Applen sirulla varustetut Mac-kannettavat: mekaaniset ongelmat

Vianmääritys tilanteissa, joissa tietokone tuntuu epätavallisen lämpimältä, sen haju on epätavallinen tai se pitää liiallista melua tai huminaa tai värisee liikaa

Tunnista ongelmat

Lue nämä artikkelit, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Tietokone tuntuu epätavallisen lämpimältä

• Huomautus: kannettavat tietokoneet kuumentua ja pitää enemmän ääntä raskaamman käytön aikana sekä alkuasennuksen ja Spotlightin indeksoinnin aikana. Tämä on normaalia eikä viittaa huoltoa vaativaan ongelmaan.

• Tietokone tai virtalähde haisee siltä, että se palaisi, tai savulta tai siinä on muu epätavallinen haju

• Tietokoneesta tai virtalähteestä kuuluu melua tai värinää

• Tietokoneen tuulettimet pitävät epätavallisen paljon ääntä (tuulettimelliset mallit)

Tietoja Apple-laitteiden tuulettimista ja tuulettimien äänestä

Mac-kannettavan pitäminen hyväksytyllä käyttölämpötila-alueella

Energiankulutuksen tarkasteleminen Macin Järjestelmän valvonnassa

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Jos melu aiheutuu virtalähteestä, testaa jatkuuko ongelma toisen virtalähteen kanssa. Jonkinasteinen humina tai värinä on normaalia virtalähteiden tapauksessa. Älä käytä vaurioitunutta virtalähdettä tai latauskaapelia. Käytä tietokoneessa vianmäärityksen yhteydessä toimivaa, yhteensopivaa Applen USB-C-virtalähdettä ja latauskaapelia.

2. Vertaa tietokoneen käyttölämpötilaa toiseen vastaavaan tietokoneeseen.

3. Irrota tietokoneesta kaikki oheislaitteet.

4. Siirrä tietokone toiseen paikkaan ja kytke virtajohto toiseen pistorasiaan. Tarkista sitten, poistuuko laitteen aiheuttama melu. Melu voi johtua tietokoneen lähellä toimivien tai muiden samaan pistorasiaan liitettyjen sähkölaitteiden aiheuttamista häiriöistä.

5. Varmista, että tietokone on tasaisella ja kovalla alustalla ja alueella, missä tuuletusaukkojen edessä ei ole esteitä. Tarkista sitten, esiintyykö lämpötilaongelmia edelleen.

6. Tarkista, onko tietokoneessa nestevaurioita. Nesteen kanssa kosketuksiin joutuminen voi aiheuttaa sisäisten virtapiirien oikosulkuja ja sen, etteivät tuulettimet toimi.

Suorita diagnostiikkatestit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla Mac Resources Inspector (MRI) -diagnostiikkaohjelmisto.

Huomautus: tämä diagnostiikkaohjelmisto kerää tietoja akusta ja varmistaa, että lämpötunnistimen lukemat ovat sallittujen rajojen sisällä. Tarkista MRI-tulokset akun, virran tai tuuletinten vikojen tai lämpövaroitusten varalta.

Avaa ja tarkista tietokone

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista tietokone tietokoneen korjausoppaan mukaisesti. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

1. Avaa tietokone korjausoppaan ohjeiden mukaisesti.

2. Tarkista sisäiset komponentit ja kotelo fyysisten tai nestevaurioiden, saastumisen tai palaneiden tai tummentuneiden alueiden varalta.

3. Tarkista, onko jäähdytyselementin ja tuuletinten ympärille kertynyt pölyä tai roskia. Poista pöly ja roskat varovasti jäähdytyselementistä ja tuulettimista käyttämällä ESD-suojattua imuria tai paineilmaa. Varmista, että kaikki tuulettimet pyörivät vapaasti eikä niissä ole tukoksia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla edellä annettuja ohjeita, vaihda seuraavat osat yksi kerrallaan tässä järjestyksessä. Kun olet vaihtanut ensimmäisen osan, toista vianmääritysvaiheet ja tarkista, onko ongelma ratkennut. Jos ongelma ei vieläkään ratkea, vaihda seuraava osa.

• Vaihda viallinen tuuletin (tuulettimellisissa malleissa).

• Vaihda jäähdytyselementti (malleissa, joissa on vaihdettava jäähdytyselementti).

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.