Laiteparin muodostaminen ja Matter-lisälaitteiden hallinta

Kun muodostat laiteparin älykodin laitteesta ja iPhonesta tai iPadista, voit ottaa käyttöön, määrittää ja ohjata kyseistä laitetta. Voit muodostaa laiteparin Matter-lisälaitteen ja iPhonen tai iPadin välille millä tahansa apilla, joka tukee Matter-älykotistandardia.

Ennen kuin aloitat

• Päivitä iPhoneen tai iPadiin uusin ohjelmisto.

• Varmista, että olet kirjautunut sisään Apple ID:llä, jolla olet ottanut Matter-lisälaitteet käyttöön.

• Koti-appi tukee tällä hetkellä seuraavia Matter-lisälaitetyyppejä: ilmastointilaitteet, sillat, valaisimet, lukot, pistorasiat, kytkimet, termostaatit, kaihtimet, varjostimet ja tunnistimet (liike, ympäristön valo, kosketus, lämpötila ja kosteus).

Laiteparin muodostaminen Matter-lisälaitteen kanssa

Jotta yksityisyytesi pysyy suojattuna ja älykotiverkon hallinta pysyy sinulla, appien on pyydettävä käyttöoikeutta, jotta kotiisi voidaan lisätä uusi laite. Eri appien ja älykotijärjestelmien yhteentoimivuuden ja helppokäyttöisyyden varmistamiseksi voit lisätä muissa apeissa laitepariksi määritettyjä Matter-lisälaitteita helposti missä tahansa Matter-älykotistandardia tukevassa apissa.

Matter-lisälaitteen lisääminen Koti-appiin:

1. Avaa Koti-appi iPhonellasi tai iPadillasi ja napauta Lisää-painikettaNo alt supplied for Image.

2. Napauta Lisää lisälaite. Jos haluttu Matter-lisälaite on määritetty aikaisemmin laitepariksi jossain toisessa apissa, napauta Lisävalinnat ja valitse sitten haluamasi Matter-lisälaite.

3. Viimeistele käyttöönotto näytössä näkyvien ohjeiden mukaisesti.

Sinun on otettava kodin keskitin käyttöön, jotta voit lisätä tuettuja Matter-lisälaitteita Koti-appiin.

Jos haluat lisätä aiemmin laitepariksi liitetyn lisälaitteen muun valmistajan Matter-standardia tukevaan appiin, lisää uusi lisälaite valmistajan ohjeiden mukaisesti ja valitse aiemmin yhdistetty lisälaite.

Matter-lisälaitteet, jotka on määritetty laitepariksi, synkronoidaan iCloud-avainnipun kautta riippumatta siitä, millä laitteella tai apilla laitepari on määritetty. Voit tarkastella kaikkia laitepariksi määritettyjä Matter-lisälaitteita samassa paikassa kohdassa Asetukset > Matter-lisälaitteet. iCloud-avainnippuun tallennetut avainparit suojataan päästä päähän -salauksella. Kukaan muu ei voi käyttää tai lukea tietoja niitä siirrettäessä tai niiden ollessa tallennettuina.

Lue lisää siitä, miten iCloud suojaa tietosi

Laitepariksi muodostettujen Matter-lisälaitteiden katsominen

Sinulla on oltava vähintään yksi iPhonen tai iPadin kanssa laitepariksi määritetty Matter-lisälaite, jotta Matter-lisälaiteasetukset ovat valittavissa Asetuksissa.

1. Avaa Asetukset-appi iPhonessa tai iPadissa.

2. Napauta Yleiset.

3. Napauta Matter-lisälaitteet.

Matter-lisälaitteet iPhonen kohdassa Asetukset > Yleiset

Näet lisälaitteen sarjanumeron ja yhdistetyt palvelut napauttamalla lisälaitetta luettelosta.

Matter-lisälaitteiden poistaminen

Voit poistaa Matter-lisälaitteita iCloud-avainnipusta, yksittäisistä yhdistetyistä palveluista tai kaikista yhdistetyistä palveluista.

iCloud-avainnipusta poistaminen

Jos et halua, että käyttöönottokoodi tallennetaan iCloud-avainnipun avulla, voit poistaa lisälaitteen avainnipusta.

1. Napauta Matter-lisälaitteet-näytöstä Muokkaa.

2. Napauta Poista-painikettaNo alt supplied for Image sen lisälaitteen vierestä, jonka haluat poistaa.

3. Vahvista lisälaitteen poistaminen pyyhkäisemällä tai napauttamalla Poista.

4. Valitse Poista avainnipusta.

Yksittäisistä yhdistetyistä palveluista poistaminen

1. Napauta Matter-lisälaitteet-näytöstä lisälaitetta.

2. Napauta Muokkaa.

3. Napauta Poista-painikettaNo alt supplied for Image sen lisälaitteen vierestä, jonka haluat poistaa.

4. Vahvista lisälaitteen poistaminen pyyhkäisemällä tai napauttamalla Poista.

5. Vahvista poisto napauttamalla Poista palvelusta [yhdistetty palvelu].

Jos poistat yksittäisen yhdistetyn palvelun, et voi enää ohjata lisälaitetta kyseiseen palveluun liittyvästä apista iPhonessa tai iPadissa.

Kaikista yhdistetyistä palveluista poistaminen

1. Napauta Matter-lisälaitteet-näytöstä Muokkaa.

2. Napauta Poista-painikettaNo alt supplied for Image sen lisälaitteen vierestä, jonka haluat poistaa.

3. Vahvista lisälaitteen poistaminen pyyhkäisemällä tai napauttamalla Poista.

4. Valitse Poista kaikista palveluista.

Jos poistat lisälaitteen kaikista yhdistetyistä palveluista, et voi enää ohjata lisälaitetta kyseisiin palveluihin liittyvistä apeista iPhonessa tai iPadissa.