iOS 16:n uudet ominaisuudet yrityksille

Tässä artikkelissa kerrotaan yritysasiakkaille tarkoitetusta sisällöstä, jonka Apple on julkaissut iOS 16:ta varten.

iOS 16:n päivitykset parantavat laitteen vakautta, suorituskykyä ja yhteensopivuutta, ja päivityksiä suositellaan kaikille käyttäjille. Laitteiden ylläpitäjät voivat hallinnoida ohjelmistopäivityksiä MDM-ratkaisun avulla.

Jos haluat lisätietoja yleisistä parannuksista, tutustu artikkeliin Tietoja iOS 16:n päivityksistä.

Lisätietoja päivitysten turvallisuussisällöstä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iOS 16.5

• Voit nyt kirjautua hallitulla Apple ID:lläsi sisään Ohjelmistopäivitystä varten ja asentaa betapäivitykset. Katso dokumentaatio AppleSeed for IT:stä, niin saat lisätietoja.

• Safari määrittää nyt verkon ruuhkatason WebRTC:n prioriteettiominaisuuden perusteella.

• Korjaa ongelman, jonka takia Verizon-käyttäjät eivät voineet automaattisesti valita kokoushuoneen numeroita.

• Virheviesti ”Viestiä ei voida lähettää” ei enää ilmesty, kun sähköpostin lähetys tapahtui onnistuneesti.

• Tekstiviestivahvistuskoodit toimivat nyt Microsoftin monivaiheisen tunnistautumisen kanssa liittoutumista käyttäessä.

iOS 16.4

• MDM pystyy kysymään hallittujen laitteiden mallinumeron.

• Profiilipohjaisten Wi-Fi-verkkojen automaattista liittymistä priorisoidaan oletusarvoisesti manuaalisesti liittyneisiin verkkoihin nähden.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi käyttäjiä, joilla on hallitut Apple ID:t, kehotettiin päivittämään Apple ID:n asetukset.

iOS 16.3.1

• Korjaa ongelman, joka esti iCloud-asetuksia näkymästä tai asettumasta oikein käyttäjillä, joilla on hallittu Apple ID.

iOS 16.3

• Sisällön suodatusta tarjoavat verkkolaajennukset suodattavat nyt verkkoselausta oikein.

• Käyttäjät voivat lähettää multimediaviestejä, vaikka Aina päällä ‑VPN on määritetty.

• Exchangen Mail-ilmoitukset näkyvät nukkuvissa laitteissa luotettavammin.

• Viestistä toiseen kopioidut Mail-liitteet toimivat luotettavammin.

• Korjaa ongelman, jonka johdosta VPN-profiilien päivitys epäonnistui.

• Parantaa Aina päällä ‑VPN:n ja yleisen välityspalvelimen käytön luotettavuutta.

iOS 16.2

• Rekisteröinnin kertakirjautumisen avulla ylläpitäjät voivat määrittää henkilöllisyysapin, jota käytetään kirjautumiseen MDM-rekisteröinnin aikana ja sen jälkeen.

• MDM voi nyt rajoittaa ja asentaa pikaturvapäivityksiä.

• MDM voi nyt määrittää domainit, joilla sivustojen välinen seuranta on sallittu Safarissa.

• Kun käyttäjä suorittaa palautuksen varmuuskopiosta, MDM voi nyt asentaa uusia appeja, ennen kuin kaikki varmuuskopioon sisältyvät apit on palautettu.

• Korjaa ongelman, joka esti Siriä aloittamasta puheluita hallituille yhteyshenkilöille.

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi laitteet eivät voineet liittyä 802.1X-verkkoihin luotettuaan palvelinvarmenteeseen.

iOS 16.1

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi määritetty eSIM määritettiin, vaikka laitteeseen oli asetettu eSIMin muokkausrajoitus.

• Ratkaisee ongelman, jonka vuoksi laite ei ehkä voinut viimeistellä käyttöönottoapuria, jos MDM:n avulla asennettu appi oli määritetty yhden apin tilaan ennen käyttöönottoapurin valmistumista.

iOS 16.0.1

• Korjaa OAuth-pohjaisia kertakirjautumislaajennuksia käytettäessä ilmenneen todennusongelman iPhone 14- ja iPhone 14 Pro -malleissa.

iOS 16

iOS 16 sisältää uusia ominaisuuksia, kuten Rekisteröinnin SSO, Managed Device Attestation (Hallittu laitteiden todennus) ja Declarative Device Management (Deklaratiivinen laitehallinnan tuki), kaikille rekisteröintityypeille.

Laitehallinta

• Managed Device Attestation (Hallittu laitteiden todennus) käyttää Secure Enclavea ja salaustodennuksia suojatakseen hallittujen laitteiden välistä viestintää yhdistettäessä palveluihin, kuten MDM:ään, VPN:ään ja 802.1X:ään.

• Lisää tuen OAuth 2.0:lle käyttäjien rekisteröinnissä.

• Appikohtaisen DNS-välipalvelimen ja appikohtaisen verkkosisällön suodattimen avulla tietyt hallitut apit voivat sallia käyttäjään liittyvien tietojen pysymisen yksityisinä.

• Settings MDM -komennolla voi nyt määrittää käyttöapuasetuksia, kuten lihavoitu teksti, kontrastin lisääminen, liikkeen vähentäminen, läpinäkyvyyden vähentäminen, tekstin koko, kosketusominaisuudet, zoomaus ja Voice Over.

• Appikohtaista VPN:ää voi nyt käyttää käyttäjien rekisteröimien laitteiden kanssa.

• iPhonen Apple Configuratorilla voi nyt lisätä iOS 16- ja iPadOS 16 -laitteita Apple School Manageriin, Apple Business Manageriin tai Apple Business Essentialsiin.

Virheenkorjauksia ja muita parannuksia

• Lisää PIV-älykorttien ja CCID-yhteensopivien lukulaitteiden tuen.

• Laite voidaan nyt varmuuskopioida LTE- tai 5G-mobiiliverkossa.

• Hallitun leikepöydän rajoitusta sovelletaan nyt domainien tietosisällössä määritettyihin domaineihin.

• Exchange-tilit ja yhdistetyt hallitut Apple ID:t voivat nyt suorittaa todentamisen Allow Account Modification (Salli tilin muokkaus) -rajoituksen ollessa käytössä.