Jos sähköpostin vastaanottaminen ei onnistu iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Jos et pysty vastaanottamaan sähköpostia Mail-apissa iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, voit kokeilla seuraavia keinoja.

Ennen kuin aloitat

Muista ja tarkista seuraavat asiat:

• Kun teet iOS- tai iPadOS-varmuuskopion iCloudissa tai iTunesissa, varmuuskopioon sisällytetään sähköpostiasetuksesi mutta ei sähköpostejasi. Jos poistat sähköpostitilisi asetukset tai muutat niitä, aiemmin ladatut sähköpostiviestit voidaan poistaa laitteesta.

• Varmista, että laite on yhteydessä internetiin.

• Tarkista sähköpostipalveluntarjoajaltasi, onko palvelussa käyttökatko.

• Jos et pääse sähköpostiisi tai et voi lähettää ja vastaanottaa viestejä @icloud.com-sähköpostiosoitteellasi, lue, mitä voit tehdä.

Sähköpostiosoitteen ja salasanan tarkistaminen

Jos Mail-appi pyytää sinua antamaan sähköpostitilisi salasanan, varmista, että annat salasanan oikein. Voit tarkistaa sähköpostiosoitteesi ja salasanasi kirjautumalla sähköpostipalveluntarjoajasi verkkosivustoon.

Jos saat edelleen käyttäjätunnus- tai salasanavirheen, ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai järjestelmän ylläpitäjään.

Sähköpostien haun ja ilmoitusasetusten tarkistaminen Mailissa

Hae uudet tiedot -asetukset perustuvat oletusarvoisesti sähköpostipalvelusi asetuksiin. Jos Push ei ole saatavilla, tilisi oletusasetus on Hae. Nämä asetukset vaikuttavat siihen, miten laitteesi vastaanottaa sähköpostia. Näiden asetusten mukauttaminen:

1. Valitse Asetukset > Mail ja napauta sitten Tilit.

2. Napauta Hae uudet tiedot.

3. Valitse asetus, kuten Automaattisesti tai Käsin, tai valitse, kuinka usein Mail-appi hakee tiedot.

iOS 11:ssä ja sitä uudemmissa sekä iPadOS:ssä on oletusasetuksena Automaattisesti. Laitteesi hakee uusia tietoja taustalla vain, kun laite on latauksessa ja yhteydessä Wi-Fiin.

Varmista, että Mail-apin ilmoitusasetukset ovat oikein:

1. Valitse Asetukset ja napauta sitten Ilmoitukset.

2. Napauta Mail ja napauta sitten sähköpostitiliä.

3. Mukauta hälytyksiä, ääniä ja merkkejä.

Yhteyden ottaminen sähköpostipalveluntarjoajaan tai järjestelmän ylläpitäjään

1. Ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaan tai tarkista sähköpostipalveluntarjoajan sivustosta, onko palvelussa mahdollisesti käyttökatko.

2. Kysy sähköpostipalveluntarjoajalta tai järjestelmän ylläpitäjältä, onko sähköpostitililläsi otettu käyttöön tietoturvatoimintoja tai rajoituksia, kuten kaksivaiheinen vahvistus. Saatat tarvita erikoissalasanan tai sinun on ehkä pyydettävä lupa sähköpostipalveluntarjoajalta, jotta voit lähettää ja vastaanottaa laitteella sähköpostia.

3. Tarkista sähköpostitilisi asetukset sähköpostipalveluntarjoajalta tai järjestelmän ylläpitäjältä, jotta ne ovat varmasti ovat oikein.

Sähköpostitilin poistaminen ja luominen uudelleen

1. Kirjaudu tietokoneella sähköpostipalveluntarjoajasi verkkosivustoon. Varmista, että kaikki sähköpostiviestisi ovat siellä tai että sähköpostiviestisi on tallennettu muualle kuin laitteeseen.

2. Valitse laitteessa Asetukset > Mail ja napauta sitten Tilit.

3. Napauta poistettavaa sähköpostitiliä.

4. Valitse Poista tili.

5. Lisää tilisi uudelleen.

Jos nämä ohjeet eivät auta, ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaasi.