Jos HomeKit- tai Matter-lisälaitteesi ei vastaa Koti-apissa

Lue, mitä tehdä, jos Koti-apissa toisen valmistajan valmistaman älykodin lisälaitteen vieressä lukee Ei vastausta.

Yhden valmistajan lisälaitteet eivät vastaa

Useiden valmistajien lisälaitteet eivät vastaa

Jos yhden valmistajan lisälaitteet eivät vastaa

Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen Koti-apissa, vastaavatko älykodin lisälaitteet.

1. Ota Bluetooth käyttöön iPhonen tai iPadin Asetukset-apissa tai Macin Järjestelmäasetuksissa.

2. Käynnistä uudelleen lisälaitteet, jotka eivät vastaa. Sinun täytyy ehkä poistaa paristot lisälaitteesta ja asettaa ne takaisin.

3. Tarkista valmistajan apista, tarvitaanko laiteohjelmistopäivitystä lisälaitteisiin, jotka eivät vastaa Koti-apissa. Jos lisälaitteet eivät vastaa valmistajan apissa, sinun on ehkä nollattava ne.

4. Käynnistä uudelleen muiden valmistajien sillat ja kaikki kodin keskittimet (HomePod, HomePod mini ja Apple TV) irrottamalla ne pistorasiasta ja kytkemällä ne sitten takaisin.

5. Poista Koti-apista lisälaitteet, jotka eivät vastaa. Valitse lisälaite, vieritä alaspäin lisälaitteen asetuksiin ja valitse Poista lisälaite. Jos lisälaitteen poistamisvaihtoehtoa ei näy Koti-apissa, se on poistettava valmistajan apista. Kun olet poistanut lisälaitteet, nollaa ne valmistajan ohjeiden mukaisesti ja lisää ne Koti-appiin uudelleen.

Jos lisälaitteesi eivät edelleenkään vastaa, ota yhteyttä valmistajaan, jotta saat tukea.

Jos useiden valmistajien lisävarusteet eivät vastaa

Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen Koti-apissa, vastaavatko älykodin lisälaitteet.

1. Päivitä iPhone, iPad tai Mac uusimpaan ohjelmistoon.

2. Sulje Koti-appi iPhonessa, iPadissa tai Macissa ja avaa se uudelleen.

3. Varmista, että iPhone, iPad tai Mac on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin lisälaitteet. Jos haluat hallita lisälaitteitasi etänä, sinun on määritettävä kodin keskitin.

4. Ota Bluetooth käyttöön iPhonen tai iPadin Asetukset-apissa tai Macin Järjestelmäasetuksissa.

5. Käynnistä uudelleen lisälaitteet, jotka eivät vastaa. Sinun täytyy ehkä poistaa paristot lisälaitteesta ja asettaa ne takaisin.

6. Tarkista valmistajan apista, tarvitaanko laiteohjelmistopäivitystä lisälaitteisiin, jotka eivät vastaa Koti-apissa. Jos lisälaitteet eivät vastaa valmistajan apissa, sinun on ehkä nollattava ne.

7. Jos lisälaitteet eivät vieläkään vastaa Koti-apissa, käynnistä laitteet uudelleen:

1. Irrota modeemi ja reititin pistorasiasta ja kytke ne sitten takaisin.

2. Irrota pistorasiasta muiden valmistajien sillat ja kaikki kodin keskittimet (HomePod, HomePod mini ja Apple TV) ja kytke ne sitten uudelleen pistorasiaan.

3. Käynnistä uudelleen lisälaitteet, jotka eivät vastaa. Sinun täytyy ehkä poistaa paristot lisälaitteesta ja asettaa ne takaisin.

4. Käynnistä uudelleen iPhone, iPad tai Mac.

8. Tarkista VPN ja kolmannen osapuolen tietoturvaohjelmistot, jotta voit ratkaista mahdolliset verkkoyhteysongelmat.

Jos lisälaitteet eivät vieläkään vastaa, ota yhteyttä Apple-tukeen.