Macin käynnistysäänen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Ota käynnistysääni (merkkiääni) käyttöön tai poista se käytöstä Ääniasetuksissa.

Käyttämästäsi Macista ja macOS:stä riippuen saatat kuulla käynnistysäänen hieman sen jälkeen, kun olet painanut virtapainiketta Macin käynnistämiseksi. macOS Big Sur 11:llä tai uudemmalla voit valita, soittaako Mac tämän äänen.

macOS Ventura ja uudemmat

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Valitse sivupalkista Ääni.

3. Laita Toista ääni käynnistyksen yhteydessä -asetus pois tai päälle.

macOS Monterey tai macOS Big Sur

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset.

2. Valitse Ääni.

3. Ota käynnistysääni käyttöön tai poista se käytöstä Äänitehosteet-paneelin Toista ääni käynnistyksen yhteydessä -asetuksella.

macOS:n aiemmat versiot

Aiemmissa macOS-versioissa ei ole asetusta, jolla voi hallita Macin käynnistysääntä.