MacBook Pro (14-tuumainen, 2023) – kotelon pohja

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• akun kansi

• viiltosuojatut käsineet

• ESD-suojatut pinsetit

• pienikärkinen pysyvä tussi

• mikrokuitukiillotusliina

• Nailontikku (musta tikku)

• pentalobe-ruuvimeisseli

• imukuppi

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• Torx Plus 3IP 44 mm ‑puolikuuvaihtopää

• Torx T5 -vaihtopää

Irrottaminen

1. Aseta tietokone puhtaalle tasaiselle alustalle pohjapuoli ylöspäin.

2. Irrota neljä lyhyttä pentalobe-ruuvia kotelon pohjan etuosasta pentalobe-ruuvimeisselillä.

• Huomautus: Ruuvin väri on mallikohtainen.

• Hopea (923-06866)

• Tähtiharmaa (923-06868)

3. Irrota neljä pitkää pentalobe-ruuvia kotelon pohjan taka-osasta pentalobe-ruuvimeisselillä.

• Huomautus: Ruuvin väri on mallikohtainen.

• Hopea (923-06867)

• Tähtiharmaa (923-06869)

4. Kiinnitä imukuppi painamalla se kotelon pohjan vasempaan alakulmaan.

5. Kotelon pohja on kiinnitetty kotelon yläosaan neljällä sisäisellä kiinnikkeellä. Vedä imukupin kahvasta, kunnes tunnet kahden vasemmalla olevan sisäisen kiinnikkeen vapautuvan.

6. Vapauta imukuppi puristamalla sen reunoja.

7. Siirrä imukuppi oikeaan alakulmaan ja kiinnitä se kotelon pohjaan painamalla imukupin yläosaa.

8. Vedä imukupin kahvasta, kunnes tunnet kahden oikealla olevan sisäisen kiinnikkeen vapautuvan.

9. Vapauta imukuppi puristamalla sen reunoja.

10. Aseta mustan tikun litteä pää näytön ja kotelon yläosan (1) väliseen tuulettimen ja antennimoduulin rakoon kuvan mukaisesti. Vedä sitten mustaa tikkua jousien irrottamiseksi (2). Toista tämä raon toisessa päässä.

11. Irrota kotelon pohja ja aseta se etupuoli ylöspäin puhtaalle, tasaiselle pinnalle.

• Tärkeää: Jos vaihdat kotelon pohjan, toimi seuraavasti:

• Säilytä alkuperäinen kotelon pohja, kunnes korjaus on valmis.

• Kirjoita tietokoneen sarjanumero uuden kotelon pohjan sisäpinnalle pienikärkisellä pysyvällä tussilla.

• Jos vaihdat vain kotelon pohjan etkä muita osia, siirry kokoamisvaiheeseen 8.

12. Aseta akun kansi akun päälle.

13. Paina sitten akun kannen mustia kielekkeitä kotelon yläosan pidikkeisiin, kunnes tunnet napsahduksen.

14. Irrota ohjauslevyn liittimen suojakotelosta kaksi 3IP-ruuvia (923-06851) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä. Irrota suojakotelo ja säilytä se kokoamista varten.

•  Varoitus: Älä vielä irrota ohjauslevyn joustavaa kaapelia emolevystä. Ohjauslevyn joustavan kaapelin irrottaminen ennen akunhallintayksikön (BMU) joustavan kaapelin irrottamista voi vahingoittaa emolevyä.

15. Irrota polyesterikalvo varovasti akunhallintayksikön joustavan kaapelin (1) lukitusvivusta. Käännä sitten lukitusvipu (2) ylös mustalla tikulla.

16. Tartu akunhallintayksikön joustavan kaapelin päähän varovasti ESD-suojatuilla pinseteillä ja liu'uta kaapeli ulos liittimestä.

17. Nosta ohjauslevyn joustavan kaapelin pää irti emolevyn liittimestä.

18. Irrota BMU:n joustava kaapeli varovasti mustalla tikulla emolevystä ja T5-ruuvista.

19. Taita BMU:n joustava kaapeli ja ohjauslevyn joustava kaapeli (1) varovasti taaksepäin mustalla tikulla.

20. Poista T5-ruuvi (923-06849) (2) säädettävällä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 ‑vaihtopäällä.

Kokoaminen

Tärkeää

Jos vaihdat kotelon pohjan, säilytä alkuperäinen kotelon pohja, kunnes korjaus on valmis. Kirjoita tietokoneen sarjanumero uuden kotelon pohjan sisäpinnalle pysyvällä tussilla.

1. Pidä Torx T5 -vaihtopää kiinni säädettävässä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselissä. Aseta vääntömomentiksi 19 Ncm.

2. Taita BMU:n ja ohjauslevyn joustavat kaapelit (1) varovasti taaksepäin mustalla tikulla. Kiinnitä sitten T5-ruuvi (923-06849) (2) takaisin säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 ‑vaihtopäällä.

3. Paina ohjauslevyn joustavan kaapelin pää emolevyn liittimeen. Paina sitten varovasti akunhallintayksikön joustavaa kaapelia sen koko pituudelta, jotta se kiinnittyy T5-ruuviin ja emolevyyn.

4. Nosta akunhallintayksikön joustavan kaapelin pää liittimeen ESD-suojatuilla pinseteillä.

•  Varoitus: Älä kierrä akunhallintayksikön joustavaa kaapelia.

5. Käännä BMU:n joustavan kaapelin (1) lukitusvipu alas. Paina polyesterikalvo kiinni lukitusvipuun (2).

6. Aseta ohjauslevyn joustavan kaapelin suojakotelo ohjauslevyn joustavan kaapelin pään päälle. Kiinnitä sitten suojakoteloon takaisin kaksi 3IP-ruuvia (923-06851) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja 3IP-vaihtopäällä.

7. Pidä kiinni akun kannen reunoista ja nosta se irti kotelon yläosasta.

8. Käytä mikrokuitukiillotusliinaa varmistaaksesi, että kotelon pohjan sisäpuoli on puhdas ja roskaton.

9. Aseta kotelon pohja kotelon yläosan päälle. Kohdista kotelon pohjan takaosa tuuletin- ja antennimoduulin kanssa. Varmista, että kotelon pohjan pitkä reuna on samalla tasolla tuuletin- ja antennimoduulin tasaisen pinnan kanssa.

10. Pue käsineet käsiisi. Pidä kiinni kotelon pohjan etukulmista ja työnnä sitä hitaasti poispäin itsestäsi kohdistaaksesi sen näytön saranaan ja kotelon yläosaan.

11. Tunnet jousien lukittumisen, kun painat kotelon pohjaa.

• Tärkeää: Jos kotelon pohja ei ole oikeassa kohdassa, irrota se vetämällä sitä itseäsi kohti. Toista sitten vaiheet 9–11.

12. Kohdista lämpötuuletinkanavat nostamalla kotelon pohjan etureunaa enintään 2,5 cm.

13. Paina kotelon pohjan molempia reunoja samanaikaisesti, kunnes tunnet sisäkiinnikkeiden napsahtavan paikoilleen (1). Paina sitten samanaikaisesti kahta keskellä olevaa kohtaa (2) kiinnittääksesi kaksi jäljellä olevaa sisäistä kiinnikettä.

14. Varmista, että kotelon pohjan kaikki sivut ovat kohdakkain kotelon yläosan kaikkien sivujen kanssa. Jos kotelot on kohdistettu väärin, aloita uudelleen irrotusvaiheesta 4.

15. Kiinnitä neljä pitkää pentalobe-ruuvia takaisin kotelon pohjan taka-osaan pentalobe-ruuvimeisselillä.

• Huomautus: Käytä malliin sopivia oikean värisiä ruuveja.

• Hopea (923-06867)

• Tähtiharmaa (923-06869)

16. Kiinnitä neljä lyhyttä pentalobe-ruuvia takaisin kotelon pohjan etuosaan pentalobe-ruuvimeisselillä.

• Huomautus: Käytä malliin sopivia oikean värisiä ruuveja.

• Hopea (923-06866)

• Tähtiharmaa (923-06868)

Varoitus

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos olet asentanut uuden näytön, kannen kulmatunnistimen, emolevyn, Touch ID ‑levyn tai kotelon yläosan, laitteelle täytyy suorittaa System Configuration.

• Jos vaihdoit näytön, näytön keskikohdan yllä näkyy vääristymä, kunnes suoritat System Configurationin.

• Jos vaihdoit emolevyn, tietokone käynnistyy vianmääritystilassa, kunnes suoritat System Configurationin.

• Jos vaihdoit Touch ID -levyn, se toimii vain virtapainikkeena, kunnes suoritat System Configurationin.

• Jos vaihdoit kannen kulmatunnistimen, sulje näyttö 20 sekunnin ajaksi, kun sinua kehotetaan tekemään niin System Configuration ‑prosessin aikana. Jos näyttö ei ole suljettuna kokonaan prosessin aikana, sinun on asennettava toinen uusi kannen kulmatunnistin.