Jos Macin kirjautumissalasanan nollaaminen ei onnistu

Jos Macisi käyttäjätilin salasanan nollaaminen ei onnistu tavallisilla ohjeilla, kokeile näitä lisäohjeita.

Ennen kuin aloitat

Käynnistäminen macOS:n palautustoiminnolla

Noudata asianmukaisia ohjeita sen mukaan, onko käytössäsi Applen sirulla varustettu Mac vai ei. Jos et ole varma, voit kokeilla molempia ohjeita.

Jos käytössä on Applen sirulla varustettu Mac

1. Pidä Macin virtapainiketta painettuna.

2. Kun pidät virtapainiketta painettuna, Mac käynnistyy ja lataa käynnistysvalinnat. Kun näet Valinnat, vapauta virtapainike.

3. Klikkaa ensin Valinnat ja sitten sen alle ilmestyvää Jatka-painiketta.

Käynnistysvalinnat Macissa, jossa on Applen siru

Jos käytössä on jokin muu Mac

1. Käynnistä Mac painamalla virtapainiketta.

2. Kun päästät irti virtapainikkeesta, paina välittömästi näppäinyhdistelmää komento (⌘) + R ja pidä niitä painettuna.

3. Pidä näppäimiä painettuina, kunnes näet Apple-logon tai pyörivän maapallon.

4. Sinua saatetaan pyytää valitsemaan verkko Wi-Fi-valikostaWi-Fi-valikko tai liittämään verkkokaapeli. Jos et näe Wi‑Fi-valikkoa, etsi se näytön oikeasta yläkulmasta.

Jos sinua pyydetään valitsemaan ylläpitäjä

Jos sinua pyydetään antamaan Apple ID:n tiedot

Jos sinua pyydetään antamaan Apple ID:si tiedot sen jälkeen, kun olet valinnut ”Unohditko kaikki salasanat?”:

1. Anna Apple ID:si tiedot.

2. Anna pyydettäessä muille laitteillesi lähetetty vahvistuskoodi.

3. Valitse tarvittaessa käyttäjä, jonka salasanan haluat nollata:

1. Valitse käyttäjä, anna uudet salasanatiedot ja klikkaa Seuraava.

2. Klikkaa todennuksen onnistumisen jälkeen Lopeta.

3. Valitse Omenavalikko  > Käynnistä uudelleen ja kirjaudu sitten sisään uudella salasanalla. Salasana on nyt nollattu. Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta.

4. Jos näet Aktivointilukitus-ikkunan, klikkaa Poistu palautustyökaluun ja siirry sitten kohtaan Salasanan nollaus -apurin käyttäminen.

Jos sinua pyydetään antamaan palautusavain

Jos sinua pyydetään antamaan FileVaultin palautusavain, kun olet valinnut ”Unohditko kaikki salasanat?”:

1. Anna FileVault-palautusavain. Sait sen, kun otit FileVaultin käyttöön ja päätit luoda palautusavaimen sen sijaan, että olisit antanut iCloud-tilisi (Apple ID:si) poistaa levysi lukituksen.

2. Kun sinua pyydetään nollaamaan salasanasi, klikkaa Nollaa salasana.

3. Valitse käyttäjä, jonka salasana nollataan.

4. Klikkaa onnistuneen todennuksen jälkeen Lopeta.

5. Valitse Omenavalikko  > Käynnistä uudelleen ja kirjaudu sitten sisään uudella salasanalla. Salasana on nyt nollattu. Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta.

Salasanan nollaus -apurin käyttäminen

Kun olet suorittanut käynnistyksen macOS:n palautustoiminnolla, sinun pitäisi nähdä lisäappi-ikkuna (jos et nollannut salasanaasi Apple ID:n tai palautusavaimen avulla). Siinä näkyy vaihtoehtoja, kuten Time Machinesta palauttaminen, macOS:n uudelleenasennus ja Levytyökalun käyttö.

macOS:n palautustoiminto: Lisäapit-ikkuna
  1. Valitse valikkorivin Lisäohjelmat-valikosta Pääte.

2. Kirjoita Pääte-ikkunaan resetpassword ja paina rivinvaihtonäppäintä, jolloin Salasanan nollaus ‑apuri avautuu.

3. Jos sinua pyydetään valitsemaan ylläpitäjä, jonka salasanan tiedät, klikkaa ”Unohditko kaikki salasanat?”

4. Klikkaa Nollaa salasana -ikkunassa Poista Macin aktivointi ja vahvista sitten valintasi klikkaamalla Poista aktivointi.

5. Jos näkyviin tulee Aktivointilukitus-ikkuna, anna Apple ID:si sähköpostiosoite ja salasana ja klikkaa sitten Seuraava.

6. Anna Nollaa salasana -ikkunassa uudet salasanatiedot ja klikkaa sitten Seuraava. (Jos tässä ikkunassa näkyy useita käyttäjätilejä, klikkaa kunkin tilin nimen vieressä olevaa Aseta salasana -painiketta ja anna sitten kunkin tilin uudet salasanatiedot.)

7. Kun salasanan nollaus on suoritettu, klikkaa Lopeta.

8. Valitse Omenavalikko  > Käynnistä uudelleen ja kirjaudu sitten sisään uudella salasanalla.

Jos salasanan nollaaminen ei edelleenkään onnistu

Jos mikään muu ratkaisu ei toimi, voit nollata salasanan tyhjentämällä Macin.

1. Sammuta Mac ja käynnistä laite sitten macOS:n palautustoiminnolla edellä kuvatulla tavalla.

2. Kun sinua pyydetään valitsemaan ylläpitäjä, jonka salasanan tiedät, valitse valikkoriviltä Palautusapuri > Tyhjennä Mac.

3. Klikkaa Tyhjennä Mac -ikkunassa Tyhjennä Mac ja vahvista sitten valintasi klikkaamalla Tyhjennä Mac.

4. Jos Maciin ilmestyy sitä käynnistettäessä vilkkuva kysymysmerkki, paina virtapainiketta muutaman sekunnin ajan, kunnes Mac sammuu.

5. Käynnistä laite taas macOS:n palautustoiminnolla ja asenna macOS sitten uudelleen. Lue ohjeet macOS:n asentamiseen uudelleen.

Jos tarvitset apua

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos olet tyhjentänyt Macin etkä pysty asentamaan macOS:ää uudelleen, koska asentaja ei näe kovalevyä, jolle käyttöjärjestelmä pitäisi asentaa, sinun on ehkä vaihdettava levyn muoto:

1. Lopeta asentaja painamalla näppäinyhdistelmää komento (⌘) + Q.

2. Kun näet lisäappi-ikkunan, valitse Levytyökalu ja klikkaa sitten Jatka.

3. Valitse Levytyökalu-ikkunan sivupalkista ensimmäinen luettelokohde. Se on sisäinen kovalevy.

4. Klikkaa ikkunan oikeassa reunassa olevaa Tyhjennä-painiketta tai -välilehteä ja anna seuraavat tiedot:

Nimi: Macintosh HD

Muoto: Mac OS laajennettu (kirjaava)

Malli (jos näkyvissä): GUID-osiokartta.

5. Klikkaa Tyhjennä ja vahvista sitten valintasi klikkaamalla Tyhjennä.

6. Kun tyhjennys on valmis, lopeta Levytyökalu painamalla komento+Q ja palaa lisäappi-ikkunaan. macOS:n uudelleenasennuksen pitäisi nyt onnistua.