Tietoja Wi-Fi-apurista

iOS 9:ssä ja uudemmissa on Wi-Fi-apuri, jonka avulla voit automaattisesti siirtyä käyttämään mobiilidatayhteyttä, kun Wi-Fi-yhteys on heikko.

Miten Wi-Fi-apuri toimii?

Wi-Fi-apurin ansiosta Internet-yhteys ei katkea, vaikka Wi-Fi-yhteys olisi heikko. Esimerkiksi jos käytät Safaria eikä verkkosivu lataudu heikon Wi-Fi-yhteyden vuoksi, Wi-Fi-apuri aktivoituu ja vaihtaa automaattisesti mobiilidataan. Näin verkkosivun latautuminen jatkuu. Voit käyttää Wi-Fi-apuria useimpien ohjelmien kanssa, esimerkiksi Safarin, Apple Musicin, Mailin ja Karttojen kanssa.

Kun Wi-Fi-apuri on aktiivisena, laitteesi tilapalkissa näkyy mobiilidatakuvake.

Mobiilidataa saatetaan käyttää aiempaa enemmän, koska laitteesi pysyy yhteydessä Internetiin mobiiliverkon kautta Wi-Fi-yhteyden ollessa heikko. Useimmilla käyttäjillä määrän pitäisi kuitenkin olla prosentuaalisesti vain hieman aiempaa suurempi. Jos sinulla on kysyttävää datan käytöstä, lue lisätietoja mobiilidatan hallinnasta tai ota yhteys Apple-tukeen.

Voit käyttää Wi-Fi-apuria missä tahansa iOS-laitteessa, jossa on iOS 9 tai uudempi, seuraavia malleja lukuun ottamatta: iPhone 4s, iPad 2 (Wi-Fi + Cellular), iPad (3. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular) ja iPad mini (1. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular).

Wi-Fi-apurin laittaminen päälle tai pois päältä

Wi-Fi-apuri on oletusarvoisesti päällä. Jos et halua iOS-laitteen pysyvän yhteydessä Internetiin, kun Wi-Fi-yhteys on heikko, voit poistaa Wi-Fi-apurin käytöstä. Siirry kohtaan Asetukset > Mobiililaite tai Asetukset > Mobiilidata. Vieritä sitten alaspäin ja napauta Wi-Fi-apurin liukusäädintä.

Lisätietoja

• Wi-Fi-apuri ei automaattisesti siirry käyttämään mobiilidataa, jos käytät dataroamingia.

• Wi-Fi-apuri toimii vain silloin, kun appeja suoritetaan etualalla. Se ei aktivoidu, kun sisältöä ladataan taustalla.

• Wi-Fi-apuri ei aktivoidu käytettäessä joitakin muun valmistajan ohjelmia, jotka lähettävät ääntä tai kuvaa tai lataavat liitteitä (esimerkiksi sähköpostiohjelma), sillä ne saattavat käyttää paljon dataa.