Adaptiivista synkronointia tukevan ulkoisen näytön käyttäminen Macissa

Jotkin Mac-mallit tukevat adaptiivista synkronointia eli näyttötekniikkaa, joka mahdollistaa näytön virkistystaajuuden mukautumisen sisällön kuvataajuuteen.

Mitä tarvitset

Jotta voit käyttää adaptiivista synkronointia tukevan näytön vaihtelevaa virkistystaajuutta, tarvitset macOS Montereyn tai uudemman ja jonkin seuraavista Mac-malleista:

• Mac, jossa on Applen siru

• jokin seuraavista Intel-pohjaisista Mac-malleista:

• MacBook Pro (13-tuumainen, 2020, neljä Thunderbolt 3 -porttia)

• MacBook Pro (16-tuumainen, 2019)

• MacBook Air (Retina, 13-tuumainen, 2020)

• iMac (Retina 5K, 27-tuumainen, 2020)

• Mac Pro (2019), jossa on Radeon Pro MPX -moduuli W5500X, W5700X, W6800X, W6900X tai W6800X Duo.

Jotta suorituskyky on paras mahdollinen, liitä adaptiivista synkronointia tukeva näyttö Macin Thunderbolt-porttiin No alt supplied for Image Thunderbolt- tai USB-C-kaapelilla tai jollakin toisella DisplayPort-kaapelilla. Älä käytä HDMI-kaapelia tai -sovitinta.

Adaptiivisen synkronoinnin laittaminen päälle tai pois päältä

macOS Ventura ja uudemmat:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt.

2. Valitse ulkoinen näyttö ikkunan yläreunasta.

3. Valitse Vaihteleva Virkistystaajuus-ponnahdusvalikosta. Jos haluat lopettaa adaptiivisen synkronoinnin käytön, valitse sen sijasta jokin kiinteistä virkistystaajuuksista.

macOS Monterey:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt.

2. Klikkaa Näyttöasetukset.

3. Valitse ulkoinen näyttösi sivupalkista.

4. Valitse Vaihteleva Virkistystaajuus-ponnahdusvalikosta. Jos haluat lopettaa adaptiivisen synkronoinnin käytön, valitse sen sijasta jokin kiinteistä virkistystaajuuksista.

Applen ProMotion-näytöt mukautuvat myös sisällön kuvataajuuteen. Jos käytössä on tällainen näyttö, Näyttöasetukset-kohdassa näkyy Vaihteleva-valinnan sijasta ProMotion.

Jos näyttö välkkyy adaptiivista synkronointia käytettäessä

Adaptiivinen synkronointi soveltuu hyvin esimerkiksi pelien pelaamiseen ja videoiden toistamiseen, ja sen käyttö voi säästää energiaa. Muissa käyttötarkoituksissa se saattaa aiheuttaa välkyntää tai pätkimistä. Jos ulkoinen näyttö välkkyy, kun käytät adaptiivista synkronointia:

• Laita vaihteleva virkistystaajuus pois päältä.

• Tarkista näytön valmistajalta, onko näytön adaptiivinen synkronointi yhteensopiva Macisi kanssa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.