Applen sirulla varustetut Mac-kannettavat: virta- ja käynnistysongelmat

Heräämisen tai nukahtamisen ongelmien vianmääritys

Ajoittaisen sammumisen tai järjestelmän epävakauden vianmääritys

Käynnistysongelmien vianmääritys

Akun ja virtalähteen ongelmien tai virran puuttumisen ongelmien vianmääritys

Heräämisen tai nukahtamisen ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

• Tietokone ei herää, kun näytön kansi avataan

• Tietokone ei mene nukkumaan, kun näytön kansi suljetaan

Kokeile näitä ohjeita ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Avaa kannettavan näyttö ja herätä tietokone painamalla mitä tahansa näppäimistön näppäintä tai klikkaamalla ohjauslevyä tai liitettyä hiirtä. Sulje näyttö ja varmista, että tietokone menee nukkumaan.

2. Tarkista tietokoneen näytön kirkkaus sen varalta, että se on asetettu matalalle.

3. Tietokone saattaa olla turvallisen nukkumisen tilassa. Jos haluat herättää tietokoneen turvallisen nukkumisen tilasta, liitä se yhteensopivaan Applen USB-C-virtalähteeseen ja latauskaapeliin, joka on liitetty pistorasiaan. Paina sitten virtapainiketta.

4. Varmista, että tietokone on lepotilassa eikä sitä ole sammutettu. Jos et ole varma, onko tietokone päällä vai pois päältä, pidä virtapainiketta painettuna. Odota muutama sekunti ja kytke tietokone päälle painamalla virtapainiketta uudelleen.

5. Jos akku on tyhjä, liitä tietokone yhteensopivaan Applen USB-C-virtalähteeseen ja latauskaapeliin ja lataa tietokonetta enintään kymmenen minuutin ajan, jotta voit varmistaa, että tietokoneen akku latautuu. Jos tietokone ei käynnisty latauksen jälkeenkään, katso lisätietoja kohdasta Akun ja virtalähteen ongelmien tai virran puuttumisen ongelmien vianmääritys. Jos tietokone käynnistyy, mutta se ei suorita käynnistysprosessia loppuun, katso lisätietoja kohdasta Käynnistysongelmien vianmääritys.

Suorita manuaaliset ja diagnostiset testit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla mahdollisuuksien mukaan Mac Resource Inspector (MRI) -diagnostiikkapaketti.

Avaa ja tarkista tietokone

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista tietokone tietokoneen korjausoppaan mukaisesti. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

1. Avaa tietokone korjausoppaan ohjeiden mukaisesti.

2. Tarkista silmämääräisesti kannen kulmatunnistin, kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli ja liittimet. Tarkista perusteellisesti kaikki tämän alueen osat ja varmista, että kaikki osat ovat paikoillaan ja että ne on kohdistettu oikein. Varmista, että kaikki osat on asennettu oikein ja että niissä ei ole vaurioita.

3. Irrota kannen kulmatunnistimen joustava kaapeli. Tarkista joustava kaapeli ja sen liitin silmämääräisesti vaurioiden varalta. Tarkista näytön saranasuoja ja varmista, että kannen kulmatunnistimen magneetti on paikallaan ja että se on kohdistettu oikein. Paina kannen kulmatunnistimen joustavan kaapelin päätä liittimeen, kunnes se naksahtaa. Naksahdus varmistaa, että se on hyvin paikallaan.

4. Tarkista perusteellisesti kaikki tämän alueen osat ja varmista, että kaikki komponentit ovat paikoillaan, että ne on asennettu oikein ja että niissä ei ole vaurioita. Irrota auki/kiinni (AMR) -tunnistimen joustava kaapeli (vain tietyissä kannettavien malleissa). Tarkista emolevyn kaapeli ja liittimet sekä joustava kaapeli vaurioiden varalta. Liitä tunnistimen joustava kaapeli uudelleen ja varmista, että kaikki liittimet ovat kunnolla paikoillaan.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla edellä annettuja ohjeita, vaihda seuraavat osat yksi kerrallaan tässä järjestyksessä. Kun olet vaihtanut ensimmäisen osan, toista vianmääritysvaiheet ja tarkista, onko ongelma ratkennut. Jos ongelma ei vieläkään ratkea, vaihda seuraava osa.

• Liitä auki/kiinni (AMR) -tunnistin (malleissa, joissa on tämä tunnistin) takaisin paikalleen.

• Vaihda kannen kulmatunnistin.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Ajoittaisen sammumisen tai järjestelmän epävakauden vianmääritys

Tunnista ongelmat

Lue nämä artikkelit, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Odottamaton sammuminen käynnistyksen aikana

• Odottamaton sammuminen käytön aikana

• Odottamaton uudelleenkäynnistys ja varoitusviesti

• Reagoimattomuus käynnistyksen jälkeen

• Reagoimattomuus nukkumisesta heräämisen jälkeen

• Hidas suorituskyky

Jos Mac ei käynnisty

Jos Mac ei käynnisty kokonaan

Jos Mac on käynnistynyt uudelleen ongelman vuoksi

Käytä Macissa vikasietotilaa

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Kerää seuraavat tiedot:

1. Kun tietokone sammuu (esimerkiksi silloin, kun se käyttää akkuvirtaa, tai on ollut jonkin aikaa käytössä)

2. Kuinka usein tietokone sammuu

3. Mitkä apit ovat käynnissä sammumisen aikana

4. Kuinka helposti tietokone saadaan sammumaan

2. Tarkista, onko tietokoneessa nestevaurioita. Nesteen kanssa kosketuksiin joutuminen voi aiheuttaa sisäisten virtapiirien oikosulkuja ja sen, etteivät tuulettimet toimi.

3. Jos tietokoneen akku on tyhjä, liitä tietokone yhteensopivaan Applen USB-C-virtalähteeseen ja latauskaapeliin ja lataa tietokonetta enintään kymmenen minuutin ajan, jotta voit varmistaa, että tietokoneen akku latautuu. Jos tietokone ei käynnisty virtalähteen avulla latauksen jälkeenkään, katso lisätietoja kohdasta Akun ja virtalähteen ongelmien tai virran puuttumisen ongelmien vianmääritys. Jos tietokone käynnistyy, mutta se ei suorita käynnistysprosessia loppuun, katso lisätietoja kohdasta Käynnistysongelmien vianmääritys.

Suorita manuaaliset ja diagnostiset testit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä vianmääritys- ja manuaaliset testit:

1. Yritä käynnistää tietokone vikasietotilassa ja varmista, että tietokone voidaan käynnistää kokonaan ilman ongelmia.

2. Suorita Mac Resource Inspector (MRI) -diagnostiikkapaketti, kun tietokone on liitetty yhteensopivaan Applen USB-C-virtalähteeseen ja latauskaapeliin.

• Huomautus: tämä testi kerää vianmääritystietoja akusta ja varmistaa, että lämpötunnistimen lukemat ovat sallittujen rajojen sisällä. Tarkista MRI-tulokset akun, virran tai tuuletinten vikojen tai lämpövaroitusten varalta.

Avaa ja tarkista tietokone

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista tietokone tietokoneen korjausoppaan mukaisesti. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

1. Avaa tietokone korjausoppaan ohjeiden mukaisesti.

2. Tarkista sisäiset komponentit ja kotelo fyysisten tai nestevaurioiden, saastumisen tai palaneiden tai tummentuneiden alueiden varalta.

3. Tarkista, onko jäähdytyselementin ja tuuletinten (tuulettimilla varustetuissa malleissa) ympärillä pölyä tai roskia. Poista pöly ja roskat varovasti jäähdytyselementistä ja tuulettimista käyttämällä ESD-suojattua imuria tai paineilmaa. Varmista, että kaikki tuulettimet pyörivät vapaasti eikä niissä ole tukoksia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla edellä annettuja ohjeita, vaihda seuraavat osat yksi kerrallaan tässä järjestyksessä. Kun olet vaihtanut ensimmäisen osan, toista vianmääritysvaiheet ja tarkista, onko ongelma ratkennut. Jos ongelma ei vieläkään ratkea, vaihda seuraava osa.

• Jos vianmäärityksen tulokset ilmoittavat akkuvirheistä tai -häiriöistä, vaihda akku (malleissa, joissa akku voidaan vaihtaa). Vaihda kotelon yläosa (malleissa, joiden akkua ei voida vaihtaa erikseen).

• Vaihda emolevy.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Käynnistysongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

Lue nämä artikkelit, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Tietokone ei käynnisty kokonaan, kun se on päällä

• Tietokone näyttää ympyrän sisällä huutomerkin kuvakkeen

• Tietokone näyttää aluksi olevan pois päältä, mutta siinä näkyy merkkejä virrankulutuksesta, kuten ohjauslevyn naksahdus painettaessa

Jos Mac ei käynnisty

Jos Mac ei käynnisty kokonaan

Jos Mac on käynnistynyt uudelleen ongelman vuoksi

Käytä Macissa vikasietotilaa

Jos Mac käynnistyy siten, että näkyviin tulee ympyrässä oleva huutomerkki

Jos Mac käynnistyy siten, että siihen avautuu hammasrataskuvakkeella merkitty Valinnat-näyttö

Jos käynnistäminen macOS-palautuksella ei onnistu

macOS-palautuksen käyttö Macissa, jossa on Applen siru

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Tarkista, onko tietokoneessa nestevaurioita. Nesteen kanssa kosketuksiin joutuminen voi aiheuttaa sisäisten virtapiirien oikosulkuja ja sen, etteivät tuulettimet toimi.

2. Jos tietokoneen akku on tyhjä, liitä tietokone yhteensopivaan Applen USB-C-virtalähteeseen ja latauskaapeliin ja lataa tietokonetta enintään kymmenen minuutin ajan, jotta voit varmistaa, että tietokoneen akku latautuu. Jos tietokone ei käynnisty virtalähteen avulla latauksen jälkeenkään, katso lisätietoja kohdasta Akun ja virtalähteen ongelmien tai virran puuttumisen ongelmien vianmääritys.

Suorita manuaaliset ja diagnostiset testit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä vianmääritys- ja manuaaliset testit:

1. Tarkista, onko tietokoneessa virtaa, vahvistamalla jokin seuraavista:

1. Tuuletin pyörii (vain tietyissä malleissa)

2. Ohjauslevy naksahtaa painettaessa

3. Tietokone ilmoittaa, kun siihen liitetään latauskaapeli (esimerkiksi äänellä)

4. Sisäänrakennettu näyttö toimii

5. Liitetty ulkoinen näyttö toimii

2. Jos tietokoneessa ei ole merkkejä virrankäytöstä, katso lisätietoja kohdasta Akun ja virtalähteen ongelmien tai virran puuttumisen ongelmien vianmääritys.

3. Suorita mahdollisuuksien mukaan Mac Resource Inspector (MRI) -diagnostiikkapaketti, kun tietokone on liitetty yhteensopivaan Applen USB-C-virtalähteeseen ja latauskaapeliin.

• Huomautus: tämä testi kerää vianmääritystietoja akusta ja varmistaa, että lämpötunnistimen lukemat ovat sallittujen rajojen sisällä. Tarkista MRI-tulokset akun, virran tai tuuletinten vikojen tai lämpövaroitusten varalta.

4. Yritä käynnistää tietokone vikasietotilassa ja varmista, että se voidaan käynnistää kokonaan ilman ongelmia.

5. Liitä tietokoneeseen yhteensopiva ulkoinen näyttö. Liitä tietokone yhteensopivaan Applen USB-C-virtalähteeseen ja latauskaapeliin. Tietokoneen pitäisi käynnistyä automaattisesti sammumisen jälkeen, jos se on liitettynä virtalähteeseen. Tarkista, onko sisäisessä näytössä kuva. Tarkista sitten liitetyn ulkoisen näytön kuva. Jos kuva ei näy selkeästi sisäisessä näytössä, mutta se näkyy selkeästi liitetyssä ulkoisessa näytössä, sisäisessä näytössä saattaa olla ongelma. Katso lisätietoja Näytön tai kuvan ongelmien vianmäärityksestä.

6. Yritä käynnistää tietokone macOS-palautukseen. Varmista, että tietokone käynnistyy macOS-palautukseen asti.

7. Kun olet käynnistänyt macOS-palautukseen, tarkista tietokoneen sisäinen käynnistyslevy Levytyökalun avulla. Jos huomaat virheitä, korjaa tietokoneen sisäinen käynnistyslevy Levytyökalun avulla.

8. Käynnistä tietokone uudelleen ja varmista, että käynnistysprosessi suoritetaan loppuun. Jos tietokone ei vieläkään käynnisty kokonaan, päivitä macOS tai asenna se uudelleen valitsemalla macOS-palautuksessa Asenna macOS -kohta.

9. Jos tietokone voi käynnistyä macOS:ään eikä macOS-palautukseen, näkyviin tulee ympyrässä oleva huutomerkki -kuvake. Jos näet tämän kuvakkeen, kun yrität käynnistää tietokoneen, toimi kohdan Jos Mac käynnistyy siten, että näkyviin tulee ympyrässä oleva huutomerkki ohjeiden mukaisesti.

Avaa ja tarkista tietokone

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista tietokone tietokoneen korjausoppaan mukaisesti. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

1. Avaa tietokone korjausoppaan ohjeiden mukaisesti.

2. Tarkista sisäiset komponentit ja kotelo fyysisten tai nestevaurioiden, saastumisen tai palaneiden tai tummentuneiden alueiden varalta.

3. Tarkista, onko jäähdytyselementin ja tuuletinten (tuulettimilla varustetuissa malleissa) ympärillä pölyä tai roskia. Poista pöly ja roskat varovasti jäähdytyselementistä ja tuulettimista käyttämällä ESD-suojattua imuria tai paineilmaa. Varmista, että kaikki tuulettimet pyörivät vapaasti eikä niissä ole tukoksia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla edellä annettuja vaiheita, vaihda emolevy.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Akun ja virtalähteen ongelmien tai virran puuttumisen ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

Lue nämä artikkelit, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Akkuvalikossa näkyy esimerkiksi viesti Akkuhuolto, Vaihda nyt tai Vaihda pian

• Akku ei lataudu

• Akun virta kuluu hyvin nopeasti tai se sammuu ilman varoitusta

• Akun tila -valikossa ei ole salama- tai virtaliitäntäkuvaketta, kun virtalähde on kytkettynä

• Akun tila -valikossa näkyy ”X”

• Tietokone ei käynnisty sammumisen jälkeen, vaikka virtalähde on liitetty

• Tietokone ei käynnisty, kun näyttö avataan

• Tietokone ei käynnisty, kun virtapainiketta painetaan

• Tietokone ei käynnisty, kun virtalähde on liitetty

• Tietokone ei käynnisty, kun näppäimistön näppäintä silloin, kun näyttö on auki

• Tietokone ei käynnisty, kun ohjauslevyä painetaan silloin, kun näyttö on auki

• Sisäiseen näyttöön ei tule kuvaa

MacBook-mallin tunnistaminen

MacBook Air -mallin tunnistaminen

MacBook Pro -mallin tunnistaminen

Mac-virtalähteen tunnistaminen

Applen virtalähteiden, -johtojen ja -pistokkeiden käyttäminen Applen tuotteiden kanssa

MacBook Airin tai MacBook Pron pikalataus

Jos Mac ei käynnisty

Jos Mac ei käynnisty kokonaan

Jos MagSafe-kaapeli tai -virtalähde ei toimi

Jos USB-C-virtalähde ei lataa Mac-kannettavaa

Mac-kannettavan akkuun liittyviä ohjeita

Tietoja Mac-kannettavan virtalähteestä

Jos Macin akku tyhjenee nopeasti

Jos Macin akun tila on ”Ei lataa”

Jos Macin akku ei lataudu

Käytä Macissa vikasietotilaa

Jos Mac käynnistyy siten, että näkyviin tulee ympyrässä oleva huutomerkki

Jos Mac käynnistyy siten, että siihen avautuu hammasrataskuvakkeella merkitty Valinnat-näyttö

Jos käynnistäminen macOS-palautuksella ei onnistu

macOS-palautuksen käyttö Macissa, jossa on Applen siru

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Tarkista, onko tietokoneessa nestevaurioita. Nesteen kanssa kosketuksiin joutuminen voi aiheuttaa sisäisten virtapiirien oikosulkuja ja sen, etteivät tuulettimet toimi.

2. Varmista, että virtalähteen ja latauskaapelin tyyppi sopii tietokoneelle. Erilaiset virtalähteet ja latauskaapelit saattavat näyttää samanlaisilta, mutta ne eivät ehkä tarjoa riittävästi virtaa tietokoneen käynnistämiseen tai lataamiseen. Jotkin mallit latautuvat vain USB-C-kaapelilla, kun taas toiset mallit voivat latautua myös MagSafe-kaapelin avulla. Huomaa, että vain tietyt virtalähteet ja latauskaapelit mahdollistavat nopean latauksen. Katso yllä olevista tukiartikkeleista lisätietoja Mac-virtalähteiden tunnistamisesta ja pikalatauksesta.

• Huomautus: jos käytössä on sekä USB-C- että MagSafe-latauskaapeli, USB-C on ensisijainen latauskaapeli ja MagSafe toissijainen.

3. Tarkista kaikki tietokoneen USB-C- ja MagSafe-portit ja kotelon yläosan aukot sellaisten vääntymien, vaurioiden tai roskien varalta, jotka saattavat estää yhteyden. Puhdista kaikki liittimet varovasti pienellä, pehmeäharjaksisella harjalla. Älä käytä harjaa, jossa on metallisia osia. Varmista, että harja on puhdas ja kuiva. Käytä vain sen verran harjaksia kuin porttiin mahtuu. Irrota ja poista roskia kääntämällä harjaksia. Harjaa roskat pois portin päältä, jotta et vahingossa harjaa roskia aukkoon.

• Varoitus: irrota ensin kaikki kaapelit ja sammuta tietokone. Älä käytä aerosolisuihkeita, liuottimia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita, jotka saattavat vahingoittaa laitteen pintaa. Älä käytä metalliesineitä roskien tai esteiden poistamiseen, sillä metalliesineet voivat aiheuttaa liittimen oikosulun tai vaurioitumisen. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin; älä suihkuta nestettä suoraan tietokoneeseen. Älä käytä paineistettua ilmaa.

4. Jos tietokoneen akku on tyhjä, liitä tietokone yhteensopivaan Applen USB-C-virtalähteeseen ja latauskaapeliin ja lataa tietokonetta enintään kymmenen minuutin ajan, jotta voit varmistaa, että tietokoneen akku latautuu. Jos tietokone ei käynnisty virtalähteen avulla latauksen jälkeenkään, siirry seuraavaan vaiheeseen. Jos tietokone käynnistyy, mutta se ei suorita käynnistysprosessia loppuun, katso lisätietoja kohdasta Käynnistysongelmien vianmääritys.

5. Varmista, että tietokone on sammutettu. Jos et ole varma, onko tietokone päällä vai pois päältä, sammuta se pitämällä virtapainiketta painettuna. Odota muutama sekunti ja kytke tietokone päälle painamalla virtapainiketta uudelleen.

6. Liitä yhteensopiva Applen USB-C-virtalähde ja latauskaapeli jokaiseen USB-C- tai MagSafe-porttiin ja varmista USB-C- ja MagSafe-latausporttien perustoiminnot. Varmista, että tietokone tunnistaa yhteyden. Testaa liittimen toiminta molemmissa asennoissa: käännä liitin ympäri ja liitä se uudelleen toisinpäin.

7. Liitä tietokoneen virtalähde ja latauskaapeli tietokoneeseen. Varmista, että tietokoneen virtalähde ja latauskaapeli lataavat tietokonetta. Viallinen virtalähde tai latauskaapeli (tai molemmat) voivat aiheuttaa akun lyhyitä käyttöaikoja.

Suorita manuaaliset ja diagnostiset testit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä vianmääritys- ja manuaaliset testit:

1. Tarkista, onko tietokoneessa virtaa, vahvistamalla jokin seuraavista:

1. Tuuletin pyörii (vain tietyissä malleissa)

2. Ohjauslevy naksahtaa painettaessa

3. Tietokone ilmoittaa, kun siihen liitetään latauskaapeli (esimerkiksi äänellä)

4. Sisäänrakennettu näyttö toimii

5. Liitetty ulkoinen näyttö toimii

If the computer shows any indications of power, refer to troubleshooting startup issues.

2. Suorita mahdollisuuksien mukaan Mac Resource Inspector (MRI) -diagnostiikkapaketti, kun tietokone on liitetty yhteensopivaan Applen USB-C-virtalähteeseen ja latauskaapeliin.

• Huomautus: tämä testi kerää vianmääritystietoja akusta ja varmistaa, että lämpötunnistimen lukemat ovat sallittujen rajojen sisällä. Tarkista MRI-tulokset akun, virran tai tuuletinten vikojen tai lämpövaroitusten varalta.

Avaa ja tarkista tietokone

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista tietokone tietokoneen korjausoppaan mukaisesti. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

1. Avaa tietokone korjausoppaan ohjeiden mukaisesti.

2. Tarkista sisäiset komponentit ja kotelo fyysisten tai nestevaurioiden, saastumisen tai palaneiden tai tummentuneiden alueiden varalta.

3. Tarkista, onko jäähdytyselementin ja tuuletinten (tuulettimilla varustetuissa malleissa) ympärillä pölyä tai roskia. Poista pöly ja roskat varovasti jäähdytyselementistä ja tuulettimista käyttämällä ESD-suojattua imuria tai paineilmaa. Varmista, että kaikki tuulettimet pyörivät vapaasti eikä niissä ole tukoksia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla edellä annettuja ohjeita, vaihda seuraavat osat yksi kerrallaan tässä järjestyksessä. Kun olet vaihtanut ensimmäisen osan, toista vianmääritysvaiheet ja tarkista, onko ongelma ratkennut. Jos ongelma ei vieläkään ratkea, vaihda seuraava osa.

• Jos latausporteissa on vaurioita, vaihda viallinen I/O-levy, USB-C-levy tai MagSafe 3 -levy (mallista riippuen).

• Jos vianmäärityksen tulokset ilmoittavat akkuvirheistä tai -häiriöistä, vaihda akku (malleissa, joissa akku voidaan vaihtaa). Vaihda kotelon yläosa (malleissa, joiden akkua ei voida vaihtaa erikseen).

• Vaihda emolevy.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.