Bluetooth-sanasto

Langaton Bluetooth-tekniikka tarjoaa luotettavan ja turvallisen langattoman yhteyden jopa 10 metrin etäisyydellä toisistaan olevien laitteiden välille, kun luot laitteiden välille laiteparin. Lue lisätietoja Bluetooth-laitteiden yhteydessä käytetyistä termeistä.

Yleisesti Bluetoothia käyttäviä laitteita ovat mm. Apple Wireless Keyboard -näppäimistö, Apple Magic Mouse -hiiri, Apple Magic Trackpad -ohjauslevy, iPhone ja langattomat kuulokemikrofonit, joita käytetään langattomaan viestintään ja pelaamiseen.

Jos sinulla on ongelmia Macissasi Apple Wireless Keyboard -näppäimistön, Magic Mouse -hiiren tai Magic Trackpad -ohjauslevyn kanssa, tutustu langattoman hiiren ja näppäimistön vianmääritysohjeisiin.

Bluetooth-termejä

Todennus: Todennus tarkoittaa kahden Bluetooth-laitteen välisen turvallisen yhteyden muodostamista. Todennuksen aikana molemmilta laitteilta pyydetään salasana. Sama salasana on annettava molempiin laitteisiin tai vahvistettava molemmissa laitteissa. Jotkut laitteet, kuten hiiri, luovat ja todentavat omat salasanansa, kun taas näppäimistön ja matkapuhelinten kaltaiset laitteet pyytävät käyttäjää todentamaan salasanan, kun ne muodostavat parin ensimmäisen kerran.

Bluetooth: Bluetooth on langaton protokolla, joka määrittää tiedonvaihdon yhteensopivien laitteiden välillä lyhyillä enintään 10 metrin välimatkoilla.

Näytön oikean yläkulman Bluetooth-valikkorivikuvake kertoo Bluetoothin tilan ja yhdistetyt laitteet. Lisätietoja on alla olevassa taulukossa.

Yhdistettävissä: tämä tarkoittaa Bluetooth-yhteensopivaa laitetta, joka on riittävän lähellä toista laitetta vastatakseen ja muodostaakseen yhteyden.

Yhteydessä: Tämä tarkoittaa Bluetooth-yhteensopivaa laitetta, joka on kantaman alueella ja yhteydessä langattoman Bluetooth-linkin kautta. Bluetooth-asetuspaneelissa vihreä piste osoittaa onnistunutta yhteyttä.

Löydettävissä: Kun Bluetooth-yhteensopiva laite on löydettävissä, muut Bluetooth-laitteet voivat havaita sen ja muodostaa parin sen kanssa tai muodostaa yhteyden siihen. Applen langattoman näppäimistön ja hiiren merkkivalo vilkkuu, kun laite on löydettävissä. Applen laitteet säästävät virtaa kytkeytymällä pois Löydettävissä-tilasta noin kolmen minuutin kuluttua. Mac-tietokoneet ovat aina löydettävissä, ellei Löydettävissä-tilaa poisteta käytöstä Bluetooth-asetuspaneelista.

Hakutila: katso lisätietoja termistä Löydettävissä. Laitteen käyttöoppaassa on lisätietoja Löydettävissä-tilaan siirtymisestä. Applen langaton näppäimistö, hiiri ja ohjauslevy voidaan asettaa löydettävissä-tilaan kytkemällä laitteen virta päälle. Jos Applen langattomasta laitteesta ei ole muodostettu paria kantaman alueella olevan toisen tietokoneen kanssa, valo välähtää sen merkiksi, että laite on löydettävissä-tilassa.

Laitteen havaitseminen: tämä on prosessi, jonka avulla laite pystyy havaitsemaan toisen laitteen.

Nimen havaitseminen: tämä on mekanismi, joka pyytää ja vastaanottaa laitteen nimen.

Laiteparin muodostaminen: Tämä tarkoittaa pysyvän linkin luomista kahden Bluetooth-laitteen välille. Tähän saattaa liittyä salasanan vaihtaminen laitteiden välillä. Tämä tapahtuu vain kerran; myöhemmät laitteiden väliset yhteydet todennetaan automaattisesti. Voit muodostaa laitepareja Macisi kanssa Bluetooth-järjestelmäasetuksissa tai osoittamalla valikkorivin Bluetooth-kuvaketta ja valitsemalla sitten Asenna Bluetooth-laite.

Pääsykoodi: Tämä on todentamisavain, jonka avulla muodostetaan yhteys laitteiden välille. Pääsykoodi on kuin salasana, mutta se annetaan vain kerran, eikä sitä tarvitse muistaa.

Profiili: Tämä on Bluetooth-palvelu, jonka Bluetooth-laite voi tarjota tai jota se voi käyttää. Tällaisia palveluita voivat olla esimerkiksi tiedostonsiirto, stereoääni ja jako.

Jakaminen: Tämä tarkoittaa sitä, että yhdistät älypuhelimen Bluetooth-yhteydellä tietokoneeseen, jotta se voi käyttää Internetiä puhelimen avulla.

Näytön oikean yläkulman Bluetooth-valikkorivikuvake kertoo Bluetoothin tilan ja yhdistetyt laitteet. Lisätietoja on alla olevassa taulukossa.

Bluetooth-valikkokuvake

Bluetooth-tila

Bluetooth on päällä, mutta yhtään laitetta ei ole yhdistetty Maciin. Saat lisätietoja langattoman hiiren ja näppäimistön virtatilan tarkistusohjeista ohjeartikkelista, joka sisältää vianmääritysohjeita langattomalle hiirelle ja näppäimistölle.

Bluetooth on päällä ja vähintään yksi langaton laite on yhdistetty. Saat lisätietoja langattoman hiiren ja näppäimistön virtatilan tarkistusohjeista ohjeartikkelista, joka sisältää vianmääritysohjeita langattomalle hiirelle ja näppäimistölle.

Vähintään yhden langattoman laitteen pariston varaus on vähissä. Osoita Bluetooth-kuvaketta selvittääksesi, mistä laitteesta on kyse, ja vaihda sen paristot.

Bluetooth on pois päältä. Osoita Bluetooth-kuvaketta USB-hiirellä ja valitse Laita Bluetooth päälle. Huomautus: Mac OS X ei salli Bluetoothin laittamista pois päältä, jos tietokoneeseen ei ole liitetty USB-hiirtä.

Bluetooth on offline-tilassa. Käynnistä Mac uudelleen. Jos Bluetooth-tila ei muutu, irrota kaikki USB-laitteet ja käynnistä Mac uudelleen.

Lisätietoja

Lisätietoja Bluetoothista ja parinmuodostuksesta sekä muita vianmääritystietoja on seuraavissa artikkeleissa:

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.