Kuvien tai albumien etsiminen, kun kirjasto on siirretty Kuvat-appiin

Jos kuvia tai albumeita näyttää puuttuvan siirrettyäsi iPhoto- tai Aperture-kirjaston Kuvat-appiin, tarkista seuraavat seikat.

Tarkista, että olet siirtänyt oikean kirjaston

Jos Kuvat-kansiossasi on useita kirjastoja, Kuvat pyytää sinua valitsemaan siirrettävän kirjaston, kun avaat apin ensimmäisen kerran. Tästä kirjastosta tulee oletuskirjasto, joka sisältää ne kuvat, jotka Kuvat näyttää aina, kun avaat apin.

Jos valitset muun kirjaston (esimerkiksi vanhemman iPhoto-kirjaston) Kuvat-apin ensimmäisellä avaamiskerralla, et ehkä näe kaikkia kuvia, joiden odotat näkyvän. Voit siirtää toisen kirjaston pitämällä optionäppäintä painettuna avatessasi Kuvat-apin. Näkyviin tulee Valitse kirjasto -valintaikkuna, jossa voit valita Kuvat-kansion käytettävissä olevista kuvakirjastoista:

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Klikkaa sivupalkissa Omat albumit, jotta näet kaikki albumisi

Kun avaat Kuvat-apin ensimmäistä kertaa, kuvat näkyvät Hetket-näkymässä. Tässä näkymässä kuvat näkyvät yksitellen, mutta albumeita ei näytetä. Saat ne näkyviin klikkaamalla Kuvat-apin sivupalkissa Omat albumit.

Etsi iPhoto-tapahtumia, jotka on muutettu albumeiksi

Kun siirrät iPhoto-kirjaston Kuvat-appiin, iPhoto-tapahtumat muuttuvat albumeiksi. Ne löytyvät Kuvat-apin Albumit-näkymästä kansiosta, jonka nimi on iPhoto-tapahtumat.

Laita oma kuvavirta päälle

Jos omassa kuvavirrassasi oli yli 30 päivää vanhoja kuvia, joita et ollut tuonut iPhotoon tai Apertureen ennen kirjaston siirtämistä Kuvat-appiin, kyseiset kuvat eivät näy Kuvat-apissa.

Jos olet luonut Apple ID:si äskettäin, Oma kuvavirta ei ehkä ole käytettävissä. Jos Oma kuvavirta ei ole käytettävissä, käytä iCloud-kuvia

Voit laittaa oman kuvavirran päälle Kuvat-apissa seuraavasti:

1. Valitse valikkoriviltä Kuvat > Asetukset.

2. Klikkaa Asetukset-ikkunassa iCloud-välilehteä.

3. Klikkaa Oma kuvavirta.

Odota, kun Kuvat-appi luo kaikki kuvien pikkukuvat

Kun siirrät kirjaston Kuvat-appiin, koko kirjaston pikkukuvien luominen voi viedä jonkin aikaa. Kuva näkyy valkoisena neliönä, kunnes sen pikkukuva luodaan.

Lue lisätietoja siitä, miten Kuvat näyttää älykkäät albumit ja RAW + JPEG -kuvaparit

Jotkin älykkäät albumit näkyvät Kuvat-apissa eri tavalla kuin siinä ohjelmassa, jossa ne on luotu. Lue lisätietoja siitä, miten Kuvat näyttää iPhoton tai Aperturen älykkäät albumit.

Jos Aperture-kirjastossasi oli RAW + JPEG -kuvapareja, ainoastaan JPEG-tiedosto näkyy Kuvat-apissa.

Näytä kaikki sarjakuvauskuvat

iPhonella sarjakuvaustilassa otetut kuvaryhmät näkyvät yhtenä pikkukuvana Kuvat-apissa. Saat kuvasarjan kaikki kuvat näkyviin kaksoisklikkaamalla miniatyyriä ja klikkaamalla sitten Tee valinta…

Lisätietoja

Kun olet päivittänyt Kuvat-apin macOS-version, laita iCloud-kuvat päälle, jotta kuvasi ja videosi tallennetaan turvallisesti iCloudiin ja pidetään ajan tasalla iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, Apple TV:ssä ja iCloud.comissa.