämät emolevystä mustalla tikulla tai ESD-suojatuilla pinseteillä.

10. Irrota seuraavat kolme ruuvia emolevystä säädettävällä (0,3–1,2 Nm) momenttiruuvimeisselillä ja Torx T6 -vaihtopäällä kuvan mukaisessa järjestyksessä:

• kaksi T6-ruuvia (923-07035) (1)

• yksi T6-ruuvi (923-07036) (2).

11. Irrota seuraavat viisi T5-ruuvia emolevystä säädettävällä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä kuvan mukaisessa järjestyksessä:

• yksi T5-ruuvi (923-08675) (1)

• kaksi T5-ruuvia (923-07037) (2)

• kaksi T5-ruuvia (923-08687) (3).

12. Irrota kuusi T5-ruuvia emolevystä säädettävällä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä:

• kaksi T5-ruuvia (923-08675) (1)

• neljä T5-ruuvia (923–07039) (2).

13. Käännä lämpökanavien suojukset ja joustavat kaapelit taaksepäin. Kiinnitä ne Kapton-teipillä kuvan osoittamalla tavalla.

• Tärkeää: Vain lämpökanavien suojukset ja tuulettimen joustavat kaapelit näkyvät taaksepäin teipattuina kuvassa. Varmista kuitenkin, että olet teipannut kaikki joustavat kaapelit pois emolevystä, jotta poistamiseen on riittävästi tilaa.

14. Nosta hieman emolevyn reunaa mustalla tikulla kuvan mukaisesti.

15. Kallista emolevyä varovasti kuvan osoittamalla tavalla (1). Liu’uta sitten emolevy ulos kotelon yläosasta (2). Käännä ohjauslevyn ja akunhallintayksikön joustavat kaapelit mustalla tikulla taaksepäin, kun irrotat emolevyn.

•  Varoitus: Älä vahingoita Touch ID  -levyn joustavaa kaapelia, kun irrotat emolevyn.

• Tärkeää: Älä irrota jäähdytyselementtiä emolevystä.

Kokoaminen

Tärkeää

Jos asennat alkuperäisen emolevyn takaisin, siirry kokoamisvaiheeseen 11. Jos asennat uuden emolevyn, jatka kokoamisvaiheeseen 1.

Varoitus

Jos asennat uuden emolevyn, älä hävitä pakkausta ja vahvikkeita. Pakkaus ja vahvikkeet on siirrettävä vanhaan emolevyyn ennen Apple-huoltoon palauttamista, jotta emolevy ei vahingoitu kuljetuksen aikana.

1. Asenna uusi Touch ID  -levy irrotus- ja kokoamisvaiheiden mukaisesti.

2. Irrota kuusi #00 Phillips -kiinnitysruuvia kokonaan uuden emolevyn ylävahvikkeista #00 Phillips -ristipääruuvimeisselillä.

3. Nosta ylävahvikkeet irti uudesta emolevystä ja aseta ne sivuun.

4. Nosta uusi emolevy irti alavahvikkeista ja aseta se sivuun.

5. Aseta alavahvikkeet vanhaan emolevyyn kuvan mukaisesti. Kohdista alavahvikkeiden ruuvinreiät vanhan emolevyn ruuvinreikien kanssa. Pidä alavahvikkeita paikoillaan ja käännä emolevy ympäri.

• Huomautus: Alavahvikkeet on merkitty seuraavasti:

• BL (vasen alakulma)

• BR (oikea alakulma).

6. Aseta ylävahvikkeet vanhalle emolevylle. Kohdista ylävahvikkeiden ruuvinreiät vanhan emolevyn ruuvinreikiin.

• Huomautus: Ylävahvikkeet on merkitty seuraavasti:

• TL (vasen yläkulma)

• TR (oikea yläkulma).

• Tärkeää: Ylävahvikkeiden kiinnitysruuvit asennetaan emolevyn ruuvinreikien läpi ja alavahvikkeiden ruuvinreikiin.

7. Kiinnitä kuusi #00 Phillips -kiinnitysruuvia kokonaan takaisin neljään vahvikkeeseen #00 Phillips -ristipääruuvimeisselillä.

8. Aseta vanha emolevy käytetyn ESD-suojatun pakkauksen sisään.

9. Aseta pakattu emolevy vaahtomuovikehykseen.

10. Sulje ja teippaa laatikko. Lähetä laatikko Apple-huoltoon.

11. Varmista, että lämpökanavien suojukset ja joustavat kaapelit on taitettu taaksepäin ja kiinnitetty kotelon yläosaan Kapton-teipillä.

12. Pidä emolevystä kiinni sen reunoista. Kallista emolevyn reunaa alaspäin, jotta se asettuu kotelon yläosaan (1). Laske sitten emolevy kotelon yläosaan (2). Ohjaa Touch ID  -levyn joustava kaapeli lämpömoduulin ja emolevyn välisen raon läpi (3).

•  Varoitus:

• Älä vahingoita Touch ID  -levyn joustavaa kaapelia, kun asetat emolevyn paikalleen.

• Varmista, ettei mikään joustava kaapeli jää puristuksiin emolevyn alle.

13. Irrota Kapton-teippi varovasti lämpökanavan suojista ja joustavista kaapeleista.

14. Pidä Torx T6 -vaihtopää kiinni säädettävässä (0,3–1,2 Nm) momenttiruuvimeisselissä. Aseta vääntömomentiksi 0,4 Nm. Kiinnitä sitten kolme T6-ruuvia takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T6 -vaihtopäällä kuvan mukaisessa järjestyksessä:

• kaksi T6-ruuvia (923-07035) (1)

• yksi T6-ruuvi (923-07036) (2).

15. Pidä Torx T5 -vaihtopää kiinni säädettävässä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselissä. Aseta vääntömomentiksi 20,5 Ncm. Kiinnitä sitten seuraavat viisi T5-ruuvia takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä kuvan mukaisessa järjestyksessä:

• yksi T5-ruuvi (923-08675) (1)

• kaksi T5-ruuvia (923-07037) (2)

• kaksi T5-ruuvia (923-08687) (3).

16. Pidä Torx T5 ‑vaihtopää kiinni säädettävässä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselissä. Aseta vääntömomentiksi 17,5 Ncm. Kiinnitä sitten kaksi T5-ruuvia (923-08675) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä.

17. Pidä Torx T5 ‑vaihtopää kiinni säädettävässä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselissä. Aseta vääntömomentiksi 28 Ncm. Kiinnitä sitten neljä T5-ruuvia (923-07039) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä.

18. Irrota uudet ruuvien polyesterikalvosuojukset liimataustasta. Aseta ruuvien suojukset kunkin neljän ruuvin päälle.

19. Kiinnitä ruuvien suojukset ruuveihin painamalla niitä.

20. Paina seuraavien kymmenen joustavan kaapelin päät emolevyn liittimiin:

• MagSafe 3:n joustava kaapeli (1)

• vasemman USB-C-levyn joustavat kaapelit (2, 3)

• äänikortin joustava kaapeli (4)

• oikean USB-C-levyn joustava kaapeli (5)

• Touch ID  -levyn joustava kaapeli (6)

• näytön taustavalon joustava virtakaapeli (7)

• FaceTime HD -kameran joustava kaapeli (8)

• eDP:n joustava kaapeli (9)

• kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli (10).

21. Liu’uta seuraavien seitsemän joustavan kaapelin päät kiinni liittimiin:

• mikrofonin joustava kaapeli (1)

• vasemman kaiuttimen joustava kaapeli (2)

• näppäimistön taustavalon joustava kaapeli (3)

• näppäimistön joustava kaapeli (4)

• oikean kaiuttimen joustava kaapeli (5)

• oikean tuulettimen joustava kaapeli (6)

• vasemman tuulettimen joustava kaapeli (7).

22. Käännä lukitusvivut alas mustan tikun litteällä päällä. Paina sitten polyesterikalvokielekkeet seitsemän joustavan kaapelin (1–7) päihin.

23. Aseta seuraavat kahdeksan suojakoteloa emolevyn liittimien päälle:

• MagSafe 3 -liittimen suojakotelo (1)

• Vasemman USB-C-levyn liittimien suojakotelo (2)

• äänikortin liittimen suojakotelo (3)

• oikean USB-C-levyn liittimen suojakotelo (4)

• Touch ID  -levyn liittimen suojakotelo (5)

• näytön liittimen suojakotelo (6)

• näytön liittimen suojakotelo (7)

• kannen kulmatunnistimen liittimen suojakotelo (8).

24. Kiinnitä seuraavat 17 ruuvia takaisin kahdeksaan suojakoteloon sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä:

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06959) MagSafe 3 -liittimen suojakoteloon (1)

• kolme 3IP-ruuvia (923-06854) vasemman USB-C-levyn liittimien suojakoteloon (2)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) äänikortin liittimen suojakoteloon (3)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) oikean USB-C-levyn liittimen suojakoteloon (4)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-07034) Touch ID  -levyn liittimen suojakoteloon (5)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) näytön liittimen suojakoteloon (6)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) näytön liittimen suojakoteloon (7)

• kaksi 3IP-ruuvia (923-06854) kannen kulmatunnistimen liittimen suojakoteloon (8).

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.