Apple ID:n sähköpostiosoitteen päivityspyyntö

Jos Apple ID:nä käyttämäsi sähköpostiosoitteen omistava organisaatio poistaa käyttöoikeutesi siihen, päivitä Apple ID -sähköpostiosoitteesi, jotta voit jatkaa Apple ID:n käyttöä. Näin voi käydä, jos käytät Apple ID:näsi sellaisen koulun tai yrityksen sähköpostiosoitetta, johon et enää kuulu.

Jos käytät oppilaitoksen tai yrityksen sähköpostiosoitetta Apple ID:n kanssa, sähköpostiosoitteesi omistava organisaatio saattaa lähtösi jälkeen poistaa sen käyttöoikeuden ja määrittää osoitteen jollekulle toiselle. Kun näin käy, Apple lähettää sinulle sähköposti- ja laiteilmoitukset, joissa kehotetaan valitsemaan Apple ID:lle uusi sähköpostiosoite.

Apple ID:si sähköpostiosoitteen päivittäminen vaihtaa vain sähköpostiosoitteen, jota käytät kirjautuessasi Apple ID:hen. Tiliisi liittyvät tiedot ja ostokset pysyvät muuttumattomina tililläsi. Apple ID:si salasanaa ei muuteta, ellet itse päätä tehdä niin.

Saat useita sähköposti- ja laiteilmoituksia, kunnes Apple ID:si on päivitetty.

Apple ID:n sähköpostiosoitteen vaihtaminen

Voit päivittää Apple ID:si sähköpostiosoitteeksi minkä tahansa muun palveluntarjoajan sähköpostiosoitteen tai voit luoda @icloud.com-sähköpostiosoitteen. Jos luot @icloud.com-sähköpostiosoitteen, sinun pitää ehkä odottaa 30 päivää, ennen kuin voit käyttää @icloud.com-sähköpostiosoitetta ensisijaisena Apple ID:näsi.

Lue, miten voit vaihtaa Apple ID:n sähköpostiosoitteen.

Tietoja Apple ID:hesi liitetyistä tiedoista

Sähköpostiosoitteesi vaihtaminen muuttaa vain Apple ID:n, jonka toiset näkevät jakaessaan sisältöä kanssasi, ja sähköpostiosoitteen, jota Apple käyttää yhteydenotoissa tiliäsi koskien. Sähköpostiosoitteesi käyttöoikeuden poistanut organisaatio ei pääse käyttämään tietojasi. Tietosi pysyvät Apple ID:hesi liitettyinä riippumatta siitä, vaihdatko tilisi sähköpostiosoitetta.

Näihin tietoihin lukeutuvat kaikki iCloudiin tallentamasi sisällöt, kuten kuvat, videot ja dokumentit, sekä kaikki App Store-, iTunes Store- ja Apple Books -ostoksesi tai Apple Music -tilauksesi. Kirjaudu sisään päivitetyllä Apple ID:n sähköpostiosoitteella, niin voit jatkaa esimerkiksi iCloudin, App Storen, iTunes Storen, Apple Booksin, Apple Payn, iMessagen, FaceTimen ja Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöä.

Jos Apple ID:n sähköpostiosoitetta ei päivitetä

Jos et valitse Apple ID:llesi uutta sähköpostiosoitetta pyydetyn ajanjakson kuluessa ensimmäisestä Applen ilmoituksesta, Apple ID:hesi liitetyt palvelut, kuten iMessage ja FaceTime, ovat poissa käytöstä, kunnes vaihdat Apple ID:si sähköpostiosoitteen.

Apple ID:n sähköpostiosoitteen päivittäminen

Jos et päivitä Apple ID:täsi pyydetyn ajan kuluessa ensimmäisestä Applen ilmoituksesta, Apple ID:si vaihdetaan tilapäiseksi käyttäjätunnukseksi, jonka loppuosa on @temporary.appleid.com. Esimerkiksi osoite john@example.edu vaihdetaan osoitteeksi john-example.edu@temporary.appleid.com.

Voit päivittää Apple ID:si pyydetyn ajanjakson jälkeen kirjautumalla sisään tilapäisellä Apple ID:lläsi, kun vaihdat Apple ID:si sähköpostiosoitteen.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.