Kuvien järjestäminen ja etsiminen Macissa

Pidä kuva- ja videokirjastosi järjestyksessä ja käytettävissä Kuvat-apin avulla. Selaa valikoituja näkymiä Kirjasto-välilehdellä ja etsi sitten nopeasti haluamasi henkilö, paikka tai asia käyttämällä hakupalkkia.

Valokuvat on järjestetty kirjastoon, muistoihin, ihmisiin, paikkoihin ja uusimpiin. Kirjasto-välilehden avulla kuvien ja videoiden löytäminen ja jakaminen on helppoa vuosien, kuukausien ja päivien mukaan.

Kun otat käyttöön iCloud-kuvat, kokoelmasi pysyy ajan tasalla kaikissa laitteissasi, joten kirjastosi selaaminen tuntuu sujuvalta. Edistyksellisten hakutoimintojen avulla voit helposti etsiä kuvia henkilön, paikan, objektin tai tapahtuman mukaan.

Ennen kuin aloitat

macos-photos-library-photos-topic-icon

Kirjasto

Kirjasto-välilehdessä näet toimitetun näkymän parhaista hetkistäsi, ja voit selata koko kirjastoa vuosien, kuukausien ja päivien mukaan tai kaikkia kuvia.

macos-big-sur-photos-library
  • Vuodet: Tarkastele koko kirjastosi kuvia ja videoita, jotka olet ottanut tietyn vuoden aikana.

• Kuukaudet: Tarkastele tietyn kuukauden aikana otettuja kuvia ja videoita unohtumattomien tapahtumien ja sijaintien mukaan ryhmiteltyinä. Klikkaa Lisää-painiketta, jos haluat näyttää kartalla, missä kuvat on otettu, tai toistaa suosikkihetkistäsi luodun muistoelokuvan.

• Päivät: Selaa parhaita tiettynä päivänä ottamiasi kuvia ja katsele, miten jotkin videoistasi toistuvat automaattisesti vierittämisen aikana. Kaksoisklikkaamalla kuvaa ja vierittämällä alas voit nähdä kuvauspaikan kartalla sekä kuvassa olevat ihmiset.

• Kaikki kuvat: Tarkastele koko kuvakirjastoasi, joka sisältää myös näyttökuvat ja kuvien kaksoiskappaleet siinä järjestyksessä kuin ne on otettu.

Voit käyttää myös Kuvat-kirjaston Näytetään-valikkoa, niin näet vain haluamasi sisällöt. Voit esimerkiksi näyttää vain kuvat tai vain videot. Jos haluat suodattaa näkemäsi, siirry Kuvat-välilehteen, klikkaa Näytetään-ponnahdusvalikkoa ja valitse haluamasi vaihtoehto. Voit kumota suodattimen klikkaamalla Näytetään-ponnahdusvalikkoa ja klikkaamalla sitten Kaikki kohteet.

macos-photos-memories-topic-icon

Muistot

Muistot-välilehdessä voit tarkastella kuvien ja videoiden valikoituja kokoelmia. Lue lisätietoja Muistojen katselemisesta Kuvat-apissa.

macos-big-sur-photos-memories
macos-photos-album-topic-icon

Albumit

Albumit-osiossa voit selata kuva-albumeita, jaettuja albumeita sekä automaattisia kokoelmia erityyppisille kuville ja videoille, kuten panoraamoille, selfieille sekä hidastetuille ja nopeutetuille videoille. Paikat-albumissa voit tarkastella kuviasi maailmankartalla, kun taas Henkilöt-albumissa voit selata kuviasi niissä olevien henkilöiden mukaan.

macos-big-sur-photos-album

Kun käytät iCloud-kuvia, albumeihin yhdessä laitteessa tekemäsi muutokset näkyvät myös muissa laitteissasi.

Uuden albumin luominen

1. Avaa Kuvat-appi.

2. Valitse Tiedosto > Uusi albumi.

3. Anna albumille nimi ja klikkaa sitten sivupalkissa Kirjasto.

4. Vedä Kuvat-näkymästä kuvia ja videoita uuteen sivupalkin albumiin.

Voit luoda myös älykkäitä albumeita, jotka päivitetään automaattisesti valitsemiesi ehtojen mukaan. Voit esimerkiksi luoda älykkään albumin, jossa on 30 edellisen päivän aikana otettuja kuvia. Valitse Tiedosto > Uusi älykäs albumi, anna albumille nimi ja valitse ehdot, joita haluat käyttää.

Kuvien lisääminen olemassa olevaan albumiin

1. Avaa Kuvat-appi.

2. Vedä Kuvat-näkymästä kuvia ja videoita uuteen sivupalkin albumiin.

Voit myös valita albumiin lisättävän kuvan, ctrl-klikata kuvaa ja valita sitten Lisää > [Albumin nimi].

Albumien hallitseminen

Jos haluat muuttaa albumin nimeä, ctrl-klikkaa albumia ja valitse sitten Nimeä albumi uudelleen. Muuta nimeä ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä.

Voit järjestää albumit uudelleen vetämällä sivupalkissa olevan albumin luettelossa haluamaasi paikkaan. Jos haluat järjestää albumin kuvat, ctrl-klikkaa albumia ja valitse sitten järjestämisperuste, kuten Pidä järjestettynä vanhimmasta uusimpaan tai Pidä järjestettynä uusimmasta vanhimpaan.

Jaetut albumit

Jaettujen albumien avulla voit jakaa kuvia ja videoita tiettyjen ihmisten kanssa. Voit valita, voivatko muut ihmiset lisätä omia kuvia, videoita ja kommentteja. Lue, miten voit luoda jaetun albumin.

Macissa Jaetut albumit näkyvät Kuvat-sivupalkissa. Jos haluat tarkastella viimeaikaista toimintaa, kuten jaettujen kuvien tykkäyksiä ja kommentteja, valitse Toiminta-albumi.

macos-catalina-spotlight-search-menu-icon

Haku

Kuvat-apin avulla löydät helposti tiettyä henkilöä, paikkaa, asiaa tai tapahtumaa esittäviä kuvia. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa hakupalkkia ja kirjoita sitten etsimäsi.

macos-big-sur-photos-search
  • Hetket: Hae tapahtumaa, kuten konserttia, jossa kävit, tai matkaa, jolla olit. Kuvat-appi etsii vastaavia kuvia kuvissa olevien aika- ja sijaintitietojen sekä verkossa olevien tapahtumalistausten perusteella.

• Henkilöt: Hae kirjastostasi kuvia tietystä henkilöstä tai ihmisryhmästä. Lue, miten voit etsiä ja tunnistaa kuvia ihmisistä.

• Paikat: Näytä kuvat ja videot kartalla Paikat-välilehdessä. Voit myös kirjoittaa jonkin paikan nimen hakupalkkiin, niin saat näkyviin kuvat ja videot kyseisestä paikasta.

• Kategoriat: Kuvat-appi tunnistaa maisemat, objektit ja paikkojen tyypit. Hae esimerkiksi sanalla ”järvi” ja valitse tulos, niin saat näkyviin sitä vastaavat kuvat.

Voit hakea myös nimen, kuvatekstin ja avainsanan perusteella. Lue, miten voit lisätä kuviin otsikoita, kuvatekstejä ja muuta.

Kun teet hakuja kuvista, kasvojen, maisemien ja objektien tunnistus suoritetaan kokonaan laitteessa. Lue lisätietoja kuvista ja tietosuojasta.